BCI 5 T/C routes 180000 23283 670
BPI 5 T/C routes 82500 21204 -790
BSI 10 T/C routes 58328 26792 -366
BHSI 7 T/C routes 38200 27685 -157
BDI 2371 -8
BCI 5 T/C routes 180000 23283 670
BPI 5 T/C routes 82500 21204 -790
BSI 10 T/C routes 58328 26792 -366
BHSI 7 T/C routes 38200 27685 -157
BDI 2371 -8
Gledam futurese Cape 32 000 usd za 12 mjesec....danas u porastu....a po BDI na 23 000 usd...stvarno mi to ponekad nije jasno.
Što je tu čudno?
Prosjek BCI vozarina za prosinac trenutno je na cca 36700. Možda mi je koji dan promakao, ali nije daleko od toga.
Meni je čudno da se još trguje, s obzirom na to da je do kraja mjeseca 10 dana.
Ali može to i više od 32k ako se trend promijeni do kraja godine.
Nema puno cijepljenih u Africi. Može biti efekt preboljenja jedino.
Ja pričam o energetskom mixu, dakle proizvodnji električne energije. O drugim sektorima uopće neću pričati jer se ne kužim. Iako je jasno da se u prometu i zgradarstvu npr. ide u istom smjeru.
Imaš phase out elektrana na ugljen širom Europe. Pogledaj malo Portugal, UK, jednu Grčku npr.
Nitko ne govori da će Kina i općenito Azija biti jednako uspješni, ali garantiram ti da će Europa uspjeti s phase outom, upravo zbog plina.
Mislim da tebi nije jasna baš materija, a ne drugima ![]()
Ne kažem ja da će sutra nestati proizvodnje iz elektrana na ugljen ili naftu, to su ciljevi za 2040./2050.
To nije blizu. Ali net zero je net zero i ne znači smanjenje, nego svođenje na nulu.
To što će biti potrebno hidraša da uravnoteži ponudu i potražnju, to je opet net zero.
Plina će trebati tamo gdje nema hidra, ali ugljena će nestati. Pa već ga skoro pa nema na zapadu, što misliš zašto su ovakve cijene plina?
Pričam o zemljama s ambicioznim ciljevima, ne o Kini, Indiji i Africi.
kaže ovo, iz vašeg se ništa ne vidi
Neće se gasiti plinske jer, gle čuda, pri ovim cijenama sve je profitabilno pa čak i "skupi" plin.
Samo nešto više od 4 % svjetskog konzuma pokrivaju elektrane na naftu trenutno. To ne znači da se neće povećati taj omjer u ovoj ili sljedećoj godini, ali sigurno neće značajno jer ih Europa ima relativno malo u funkciji, kako kolega kaže...
Pričamo o smrtnosti, molim lijepo...
Gledam i promiče mi debelo ta "rekordna smrtnost".
Prebolio sam covid cijepio sam se s dvije doze pfizera...nisam protivnik cijepljenja ni zdravo razumskog pristupa....ali ovo što se dešava u eteru je čisto nasilje u smislu da se činjenicama naziva nešto što nije istinito....vidimo da sva trenutna cijepiva gube na učinkovitosti da zemlje s najviše cijepljenih imaju rekordne brojeve i zaraze i smrtnosti....a i dalje se forsira s cijepljenjem cijepivom koje očigledno nije dovljno učinkovito....svi koji to naglas kažu miču se iz etera ili se proglašavaju antivakserima i extremistima isto je i s covid potvrdama koje očigledno nisu polučile nikakav efekt upravo suprotno....imao sam u 11 mjesecu tešku operaciju u bolnici...prije dolaska sestra mi kaže molim vas testirajte se prije dolaska u bolnicu jer nam se masovno nakon dva tri dana razboljevaju ljudi koji su nam došli s covid potvrdama...prije 2 tjedna puna su usta svih bila Španjolske i Portugala kao primjera s puno cijepljenih...evo sad imaju najveći rast u Europi...ali sad nitko ni riječi.
Koje to zemlje imaju rekordnu smrtnost, uz visoku procijepljenost, molim lijepo?
Hvala, niste trebali ![]()
Kolosalni pad od preko 30 % ![]()
Poanta je da nisu najavili da će isplatiti. Samo su podigli postotak s, bubam, 30 na 40 % dobiti koju bi isplatili.
To je odluka koja ništa ne govori o namjeri same isplate. U tom smislu - odluka je pro forma.
Politika je postojala i prije pa nisu isplaćivali.
Mislim da su samo povećali postotak dobiti koji mogu isplatiti. Uglavnom - samo formalnost.
Evo nešto što sam našao iz 2008.
Ponovilo se!
Nemojte se ljutiti na burzu. Sve će doći na svoje ako se prognoze ostvare ![]()
Nemojte mene uvjeravati, ja ne prodajem.
Bojim se da je u zadnjem valu ušlo puno ljudi koji ne razumiju zaradu brodara u odnosu na razinu vozarina i zato imamo ovo što imamo zadnjih mjesec dana.
Po prometu se ATPL iz kraljice burze pretvorila u ružno pače.
Sreća pa su prodavatelji relativno disciplinirani, inače bi cijena bila još i niža.
Pročitao sam na drugom forumu da ATPL ima Panamaxe u floti. Vjerojatno cijena pada zbog pada BPI indeksa za čak 3 % (procjena).
Nije otvorio, nego je sad tek vidljiv tamo.
Može, naknada je 1,8 %
Ja sam našao da je u defaultu. Ali bankrot je sljedeći logičan korak.