1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. godo

Posts by godo

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• godo
    • February 14, 2021 at 9:24 PM

Nije ni meni do kupovanja. Cekam diskont, ustvari prolom. Nesto se oteglo. Ali mislim da neću jos puno cekati.

Btw mislim da ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja. Uostalom koliko se sjecam on se ukazivao samo pred prolome. Bio je dobar kad je letilo prema doje. Za uzlete je bio katastrofalan.

• godo
    • February 13, 2021 at 7:21 PM

Ne vjerujem da bi moglo ovako završiti, ali opet nije niti skroz za isključiti.

Files

tpng.JPG 31.2 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 12, 2021 at 12:23 PM
    Quote from Brljam

I dalje nije konkretno objašnjeno zašto je zaključna cijena relevantinija od prosječne. Sve je jasno da na svijećama imamo najnižu, prvu, najvišu I zaključnu cijenu, ali kod ovog slučaja HPB jučerašnjeg trgovanja su oscilacije tih cijena ogromne, a zapravo je glavnina novca prošla po prosječnoj cijeni, a mislim da je prosječna cijena bolji pokazatelj o konsenzusu - odnosno - koliko trenutno neka roba vrijedi tržištu. Prema toj cijeni mislim da bi se lijepše crtali grafovi, ali ne znam da li koji alat nudi takve grafove, svijećice… znači, ja bih rado da kod klasične svijećice imam (npr.) središnju točku prosječne cijene...

btw, ove gluposti o prodaji na šalteru banke neću komentirati… ili mislite da šalteruše imaju brokersku licencu?

Imaš heiken ashi chart, ako baš inzistiraš na nekoj prosječnoj cijeni. A mislim da je prije nekoliko godina na zse uzimana prosječna cijena. Medjutim obzirom da većina gleda običnu candle chart, mislim da je i relevantnija. A obzirom da jedna svijeća ne čini proljeće mislim da to nije toliko niti važno.

• godo
    • February 12, 2021 at 10:52 AM

Ovdje vidim ima dosta mladaca kojima bi trebalo objašnjavati da li ta radi ili ne. Mi koji smo s prekidima na burzi preko 15 godina već smo prošli te priče. Moraš imati nekakav sistem pa bio on makar ta. Inače lutaš kao muha bez glave, ako nisi dobro potkovan prema fa.

• godo
    • February 12, 2021 at 10:25 AM

ptkm isto dela prema ta. barem do sad.

Files

ptkm.JPG 45.23 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 12, 2021 at 10:11 AM

hpb je ocekivano propao barem prema ta.

Files

hpb.JPG 36.91 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 11, 2021 at 1:55 PM

Gle vraga odbila se točno na fibou. Za sad.

Files

dlkv.JPG 90.4 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 11, 2021 at 11:23 AM

Nemam pojma sto bi impliciralo. Nego vidim da se nesto prati i po TA, barem ovi što su prodavali. Što se tiče ascendinga može on ako hoće pratit gornju liniju ako mu se da.

Nekad se je dobro i odlogirati da se ne bi povukli krivi potezi.

• godo
    • February 11, 2021 at 11:16 AM

Eto stane baš na gornjoj liniji. Za sad.

Files

opte.JPG 49.64 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 9, 2021 at 7:06 PM

Poštovani, ako se već moramo spuštati onda nek bude ovako. Za sad.

Files

CBX.JPG 67.79 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 7, 2021 at 10:43 AM
    Quote from snupy

ima li ko kakv pametan graf i savjet za Vlen i Ptkm

Evo graf(h) za ptkm. I ovdje imamo klin, kao i trokut koji drži vodu na 68, do sad. Ova moguća nepotvrdjena poz. divergencija ga može i zadržati u trokutu, ali isti je po svojoj naravi više negativan.

Files

ptkm.JPG 47.16 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 7, 2021 at 10:18 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na RIVP. Vjernici u ovogodišnji turizam bi sada trebali kupovati, dobra je prilika. Ako bismo na trenutak zaboravili na koronu, rekao bih da će cijena ići putanjom nacrtanom na grafu. Ja koronu i nepoznanice povezane sa time ipak ne mogu maknuti iz glave pa ću ovo još neko vrijeme promatrati sa strane.

Vidimo ascending broadening wedge, hidden bullish divergenciju na RSI, podršku 50EMA i skori bullish cross (100 i 200 EMA).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

RIVP apdejt

"Truba" može biti i bearish i bullish pattern. U bull marketu često bude bullish. U zadnjem postu sam bio preporučio kupnju zbog tih nekoliko razloga koje sam naveo. Ovaj treći dodir sa donjom linijom "trube" može biti dobra zona za kupnju jer je tu najveći potencijal zarade ako cijena nastavi sa rastom, a i vrlo blizu je stop-loss zona jer pad ispod te linije znači negaciju patterna, tj. ovaj pattern dobiva bearish narav. Tu je risk/reward omjer najpovoljniji.

Trenutno je nekoliko problematičnih "caka". Ako se cijena ubrzo ne odlijepi od dna ove "trube", bojim se da ćemo vidjeti niže cijene. Konsolidacija na zoni podrške (ili ispod zone otpora) obično znači da će ubrzo ta zona popustiti. RSI je pao ispod trendlajna i testira ga. 10 i 20 EMA su napravile bearish cross. Ako pogledamo zadnji pad cijene unutar trube i sada ovu konsolidaciju, možemo vidjeti da se cijena konsolidira u formi bear flaga, čiji je target jednak targetu "trube".

Bit će zanimljivo pratiti dalje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Možda se već dogodio i klin, pa retest, pa zatrubilo onima koji nisu vidjeli.

Files

RIVP (1).jpg 35.87 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 6, 2021 at 11:00 AM

Sve je još u granicama po ta. Zastavica manja, veća, handle. Ukoliko nije distribution.

Files

igh.JPG 39.43 kB – 0 Downloads

• godo
    • February 6, 2021 at 10:45 AM

Za pohvatati ovo gore trebalo bi uključiti dekoder. :/

• godo
    • January 26, 2021 at 10:05 PM
    Quote from godo

Nadam se da se ne ljutite na doradjenu vašu verziju. Moguće je i ovakav razvoj u istom postotku vjerojatnosti kao vaš. A divergencije mogu biti i one druge jer je cijena još na granici trenda. Čisto onak za razmislit.

Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na RIVP. Vjernici u ovogodišnji turizam bi sada trebali kupovati, dobra je prilika. Ako bismo na trenutak zaboravili na koronu, rekao bih da će cijena ići putanjom nacrtanom na grafu. Ja koronu i nepoznanice povezane sa time ipak ne mogu maknuti iz glave pa ću ovo još neko vrijeme promatrati sa strane.

Vidimo ascending broadening wedge, hidden bullish divergenciju na RSI, podršku 50EMA i skori bullish cross (100 i 200 EMA).

Mislim da je ovo preoptimistična verzija. Jest bulish diverg, kao sto je i prošla bila. Ali meni je horn uvijek poziv za uzbunu, naročito ako je već formirana. Pa sad ako pogriješim poklopit ću se ušima jer sam i prodao pri vrhu.

Files

RIVP.jpg 42.94 kB – 0 Downloads

• godo
    • January 22, 2021 at 4:24 PM

Kao da jest a možda i nije.

Files

opte.JPG 27.94 kB – 0 Downloads

• godo
    • January 22, 2021 at 3:32 PM

Opte je u trendu i s obzirom na dva obrasca mogao bi i više. Prvi je izlazak iz zastavice i onaj drugi. Pa sad.

• godo
    • January 21, 2021 at 11:07 AM

Divergencija je jos tu. Ovo na vrhu mi više sliči na distribuciju. A i ovo je neki klin, pa sad.

Files

CBX.JPG 84.3 kB – 0 Downloads
  • OPTE prodaja - kladionica

• godo
    • January 19, 2021 at 10:15 AM

Taj s povelikom tetovažom krao je kazetofone. Da je u ono vrijeme bilo cd ili usb playera krao bi njih. Imao je dobru poziciju i predznanje da postane poduzetnik.Ali svatko ima pravo na iskupljenje. Medjutim danas su veći problem ovi šta nisu krali kazetofone nego što danas prisvajaju kuće, tvornice i ostale sitnice.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• godo
    • January 13, 2021 at 9:43 AM

Odmah danas da se udje ili sutra?! Ako može navedite i u koju dionicu. Mislim da ne bi bilo kasno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt