1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 6:22 PM
    Quote from migra

jedan od omiljenijih vojnih filmova mi je "spašavanje vojnika ryana" :love: <3 :love:

to možeš gledat više puta....

a ovakva trgovina je isto napeta iako se ponavlja?

tu bi se i D. Coperfield zamislio kako to funkcionira? :/ :S :/

joj ,joj.....izdaju me trbušni mišići,nisam popio aspirin a trebalo je,srećom pa ide vikend:D

sjećate se onih legendarnih tv reklama od Croatia osiguranja?

"ništa ne brini,sve će to izać na dobro"

kad ga je kobila radi ljubomore udarila?

:D ;( ;( :D

Display More

ljudi opustite se "sve će to izać na dobro.." osigurava CO od.....

samo sam napisao da se i danas ponovio jedan neobičan obrazac koji bi...

.u prilogu trgovanje od 15.01. kada je isto prošla tisućica po bid-u

nikog nisam prozvao ,niti imao na umu kao kandidata za prozivanje...

zašto su neki imali potrebu viknuti "NISAM " stvarno mi nije jasno?

ono na što sam htio skrenuti pažnju da sam u prošlosti svjedočeći sličnim pojavama vrlo često

imao razloga za zadovoljstvo ili veliko zadovoljstvo.

za razmotriti kao motiv više za dodatnu strpljivost.

možda i griješim,nebi bilo...

rezime nekad po investitorski

Files

image_2021-01-29_182158.png 59.48 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 4:25 PM

jedan od omiljenijih vojnih filmova mi je "spašavanje vojnika ryana" :love: <3 :love:

to možeš gledat više puta....

a ovakva trgovina je isto napeta iako se ponavlja?

tu bi se i D. Coperfield zamislio kako to funkcionira? :/ :S :/

joj ,joj.....izdaju me trbušni mišići,nisam popio aspirin a trebalo je,srećom pa ide vikend:D

sjećate se onih legendarnih tv reklama od Croatia osiguranja?

"ništa ne brini,sve će to izać na dobro"

kad ga je kobila radi ljubomore udarila?

:D ;( ;( :D

Files

image_2021-01-29_162517.png 26.48 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 3:54 PM
    Quote from jasko

Baltic Dry Index Falls 1.22% to 1,452
    Capesize -2.84% to $15,675
    Panamax +0.11% to $13,359
    Supramax 58k tons -0.01% to $12,820
    Handysize +0.61% to $10,649

još jedan dan bliže CNY a BPI i BSI odbijaju zapovijed "HLADJENJE"

sad smo već na par koračića...."ništa posebno"..... :)

hmm......

gospodine generale treba ubrzati prebacivanje trupa na novi front?

možda i griješim,nebi bilo....

^^

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 2:35 PM
    Quote from migra

alias@

• Wednesday, 7:46 pm
    • Long live the coal. Rekao sam ti da bar engleski ne mucis. Ljudi moji ja bih vas samo pozdravio i nek vi meni uživate. Mislim da neke kvalitetne rasprave nema, pa onda nema nit smisla pisati. Možda se javim kad bude izvjesce, a do onda odmaram. Zaradili vi meni na ATPL-u i da ja zaradim na NMM-u pa svi odemo na cugu. Pozzz

bio sam slobodan prognozirati (imam svjedoke) da ćeš se već u ponedjeljak vratiti nakon opraštanja od nas prije 40h u bijegu od brojeva.

nadmašio si moja očekivanja pa sam se opet potvrdio kao konzervativan u svojim očekivanjima.^^

i kad bježiš od brojeva i kad prašiš po svojem kontra svih brojnih dokaza na dokaze,rekorda na rekorde....najveći si naš zagovornik čak i ako ti to nije namjera ;)

thnx i respect na do sada uloženoj nemjerljivoj altruističkoj energiji.

p.s.

znači više ne stoji tvoja izjava " dakle,jedino ja....

našao si istomišljenike?proučimo za provjeru,i ti u međuvremenu proučavaj brojeve koji su ti prezentirani i danima čekaju tvoj rezime ;)

ako si i našao istomišljenike sada vas je više?

znači množina,nije više jednina :/ ^^

NHF

sretno sa NEinvestiranjem u atpl,rezime sljedi nekad po investitorski

Display More

http://webinars.capitallink.com/2021/drybulk-container/

preslušao i zaključujem da nisi ti našao istomišljenike,za sada sa tvoje strane

samo wishful thinking,po starom.

ova ekipa potvrđuje gotovo sve što smo mi predočili ovdje kao dokaze na dokaze na dokaze....

ima još i stvari o kojima smo u prolazu a zahtijevaju detaljnije.

vrlo uskoro opširnije,naravno sa CnB

hvala ti na podsjetniku,što unaprijeđuješ naše praćenje ove teme iz dodatnih kuteva iako su ti motivi suprotnog predznaka :thumbup:

sada si ti na redu da napokon proučiš brojeve koji te čekaju danima,

nemoj nas tjerati da ti ih neprestano vadimo i podsjećamo na to,

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 1:13 PM

alias@

• Wednesday, 7:46 pm
    • Long live the coal. Rekao sam ti da bar engleski ne mucis. Ljudi moji ja bih vas samo pozdravio i nek vi meni uživate. Mislim da neke kvalitetne rasprave nema, pa onda nema nit smisla pisati. Možda se javim kad bude izvjesce, a do onda odmaram. Zaradili vi meni na ATPL-u i da ja zaradim na NMM-u pa svi odemo na cugu. Pozzz

bio sam slobodan prognozirati (imam svjedoke) da ćeš se već u ponedjeljak vratiti nakon opraštanja od nas prije 40h u bijegu od brojeva.

nadmašio si moja očekivanja pa sam se opet potvrdio kao konzervativan u svojim očekivanjima.^^

i kad bježiš od brojeva i kad prašiš po svojem kontra svih brojnih dokaza na dokaze,rekorda na rekorde....najveći si naš zagovornik čak i ako ti to nije namjera ;)

thnx i respect na do sada uloženoj nemjerljivoj altruističkoj energiji.

p.s.

znači više ne stoji tvoja izjava " dakle,jedino ja....

našao si istomišljenike?proučimo za provjeru,i ti u međuvremenu proučavaj brojeve koji su ti prezentirani i danima čekaju tvoj rezime ;)

ako si i našao istomišljenike sada vas je više?

znači množina,nije više jednina :/ ^^

NHF

sretno sa NEinvestiranjem u atpl,rezime sljedi nekad po investitorski

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 12:41 PM

a što nam po murphys law nosi future?

nastavak "ništa posebno" ...

osim što najviše raste kada "bi moralo" najviše padati, u FEB...

business as usual

ako ima koji tipfeler ili gramatička neka lektori ispravljaju ^^

Files

image_2021-01-29_124006.png 493.1 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 11:37 AM

a kad pomisliš gore od ovog ne može? ^^

stigne vijest da se još toga ima za nadoknatiti :/

gospodine generale murphys law je stvarno zahebana stvar :D ;( :D

a biće bolje, ;) sad je ovako,"ništa posebno"....

ako ove godine izostane "hladjenje"na BPI BSI to bi i bio dokaz klimatskih promjena? :/

tko zna možda padne snjeg usred ljeta? :S

Also of note in China is that the USDA recently reported that there have been several cases of grain storage silo scandals since last year which have resulted in over 4 million tons of “disappeared grain.” As we also reported last year in our August 3, 2020 Weekly China Report, separately China had been suffering from severe quality issues last year with some existing domestic corn stockpiles. All of China's central reserve grain is now only being stored in facilities directly managed by Sinograin. Going forward, we anticipate that Chinese corn sales will remain strong in the near term, and that China will continue to import a very large amount of corn and soybeans throughout this year.

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 11:01 AM
    Quote from jasko

Supramax Rates In Indian Ocean At Record High As Vessel Shortage Tightens http://www.shippingherald.com/supramax-rates…rtage-tightens/

a joj...mogu li ja podnjeti toliku količinu osmijeha na licu odjednom :/ :D

jasko@ moji trbušni mišići su prenapregnuti ,uspori malo please :D

znaš da nebi smjelo tako biti,da će biti "ništa posebno",imaj malo milosti prema generalima,lektorima... 8)

pa tek je siječanj?di je tome kraj? :/

The time charter equivalent or TCE rate for a Supramax vessel opening on west coast India for a trip with limestone via the Persian Gulf to east coast India reached $14,760/d Jan. 26, the highest since July 2020.

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 10:53 AM
    Quote from jasko

Cape Sunrise iz 2012. godine ode u scrap. https://shipandbunker.com/news/features/…ort-2021-week-4

hmm..... kako su blagonaklone ove visoke cijene scrapa za uklanjanje tonaže sa marketa ;)

long live bangladeshi guys :thumbup:

neka se obogate kao nikad pa će i nama biti kako si izaberemo :)

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 10:47 AM
    Quote from jasko

China’s iron ore hunger should support dry bulk rates https://www.argusmedia.com/en/blog/2021/j…-dry-bulk-rates

ovdje i lošiji scenarij izvlači osmijeh na lice? :/ :)

a tek onaj bolji?hmm....

Files

image_2021-01-29_104633.png 104.52 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 10:37 AM

svih 5 vezova u sao luis brazil u upotrebi? :thumbup:

i onaj na kojem je bio požar?

bilo je rečeno da su mjeseci potrebni za popravak?

isporuka iz kine....

:/

port hedland,otplovilo 11 brodova, ukupno 13 na vezu ,85 na sidru.

dojma sam da je demand postojan ali da šteka sa zalihama?

Files

image_2021-01-29_102715.png 83.49 kB – 0 Downloads image_2021-01-29_103054.png 316.66 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 10:21 AM

još malo dezertera :)

gospodine generale "ništa posebno" reklo bi se ?^^

može li biti baš toliko slučajnosti koje nebi smjele bez nekog razloga,posljedica?

nikad ne reci nikad ali dali je to mudar izbor? :/

Files

image_2021-01-29_101557.png 60.45 kB – 0 Downloads ScreenShot144.jpg 19.43 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 11:20 PM
    Quote from jasko
    Quote from migra

australski ugljen će pustiti jer ga ne mogu nigdje na svijetu nabaviti u tim količinama,njima treba nova politika zaliha svega,treba im minimalno odmah sve x2 kako bi mogli amortizirati,smiriti do neke mjere cijene commoditiesa.

VALE šteka sa povećanjem proizvodnje,za sada,pri ovim ludo visokim cijenama mora i sigurno će se aktivirati ostatak svijeta da pridonese povećanju proizvodnje.

kina već vozi ugljen iz USA,kanada što je super stvar za tonmilje ali nisu to količine koje se traže. :(

Coal to China from Russia travels around 1,000 nautical miles, it’s 2,000 miles from Indonesia, 4,000 miles from Australia, 9,000 from Colombia and 11,000 from Canada.

i zato navijamo za kineze da šo duže izdrže bez austral ugljena + tu je i još dio zarobljene flote kao dodatan bonus.

dali je mudro tražiti više?

ako i kada stane embargo morat će se voziti punom parom jer su zalihe vrlo nisko pa opet win?

u zadnje vrijeme neki su pokušavli imputirati teoriju jednokratnog događaja,insinuirajući da je nikad veća zima jedini uzrok?

dali je to baš tako?

OK na samom početku mjeseca je bilo tako ali kakav je prosjek mjeseca siječnja za primjerice peking?

zaključak izvedite sami pomoću priloga;)

Files

ScreenShot110.jpg 20.59 kB – 0 Downloads ScreenShot176.jpg 18.49 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 10:57 PM
    Quote from jasko

Not to be outdone by corn sales, soybeans have set a little record of their own.

As of Jan. 21, some 3.6 million tonnes of U.S. beans had been sold for shipment in 2021/22, the most ever new-crop sales on the books for the date.

China accounts for 37% of that.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

znači i soja se urotila protiv GENERALA? :)

pa to je već sada masovna neposlušnost i odbijanje zapovijedi ?

rasulo? sa možebitno nesagledivim posljedicama po diplome,"prave",virtualne.... ^^

hladjenje na BPI i BSI se čeka ko ozebli sunce a neće pa neće...

to smo,pratimo pa neka najspretniji od nas ugrabi? :thumbup:

• DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 10:09 PM
    Quote from 5. Element

Mislim da bi za sektor apsolutno najjaca stvar bila da Australci prikoce s rudacom za jedno 10ak %. Cijena bi prosla 200 USD, oni bi uzeli vise para, Brazil bi se morao jace aktivirati sto je dodatna tonamiljaza, a u medjuvremenu bi scrap podivljao.

A naucili bi Kineze lekciju oko koje ovi ne mogu kratkorocno i srednjerocno nista.

I ugljen bi morali ponovno pustiti.

australski ugljen će pustiti jer ga ne mogu nigdje na svijetu nabaviti u tim količinama,njima treba nova politika zaliha svega,treba im minimalno odmah sve x2 kako bi mogli amortizirati,smiriti do neke mjere cijene commoditiesa.

VALE šteka sa povećanjem proizvodnje,za sada,pri ovim ludo visokim cijenama mora i sigurno će se aktivirati ostatak svijeta da pridonese povećanju proizvodnje.

kina već vozi ugljen iz USA,kanada što je super stvar za tonmilje ali nisu to količine koje se traže. :(

• DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 9:57 PM
    Quote from jasko

Agricultural Commodities: Demand For US Exports To Remain Strong Driving Rising Imports Of Soybeans

The rate of the export growth is rapidly emptying the silos and the US is expected to have to start to import soybeans to cover domestic demand. It is a similar situation to what Brazil found itself in last year when strong exports to China forced the country to import soybeans to cover its domestic need, despite being one of the major producers.

može li bolje?

nije li prepohlepno tražiti više od toga?

^^

"ništa posebno" reklo bi se? :thumbup:

priceless

• DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 9:36 PM
    Quote from jasko

Ne sjećam se kad sam ovakav rast vidio krajem 1. mjeseca.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

DA,TC izgleda zaista močno za siječanj, iako charterersima bi GENERAL ušedio puno para ali nisu svjesni koliko propuštaju što ne čitaju njegove analize i očekivanja.:/ :)

ako ovo usporedimo sa ostvarenim avg vozarinama u zadnjih deset godinama na Pmax72 dobivamo > +50% :/ :/ :thumbup:

"ništa posebno"

a ko ti to more platiti?

p.s.

naravno usporedba na bazi Q1 bi pokazala još bitno veću pozitivnu razliku ;)

Files

image_2021-01-28_214001.png 7.1 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 8:48 PM
    Quote from Marielena

Ujutro sam se zabrinula za vas kolega Migra gdje ste.

kolegice i kako bi sada nakon tih par sati izostanka trebao shvatiti vašu izjavu?eventualne naznake potencijalne ovisnosti o.... ^^

što će se više drugih uključiti u raspravu to će biti manje potrebe za mojim komentarima,nije isključen i potpuni izostanak istih. kad pročitam što bi ja vrlo približno napisao nema potrebe,smisla zar ne? ^^

moja apstinencija često zvuči dobro?barem za neke.... ^^

pa poznat sam po tome da ispunjavam želje?prije ili kasnije. ^^

imamo temu koja nam je vjerujem da ćete se složiti bila potrebna a izgledno što će više vrijeme prolaziti još će i više biti potrebna.

možda i griješim,nebi bilo...... ^^

NHF

sretno sa investiranjem :thumbup:

• DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 8:22 PM

kada smo kod scrapa,trenutni tempo(do 24.01.) je značajno iznad prošlogodišnjih 15 mdwt,implementacija regulative vezane uz BWTS

će imati značajnog utjecaja na trend u demolition aktivnostima.

sinergija sa nikad manjim orderbookom neće izostati,a još su tu neke dodatne potencijalne sinergijice moguće,hmm.....

sinergija X sinergija X sinergija....= ???

hmm....

Files

image_2021-01-28_201704.png 154.94 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 28, 2021 at 6:28 PM

vrlo zanimljiva statistika,hvala jasko@ :thumbup:

dokazi na dokaze na dokaze...

rekordi na rekorde na rekorde...

"ništa posebno"reklo bi se? :/

priceless

a i ovo je isto "ništa posebno"?

+1% ili +2% veekly?neš ti rasta? ^^

ne manje važno za primjetiti značajan pad vrijednosti stare tonaže koju

bangladeshi dečki riješavaju punom parom ;)

a akademsko pitanje dana glasi:

koje su možebitne posljedice?

a)"nothing special"

b) vrlo pozitivne

c) izrazito pozitivne

e da nam profesor nije otišao u generalštab,lektorijat.... ^^ ;( ^^

Files

image_2021-01-28_182434.png 229.05 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt