Može netko objasniti "show previous track" putanju?
Posts by stipe_Cro
-
-
Izgleda da doslovno stoji barem jedan - AP Zagreb.
Usidren usred finskog zaljeva.
Jel se meni čini ili više nitko ne ide u Ust Lugu?
Trebao je prekjučer stići tamo.
Na http://www.atlant.hr/kretanje_brodova.php
samo se za Zagreb spominje Ust Luga. Prije ih je bilo više na ruti Amsterdam/Rostock - Ust Luga.
Možda umišljam, ali smrdi mi na raskidanje dugoročnih ugovora.
-
Mister Rocco is back
-
BDI 2148 +2,1 %
BPI, BSI, BHSI rastu
-
Šta je ovo?
Rusi nacionalizirali AP Jadran?
-
Zanimaju me dolari, dakle vozarine, a ne indeksi.
-
Pmax, Handy?
Gdje naći podatke?
-
Prestani nam nabijati komplekse!
Već imam jedan jer nisam puno viši od Putina
-
Što se dogodilo Mister Roccu? Od 24. ne objavljuje ništa. Da nije otišao iz bulkera
-
Ja vidim da se vi puno čudite i puno pišete a slabo kupujete. Zato diona pada...
Dobit za q4 je u razini očekivanja (meni više od očekivanja jer sam milsio da će bit 50 a ne 60 mil kn).
Revalorizacija se prizivala i spominjala, tako da bih rekao očekivano.
Većina je govorila da će q4 biti bolji od q3; znači očekivano.
Volatilnost tržišta brodara je takva kakva je pa prilikom panike padamo; znači očekivano.
Dionica je (trenutno) narasla nakon boljeg q4; znači očekivano.
Ja tu ne vidim ništa čudno, al opet ja sam "unutra" od 2017. pa sam se svega nagledao...
Ja bih ispravio na :
Revalorizacija se prizivala i spominjala - nada je postojala, ali ne skroz očekivano.
Većina je govorila da će q4 biti bolji od q3 - manjina je govorila, ostali se nadali.
Volatilnost tržišta brodara je takva kakva je pa prilikom panike padamo - ako ćemo svaki dan paničariti iznova, brzo smo na nula kuna.
Dionica je (trenutno) narasla nakon boljeg q4 - nedovoljno.
I da, kupovao bih, ali nemam odakle...
-
Džaba kad je u Sberbanci...
-
Zanimljivo, s obzirom na to da je Čajna kejp roknuo 4000$.
-
Mene čisto strah da objave ikakav plus, nakon rekordne kvartalne neto dobiti od 47 milijuna kuna u Q3 2021., dionicu ste srušili 40%.
DSX objavila rezultate. Q4 dobit 41m a za godinu ukupno 57m. Znači sam q4 jači nego prethodna 3 kvartala ukupno.
Slično i GNK jučer. Za q4 dobit 90m, za cijelu godinu 182m.
ovo gore je postao kolega na temi dry bulk........u tom kontekstu atpl bi trebala izvjestiti o dobiti od minimalno 60 mil. kuna da bi mogli očekivati neki veči rast cijene dionice........bitno manja dobit od gore navedene bila bi vjerovatno a i realno veliko razočarenje......
U kontekstu potpuno različite flote i ugovora, ne znam na osnovu čega se povlače paralele...
-
Prevozit će se iz Ukrajine za Rusiju i to nažalost for free i kopnom
-
Moraju ljudi imati za role wc papira...
Deluxe super soft, po mogućnosti.
-
Vidimo i zašto. Svi su već znali da je napad gotova stvar
-
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.ne znam više kome bi vjerovao. evo link. pošto sam kupio po to prodao.
Sigurno neću vjerovati RT-u, već norveškoj firmi za vijesti iz energetike.
QuotePodzemna skladišta plina (UGS) u Europi bila su 95,3% prazna 17. veljače, rekao je u subotu ruski državni energetski div i veliki izvoznik plina Gazprom, pozivajući se na podatke Gas Infrastructure Europe. To znači da Europa sada ima samo 4,7% svojih rezervi plina za ostatak zimske sezone, prenosi RT.
Količina aktivnog plina u skladištima je 21% ili 8,3 milijarde kubika manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine.
Koja je razlika između podzemnih skladišta i aktivnog plina u skladištima?
Jer jedno je navodno na 4,7, a drugo na 21 %.
Ja vjerujem da je jedna od te dvije brojke iznos rezervi u isključivo Gazpromovim skladištima.
U brojku koju sam ja iznio ubrojena su sva skladišta u Europi.
-
što se tiče samog plina evropska skladišta su sad na samo 4,7% kapaciteta. prošlu zimu su bila +20%. energetika je egzaktna stvar i tu se ništa ne mjenja bez 10 godina i veliki problem je što evropsku energetsku politiku vode povjesničari umjesto inžinjera. povjesničari razmišljaju o ne otvaranje sjevernog toka 2 za koji bi njemačka popušila 200 milijardi penala. izgradnja je koštala više od 10 milijardi i nije sav novac ruski. inžinjeri nasuprot toga već razmišljaju o sj. toku 4 (vodik). poskupljenje plina je davno otplatilo tu investiciju i nije bez vraga onaj ruski cjevopolačač akademik ... putovao godinu dana do baltika. zapadne medije ako već čitate bar ih nemojte uzimati za ozbiljno.
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično. -
Kad kažeš svugdje, misliš u medijima?
Izgleda da naše brodare ni BDI na 3000 ne bi potaknuo na rast.
-
Kažete nikakvog rata, a u drugoj rečenici spominjete "hladni rat"
Isto je jedan oblik rata pa bih rekao da bi isto moglo biti pozitivno. Zanimljivo bi možda bilo s rutama na kojima ATPL ima dugoročne ugovore, tipa Rostock - Ust luga i ostale EU luke prema Ust Lugi. Ne znam koje bi bile reperkusije raskidanja ugovora zbog potpune zabrane trgovine s Rusijom, ali za ATPL bi to možda bilo još i izrazito pozitivno.