jedini su koji imaju ekologiju/recikliranje a da su na zse, uglavnom zato. A kad sam ga kupila (ipo), bili su mi privlacni i autodjelovi jer se zahuktavala kriza u autoindustriji... no nekako gubim entuzijazam, vijest o dividendi ili preuzimanje u sektoru recikliranja (umjesto auto djelova ili nekretninskih projekata) bi bilo super ugl, kad bi npr. Cios ili neki drugi recikler ili neki proizvodac el.energije (idealno w2e) izlazili na zse i to bi isto kupila. Ne trgujem izvan zse nazalost pa mi je to malo ogranicenje
Posts by Peanut87
-
-
1. HT-R-A 40 %
2. CASH-R-A 20 %
3. CIAK-R-A 10 %
4. JDGT-R-A 10 %
5. KOEI-R-A 8 %
6. PODR-R-A 6 %
7. OSTALO 6 %
-
Mrtvilo tema, mrtvilo dionica... nadam se da će najavit dividendu pa da možda malo skoči... no nekako sumnjam
-
Ako se zeli zamjena uprave, treba predlozit i alternativu, ne pratim previse taj sektor no tko bi bio ta svjeza krv? jedno je rec, no ako imas nekog za prelozit, mozes ga probat i imenovat na isti nacin kao i za dividendu preko punomoci i stavljanja tocke na dnevni red
-
Zanimljiva dinamika trgovanja na ovoj dionici.... pozdrav većinskom koji je pokrenuo trgovinu
-
zanimljiv raspon nakon izlaska na burzu... dode mi da kupim jednu samo da mogu rec kako sam uduplala ulaganje
-
Kolega Flight, upoznat sam sa tim zakonskim odredbama, ali ja ih citam na nacin da dlkv spada pod to.... konsolidator je pod izvanrednom upravom, barem prema sudskom registru, pa me zanima zasto dlkv nije... da ne duljim, za mene prerizicno... bar za sad... sretno svima
može neko obrazloženje tvrdnje da je konsolidator po sudskom registru u postupku iu...evo baš par postova ranije sam postao link s.r. konsolidatora iz kojega se jasno vidi da Konsolidator doo. NIJE u postupku iu.
https://www.agrokor.hr/hr/vijesti/poz…-17-52-od-21-4/
U obavjesti ima link na rješenje, koje dodatno pojašnjava.
Ne znam što da vam kažem za sudski registar... direktan citat...:
Pravni odnosi
Osnivački akt:
Izjava o osnivanju d.o.o. od 10.05.2013. godine. Odlukom članova društva od 17.05.2013.godine, Izjava društva od 10.05.2013.godine, mijenja se u cijelosti i postaje Društveni ugovor, te se u potpunom tekstu dostavlja u zbirku isprava. Ostale odluke:
Trgovački sud u Zagrebu rješenjem broj 47 St-1138/17-52 od 21.04.2017.g., kojim se dopunjuje rješenje St-1138/17 od 10.04.2017.g., riješio je:
I. Otvara se postupak izvanredne uprave:
a) nad dužnikom AGROKOR koncern za upravljanje društvima, proizvodnju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima, dioničko društvo Zagreb (Grad Zagreb) Trg Dražena Petrovića br.3, OIB:05937759187,
b) nad dužnikovim povezanim i ovisnim društvima:
26) DALMARINA d.o.o., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, OIB: 88061796935 (80,00%), koje društvo drži udjele u društvu:
i. KONSOLIDATOR d.o.o., Zagreb, Nova Ves 11, Zagreb, OIB: 73678065415 (33,00%) -
Kolega Flight, upoznat sam sa tim zakonskim odredbama, ali ja ih citam na nacin da dlkv spada pod to.... konsolidator je pod izvanrednom upravom, barem prema sudskom registru, pa me zanima zasto dlkv nije... da ne duljim, za mene prerizicno... bar za sad... sretno svima
-
Vjerujem da ima puno zakulisnih igara, no nitko jos nije odgovorio zasto DLKV nije bio u izv. Upravi, a trebao je bit (zakon je jasan da sva povezana drustva s min 25% vlasnistva idu unutra).... zanima me da li je to gledanje optimisticno ili pesimisticno (ako pitas sadasnje dionicare dlkv i s druge strane dionicare koji osporavaju nagodbu)... gotovo sam siguran da je ta spoznaja ono sto tjera fond da proda (zna da vrijedi 0 ko i vecina ostatka drustava pod izv. Upravom)....
-
Hvala, na objašenjenju oko uloge Agrokora.... Sad sigurno ne ulazim jer izgleda da su zaboravili uključiti i dalekovod u izvanrednu upravu... iliti ovo bi morali prodati kao ledo, samo po cijeni po kojoj ga je kupila forntenova...
-
Malo sam čitao forum i pogleda vlasničku strukturu no ne mogu saznat koliki je točno udio Agrokora (fortenove) u konsolidatoru? i nastavno na to ide kako to da nije bio uključen u izvanrednu upravu?
-
Nije bio mail već obavijest
-
Zanimljivo je to što kažeš da im fali love pa ju u IPO-u nabavljaju.... Mislio sam da je to i ideja IPO-a...
No drago mi je da je IPO uspio, puno sreće svima koji su sudjelovali.
-
Ja vjerujem da će ovo biti super dionica. Prvenstveno zbog onoga čime se bavi te free floata očekujem puno više potražnje nego ponude. A i ako IPO uspije promijeniti će se vrijednost od 14,47 po dionici… Dividenda… to me jedino malo muči jer mislim da je neće biti bar 2 g, no kupujem sigurno