1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • August 5, 2021 at 5:02 PM

Danas su častili ZY i ASTR, u prosjeku 15% na ulog

Prva nemam pojma što je, a Astra putuje u svemir krajem kolovoza, potpisali ugovor s US administracijom

Da se ima za počastiti se na GO 8o

Par puta su ti tickeri bljesnuli na Stockbeep.com, pogledao graf, na ZY ušao prvog na feeling, a za Astru sam ipak pročitao vijesti

• CORONA virus

• accountant
    • July 31, 2021 at 8:09 AM

Je li Švedska cijelo vrijeme bila u pravu (Index.hr)

Lockdown ne može funkcionirati u demokratskim zemljama, odnosno, u najboljem slučaju, može se uvesti kao jednokratna i kratkotrajna mjera, poput jednog metka koji treba ispaliti u pravom trenutku. Ne postoji znanstvena podloga za većinu epidemioloških mjera koje se uvode širom Europe. Stopa smrtnosti od covida-19 u cijeloj Europi za godinu dana bit će otprilike ista, razlike će biti najviše 20-ak posto", hladnokrvno je ispalio Giesecke.

Pritom su imali treći najmanji pad BDPa u EU, pustili ljude da žive a cijepljenje i dalje nije obvezno, ni za koga. No zbog takvog postupanja građani i građanke vjeruju vlastima i danas imaju izuzetno dobru procijepljenost.

A zamislite kako su ih u prvim tjednima prozivali da eksperimentiraju?

Jedini koji to rade su u EU komisiji koji su smislili cijeli ovaj kraval s obojenim zonama, planska ekonomija na djelu, ne bi bolje ni komunisti djelovali.

A o zabrani rada kod nas, nedostupnosti zdr. usluga drugim oboljelim skupinama (o čemu je i Lauc progovorio), o šteti za proračun i novom zaduživanju, o mogućim sudskim tužbama... Drugom prilikom, bit će vremena.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • July 31, 2021 at 7:44 AM

Kolega alfa, dajte malo logike upotrijebite

Zaista zaključujete da nitko od investitora, malih ili institucionalnih, ne zna čitati što piše u kupoprodajnom ugovoru za OPTE? I cijena ne bi na burzi konvergirala prema toj koju ste naveli? Minus par postotaka zbog čekanja da se transakcija i isplata provede?

Zbilja neki nikako da prožvaču tu prodaju i krenu dalje. Na ljestvici tugovanja još uvijek ste na poricanju?

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:34 PM

evo sad na DIDI-ju objavili demanti da idu privat

koji šou!

^^

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:25 PM

na kinezima još danas rast, dijelom i zbog vijesti da je kineska centralna banka ubacila kratkoročnu likvidnost na tržište

da smiri burze

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:01 PM

evo što se događa kad se 'partija' i politika umiješaju u business: DIDI considering going private to compensate investors (WSJ)

ni krivi ni dužni, kompanija i vodstvo dovedeni pred zid: suočiti se s ogromnim i iscrpljujućim parnicama za naknadu štete

ili presječi u startu i na ovaj način obeštetiti ulagače

daleko je ovo od gotovog i sigurnog ali očito razmišljaju o tome

moramo mi još puno učiti o pravu, financijama... kod nas se ulagači uglavnom ne obeštećuju, upravo suprotno

• accountant
    • July 28, 2021 at 5:56 PM
    Quote from accountant
    Quote from fajrvol

Rotacija u travel & leasure dione te small caps bi mi možda najviše odgovaralo trenutno. Baš me zanima hoće li sutra biti sve zeleno zbog buy the dip ili će biti sell the news. :/

Točno!

Gledam Hilton, raste k'o lud

I Dow koji uzeh se dobro drži, ide prema targetu, a nakon izvješća je pao dosta, uz dobar kvartal dali i dobra očekivanja tako da će bez sumnje cijena popratiti tu kombinaciju

....

Zaboravih skrenuti pažnju u zadnjm postu na kineske edu dionice, ove što će kao fol prervoriti u neprofitne, tipa EDU, TAL i GOTU

Nakon pada išao je oporavak danas uz fine promete, a u AH je isto bilo prometa, tako da eto možda ideja za trejd sutra, svakako stavit na watchlist

Display More

zasad dobro!

EDU, TAL, GOTU i još hrpa 'kineza' kao npr. PDD, DOYU, QTT rastu dvoznamenkasto

a mnogi su napravili i uobičajeni rani dip

držim da je ovdje rast, odn. povratak na staro, tek krenuo

možda je to ta rotacija opet o kojoj pričaju?

• accountant
    • July 28, 2021 at 4:56 AM
    Quote from fajrvol

Rotacija u travel & leasure dione te small caps bi mi možda najviše odgovaralo trenutno. Baš me zanima hoće li sutra biti sve zeleno zbog buy the dip ili će biti sell the news. :/

Točno!

Gledam Hilton, raste k'o lud

I Dow koji uzeh se dobro drži, ide prema targetu, a nakon izvješća je pao dosta, uz dobar kvartal dali i dobra očekivanja tako da će bez sumnje cijena popratiti tu kombinaciju

Mislim da nema zime za američke dionice jer se vidi po izvještajima da je ovo kombinacija rezultata otvaranja ekonomije nakon pandemije plus neke stvari se očito rade i dalje od kuće, recimo LOGI super kvartal ima od prodaje rač. periferije

Dionica je naravno pala no nema to veze sa sell on news već je jednostavno bila napumpana zbog očekivanja, pogledajte multiple i sve je jasno

Uostalom bolje zdravi dip nego korekcija na svemu i svačemu

Zaboravih skrenuti pažnju u zadnjm postu na kineske edu dionice, ove što će kao fol prervoriti u neprofitne, tipa EDU, TAL i GOTU

Nakon pada išao je oporavak danas uz fine promete, a u AH je isto bilo prometa, tako da eto možda ideja za trejd sutra, svakako stavit na watchlist

• accountant
    • July 27, 2021 at 10:08 PM

skalpirao na kraju dana SGOC

odvelo ga u blokadu

ostalo nije vrijedno spomena :(

izgleda da je i dnevni trejd teži kad su indexi crveni

potegnulo je dobro na nekim dionicama prvih sat, sat i pol trgovanja i od onda sve 'curi' i 'cijedi se'

sutra se nadam iskreno zelenjavi pa bude lakše svima, hopefully

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • July 26, 2021 at 9:16 AM

mitkko

naravno kad Elon opet divlja po Twitteru

ispada da njegove riječi imaju veću težinu od recimo šefa FED-a

ili Yellenice

bar kad je kripto u pitanju

• accountant
    • July 26, 2021 at 7:14 AM
    Quote from plavac

Balan očekuje idući tjedan 2-3 dana pad burze i onda dalje rast barem do kraja rujna, sve u svemu samo udaraj. Nema nikakve akopalipse na vidiku.

Živio Balan!

I naš Plavac, naravno!

:thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • July 24, 2021 at 7:34 AM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

izgleda napredujemo, ide treća doza boza

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-dozom-15090151

obzirom da nam je epidemiolog u zadnjih godinu i pol toliko toga korisnoga savjetovao, red je da mu se odužimo, pa evo;

neka ga Beroš osobno cijepi tom trećom dozom i to na mjesto po vlastitom izboru a može i ovaj njega isto prema vlastitom odabiru

novi slogan : "svakog tjedna, doza jedna"........

Koliko love će se spržiti na vax. A kafiće i klubove će po svemu sudeći zatvarati opet. S jedne strane Moderna, Pfizer i Co. trljaju ruke i dogovaraju proizvodne trake gdje stignu. A naše poduzetnike pametni Capak i nelegitimni stožer satiru. Sve za opće dobro.

Našli 'zapadni kapitalisti' novi način cicanja ovih friških demokracija, i onih malo starijih koje su isto ubile Imunološki zavod i prodale Plivu. (Sad sam se sjetio da je i prodaji Plive, ne samo INAe, isto kumovao Sanader. Koja štetočina i krimos!)

Tako kako su grci njemačkim kreditima kupovali njemačke aute, tako ćemo sada Komisijinim euro-pozajmicama kupovati doze. Divota! ;(

• Što smo danas tržili

• accountant
    • July 22, 2021 at 10:23 PM

Dobro je netko rekao

Treba preimenovati topic u 'Što smo danas spržili'

• accountant
    • July 22, 2021 at 5:41 PM

Evo IPA na $13.60

Mogle su bit dvije plaćice

Možda je u pravu Gordon Gekko

Greed is good

Ponekad valja pričekati a ne bit zadovoljan

No dobro, sutra je novi dan...

• accountant
    • July 22, 2021 at 5:00 PM
    Quote from my moon

Hm, čini se da je korekcija tu, ako Dow chemicals ne raste.....

mada bi i orirodna neselektivna korekcija mogla bit, nakon onakvog rasta.

da znsmo, bili bi bogati

nema veze, to je swing trade

danas sam zajašio $IPA, skroz do $10.50

još u PM sam kupio nakon vijesti i prvog zarona

tako da je pala jedna mjesečna plaćica

DOW se može i kiseliti tjedan-dva :P

• accountant
    • July 22, 2021 at 12:15 PM
    Quote from accountant

...

no ušao sam u ponedjeljak na zaronu u DOW kao earnings play objava kojeg je u četvrtak

po $57.50

jes da je ispao iz kanala ali očekujem dobar FI

DOW company

DOW Inc beats on Q2

eto, slatke brige sad.. kad izaći?

ako ne bude korekcije, držim do $70... ako ne bude, to je veliko pitanje

• accountant
    • July 21, 2021 at 3:29 PM

ekipa, tko je danas mislio van i zatvarati pozicije prije korekcije, eto mu prilike

danas sve zeleno

tko zna gdje smo sutra i drugi tjedan?

ja još čekam s DOW izvješće

ostalo sve pomalo pa van

• accountant
    • July 21, 2021 at 8:44 AM

inače, nešto se kuha na ECOR

jučer enorman promet pri dnu cijene, RelVol mu je jučer bio 48.31!!

upućeni spominju neki patent koji im je odobren a slična stvar (s patentom) se jučer mogla vidjeti i na NURO kojem je cijena rasla valjda 3-4X i nastavilo se u AH trgovanju

ECOR je nedavno zatvorio financiranje izdanjem dionica tako da straha od većeg downside ne bi trebalo biti a s obzirom na promet jučer ja ću ga popratiti danas da vidim kako će se ponašati

• accountant
    • July 21, 2021 at 8:36 AM
    Quote from fajrvol

Jučer kupio dip na CCL i malo bio zabrinut da ne bi išlo na kraju još dolje međutim danas prodao sa +6% i usao u SPCE dok je bio pri dnu. Trenutno u plusu 5% ali ću prenoćiti pa šta bude. Na prvi znak većeg preokreta prodajem. Donji prag mi je pozitivna nula 😁

bome hrabra kombinacija, CCL i SPCE, pogotovo prvi koji pada već 40-ak dana

po dnevnom grafu ja se ni jedno ne usudim dirati

no ušao sam u ponedjeljak na zaronu u DOW kao earnings play objava kojeg je u četvrtak

po $57.50

jes da je ispao iz kanala ali očekujem dobar FI

DOW company

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • July 20, 2021 at 11:49 AM

NaBidu, opusti se

ljeto je, zezamo se ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt