1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • September 16, 2021 at 12:54 PM
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/analysis/stock…ahead-200602104

Kažu da je tehnički gledano, Zoom obećavajući

prekrasan prikaz... kad bi naši investicijski fondovi i mirovinci ovako bili transparentni

pogledajte ovo: ARKK Holdings of ZM

lijepo je to Cathie nacrtala

dakle, njima je prosječna nabavna cijena Zooma $381.21

otprilike $100 dolara više od jučerašnje zaključne cijene

stalno kupuju, značajne zadnje dvije kupnje 31.8. (nakon objave FI) i prekjučer

tehnički je za odbijanac

moralo bi se još poklopiti i rast tržišta (dakle da se javi kupnja)

a fundamentalno? pola-pola: zadnje izvješće dobra zarada ali su dali smanjene projekcije za Q3

PE 84

Fwd PE 58

PEG 3 do 4.5 (ovisi gdje gledaš, mislim da na ZAcks.com je najpovoljniji, sve ispod 1 je super, dakle ovo je vrlo vrlo skupo, početkom 2021 je bio i preko 6)

zaključak: prema TA moguć odbijanac, FA kaže preskupo

• accountant
    • September 16, 2021 at 8:58 AM
    Quote from my moon

Mplx lp od sviju plinovođa nije velebno rastao.

plin je u javnom trendu, za razliku od platine. :)

mplx oko 10% dividende godišnje.

nema nekog razloga da oke i paa rastu a ovaj ne

ja sam napravio listu 'plinaša' (bez čistih midstream) pa ću ti reći ovako

jučer, rast zaključne cijene:

AR (Antero Res) 10,32%

CNX 3,06%

RRC (Range Resources) 9,73%

SWN (SouthWestern Energy) 4,26%

ostali, velika većina, je rasla 6-8%

ako trguješ dnevno, ili na dan-dva, treba paziti na ATR

AR ima 0.88

CNX samo 0.47

u prijevodu, puno je više volatilan AR u odnosu na CNX pa se mogu uhvatiti veće razlike u cijeni

no kad krene drugačiji trend, na dolje, onda baš i nije neka sreća

ja trenutno držim CNX pa me nije toliko briga za dnevne oscilacije dok je trend uzvodno

btw kako je prošao IMPUY? jesi li izašao?

• accountant
    • September 15, 2021 at 3:56 PM

ovim kinezima se ne nazire kraj pada

BABA, FUTU, PDD -2%--3%

zasad!

ide to još dolje nakon ovih spominjanja o smanjenju licenci za kladioničare tipa Wynn u Macau

eto kako politika 'pomaže' poslovima

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• accountant
    • September 15, 2021 at 2:49 PM
    Quote from accountant
    Quote from user35

I da i ne...

Malo me muci ta teza, jer ako se ocekuje jaci prinos po kamatonosnoj imovini onda bumo vidili (kaze FeD ide tapering ali ne i kta), kako je objasnjavo kolega StBratko. Drugi bitan faktor RH pristupa eurozoni, nista od rasta spreada u odnosu na bund, odnosno prije je za ocekivat smanjenje, odnosno dodatni pad prinosa na kta imovinu.

Gdje naci dodatni prihod? Naknade...

A tu konkurencije fintecha nije bilo kad se ta teza pisala i svih slicnih koji nagrizaju marze.

Hm?

jučer baš slušao/gledao na BloombergTV kako se još uvijek očekuje neko veće preuzimanje fintech društva od strane banaka

dosad su tu proaktivni bili jedino kartičari (Visa, AmEx, Mastercard, PPal) ili međusobna preuzimanja

ovo sam našao po tom pitanju u 2020.-oj, ili još bolje ovo

što se tiče kamatonosne imovine (zarađivanja na posuđivanju para) mislim da su tu slatki dani pred bankama, ekspanzija slijedi a tome u prilog govori i rast inflacije

ili pogledajte primjer prakse 'naših' banaka i tzv. prešutnih prekoračenja (minusa)

a gornja statistika pokazuje da banke nisu ni zagreble u fintech sektor pa pretpostavljam da im ni nije tako loše

Display More

i eto dočekali mi... konačno neko preuzimanje od strane banaka i kupnja fintech-a

GS Aquiring GreenSky Fintech for $2.2 bil

iako radi se isto o zajmovima i očito popularnom ovih dana buy now-pay later

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • September 15, 2021 at 12:38 PM
    Quote from zlocesti
    ...

A taj mit da je rok držanja papira Forever, to je mit kojeg nam plasira Wall Street, čija cijela prateća industrija živi od burze. Ima vremena kada naprosto nije dobro biti u papiru.

Za Buffeta kažu da je jedan od najvećih timera svih vremena na burzi. A on trenutno sjedi na 20% casha. Već nekoliko godina.

