U čemu je fora sa ovom dionicom zašto je niko ne kupuje, zašto je cijena ovako niska? Postoji odluka Vlade o isplati 60% dobiti iz 2023, što se mora ispoštovat kao što se ispoštivalo i za 2022 30% je isplaćeno, sad klasično pitanje iz test inteligencije nastavi niz u 2024 banka još bolje posluje kolika ce bit odluka vlade o isplati dobiti?Ja bi zaokružio više od 60% što na ovu cijenu daje spektakularni dividendi prinos ove godine oko 12% posto dogodine 15-20%
Posts by tiko1
-
-
s obzirom da se radi o firmi u IT sektoru, marža im je najblaže rečeno tužna.........a tako tužno sa malom dobiti i maržom su radili i prije tako da bi rekao da je to njihova konstanta uz izuzetak 2022........
Ako ovako nastave po mom mišljenju fer cijena dionice je oko 5 Eura
-
i koliki nam je sada BVPS ?
p/e po evropskim standardima trebao bi biti 8
0.75 mislim da je BVPS
onako napamet
Kako si došao do 8 trenutno je oko 4.5 kad se podjeli dobit sa brojem dionica, a nema nekog razloga da ne bude jer bi kamatne stope se mogle sniziti eventualno za zadnji kvartal, a iz banke najavljuju daljnji rast, po meni je ovo dugoročno chase masina i prava zlatna koka, jer mnogi makroekonomisti najavljuju desetljece inflacije a time i visokih kamatnih stopa. Trenutno je cijena niska jer jedan mirovinac prodaje iz tko zna kojih razloga ni ti ne može trajati vječno.
-
DP od HDZ-a traži četiri ministarstva? Plenković potvrdio da razgovarajuDOK TRAJU pokušaji sastavljanja saborske većine, sve je više reakcija na jučerašnju odluku Ustavnog suda, koji je Zoranu Milanoviću zabranio da bude mandatar i…www.index.hr
Izgleda da ce ključna gospodarstva ostat HDZ-u što bi značilo da bi banka trebala poštivat odluku Vlade o isplati 60% dobit iz 2023 što bi dalo sjajan prinos na ovu cijenu i vjerujem okidač za porast cijene
-
- ECB Leaves Deposit Facility Rate at 4.00%
Sada čekamo rezultate izbora, pa potom rezultate za 1Q.Ne vidim neki problem ni da lijeva koalicija pobjedi moguće da bi to kratkoročno bilo i dobro za dioničare mislim da bi oni bili za isplatu još veće dividende da mogu djelit novac narodu
-
Zamrla je trgovina valjda se čekaju izbori.Pobjeda radničke fronte nije izvjena ne vidim tu neke posljedice za banku
-
A kako je to sjajna vijest ?
Trcimo utrku koju ne mozemo dobiti
Sjajna vijest za dioničare banaka a za ostale baš i ne ali ovo je tema o hpb pa sam stavi sjajna vijest
-
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Ovo je sjajna vijest izgleda da FED uopće neće spuštati kamatne stope ove godine , što znači da gotovo sigurno neće ni ECB jer kad bi to napravili imali bi kapitalni odljev put Amerike. Fed je ranije počeo dizati kamatnjak očekivano je da će ga i ranije počet spuštati, ali za sada ništa od toga, mnogi makroekonomisti tvrde da nas čeka desetljece inflacije koja bi mogla ici u valovima, odnosno da se ponavlja patern 70 tih
-
dobit po dionici 693,51e, nadam se da će pola u dividendu..
sjećam se prije par godina sam dobio pismo sa ponudom za otkup koje je neko revizorsko društvo procijenilo vrijednost dionice malo veću od prošlogodišnje dobiti, trebalo bi pitat tu ekipu kako su napravili tu analizu
-
Mislim da je ova banka bolja prilika od ZABE, jer je daleko jeftinija i nema opasnosti od Švicaraca još se čeka odluka Vrhovnog suda, postoji tu rizik da će se država petaljat u poslovanje, ali to se godinama već ne dešava vjerojatno neće ni dalje jer tu nas ipak štite pravila EU i ECB-a. Kad Zabe postoji patern da početkom prosinca počne rast što kulminira sredinom veljače objavom divke, mislim da bi i ovde to mogli gledat tamo negdi u radu jesen skok cijene
-
Zanimljivo je da se prodaje uz blago rušenje cijene dan prije sjednice, a postoji šansa za najavu solidne dividende.
Kakva god bila odluka o upotrebi dobiti sutra, dionica je fundamentalno povoljna. U slučaju najave veće dividende, cijena dionice će sigurno gore. Uz to se uskoro očekuje i rekordni kvartal.Na kratki i srednji rok se čini jako malo vjerojatno da će pasti ispod ovih razina. Ili je možda to sve uračunato u cijenu i ovo ne može na P/E više od 5.
Očekujem pristojnu divku sutra i naravno raketu prema gore
-
Očekujem 60 posto dobiti u dividendu, mislim da su ispunili uvjet adekvatnosti kapitala da ne trebaju više zadržavati dobit
Po meni je bolje 30% u prvoj polovini godine, nego 60% u drugoj polovini...
Mislim da je HPB uvršten u državne firme koje moraju isplati 60% dobiti, ako nema ograničenja regulatornih trebali bi to poštivat
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/54163
Odluka o upotrebi dobiti
Očekujem 60 posto dobiti u dividendu, mislim da su ispunili uvjet adekvatnosti kapitala da ne trebaju više zadržavati dobit
-
Bolje da se ovo razine potvrde sa milijunskim prometima, nego da dionica poraste 50 eura sa pola milijuna eura prometa. Normalno da tada dođe do propada. Meni ove velike kupnje zadnje vrijeme ukazuju da je dionica i dalje jeftina i to ovima koji su sigurno puno upućeniji od nas u poslovanje dionice...
Inače prije par dana BOJ je povećao kamatne stope, a SNB smanjio kamatne stope...čisto da ste u tijeku...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nakon 17 godina Zemlja Izlazećeg Sunca podignula je cijenu novca
Logično je da ako želi izaći sa većom količinom da će ponuditi popust po meni jeto znak da je realna cijena veća. Imamo i najave lijeve koalicije da će prestat pumpat profit u banke, ko da oni odlučuju naš ministar financija ja bio jako ljut što profit HNB-a ne ide u državnu kasu neko bankama, ali nije ništa mogao jer je tako odlučeno na razini EU, slično samo imali sa Sirizom u Grčkoj svašta su najavljivali onda su pokorno slušali EU tako i populistička vlada u Italiji najavljivala porez na banke i svašta a sada tako slučaju Brisel da su ima povećaju rejting
-
Dokle bi mogla ići ova rasprodaja ima li tko ideju di bi moglo biti dno?
-
Meni je to više izgledalo kao da se namjerno rušila cijena zadnjih dana da se još netko ukrca u vlakić sa većom količinom.
Pretpostavljam da je NEK opet prosipao dionice. Vidjet ćemo kroz koji dan da li su oni.
nešto se dešava već je promet na 600 k
-
Današnja odluka ECB-a:
European Central Bank holds interest rates
Situacija više nego odlična za HPB s obzirom da drže u HNB-u gotovo 3 milijarde eura.
Sjajno nadam se da će cijena popratiti, nakon dividende ZABE mislim da bi se investitori koji prate bankarski sektor mogli fokusirati na ovu banku koja je značajno jeftinija nego ZABA
-
Ma daj lik je teški kompleksaš a možda ima i neku ozbiljniju dijagnozu.
Do prije neki tjedan je svrš*vao na rezultate unicredita i zabe a sad ne valjda jer je vidio da pada....
Hvali se analizama a ne zna pravilno očitat izvješće končara.
Imam dionice zabe al ne trejdam nego sam ih fino oročio
mislim da je ovo ljeto napisao da su dionice Zabe nude sjajne prinose na tadašnju cijenu mislim da je tada ila oko 13 Eura ako se dobro siječam 13% prije par mjeseci napisao da ih više nema, pisao da je ulagao u Span pa prodao Teslu mislim dakon groznih promašaja tipa Đuro, Varteks više se dao u trejdanje
-
Kad ce se objavit prijedlog za divku, prošle godine su objavili prije izvještaja?
-
U knjigovodstvenoj kartici mi piše
dugovno potražno isti broj glavnica minus dospijeli dug minus
Piše da minus znači preplata u ponoj provjeri piše da je sve ispravno ne može se više provjerit
Što to znači jel netko imao ovakav slučaj