1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tiko1

Posts by tiko1

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tiko1
    • August 7, 2024 at 5:47 PM
    Quote from Junius
    Quote from tiko1

Piše u pozivu da ce poštivati odluku Vlade o izvršenju proračuna a ona je već prije odredila da hpb treba uplatiti 30% dobiti ako sam dobro pratio objave to bi trebalo bit oko 12 eura

Ali se neće izglasati isplata dividende. To je na vladi RH.

Čita sam odluku koja se odnosila na 2022 godinu sorry valjda ce se na jesen donijeti odluka za 2023 ne bi trebala biti ispod 30 posto

• tiko1
    • August 7, 2024 at 5:23 PM
    Quote from Junius
    Quote from tiko1

Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i

Ovo nažalost nije istina...

Piše u pozivu da ce poštivati odluku Vlade o izvršenju proračuna a ona je već prije odredila da hpb treba uplatiti 30% dobiti ako sam dobro pratio objave to bi trebalo bit oko 12 eura

• tiko1
    • August 7, 2024 at 4:34 PM

Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i dionica se još može kupit po 230 da čovjek ne povjeruje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tiko1
    • August 5, 2024 at 7:21 PM

Sp 500 drži ključnu liniju sporta Bitcoin jako dobro sa 49000 na 54000 drži ključnu liniju sporta na 53000 i više nego dobro nothin to see Here scekujem Bounce nadam se da ce i naša burza otvorit u zelenom

• tiko1
    • August 2, 2024 at 9:09 AM

Ovdje imamo vrlo izvjesni 5% povrat na cijenu vece kroz par mjeseci i vrlo izvjesno da ce se kroz par godina to povecati na 10% cim se zadovolje mrel uvjeti, a cijena bi to trebala popratiti mislim da je za strpljive ovo odlična investicija

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • July 31, 2024 at 10:08 AM
    Quote from Tolisimus
    Quote from tiko1

Po meni je najveći problem ove firme jaki rast plača u RH kako sam čuo plače su dizali minimalno puno manje od inflacije, kako ćeš naći radnika za proizvodnju u Solinu kad radnik za sezonu može zaraditi skoro godišnju plaću u tvornici, zbog malih plača odlaze im i inženjer pa je pitanje kako ce ti novo ugovoreni poslovi bit napravljeni i kojom kvalitetom, mislim da su to najveći izazovi, prodat tvornicu u Solinu uopće nije luda ideja lokacija je super a u Dalmaciji su plače veliki problem zbog sezone

Trebate radnika, ja bi radio sezonu ako mogu zaraditi godišnju plaću.

Probaj recimo u Krilo Jedinice radiš na turističkom brodu od 5-10 mjeseca plaća plus manja je više od godišnje plaće radnika adpl u proizvodnji traže radnike

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • July 31, 2024 at 9:13 AM

Po meni je najveći problem ove firme jaki rast plača u RH kako sam čuo plače su dizali minimalno puno manje od inflacije, kako ćeš naći radnika za proizvodnju u Solinu kad radnik za sezonu može zaraditi skoro godišnju plaću u tvornici, zbog malih plača odlaze im i inženjer pa je pitanje kako ce ti novo ugovoreni poslovi bit napravljeni i kojom kvalitetom, mislim da su to najveći izazovi, prodat tvornicu u Solinu uopće nije luda ideja lokacija je super a u Dalmaciji su plače veliki problem zbog sezone

• tiko1
    • July 23, 2024 at 12:31 PM
    Quote from mesetar

Taško da će je biti, ali i da bude, cijena će opet pasti za njen iznos, tako da je svejedno.

Ako je suditi po zabi cijena raste par mjeseci u očekivanju divlje onda još potegne kad je objave padne na ex dividendi day ali se kroz par mjeseci oporavi, nadam se da ce sličan patern biti i ovde

• tiko1
    • July 23, 2024 at 10:43 AM
    Quote from SILVIO2024

30% od ukupne zadržane dobiti :)

Ja se nadam 60% državi treba mnogo novca trebaju 1.5 milijardi da bi deficit doveli koliko toliko ured

• MDKA (Medika d.d.)

• tiko1
    • July 4, 2024 at 1:27 PM
    Quote from Junius
    Quote from tiko1

Na kupnji samo 7 dionica meni Ce postati interesantna ako padne ispod 5 za sad mi je cijena preskupa za ovako nelikvidna dionicu

P/E 9 a vi bi jeftinije???

Cijena je ok ali pošto je prilično nelikvidna trebala bi bit još diskonta da bi mi bila atraktivna

• MDKA (Medika d.d.)

• tiko1
    • July 4, 2024 at 9:36 AM

Na kupnji samo 7 dionica meni Ce postati interesantna ako padne ispod 5 za sad mi je cijena preskupa za ovako nelikvidna dionicu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tiko1
    • June 28, 2024 at 10:29 AM
    Quote from KultLicnosti

Haha u nekoj pristojnoj državi ovo bi bila UDARNA vijesti ovdje pola naroda i nezna da burza postoji....:D||:rolleyes:

Da ni jedan portal nije objavio da su pale kladionice bile bi izvanredne vijesti

• IPO Studenac

• tiko1
    • June 22, 2024 at 1:13 PM
    Quote from komot

Svaka nova dionica dobro dođe, ali ja ne bih sudjelovao u ovom IPO ako dođe do njega.

Maloprodaja nije neki biznis ali po povoljnoj cijeni sve se isplati

• tiko1
    • June 12, 2024 at 5:45 PM

Da čovjek ne povjeruje https://www.nacional.hr/ogroman-propus…vseg-sbernanka/

• tiko1
    • June 6, 2024 at 3:33 PM

ECB snizio kamatne stope a bankarske dionice skočile ili je očekivano vece smanjenje ili tržište to nije briga

• tiko1
    • June 5, 2024 at 9:51 AM
    Quote from Sokolic

To je smiješno. A sudski pravorijek se očekuje 2105 godine

Što duže traju sporovi veče su zatezne kamate zanimljivo je da ovaj fantaziland 20 god gubi sporove, sad ih je počeo dobivati zanimljivo

• tiko1
    • June 5, 2024 at 9:07 AM

Fantaziland u pravnoj ofenzivi još če država morst izdat posebne obveznice da njega namiri https://www.maxportal.hr/premium-sadrza…milijardi-eura/

• tiko1
    • May 20, 2024 at 11:00 AM

Gledam cijenu dionice ZABE i HPB ništa mi nije jasno?

• tiko1
    • May 14, 2024 at 6:26 PM
    Quote from HeMan
    Quote from tiko1

dobro došli na forum, u prvom postu se kritizira vlasnička struktura hpb, u čemu je problem država je večinski vlasnik ali zadnjih godina to nije problem i posliju odlično inačke da bi netko bio član uprave banke treba dobiti odobrenje od HNB-a i u nadzorom odboru imaš predstavnike mirovniskih fondova ne može se tek tako postaviti nekoga stranačkog apartičeka

Gdje god je država upletena kod nas, tržišna i poslovna pravila mogu i ne moraju vrijediti, i uvijek visi deus ex machina nad glavom koji može reći puj pik ne važi od sada. Zato svaki oprezan investitor u Hrvatskoj mora uračunati taj faktor u vrijednost dionice.

Ista argumentacija vrijedi i za privatne fime, dioničari Leda Jamnice su potezom zakonodavca "lex Agrokorom nulirani, uvođeni su fiksni tečajvei švicarskog franka isto na štetu privatnih ulagača u dionice banaka. Država može sve, u teoriji se možeš žaliti ustavnom sudu u kojem opet stoje često bviši političari i ostali koje opet bira politika.

• tiko1
    • May 14, 2024 at 2:34 PM
    Quote from HeMan

Svi pokazatelji padaju u vodu kad se pogleda vlasnička struktura, zato i vrijedi kolika je cijena..

dobro došli na forum, u prvom postu se kritizira vlasnička struktura hpb, u čemu je problem država je večinski vlasnik ali zadnjih godina to nije problem i posliju odlično inačke da bi netko bio član uprave banke treba dobiti odobrenje od HNB-a i u nadzorom odboru imaš predstavnike mirovniskih fondova ne može se tek tako postaviti nekoga stranačkog apartičeka

1. Privacy Policy
  2. Kontakt