Buffettova je to izjava...

ali što bi ti drugo da imaš takav ulagački stil? on sjedi na kešu i čeka, kao pitcher s palicom u ruci, i dovoljna je jedna loptica

zato je njemu omiljeni ciklus držanja papira zauvijek: ne može on van s velikom količinom kad poželi, evo link

samo AAPL čini dobrih 40% holdinga, pa ti vidi

on nije kupovao toliko AAPL da bi ga prodavao nego vidi dugoročnu vrijednost u njemu

mi sretnici možemo prodavati kad hoćemo, nemamo tih briga 8o

• accountant
    • September 15, 2021 at 11:50 AM

ne, kolega

to je zbroj zadnje četiri kvartalne dividende

odn. DivYield je izražen za cijelu godinu, što opet nije ni malo

al graf grdo zgleda ufffffff

• accountant
    • September 15, 2021 at 10:51 AM

nisam pratio proizvođače lijekova, bio sam fokusiran (i još jesam) na 'kovidaše' NVAX, MRNA i BNTX

pa me malo ova slika zbunila kad sam vidio

prati li tko to?

vidim da je Buffett prodavao u Q2 redom: ABBV, BIIB, BMY, MRCK ... kupovao je samo ovaj OGN (nije ni čudo, OGN najjeftiniji gledajući Fwd P/E), vraća li se on to cigar butts principu?

većina njih je ispala iz rising wedge (ili kanala) i strmopiz.. se na dolje

jel su im to Moderna, Pfizer i ostali ukrali show ili...?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• accountant
    • September 15, 2021 at 8:46 AM

kol. Paulie

bolje rečeno, isplatiti će divke koliko kontrolirajućem interesu bude pasalo

sjećam se da je jedne godine, zbog krize u Italiji, isplaćena veća tako da pokrpaju rupe u novčanom toku koje su imali u matici

inače pogledajte link koji sam stavio na ovoj temi: link

sudac Dobronić, kandidat za predsjednika VSRH, otprilike kaže da su austrijske i talijsanske banke ovdje osnovale trgovačka društa, zasebno prema ZTD-u a ne kao podružnice, da ograniče odgovornost matice

ali kaže Dobronić da tome baš i nije tako i, da parafraziram, kad bi bilo političke volje moglo bi se za sve njihove marifetluke na ovom prostoru teretiti i njihove matice

osobito sad kad smo punopravna članica EU

izlaganje suca Dobronića nije zanimljivo samo zbog toga, pogledajte, nećete požaliti! ima svega o politici i poslovanju u RH

• accountant
    • September 15, 2021 at 8:26 AM

u neke dane, najbolje niš' ne dirat'

što vrijedi ako si u nečem, to padne, pa uzmeš nešto drugo što je isto palo?

Murphyjev zakon

može se samo zakomplicirati

bull market na nafti i plinu (članak iz srpnja) i dalje traje, ulazimo u jesen i zimu, a česti su i prekidi u opskrbi zbog uragana, tornada i oluja

to dodatno radi pritisak na cijenu

evo nekih iz gornjeg članka, rasli su više ili manje: finviz

pisao sam ovdje da sam uzeo CNX jer se lijepo odbio od potpore (još iz 12/2020, vidi se na chartu)

nije preporuka, treba vidjeti od ovih ostalih možda ima i koja bolja?

kad spominjete SA, našao sam i ovo: a Case for a Longer Term Oil & Gas Bull Market

kažu:

During the 2010s decade, North American shale producers...

weren't sustainably profitable; they just kept drilling semi-unprofitably, focusing on growth and relying on issuing equity and debt to finance their efforts.

...The companies in the sector don't get rewarded by investors for reinvesting in growth anymore; they get rewarded by strengthening their balance sheets, being disciplined with drilling, producing free cash flow, and returning a lot of that cash to shareholders.

Due to this, I think there's a good case to hold high-quality oil and gas producers and transporters over the course of the 2020s decade, and/or to buy far-out 2024/2025 oil futures. This lack of investment in the sector is setting up a probable shortage and structural bull market that could very well last longer than investors think, as we move into the years ahead...

to je upravo ono što CNX uprava čini, kažem za ostale provjerite, ako ima bolje (npr. FCF yield) javite nam ovdje!

• World politics

• accountant
    • September 14, 2021 at 8:35 AM

StatusQuo, iako naoko slične razloge navodi Soros za 'pad burzi' a to su recimo za 1987.:

a) obilje dolara koje je onda zamijenilo smanjenje likvidnosti, i

b) povećanje kratkoročnih kamatnih stopa

ipak sam mišljenja da je te 1987. godine to rađeno glupo, što je izazvalo crash

što i sam Soros priznaje,da iz svake krize naučimo nešto novo i sljedeća je blaža i bolje 'vođena'

on spominje da su strane banke (sve osim US rezervi) povukle velike količine dolara u svoje 'kofere' i da ameri nisu na vrijeme reagirali i nadomjestili tu likvidnost ili da su Japan i Zap. Njemačka digle stope na domaćem tržištu pa se to prelilo na ostatak svijeta

zato i svjedočimo ovom 'kihanju' burze na svaku bilješku FED-a ili rečenicu J. Powella, već na samu najavu inflacije ili smanjenja otkupa obveznica

meni se čini kao da ovi iz FED-a očekuju da se indeksi jače korigiraju sami od sebe, dakle već na samu najavu, a ne kao posljedica njihove akcije

jer pogledajte što se događa s kineskim ADR, bio to FUTU, BABA, DIDI ili PDD, zbog regulatornih zahtjeva kineskih vlasti

kako bilo, bit će zanimljivo vidjeti kako, u kojoj mjeri i u kojem vremenskom razmaku će se dogoditi korekcija, ona prava i žešća

očito da nitko više ne puši foru o rotaciji, buy the dip, ili sličnim floskulama već svi čekaju ono neizbježno: da se sve redom i s mjerom iskorigira

do tada će trajati ovo bauljanje da neka dionica naraste 15% u tjedan dana i onda padne isto toliko bez nekih velikih vijesti

• accountant
    • September 13, 2021 at 3:21 PM

ne znam kolega plavac

uplašio me Balan

tako da danas-sutra gledam da prodam bar nešto na usponu

a onda od srijede ću pratiti ponašanje i eventualni pad cijeklog tržišta što budemo bliži petku

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • September 12, 2021 at 5:03 PM

Link

Svi pogledati izlaganje suca Dobronića, kandidata za predsjednika VSRH (gore link), pred odborom za pravosuđe.

Bit će vam jasnije zašto smo tu gdje jesmo: ovršni zakon neusklađen s EU pravnom stečevinom, pokušaji austrijskih banaka da poslovnim modelom zarade na prostorima I i JI europe, kako su stranci kupovali nekretnine usprkos zabrani i kako država to nije spriječila (iako je mogla na tome i zaraditi), kako je nekih 30.000 pravnih osoba osnovano samo da bi se opljačkala imovina 'starih' društava i nakon toga gurnulo u stečaj, zašto se umjesto 100.000 parnica generira njih 1.000.000 SVAKE GODINE i onda optužbe za lijenost svaljuje na suce, kako to da svako izlijetanje vlaka HŽ iz tračnica završi kao nova parnica na sudu, zašto HNB nije spriječila slučaj Agrokor i koju država tu ima ulogu (HANFA!), zašto su javni bilježnici tako profitabilni i gdje griješe, zašto stečajni upravitelji kradu (jer mogu), je li pravni sustav (suci + ministarstvo pravosuđa) kredibilno i provjerljivo, te cijeli niz sistemskih grešaka, redom namjernih, koje guše naše društvo.

Te se nakon toga svega zapitajte zaslužujemo li vlastitu državu kad ne znamo njome upravljati?

• accountant
    • September 10, 2021 at 6:03 PM

danas ENDP na otvaranju uzeo po $2.65

prodao negdje iznad $3.00, u dva dijela

fajrvol, ima prilika, kako ne

gledati gapere, zatim Benzinga Premarket Prep zna imat dobre pickove (besplatni stream)

i Stockbeep.com zadnje vrijeme učestalo pratim

tamo sam jučer našao Peloton, koji btw. i danas rastura

može se! i kad su indeksi crveni

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • September 10, 2021 at 11:02 AM

NaBidu, zaboravljaš da je u HPB i dalje država vlasnik

a tu nema premije na cijenu, upravo suprotno: dijelili se krediti podobnima, zapošljavalo po nepotističkom modelu i rodijačkom mentalitetu

upravo imaš frišku pravomoćnu presudu u privatnom interesu koji je utužio banku za mislim 30 mil kn

dugo vremena sam i ja snajpao taj HPB i pitao se kako je na upola valuacije od ZABA-e i PBZ-a

čestitke dioničarima na SAPN!

znate da sam i ja bio unutra ali jbga nisam dočekao rast, nije bilo strpljenja

• accountant
    • September 9, 2021 at 2:39 PM

evo još jedna koja je trenutno zapostavljena, sad već razmišljam da podebljam ulog

isto sa Zacks.com:

DOW will be looking to display strength as it nears its next earnings release, which is expected to be October 21, 2021. On that day, DOW is projected to report earnings of $2.52 per share, which would represent year-over-year growth of 404%. Our most recent consensus estimate is calling for quarterly revenue of $14.17 billion, up 45.91% from the year-ago period.

DOW currently has a Zacks Rank of #2 (Buy).

In terms of valuation, DOW is currently trading at a Forward P/E ratio of 7.41. This valuation marks a discount compared to its industry's average Forward P/E of 12.4.

Investors should also note that DOW has a PEG ratio of 0.27 right now. The PEG ratio is similar to the widely-used P/E ratio, but this metric also takes the company's expected earnings growth rate into account. Chemical - Diversified stocks are, on average, holding a PEG ratio of 1.01 based on yesterday's closing prices.

naravno, korekcije može biti ali će onda jeftine (ili jeftinije) dionice biti još povoljnije za kupnju

zato govorimo da je cijena što platiš, a vrijednost ono što dobiješ

• accountant
    • September 9, 2021 at 1:50 PM
    Quote from zlocesti

Pogledala sam, meni se pak čini da se pokušavaju stvoriti okolnosti za Izlaz

Meni je to Sell, odnosno možda prilika za short. Moram pogledati bolje. Al' Buy nije :/ . Visi im nad glavom double top na tjednom grafu.

Ah ta burza. :S

to za Deere govoriš?

pa Zacks.com daje preporuku na temelju ovog, dakle kombiniraju i zarade u projekciju, ne samo TA

kažu nadalje:

DE is likely to benefit from growth in non-residential investment and strong order activity from independent rental companies...

...company has an expected earnings growth rate of more than 100% for the current year (ending October 2021). The Zacks Consensus Estimate for current-year earnings improved 5.1% over the last 30 days. The stock has climbed 37.6% year to date.

čak i da jest double top do njega ima nekih 10% (ako je $400 top)

na sajtu Investors Business Daily (IBD) čekaju upravo taj target i onda ako dionica probije taj otpor, onda predlažu ulaz i swing trade (imaju onaj Marketsmith proizvod kojim gledaju uglavnom probijanje otpora, cup and handle uzorke i tak)

mislim da je na DE $400 više psihološka granica, okrugli broj, nego pravi otpor

• accountant
    • September 9, 2021 at 10:06 AM

ideja za swing: DE (Deere)

od jučer nosi #1 strong buy na Zacks.com

pa tko voli... danas bi mogla biti lijepa prilika za ulaz

• accountant
    • September 9, 2021 at 9:44 AM

Ma ima dosta toga, bar je jučer bilo

evo npr. online betting dionica GENI

izbace u biti loše izvješće, i ne baš bajne prospects za sljedeći kvartal

cijena prvo krene, što je normalno, u zaron do skoro $19

onda u ludom i brzom preokretu, uz nenormalnu likvidnost, okrene do $22

mala korekcijica potom jer je pratila indekse koji su ronili

i do kraja dana, guess what, ode i preko $22.50

čudno za dan kad su svi indeksi, uklj. i europske, bili pod pritiskom

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • September 6, 2021 at 9:33 AM
    Quote from Spalato33 (grad)

Kada Mirko se unovči onda cemo i mi ostali!

Sreća imamo Mirkeca. Svi smo se mogli ubaciti ;)

• accountant
    • September 4, 2021 at 5:35 PM
    Quote from accountant

ajmo tehničari, mala vježbica iz TA pa da vidimo koliko je istinita tvrdnja koja ide otprilike ovako: every gap must be filled

ima i onih koji tvrde da to ne vrijedi za down gap već samo za nagli rast cijene?

uglavnom povijesna distribucija govori da je na primjeru recimo 30DJI ili Nasdaq100 ta izjava u preko 90% slučajeva točna!

pa da vidimo ove recentne primjere dionica kod kojih imamo gap down što će se dogoditi u narednim tjednima:

WISH ili

PSFE

ograda: možda nisam najbolje povukao linije ali tu je to negdje, linije potpore su malo ispod jučerašnje zaključne cijene, RSI dosta nisko na 30-40

oštra reakcija dakle gap se može javiti zbog dobrog/lošeg izvješća, neočekivanih promjena/stresova kao što je promjena člana uprave ili CEO i sl.

također nije isto imaju li dionice poput ove dvije velik short interest ili ne, da li su miljenice WSB zajednice i sl.

puno je tu pitanja ali recimo da sam ih odabrao jer imaju dobru likvidnost pa bi se gap trebao popuniti... ili ne bi?

i da, obje dionice su podbacile u očekivanjima analitičara, WISH više, dok PSFE čak ne bih uopće gledao kao loše izvješće

suprotan primjer, koji je dobrim dijelom odrađen, je FUBO

dobro izvješće, gap up, i onda 'cijeđenje' do razina gdje je bila prije toga i provozan gap već nakon tri dana

Display More

apdejt za

PSFE i za

WISH

fakat se popunjava, doduše ova potonja još nije ušla u kanal ali je na najboljem putu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt