Kako hrvatsko pravosuđe zna bit efikasno kad gazde naruče. Nema brže presude.
A dobro si to rekao
Kako hrvatsko pravosuđe zna bit efikasno kad gazde naruče. Nema brže presude.
A dobro si to rekao
: Obavijest o uplati uloga u novcu u temeljni kapital Društva
i zadnji potez je odigran ... kad slijedi podvlačenje crte?
Nakon odluka vlade izvjesno je da će zbog nepostojanja alternative doći do korekcije. Po vama koliko će trajati da se cijena korigira?
“Vlada je na zatvorenome dijelu današnje, 99. sjednice, usvojila Odluku o prihvaćanju Programa restrukturiranja, Odluku o davanju suglasnosti i ovlaštenju za potpisivanje dokumenta, Odluku o davanju ovlasti za sklapanje ugovora o ustupu i kupoprodaji tražbina, Odluku o davanju suglasnosti za kupnju dionice i pretvaranje potraživanja te Odluku o davanju državnog jamstva. Navedene odluke označene su stupnjem tajnosti “povjerljivo” te ih nismo u mogućnosti objaviti.”
DDJH=DDSV
ovo ostalo što je ostalo unutar grupe nije vrijednos spomena.
Znam. No odmah bi prebacio svoje dionice u DD Energetika i infrastruktura iako su višestruko manji
I ove odlične vijesti za DDSV nisu relevantne za postojeće dioničare i proces restukturiranja. No zanimljivo je da premijer u zadnjim svojim izjavama spominje specifično DDSV, u posjet vladi došla je uprava DDSV ne DDJH. Možemo očekivati još pokoju akrobaciju oko ove dionice u odnosu na ono što je najavljeno. Svaki pomak nabolje od omjera 100:1 je plus za sve stare dioničare.
neki i kupuju
DDJH REITOBER KARLO 288 0.00% 55,000
Za divno čudo neki kupuju. Znaju li oni nešto što mi ne znamo?
Ne spominje se smanjenje temeljnog kapitala. Uz ukupnu dokapitalizaciju države i Čeha od više od 900 milijuna kuna preuzimaju više od 90% temeljnog kapitala tako da operacija smanjenja temeljnog kapitala nema smisla. Situacija će biti kao u INI, strateški partner + država cca 92-3%, a ostali 7-8%.
Osim što će za razliku od Ine strateški imati više od 50%. To bi bilo čak iznad očekivanja i najvećih optimista.
Ima smisla s obzirom da bi smanjenjem tk država samo smanjila svoj udio. Ukupno ulaganje povećali su na 120m eura, 40 više u odnosu na prvu verziju. Pitam se čime su to nagovorili Čehe da pristanu na ove uvjete koji su ipak nepovoljniji za njih?
To mora biti nešto veće od samog Đure. Trenutno i Češka i mi,a i drugi u istočnoj Europi smo u zamjeni sovjetske vojne tehnologije tako da bi tu negdje mogao biti poguranac. Strnad surađuje sa svim velikim proizvođačima i svakojake kombinacije su moguće. Uz to ima ulaze i u vagonskom segmentu poslovanja tako da je i tu jako zainteresiran da ojača svoje proizvodne kapacitete. Jedino što nema je vrijeme.
Danas burza nije reagirala, ali je sad put otvoren malim i velikim ulagacima. Kad krene 🚂🚃🚃🚃 brzo cemo na +30 do 40%.
Polako dok se otkriju detalji plana. Za sada znamo samo koliki teret preuzimaju država i Strnad/Matera. Dok se ne objavi plan restrukturiranja teško da će se itko veći zaletiti.
The planned restructuring aid will take the form of a debt to equity swap and a guarantee on potential future commercial claims for a total amount of €57.4 million. At the same time, the restructuring plan provides that a private investor, i.e. the consortium of Czech companies active in the same sector, “DD Acquisition”, will participate in a share capital increase with cash and in-kind contributions of approximately €64 million.
Znači ipak u skladu s prethodnim najavama. Moja prognoza ostaje i dalje pretvaranje duga u kapital po sadašnjoj nominali, smanjenje temeljnog kapitala smanjenjem nominale s 20 na 5, zatim spajanje 2u1 i onda dokapi Čeha.
Izgleda da su dioničari dobili lijep božićni poklon.
Ne spominje se smanjenje temeljnog kapitala. Uz ukupnu dokapitalizaciju države i Čeha od više od 900 milijuna kuna preuzimaju više od 90% temeljnog kapitala tako da operacija smanjenja temeljnog kapitala nema smisla. Situacija će biti kao u INI, strateški partner + država cca 92-3%, a ostali 7-8%.
https://www.dvidshub.net/news/411050/us…ghting-vehicles
Kuha se nesto.
Nema ništa novog u članku
Budući da je taj dan protrgovano nešto jače od uobičajenog očekivao sam da će biti većih pomaka.
Jedno tehničko pitanje, skdd, ja ne vidim ovu promjenu. Ima netko ideju što se događa?Novi u top-10, sa 61tis kom.
Kokojedvaj zato smišlja bajke
Begić Drago je podebljao svoj portfelj 0,88% na 0,97 % 7 .mjesta popeo 6 mjesto. Rasprodao je Raiffeizen Austrija d.d.- skrbnički račun 0,92 % na 0.58% tako da je pao 6.mjesta na 9 mjesto . Kažem da je Begić ugodno iznenađenje.
Super si to smislio
za sad mi djeluje da jedino on lagano skuplja
Budući da je taj dan protrgovano nešto jače od uobičajenog očekivao sam da će biti većih pomaka.
Jedno tehničko pitanje, skdd, ja ne vidim ovu promjenu. Ima netko ideju što se događa?
Zadnja rečenica u članku je vrlo konkretna: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…2-foto-20211208I original: https://hr.usembassy.gov/fact-sheet-on-…es-for-croatia/
ako se naši odluče ima posla u Đuri samo što se čeka ili bolje rečeno gdje je zapelo s E.K . ?Prošla više od godina dana mi smo na 3,80-4,50 kn dali ima više smisla čekati ili još par mjeseci pa da se vidi gdje smo.
Danas ti se sve kazalo. Krenula rasprodaja.
Zadnja rečenica u članku je vrlo konkretna: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…2-foto-20211208I original: https://hr.usembassy.gov/fact-sheet-on-…es-for-croatia/
Kapaciteti se pune (Ivana7 molim palac dolje)
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/40814
Sve više je Čeha u Brodu, a njihovu članu uprave je produljen mandat do kraja siječnja. Dakle, to su čonjenice!
Ponuda za tenkove se uklapa u termine, tako da ćemo u narednih 60 dana imati rasplet situacije!
Preporuka: Kupiti dok su još na akciji!
Good luck to all!
Ma daj kakva preporuka, malo si se zaletio. Česi mogu sutra ako žele krenuti kupovati, ali neće. Več od proljeća je jasno da nema načina da "kredit spasa" na sebe preuzme država. Mogu preuzeti jako zaduženu tvrtku i sa time se gombati ili ne. Ukoliko oni neće idu nova riješenja.