1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Toni

Posts by Toni

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 17
  • PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • October 8, 2021 at 8:28 AM
    Quote from Moller
    Quote from verdi

a tko garantira da je u opće nešto kupovano ili prodavano na tim razinama. to može biti i većinom jeste samo privid jer ista osoba ima i novac i dionice sa kojima je navodno prometovano. sad da li su mu u lijevoj ili desnoj ruci nema veze. što se tiče foruma još od nekad postoji grupa ljudi koji naivno vjeruje da su te dionice stvarno promjenile vlasnika i druga grupa zainteresiranih tipa uvezani brokeri i te. koji hrane tu njihovu naivnost. hanfa se nikada ozbiljno nije bavila tim sindromom.

svaka sličnost s ostalim dionicama je neisključena, pa toga je i danas vjerujem bilo na jednoj našoj uzdanici, ja tebi, ti meni, a ostali tko se upeca

Nepovjerenje u burzu i HANFU se gradilo godinama, a propašću Agrokora sve se zacementiralo. Jedini pravi put je izlazak politike iz najboljih firmi, uključivo i PODR. No teško da ćemo to doživjeti u sljedeće 3 godine. Dok ne bude tako samo će se špekulirati.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Toni
    • October 7, 2021 at 5:25 PM
    Quote from diokidina
    Quote from zm1

ne mora ga micat,nema straha

Ja sam siguran da slijedi ciscenje do petice.

Sutra je novi dan.

Optimizam je super. Zašto nije očišćeno do petice danas ili jučer? Svi zainteresirani bi voljeli da malo živne DDJH, ali ... sve do potvrde iz EK ništa od toga. Zapinje 100% oko duga i kako da ga država preuzme legalno.

• Toni
    • October 6, 2021 at 5:50 PM

Dok nema pomaka u top 10 sve se to vrti u krug

• Toni
    • October 6, 2021 at 1:42 PM
    Quote from NaBiduAsku

al se ovdje udara, jedva čekam da saznam što ovdje ide... ovo je uvijek bila loša firma, super dionica, ali mi krivo što neki možda imaju inside info... a meni rizično tu neš kemijat... lako njima... ako imaju info.

Ništa se tu ne događa pametnog, mali spin (ugovor za Bradley se potpisuje sljedeće godine, a tek iza toga kreće realizacija) i odmah dionica živne među malim dioničarima. Plan restrukturiranja je zapeo u EU komisiji te je na čekanju do daljenjeg.

• Toni
    • October 6, 2021 at 11:18 AM

O čemu župan BPŽ , Marušić govori?

• VART (Varteks d.d.)

• Toni
    • September 30, 2021 at 3:29 PM
    Quote from Moller

evo i važne obavijesti za ulagače,

iz svega navedenoga mogu zaključiti da će nova jesenska kolekcija biti s nekoliko redi stare dugmadi, možda netko vidi više

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…a660b2ca52a.pdf

Što se jesenske kolekcije potražite je na https://www.varteks.com/shop/

Nije baš korisno kesiti se nad nekim tko je upao u grabu. Uglavnom ovo je pozitivna vijest jer se vraćaju dugovi i otvara mala šansa za opstanak. Prvi značajniji korak prema nečem boljem. Vidjeti ćemo na rezultatima 3Q utjecaj ove uplate na zaduženost.

• Toni
    • September 29, 2021 at 12:17 PM

Jeste primjetili demantij uprave

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39802

• Toni
    • September 28, 2021 at 10:24 AM
    Quote from diokidina
    Quote from Kokojedvaj

Sve već viđeno ,malo gore sada opet dolje na 4 kn.

Ne budi naivan. Ovo kupci odrađuju.

Ja imam 3 skrbnicka, a nece ih oni imati vise.

U pravu si kupuje netko po 5.000, 6.250,... komada. Čekamo kraj dana ;)

• Toni
    • September 28, 2021 at 6:58 AM
    Quote from mikromakrto

Znači, doslovno piše da Česi neće preuzimat stare dugove. Odnosno, netko drugi će ih platiti, ukoliko želi da Česi uđu. Platiti ih neće zubi vila već postojeći dioničari. Država preuzimanjem jamstava i svih silnih kredita, ostatak suvlasnika rezanjem kapitala.

U kojem omjeru, nemam pojma. Ali drugog načina nema.

S druge strane, drago mi je ako će to značiti novi početak za Đuru. To je firma koja je cijelo stoljeće hranila cijeli jedan dio države. Nadam se da će ovo biti i potpuni izlazak politike, posebno HDZa, iz Đure. Ono što su oni napravili od Đure, to mu ni najveći neprijatelji ne bi poželjeli...

Ako ćemo precizno iščitati neslužbene izjave Česi ne žele preuzeti stare dugove. Država je ta koja bi preuzela na sebe dugovanja, ono što ne piše kako. Umanjenje TK nije odgovor za preuzimanje dugova. Postavlja se pitanje kako će država zadržati kontrolni udio. Možda se država "povuče" u specijalna vozila.

• Toni
    • September 27, 2021 at 11:19 PM

od detalja ni malo d, pratim sutra burzu i hoće li preskočiti 4 kune i tih 30-tak tisuća komada

nekako kao da će opet isti vlakić od prošlog tjedna

ukoliko je plan dobar instant će se pojaviti veliki igrači, nema šanse kod nas da se netko ne izlane

ukoliko je sutra promet mizerija onda .... game over

• Toni
    • September 23, 2021 at 10:19 AM
    Quote from diokidina

Ja ocekujem slijedecih par dana stabilizaciju cijene između 4-4,20. Iza toga smo na razinama 5-5,50.

Nisam bi znao da sam prorok.

Ovo je bio zadnji vlakić prije otrežnjenja. Veliki i veći nisu trgovali znači odigran je jedan krug među sitnijim dioničarima. Sutra je petak i znati ćemo kako je prošao plan kod EK.

• Toni
    • September 23, 2021 at 9:08 AM
    Quote from mikromakrto

Kapital u tim slučajevima, izuzev Agrokora, nije smanjen/oduzet pravnim aktom nego odlukom (su)vlasnika kapitala, i to 2/3 njih. To što se nekim suvlasnicima to nije svidjelo, s pravom, je tužno, ali ne i protuzakonito, a kamoli protuustavno.

U prvu si, zaletio sam se.

• Toni
    • September 23, 2021 at 9:02 AM
    Quote from Marielena

Je bas, katapultirane su na 4 kune.

3 dana ikakvog trgovanja i odmah bombastični naslov

Možemo jedino biti optimistični da se bliži trenutak riješenja situacije za Đuru. Svako riješenje će biti bolje od stečaja.

Ne očekujem promjene u top 10.

• Toni
    • September 22, 2021 at 7:06 PM
    Quote from buMBum

Htio sam teći da je prośli tjedan odobreno 840 M € od 24 Mrd

a ti napiśi za što??!

Imaš hint gore

Ja izlazim na 30 a vi kupite ili prodajte kada hoćete!

Provjerite prije toga što sam pisao ranije i posebno o Članku 49 Ustava!

Good luck to all!

Display More

Ako pucaš na "Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim
    pravnim aktom." to se kod nas pregazilo lex agrokorom, a nizom drugih primjera bez zakonske podloge. Valjda je to zbog stigme stečaja ;)

• Toni
    • September 22, 2021 at 5:12 PM
    Quote from buMBum

Da li netko od vas musli da ćr Urduls proći kroz Brod a da ne ostavoz300 M?!?

https://radiosarajevo.ba/

To kad ubaciš tipfelere ni ENIGMA nam ne pomaže. Što si htio reći?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Toni
    • September 20, 2021 at 4:43 PM
    Quote from diokidina

Toni

Pises nebuloze. Po tebi se iskrcavaju, a nitko se ne ukrcaje.

Nemas ti ovdje dionice, lazes sebe a ne nas.

Bolje bi ti bilo kupit, jer ce ti od danas svaki dan bit kasno.

uskoro ću imati puno manje kao i ti jer će me ošišati skoro na nulericu

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Toni
    • September 20, 2021 at 3:18 PM
    Quote from Manu
    Quote from Toni

Misliš iskrcavaju se dok još stignu

Ako ovako izgleda iskrcaj, kakav li je tek onda ukrcaj😂😂😂

Fondovi su se odavna iskrcali, a ostali su mali nadobudni (uključivo i ja). 8o

• Toni
    • September 20, 2021 at 2:45 PM
    Quote from diokidina

Vlakic krece. Opet cemo zadnji doznati,tada ce vec bit kasno.

Misliš iskrcavaju se dok još stignu

• VART (Varteks d.d.)

• Toni
    • September 16, 2021 at 11:23 AM
    Quote from renchi
    Quote from Zlatek

Čudi me kako netko ovdje postavlja pitanja "gdje je novac?" To bih očekivao od nekog sa znanjem financija naučenim u pizzeriji.

renchi

jesi li pogledala koje FI Varteksa u zadnjih 15 godina?

Pa sada, kada je bloger investirao u varteks i to velike novce, isto je citao financijska izvjesca i nije naucio finacije u pizzeriji. Zar ne ?

Pa se pitam, kada je investirao i svojom upravom usao u varteks sto su te uprave nasle.

A zasto je investirao kada je citao financijska izvjesca i uocio netragom nestajanje suspstance ?

Inace financijska izvjesca na ZSE su i poznata kao vjerodostojna i puna informacija, kao i na Agrokoru. Zar ne ?

I dalje je meni enigma sve to. I gdje su novci i zasto su neki koji su investirali unatoc FI ipak investirali. Puno je novaca 800 miliona kuna. Inace nova kolekcija 2021/ 22 je odlicna .

Display More

Za nestajanje supstance nije bilo potrebno čitati čak ni fin. izvješća. To je bilo očigledno.

Stanje u Varteksu i prije blogera je bilo toliko loše da i ono što bi bilo logično kao prebacivanje proizvodnje u N.Marof nije bilo financijske snage. Prezadužena tvrtka, problemi sa likvidnosti, izgubljeni lohn poslovi (sa i bez korone bi do toga bi došlo), tehnološko zaostajanje, neracionalna proizvodnja, ograničena distribucija, brand koji je izgubio na važnosti, kadroviranje. Bezbroj problema koje i netko sa dubljim džepovima i boljom ekipom ne bi mogao razriješiti. Kad se rasprodaju sve nekretnine i ako bude sreće ostati će jedan mini-Varteks ili čak ni to. No taj nekretninski dio se tako sporo kreće da je moguće da sve prije propadne.

• VART (Varteks d.d.)

• Toni
    • September 16, 2021 at 10:58 AM
    Quote from renchi

Ok, " popapale ":predstecajne ali i dalje niste dali odgovor gdje novac tj protuvrijednoat za nestalu imlvinu u vrijednosti od 800 miliona kuna. Gdje se nalazi taj novac ? Tko ga ima ?

Radnici sigurno nisu potrosili 800 miliona kuna na place. A niti na repromaterijal. Dakle, gdje je imovina koja je nekome presla u vlasnistvo, a dizani su krediti u protuvrijednoati otudjene imovine ?. Mene to.podajeca na Agrokor. Dizes kredite i ooetrecujes imovinu. Novac iz kredita uzimas sebi i tako vrris ponzijevu shemu dok svu imovinu kojom jamcis ne potrosis, onda odes u bankrot. Dakle, gdje je novac ? Sto kazu blogerove uprave ? U kojem smijeru je otislo 800 miliona kuna. Zasto i kako je Koščec valjao ?

Da je bloger nešto krupno tu našao onda bi to bilo na dorhu. Varteks propada i jede svoju esenciju od raspada tržišta i privatizacije. 30 godina se uništava i još nije do kraja propao. Loše upravljanje i samo loše upravljanje su doveli do ovoga. Danas je to mrtav brand, neracionalna proizvodnja i maloprodaja.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 17
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt