1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 4:03 PM
    Quote from Marielena

Ne zagovaram ja teorije zavjere. Ako se rast nastavi i sve dry bulk kompanije ce profitirati, ima smisla kupiti rizicnu dionicu kao Atpl, jer ona ima i veliku mogucnost rasta cijene. Naravno rizik je velik.

dok se malo ta količina brojeva procesuira,a neki su u zaostatku tjednima,dok neki će se siliti još tjednima na odgađanje početka obrade..... :)

zašto ne i o tome?o riziku,zaradi.....

iz mog kuta kako to ja vidim.

nismo postali dioničari da bi papir objesili na zid nego da bi zaradili.

hmm.....čemu sam sve svjedočio,participirao u prošlosti pa si dajem za pravo nešto i na temu rizika oćenito ali i prigodno za atpl.

opći sentiment igra veliku ulogu,lokalni sentiment je pesimističan,da nije kupovali bi po bitno višljim cijenama,a nemali broj nas niti nebi kupio.

ovako kupujemo po nižim cijenama i veći broj nas će dobiti,iskoristiti priliku za pozicioniranje to je dobro a loše je što ipak večina investitora neće participirati.

kako ste se izjasnili vaša je strategija trejderska,pa je i sudbina takva,

osobno sam i ja tako nekad davno ali od toga su profitirali brokeri više od mene,sa promjenom stategije od 2010 brokeri su puuuno manje od mene ^^

znači opet vrijedi ona stara,svima nama po našem izboru.

bilo je ovdje u prošlosti velikih uspona i padova,znači sva dobit izostanakom kvalitetne strategije izlaska može se lako istopiti.

dali je mudro odmah kapitalizirati po principu bolje vrabac u ruci nego golub na grani ili odgoditi kapitalizaciju pokazat će vrijeme.

osobno ću odgađati dok vidim da je izgledniji rast demanda iznad supplyja,svjedočimo izuzetno rijetkoj anomaliji na strani supplya pa je nebi samo tako potrošio na kikiriki prinos,možda griješim,nebi bilo...

p.s.

često sam se na vl. koži uvjerio da večina gotovo uvijek potpuno pogrešno percipira rizik.

ima tu i objašnjive i neobjašnjive psihologije ali je tako bilo i biti će jer smo mi homosapiensi nepredvidljivi.neuračunljivi ponekad,skloni stampediranju,pretjerivanju u svim smjerovima.

bilo bi manje dobro da nije tako,sve je to voda na mlin onima koji nemaju problema sa strpljivošću.

usporedio bi to sa onim medvedima koji na slapovima sjede i čekaju da im lososi ulete sami u kanđe.

naravno ako je pozicija za čekanje prava ;)

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 3:18 PM
    Quote from Marielena

Uh kolega Migra, nedjelja ujutro, a uspjeli ste već naljutiti Aliasa.

kolegice ova tema je otvorena sa;

....nejednom sam predložio onima koje smetaju moji komentari da ulože 5sec svog vremena,da me stave na blok,ignore,da ne čitaju moje komentare ali s obzirom de se je samo manjina odlučila na taj potez sve je jasno.

nije teško zaključiti što se krije iza želje onih koji na forum o komentiranju o investiranju dolaze sa namjerom da se on pretvori u forum za NEkomentiranje.

naravno i oni su ovdje više nego dobrodošli ako žele,ako imaju hrabrosti u otvorenoj raspravi bez vrijeđanja se sučeliti argumentima.

veselim se i zahvaljujem unaprijed na preispitivanju mojih argumenata.

nebi znao,niti me više zanima rasprava sa onima koji dokazano i opetovano u nedostatku osnovne kulture ponašanja,sposobnosti samokontrole,argumenata,hrabrosti da prokomentiraju sa moje strane velike količine konkretnih brojeva,već pribjegavaju najprizemnijim uvredama...

to o njima govori puno više nego bi bilo tko od nas trebao.

kako sam i napisao odmah sam ga stavio na blok i pozvao da učini isto.ako on to nije učinio,neće učiniti opet bi tim potezom sam o sebi izrekao puno više nego bi mi trebali.

možda se i osvjedočimo jednog dana da nije onaj koji ima nezdravu potrebu nametati svoj wishful thinking radi eventualnih motiva ciljeva zadataka pa će si i on otvoriti temu da testira svoje znanje i vjerodostojnost.

kada bih samo pomislio da se nebi sve opet ponovilo otvorio bih ja sebi novu temu ali....

oni ne shvaćaju da nije njihov problem moja beznačajna malenkost već brojevi koji oni ne žele vidjeti ili ne žele da ih drugi vide?

bježe pred njima a oni ih sustižu iz dana u dan,činjenica tempo je ubrzao odnedavno pa su reakcije puno pretjerano nervozne.

moj je stav transparetan i dosljedan bio i ostat će,oni koji nisu šta već nisu su si to sami izabrali pa....

imaju mudrijih izbora od trenutnog pa...

neizbježne su i ovakve epizode,a sada povratak na core ;) ,ono radi čega smo ovdje

rekli bi stari ljudi iza dobrog konja se praši,s obzirom na količinu prašine ovdje moglo bi biti iznadprosječno plodonosno?

zanimljiva korelacija sa nekim faznim pomakom može se popratiti u ovoj tablici.

s obzirom da u godinam pred nama sljedi značajno povećanje demanda nije teško izvući

izgledne scenarije po pitanju vozarina.

čak i "ništa posebno" povećanje demanda može imati vrlo blagonaklone posljedice na vozarine.

osobno očekujem bitno bolje od ništa posebno.

možda i griješim,nebi bilo...

Files

image_2021-01-31_150909.png 117.08 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 11:30 AM

malo proširenje izvan ove teme ali itekako se tiče dry bulka.

za investiranje ponekad su nevjerojatno jednostavne i lako dostupne informacije,razumljive i fin najnepismenijima dovoljne za barem pozitivan rezultat,sa mogućnošću i puno bolje od toga.

koliko malo treba biti mudar homosapiens da prihvati da je između global -3,5% i global +5,5% u 2021.g,te još nekoliko godina nakon toga izglednog približnog rasta,da je to tolika razlika u odnosu na danas da praktično nema sektora koji neće osjetit veće ili manje blagodati tih činjenica?

spremaju se stimulusi u global ekonomiju neviđeni nakon 2. svjetskog rata,i najcrniji scenariji znači iznadprosječan rast svega.

a baš dry bulk je tu izvrsno pozicioniran da ugrabi svoj dio kolača + šlag na tortu glasi:

sve to će se odigravati pri povijesno najnižem orderbooku koji godinama nema šanse da isporući tonažu na market koliko će vrlo izgledno rasti demand?

neće li ovo biti jedna od onih situacija u životu?

kada ćemo se pitati u budućnosti?

češkati iz uha,kuckati po glavi,koju će si biti teško oprostiti?

da sam 100% siguran uložio bi još više,nije isključeno da i hoću ali....

blizu sam te odluke pa pozivam pesimiste da me razuvjere dok po njima nisam pogriješio,ALI wishful thinking bez brojeva koji potkrijepljuju izrečeno ne želim razmatrati kao argumente.

brojevi samo brojevi i opet brojevi........

gotovi izračuni,tablice,grafovi......

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 10:49 AM

ima i onih koji se sile preko svake mjere ali ne treba biti posebno mudar da se zaključi iz javno dostupnog da je 2020g.godina covida bila najgora od 2.svjetskog rata po pitanju global GDP.nema objektivne nepristrane namjere od onih koji potenciraju loš rezultat atpl u 2020.

to nije ono što smo htjeli ali ako je dopušteno u 2020 svim ekonomijama svijeta,svim ostalim dry bulkerima zašto nije dozvoljeno atpl?

hmm...da sam zločest napisao bi vjerojatno samo zato jer nekima nije nikad dovoljno jeftino,pa tako nije ni ovo iako su strani brodari u zadnjih 6 mjeseci rasli 50% a atpl pala 20%.

rezimirat ćemo nekad dali je to bila opravdana pohlepa ili ona preko svake mjere,koja isporučuje što uvijek isporučuje.

jedna od teza koja se provlačila ovih dana naravno bez brojeva kao i uvijek,onako profesorsko-generalski upakirana da je nakon značajnog

pada od covida u prvih par mjeseci 2020 nastupila faza kada je sve nadoknađeno pa opet su vozarine ostale avg nisko.

u prilogu konkretni brojevi koji demantiraju i te neutemeljene konstrukcije.

p.s.

tko ima imalo namjere biti objektivan u svojim komentarima neće izostaviti dokaze u vidu brojeva,vrijeme će se pobrinuti

za one koji nameću wishful thinking bez brojeva.

nisu uvijek brojevi ono što garantira ishod ali nema boljeg načina za povećati si izglede,za bolji ukupan avg rezultat.

mnogo puta do sada dokazano,nema potrebe za raspravom oko toga.

Files

image_2021-01-31_104901.png 60.49 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 10:05 AM
    Quote from 5. Element

Rule of thumb: 5% povecanja utilizacije je 50% povecanje vozarina, ako ide s 85 na 90. Provjerite s bivsim brojevima iz perioda 2005-2011. Dozvoljavam da sam fulao ponesto, ali tu negdje je.

evo aktualne materije,sa očekivanjima za 2021-2023.

a da to nadopunimo sa još CnB u prilogu očekivanja za TCE revenue i ebitda za 2021-2023.

ako bi se kojim slučajem takvi rezultati u budućnosti i percipirali kao "ništa posebno" (mokri snovi ako se mene pita ali o tom potom) opet posljedice nebi mogle izostati zar ne?

pa opet ispada da i navodna dilema najvećih pesimista uopće i nije dilema?

mi se ustvari oko primarnog slažemo,samo se ne slažemo oko intenziteta slatkih muka.

i oko toga di je ili di je bilo dno,najbolji trenutak za ulazak,

sve su to kamilica od dilema nasuprot neukrcaju na palubu?

a sudbina Večine je definirana kao neukrcaj,tako je uvijek bilo ,tako će uvijek biti,tako to mora biti...

rezime sljedi....

Files

ScreenShot203.jpg 50.22 kB – 0 Downloads image_2021-01-31_100524.png 284.06 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 12:02 AM

sa nekim pomakom i afrika će krenuti ubrzano naprijed,commodities market će to osjetiti,naravno to su dugoročne prognoze ali svakako je pozitivno

da će pomalo početi isporučivati kroz demand,pa nije ni kina preko noći "explodirala" već su prethodile godine pojačanog rasta.

indija je bitno bliže tom scenariju a već svjedočimo početku.

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 11:27 PM

coal is dead,long live the coal

In a media statement, Queensland Resources Council Chief Executive Ian Macfarlane said coal industry jobs rose by almost 40% during the quarter – increasing from 28,072 to 39,075 positions.

“December trade data also shows the value of Australian coal exports rose by 26% over the previous month, showing coal continues to be an important part of the global energy and industrial mix and will be for years to come,”

https://www.mining.com/queenslands-coal-resource-jobs-soar/

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 10:31 PM

"The IMF gave India a big upgrade, thanks to a faster-than-expected recovery at its factories and farms: The Indian economy is forecast to expand 11.5% in 2021, fastest among major economies, and a turnaround from 2020’s decline of 8%."

budućnost pripada indiji i africi,jednostavno su po toliko parametara ispod priželjkivanih standarda da je prostor za rast nemjerljiv.

nikako ne treba smetnuti s uma da indija ubrzano ide prema statusu najmnogoljudnije države svijeta,koje je to buduće tržište?koji potencijal?

što je kina učinila za dry bulk?na bazi ekonomije velikih brojeva.

2020 -8%

2021+11,5%

neka bude "ništa posebno" kada mora tako biti.....

:)

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 9:45 PM

u 2020 global economy -3,5%

u 2021 global economy +5,5%

razlika je?

a)"ništa posebno"

b)veliko povećanje

c)jako veliko povećanje

iz generalskog kuta gledanje tih +5,5% je samo 0,5% preko 5% ,znači "ništa posebno"?

iz lektorskog kuta isto tu negdje....

iz investitorskog kuta značajno povećanje i izgledne značajne posljedice za poboljšanje utilizacije dry bulka sa značajnim posljedicama na avg vozarine.ako uzmemo u obzir 3 digits rast u siječnju tko ovdje ima razloga za mokre snove,noćne smjene sa čačkalicama,znojne dlanove prije otvaranja trgovine...

a tko za opušteno uživanje u onome što život nudi?:/

rezime sljedi nekad...

za međurezime još prerano ili bolje ne, mora i taj murphys law stat već jednom pa će biti manje nervoze više samokontrole,sreće...

a ako ipak ne stane murphy neka uđe u zapisnik da smo si sami izabrali po vl izboru,pa bi trebali "muški",kao odrasli ljudi.....

moje je mišljenje,iskustvo da smo po ovom kriteriju najdalje od zapadnih marketa,možda se ovaj puta iznenadim? :/

:)

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 7:26 PM

prvi pad u sedam tjedana iako je već prije 6 tjedana trebao početi pad radi CNY?

vrlo važno: pad samo na capeovima,niže klase rastu :thumbup:

"ništa posebno"

priceless

Baltic index marks first weekly drop in seven on capesize weakness

https://www.hellenicshippingnews.com/category/shipp…ry-bulk-market/

Files

ScreenShot124.jpg 19.29 kB – 0 Downloads
  • ZSE bets

• migra
    • January 30, 2021 at 5:07 PM

kako želite ali na vašem mjestu ne bih otkrivao te namjere?

veliki brat ne spava,danju noću zadnjih 30 dana (a po nekima i mjesecima) povlaći figurice po maketi bojnog polja ;) ^^

sprema se u ofenzivu svih ofenziva,samo mu vremenske prilike ne idu na ruku,hladi di netreba a ne hladi di treba...

jedina sljedeća preostala opcija mu je da pričeka snjeg u ljeto .

i zato sve oči otvorene,neprijatelj nikad ne spava,spreman je na iluzionističke vratolomije koje će vam zalediti krv u žilama,zbaciti vas iz sedla,da ne kažem gurnuti vas preko palube...

lonac kuha da iz njega ispadaju investitorske diplome....

nema veze,tko zna kada opet ovakva prilika....

utrošak altruističke energije se mjeri na skali u megavatima....

^^ ;( :D

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 3:10 PM

bacimo se na materiju naravno bez wishful thinkinga,samo i isključivo sa argumentima,provjerljivim brojevima. kao i do sada,pacijentologija neka si otvori temu ako ima hrabrosti pa neka tamo prosipa svoje mudrosti koje nemaju veze sa stvarnim brojevima već onim imaginarnim prilogođenim motivima,ciljevima,zadacima a vrijeme će presuditi kao i uvijek do sada.

u zadnje vrijeme dotakli smo se i rasta vrijednosti SH,u prilogu dokazi kakvim tektonskim promjenama svjedočimo na mjesečnoj bazi,

porast vrijednosti za primjerice:

pmax 2012 pomak u cijeni za mjesec dana sa 14,5 na 16,3 mil$ + 12,4%.

radi se o istom brodogradilištu, sister ship. ;)

Files

ScreenShot200.jpg 69.58 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 2:16 PM

alias@

samo nastavljaš kako si krenuo u startu,upozorio sam te da kod mene to ne prolazi,možda si navikao kod drugih da ti se tolerira dociranje,vrijeđanje pa...

imao si priliku više puta da izneseš svoje argumente ali nisi ih htio potkrijepiti provjerljivim brojevima,već očekuješ da

radi tvojih motiva,ciljeva zadataka ne koristimo vl znanje i javno dostupne činjenice.

ova tema nije otvorena da bi takvi kao ti mogli nametati svoj wishful thinking...

bez argumenata koji imaju temelje u provjerljivim brojevima.

visio si na ovoj temi skoro dan i noć 15 dana možda i više od mene,ako sam ja kako si me nazvao d.b.l,

što si onda ti koji noću ne spava nego čita d.B. la??????

što se mene tiče nisi ovdje više poželjan gost,i više od toga,od danas kod mene ideš za sve vremena na blok listu a ti ako želiš dati sebi na malo vjerodostojnosti učinit ćeš jednako,staviti me na blok listu,samo nisam jednom imao posla sa takvima pa se nakon više godina ispostavilo da nisu za to imali 30sec vremena ili da nisu mogli živjeti bez čitanja,od straha da nešto ne propuste.

p.s.

otvaranje teme ti je besplatno,ako imaš hrabrosti raspali.

ne očekujem niti želim bilo kakvo pojašnjenje,ispriku jer ti ovo nije bilo prvi put.

sretno sa NEinvestiranjem u atpl.

• DRY BULK

• migra
    • January 30, 2021 at 10:35 AM

sa generalom prošlosti koji bježi od brojeva teško je raspravljati,ako mi neznamo zašto bježi od brojeva,valjda on zna ;)

napisao sam prije 2 dana:

Quote from migra

di su ti brojevi?popapala maca?

ali znaš da su "ništa posebno"??

pa kad ti ih netko drugi u ovom slučaju kao ja servira barem se potrudi malo proučiti,izvući neki smisleni zaključak?

podsjećam te da sam ti unutar 24 h predočio povijesni omjer kretanja vozarina za pmax i cape od 2011-2020?

nemaš to potrebu proučiti ,dovesti u svezu sa današnjim stanjem kako bi donio neki zaključak,što bi ti kao investitor trebao očekivati u budućnosti?

bježiš od brojeva a oni te sustižu?

znaš kako to završi?...

p.s.

nemoj biti prenestrpljiv,tika taka radi svoje,dio brojeva je već tu,još je dio na putu i nećeš dugo čekati priliku

da ih rezimiraš.

mislim imat ćeš priliku a o tebi ovisi... ;)

Display More

a koji su to servirani brojevi bili generalu od kojih je on tako panično bježao da ga ne pregaze?

da se odjavi sa teme,iako kratko ga je držalo...

oni koji su jasno sugerirali a potvrdilo se jučer sa završetkom siječnja da nije kako on kaže:

"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."

+200% u odnosu na avg 2010-2020=ništa posebno???

već je ovaj siječanj a vrlo izgledno da će se prenjeti naQ1 i cijelu 2021 itekako poseban,10 godina neviđeno dobar.

pomalo.investitorske su diplome deponirane,doći će dan za rezime ;)

jedna od većih podvala bez brojeva naravno kao i uvijek do sada je isticanje da je P/Nav ispod 1 peer grupe ,to je u skladu sa njegovim pristupm brojevima, wishful thinking pa kaže:

"Iako su narasle cijene njihovih dionica oko 100% da se vecina jos trzi ispod NAV-a, "

prilog govori više od riječi.

toliko wishful thinkinga da se nemogu oteti dojmu da mu je nevjerojatno stalo,da ima ipak tu još nečeg osim rijetko viđenog altruimza? :/ ^^

jučer si je umislio da je našao istomišljenike u svom wishful thinkingu ali izgleda da mu šteka engleski? :/

čudno malo za nekog tko meni drži lektorske instrukcije iz engleskog? ^^

moguće i da je njegov engleski bolji,moje isprike ako sam zalutao na lektorski forum :D ;( :D

radi količine,dužine,brzine ispisanog jasno da su pogreške moguće,uostalom u potpisu svakog mog komentara stoji sve onome tko zna čitati. pa...

Files

image_2021-01-30_095036.png 171.52 kB – 0 Downloads ScreenShot191.jpg 38.13 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 7:56 PM
    Quote from jasko

lijepo izgleda šta je je....https://www.braemarscreen.com/home

nije li ovo kapitulacija babaroge CNY?

babaroge se ne predaju lako ali nakon njih često sljedi kuckanje po vl glavi? ^^

šta ne čitaju,prate oni generala,lektora?doctor doom za dry bulk i posebno atpl? :/

tako kvalitetan benchmark ne pratiti? :/

ko ti to more platiti?

NHF generale i ti ćeš jednom pogoditi,progledati....

kladim se u to ako netko želi?

Files

image_2021-01-29_195234.png 517.77 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 7:40 PM

pa da rezimiramo taj siječanj 2021 koji je trebao biti "ništa posebno" po generalima prošlosti koji su se pokazali kao

katastrofalni generali budućnosti.

a tko zna možda nas iznenade revizijom svojih očekivanja,tu smo čekat ćemo taj mali korak za čovječanstvo a veliki za čovjeka ;)

najbolje da sami pogledate predočene brojeve koji govore više od tisuću riječi,osim ako netko radi svojih motiva,ciljeva ,zadataka želi nametati nekakvo silenje preko svake mjere da se od drveta ne vidi šuma,

polica osiguranje u današnjem stilu bi bio bitno mudriji izbor...

možda i griješim,nebi bilo.....

