1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sokol74

Posts by sokol74

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• sokol74
    • October 7, 2021 at 10:20 AM

Uvijek ista priča ovdje. Insajderi lupaju po asku prije izvješća.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• sokol74
    • July 27, 2021 at 12:35 PM
    Quote from user35

Gledam polugodišnji FI i sve se čini super, ali najznačajniji utjecaj na rezultat ima ova promjena vrijednosti zaliha i nije mi to jasno.

od 77 mio dobiti rasta u odnosu na 2020, 80 mio je utjecaj te promjene zaliha/proizvodnje u tijeku...

da li je to nešto fundamentalno ili računovodstveno... ima li netko tko razumije što to ERNT proizvodi i rač efekt na FI?

Sorry kolega, ja u RDG vidim 38,87 mil kn

Quote from rambo_5

Rač. kemija. Mogli su revalorizirati zalihe, ali nisu morali. S tim se najlakše namješta rezultat...

Nema tu nikakve kemije, to vam je knjiženje obračuna proizvodnje. Odite u Bilancu i oduzmite zalihe proizvodnja u tijeku. Ne možete knjižiti troškove proizvoda koji nisu prodani i stoje na zalihi, time povećavate troškove proizvodnje i umanjujete dobit, a država to ne voli, ona voli da im platite više poreza tj. da imate veću dobit.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sokol74
    • July 26, 2021 at 9:34 AM

Kolega Marin, ja bi rado da nam Plenković proda 25% HEP-a, a vi?

Jel' bi bio heroj ili zločinac?

Povucite paralelu s INA-om.

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • July 22, 2021 at 10:33 AM

Daaaaaaaaa (The message is too short, it must contain at least 10 characters.)

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • July 9, 2021 at 9:02 AM

Čekamo raspon cijene u ponudi. Ako će ju dati oko P/E 10 bit će zanimljivo, ali čisto sumnjam da će ići tako nisko.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• sokol74
    • July 8, 2021 at 8:34 AM
    Quote from BudFox

Ljudi koji sada kupuju dionice po 0.9 - 1 kn ce se samo jedan dan iznenaditi da umjesto 100 dionica po 1 kn imaju 1 dionicu po 10 do max 15 kn, slicno kao na PTKM, dakle gubitak 85 - 90% na sadasnju cijenu. Kada bi cijena ostala ista kao sada, nova dionica bi odmah poslije rezanja 99/100 dionica vrijedila 90 - 100 kn, sto je po meni nerealno, pogotovo jer se ne zna da li ce poslovanje dalje biti odrzivo.

Uglavnom, najbolje ne dirati, ako bas ne morate, prije rezanja i dokapa, a poslije cemo vidjeti.

A kolika je nominalna vrijednost dionice Atlantica, Ericssona, Adrisa, Arenaturista, Končara D&ST....

Ne kažem da Dalekovod treba uspoređivati s navedenim blue chipovima, samo hoću reći da nominalna vrijednost dionice nema veze s tržišnom vrijednošću.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sokol74
    • April 15, 2021 at 9:33 AM
    Quote from zlocesti

Nisam vidjela čudnijeg bida i aska nego na onim 7 CRO i 7 SLO

Da li je to itko od vas ikada kupio ili prodao ?

Oni to sami sebi ?

Kupio (na vrijeme), dio prodao (prerano).

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• sokol74
    • January 21, 2021 at 9:30 AM
    Quote from prdekalo

sta misli ekipa nadolezece izvjesvce nece bit bajno..oce koliko utjecat na sadašnju cijenu?

Ako se nitko nije uzbuđivao na 300 mil gubitka na 9 mjeseci, neće ni na 400 mil na kraju godine. :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• sokol74
    • January 11, 2021 at 8:53 AM
    Quote from mikromakrto

Koji to fond drži cijenu na ovim razinama?

InterCapital ETF?

• CIAK (CIAK Grupa d.d.)

• sokol74
    • December 19, 2020 at 11:28 AM
    Quote from Peanut87

Zanimljivo je to što kažeš da im fali love pa ju u IPO-u nabavljaju.... Mislio sam da je to i ideja IPO-a...

No drago mi je da je IPO uspio, puno sreće svima koji su sudjelovali.:)

Ideja IPO-a je da se nabavi lova ali ne za vračanje dugova nego za ulaganja i razvoj.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt