Ne zagovaram ja teorije zavjere. Ako se rast nastavi i sve dry bulk kompanije ce profitirati, ima smisla kupiti rizicnu dionicu kao Atpl, jer ona ima i veliku mogucnost rasta cijene. Naravno rizik je velik.
dok se malo ta količina brojeva procesuira,a neki su u zaostatku tjednima,dok neki će se siliti još tjednima na odgađanje početka obrade.....
zašto ne i o tome?o riziku,zaradi.....
iz mog kuta kako to ja vidim.
nismo postali dioničari da bi papir objesili na zid nego da bi zaradili.
hmm.....čemu sam sve svjedočio,participirao u prošlosti pa si dajem za pravo nešto i na temu rizika oćenito ali i prigodno za atpl.
opći sentiment igra veliku ulogu,lokalni sentiment je pesimističan,da nije kupovali bi po bitno višljim cijenama,a nemali broj nas niti nebi kupio.
ovako kupujemo po nižim cijenama i veći broj nas će dobiti,iskoristiti priliku za pozicioniranje to je dobro a loše je što ipak večina investitora neće participirati.
kako ste se izjasnili vaša je strategija trejderska,pa je i sudbina takva,
osobno sam i ja tako nekad davno ali od toga su profitirali brokeri više od mene,sa promjenom stategije od 2010 brokeri su puuuno manje od mene
znači opet vrijedi ona stara,svima nama po našem izboru.
bilo je ovdje u prošlosti velikih uspona i padova,znači sva dobit izostanakom kvalitetne strategije izlaska može se lako istopiti.
dali je mudro odmah kapitalizirati po principu bolje vrabac u ruci nego golub na grani ili odgoditi kapitalizaciju pokazat će vrijeme.
osobno ću odgađati dok vidim da je izgledniji rast demanda iznad supplyja,svjedočimo izuzetno rijetkoj anomaliji na strani supplya pa je nebi samo tako potrošio na kikiriki prinos,možda griješim,nebi bilo...
p.s.
često sam se na vl. koži uvjerio da večina gotovo uvijek potpuno pogrešno percipira rizik.
ima tu i objašnjive i neobjašnjive psihologije ali je tako bilo i biti će jer smo mi homosapiensi nepredvidljivi.neuračunljivi ponekad,skloni stampediranju,pretjerivanju u svim smjerovima.
bilo bi manje dobro da nije tako,sve je to voda na mlin onima koji nemaju problema sa strpljivošću.
usporedio bi to sa onim medvedima koji na slapovima sjede i čekaju da im lososi ulete sami u kanđe.
naravno ako je pozicija za čekanje prava