Files

image_2021-01-29_193532.png 134.64 kB – 0 Downloads
  • ZSE bets

• migra
    • January 29, 2021 at 7:29 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from migra

ajde neka ostane zabilježeno kada me već povlačite za tipkovnicu.

moj investitorski instikt kaže da netko na atpl radi višljih ciljeva nekome drži nogu na kočnici.

naravno nije prvi puta ali to je sada manje važno.

uskoro se očekuju snažni temelji za bježanje noge sa kočnice pa bi tu posao trebao biti olakšan.

glavna poluga za to drvo od kojeg bi trebalo ne vidjeti šumu je FI koji je očekivano loš ili malo bolje od toga ALI

na toj babarogi cijena je prepolovljena u zadnjih godinu dana,previše,,koliko je fer i održivo prosudite sami,malo popratite tektonske promjene u dry bulku.

ima toga već hrpe ispisanog,kome se da čitati,kome ne rezimirat ćemo nekad koja će biti cijena toga.

inače atpl je u mojih top 5 kandidata za prinos godine na zse.

možda griješim,nebi bilo....

Display More

ma kolega, ja trenutno još uvijek nisam za ženidbu, al ako se negdje mogu dobro provesti i pri tome zaraditi, takve prilike ne odbijam ;)

uostalom, nek i ostali tehničare bace oko.

makroekonomske prilike su do sredine ožujka povoljne (ne vidim nikakve potrese negdje na tržištu), pa ajmo i mi na ZSE malo bit "ludi" i vratiti kraljicu ATPL na tron, tamo di i pripada :S

Display More

hmm...malo kada sam bio toliko uvjeren,znali su me dlanovi i manje svrbiti pa je završavalo odlično.

u početku je posao puno lakši,a traži se samo malo više strpljivosti i čekanja od drugih.

ajde bolje da previše ne...

da ne zacopram..... ^^

sretno svima

• ZSE bets

• migra
    • January 29, 2021 at 7:15 PM

ajde neka ostane zabilježeno kada me već povlačite za tipkovnicu.

moj investitorski instikt kaže da netko na atpl radi višljih ciljeva nekome drži nogu na kočnici.

naravno nije prvi puta ali to je sada manje važno.

uskoro se očekuju snažni temelji za bježanje noge sa kočnice pa bi tu posao trebao biti olakšan.

glavna poluga za to drvo od kojeg bi trebalo ne vidjeti šumu je FI koji je očekivano loš ili malo bolje od toga ALI

na toj babarogi cijena je prepolovljena u zadnjih godinu dana,previše,,koliko je fer i održivo prosudite sami,malo popratite tektonske promjene u dry bulku.

ima toga već hrpe ispisanog,kome se da čitati,kome ne rezimirat ćemo nekad koja će biti cijena toga.

inače atpl je u mojih top 5 kandidata za prinos godine na zse.

možda griješim,nebi bilo....

p.s.

važna napomena

atpl će vrlo izgledno na skali u godinama objavljivati izvješća u rasponu dobro-odlično,sljedi puno više dobrih od loših vijesti,tako da će i najtvrdokorniji protivnici doći u napast prije lili kasnije.

ovo kasnije će biti izgledno sa priličnom količinom razočaranja propuštenim radi nepotrebnog silenja,posebice sada u startu pri velikoj podcijenjenosti.

eto,pozovite me nekad za rezime ovdje i sretno sa investiranjem,idu bolje godine za sve nas.

• DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 6:56 PM

za generale koji danas likuju nad današnjim rastom stranih dry bulkera bilo bi dobro da pogledaju ovu temu unazad,što im je bilo servirano na ovoj temi.

bilo je tada mudrije a i danas je raditi na vlastitoj polici osiguranja ;)

a neki to očito i rade,razvidno iz današnje trgovine na atpl:)

u prilogu preporuke od 14.01.

Files

image_2021-01-29_184433.png 92.97 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 29, 2021 at 6:34 PM
    Quote from jasko

Light trading to close a very volatile month with little change across all asset classes. Jan cape settlement: Capes: $21,678 Panamax 5tc $14,325 4tc $12,989 Supramax $12,019

tko misli da je ovo "ništa posebno" neka napiše ovdje,osim onih koji su se već tako izjasnili.

po meni je ovo za otvorit flašu nečeg posebnog.

neka se nastavi tako i biti će i za novčanike veselja,za strpljive naravno.

nestrpljivi su tu da se uče strpljivosti pa će i oni jednog dana naplačivati

možda i griješim,nebi bilo....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt