BDI 2148 +2,1 %
BPI, BSI, BHSI rastu
BDI 2148 +2,1 %
BPI, BSI, BHSI rastu
Šta je ovo?
Rusi nacionalizirali AP Jadran?
Zanimaju me dolari, dakle vozarine, a ne indeksi.
Pmax, Handy?
Gdje naći podatke?
Prestani nam nabijati komplekse!
Već imam jedan jer nisam puno viši od Putina
Što se dogodilo Mister Roccu? Od 24. ne objavljuje ništa. Da nije otišao iz bulkera
Display MoreJa vidim da se vi puno čudite i puno pišete a slabo kupujete. Zato diona pada...
Dobit za q4 je u razini očekivanja (meni više od očekivanja jer sam milsio da će bit 50 a ne 60 mil kn).
Revalorizacija se prizivala i spominjala, tako da bih rekao očekivano.
Većina je govorila da će q4 biti bolji od q3; znači očekivano.
Volatilnost tržišta brodara je takva kakva je pa prilikom panike padamo; znači očekivano.
Dionica je (trenutno) narasla nakon boljeg q4; znači očekivano.
Ja tu ne vidim ništa čudno, al opet ja sam "unutra" od 2017. pa sam se svega nagledao...
Ja bih ispravio na :
Revalorizacija se prizivala i spominjala - nada je postojala, ali ne skroz očekivano.
Većina je govorila da će q4 biti bolji od q3 - manjina je govorila, ostali se nadali.
Volatilnost tržišta brodara je takva kakva je pa prilikom panike padamo - ako ćemo svaki dan paničariti iznova, brzo smo na nula kuna.
Dionica je (trenutno) narasla nakon boljeg q4 - nedovoljno.
I da, kupovao bih, ali nemam odakle...
Džaba kad je u Sberbanci...
Zanimljivo, s obzirom na to da je Čajna kejp roknuo 4000$.
Mene čisto strah da objave ikakav plus, nakon rekordne kvartalne neto dobiti od 47 milijuna kuna u Q3 2021., dionicu ste srušili 40%.
DSX objavila rezultate. Q4 dobit 41m a za godinu ukupno 57m. Znači sam q4 jači nego prethodna 3 kvartala ukupno.
Slično i GNK jučer. Za q4 dobit 90m, za cijelu godinu 182m.
ovo gore je postao kolega na temi dry bulk........u tom kontekstu atpl bi trebala izvjestiti o dobiti od minimalno 60 mil. kuna da bi mogli očekivati neki veči rast cijene dionice........bitno manja dobit od gore navedene bila bi vjerovatno a i realno veliko razočarenje......
U kontekstu potpuno različite flote i ugovora, ne znam na osnovu čega se povlače paralele...
Prevozit će se iz Ukrajine za Rusiju i to nažalost for free i kopnom
Moraju ljudi imati za role wc papira...
Deluxe super soft, po mogućnosti.
Vidimo i zašto. Svi su već znali da je napad gotova stvar
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.ne znam više kome bi vjerovao. evo link. pošto sam kupio po to prodao.
Sigurno neću vjerovati RT-u, već norveškoj firmi za vijesti iz energetike.
QuotePodzemna skladišta plina (UGS) u Europi bila su 95,3% prazna 17. veljače, rekao je u subotu ruski državni energetski div i veliki izvoznik plina Gazprom, pozivajući se na podatke Gas Infrastructure Europe. To znači da Europa sada ima samo 4,7% svojih rezervi plina za ostatak zimske sezone, prenosi RT.
Količina aktivnog plina u skladištima je 21% ili 8,3 milijarde kubika manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine.
Koja je razlika između podzemnih skladišta i aktivnog plina u skladištima?
Jer jedno je navodno na 4,7, a drugo na 21 %.
Ja vjerujem da je jedna od te dvije brojke iznos rezervi u isključivo Gazpromovim skladištima.
U brojku koju sam ja iznio ubrojena su sva skladišta u Europi.
što se tiče samog plina evropska skladišta su sad na samo 4,7% kapaciteta. prošlu zimu su bila +20%. energetika je egzaktna stvar i tu se ništa ne mjenja bez 10 godina i veliki problem je što evropsku energetsku politiku vode povjesničari umjesto inžinjera. povjesničari razmišljaju o ne otvaranje sjevernog toka 2 za koji bi njemačka popušila 200 milijardi penala. izgradnja je koštala više od 10 milijardi i nije sav novac ruski. inžinjeri nasuprot toga već razmišljaju o sj. toku 4 (vodik). poskupljenje plina je davno otplatilo tu investiciju i nije bez vraga onaj ruski cjevopolačač akademik ... putovao godinu dana do baltika. zapadne medije ako već čitate bar ih nemojte uzimati za ozbiljno.
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.
Kad kažeš svugdje, misliš u medijima?
Izgleda da naše brodare ni BDI na 3000 ne bi potaknuo na rast.
Kažete nikakvog rata, a u drugoj rečenici spominjete "hladni rat"
Isto je jedan oblik rata pa bih rekao da bi isto moglo biti pozitivno. Zanimljivo bi možda bilo s rutama na kojima ATPL ima dugoročne ugovore, tipa Rostock - Ust luga i ostale EU luke prema Ust Lugi. Ne znam koje bi bile reperkusije raskidanja ugovora zbog potpune zabrane trgovine s Rusijom, ali za ATPL bi to možda bilo još i izrazito pozitivno.
Definitivno će pasti. Mislim da tržište očekuje više.
Nije na meni da procjenjujem. Tržište je procijenilo i ako bude više od očekivanog, cijena će rasti.
Ali će isto tako pasti kad se isplati dividenda.
Samo hoću reći da nije ludo prodati po trenutnoj cijeni...
Pa to je još manje od vrijednosti prema marine trafficu
Upravo tako, dividenda je već uračunata u cijenu. Možemo možda napravi bolji potez od svih vas čekalovića dividende za koju se ni ne zna kolika će biti.
Priče o Marxu i komunistima objesite mačku o rep.