Ja izgubio strpljenje na tankerima i iz STNG otišao u ZIM. Zašto Maersk spominješ?
Posts by stipe_Cro
-
-
Zna netko kad STNG smije početi s buybackom?
-
Kupio malo STNG-a, 179 komada. Nadam se oporavku vozarina

-
Napokon, prelazak sa SUV-ova na limuzine

Šteta što je nekima već ukinuta proizvodnja, kao mojoj omiljenoj mazdi 6

-
Display More
Ja očekujem da će poslovati sa dobiti, sad kolika će biti nemam pojma...
Mercedes je dao ovih dana upozorenje o profitu (u stvari, najavljuje rekordno nizak kvartalni SNT ili FCF), BMW također s profit warning-om
VW uskoro objavljuje najveći broj otkaza radnicima u novijoj povijesti (uz to što je već najavio zatvaranje nekih tvornica u Njemačkoj)
brojevi novoregistriranih vozila za 08/2024 europskog regulatora pokazuju:
- VW -17.9% 08'24/08'23 (iako YoY 'samo' -0.9%),
- Stellantis kao grupa -28.7 MoM (-3.3 YoY),
- BMW -14.7 MoM,
- Renault grupa -11.9% MoM,
- Mercedes -9.7 MoM,
- čak i TSLA -36.4 MoM
.....
no, ni to nije sve jer se jučer cijena RIVN strmoglavila u danu i izbrisala svu dobit generiranu najavom zajedničkog ulaganja s VW, dakle ništa od toga?
pitanje je može li ADPL kao dobavljač nekih od gore navedenih velikana imati drugačiju sudbinu?
na grafu sve ispod 11-10,50 eur je opasna zona za ADPL, iako se već godinu dana polako ali sigurno 'cijedi'
Pa tko kupuje auto usred ljeta?
A ove MoM podatke može se obično u smeće baciti kad se radi o nekim sezonalnim industrijama.
No kad se želi prikazati negativa, ne bira se oružje.
-
Koji je razlog?
-
Kakve veze ima što su oni pali?
Pa ADPL grebe po dnu već mjesecima.
-
Još par puta ovako i dobri su.
-
Pa blok se dogovara mimo izloženih naloga.
Dakle, nije vidljiv na gledalici, ali nije ni mimo uređenog tržišta. -
Ne znam tehnikalije, ali definitivno je bilo obavljeno na uređenom tržištu jer je bilo vidljivo na gledalici, pretpostavljam kao blok trgovanje.
-
Written by AI?
-
Dug je. Platio sam pa možda dobijem neko objašnjenje uskoro.
-
Ma da, ali poštom nisam dobio rješenje pa vidim samo to na e-poreznoj.
Inače, uplatio sam porez na kapitalnu dobit.
koji vam je datum na tome? ako je oko 3 mj to je onda u biti to sto ste platitli. i meni se to pojavilo na e poreznoj nakon sto sam platio u 2 mj. dobro obratite paznju tamo kolko je zaduzenje a kolko ste platili. trebalo bi bit na 0 kad odizmete jedno od drugog. svakako cete dobiti na kucnu adresu ako nesto treba platit
Ne, to nije to, 14.5. je datum.
Zovem poreznu, ali naravno da se ne javljaju.
-
Ma da, ali poštom nisam dobio rješenje pa vidim samo to na e-poreznoj.
Inače, uplatio sam porez na kapitalnu dobit.
-
Dobio sam rješenje od porezne pod šifrom 1910
Por.i.pri.na.doh.kapital
Jel to oni od mene traže predujam na neke inozemne zarade ili što?
-
Koliko još duga ima?
-
Gdje točno piše da u dobrovoljnoj ponudi cijena mora minimalno biti najviša cijeni po kojoj su dosad stekli dionice, kao što je bilo kod obavezne ponude prilikom prelaska 25 %?
-
-
Display MoreDisplay More
Zaboravio si objaviti da je YoY 2,4 % što je manje od očekivanih 2,6 %, a core je 2,9 % što je manje od očekivanih 3,0 %.
Inače, to je najmanje u zadnjih 28 mjeseci, što se također dogodilo i u studenom prošle godine.
Eto, čisto da se ipak možda malo uznemire.
Ovo preslikavanje mjesečne na godišnju neću uopće komentirati.
Disclaimer: HPB je i dalje podcijenjena dionica.
Što nećeš komentirati, mjesečna inflacija pokazuje trend...to što je druga polovica 2023 po pitanju inflacije bila ok, ne mijenja da u 1Q 24 inflacija u Eurozoni ponovno ubrzava...Mislim centralne banke gledaju mjesečnu inflaciju prilikom donošenja odluka, ali Stipe bolje zna.
Dakle eurozona MoM inflacija:
-siječnja -0.4%
-veljača 0.6%
-ožujak 0.8%
Poanta je da dva mjeseca ne čine trend i da ni ti ni ja ne znamo gdje će inflacija.
Ali onda barem treba objaviti potpunu informaciju, a ne izvlačiti brojke kao 9 %.
Može biti i 15 %, ali se do te brojke ne može doći gledajući dva mjeseca "trenda".
-
Zaboravio si objaviti da je YoY 2,4 % što je manje od očekivanih 2,6 %, a core je 2,9 % što je manje od očekivanih 3,0 %.
Inače, to je najmanje u zadnjih 28 mjeseci, što se također dogodilo i u studenom prošle godine.
Eto, čisto da se ipak možda malo uznemire.
Ovo preslikavanje mjesečne na godišnju neću uopće komentirati.
Disclaimer: HPB je i dalje podcijenjena dionica.