1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 58
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• migra
    • March 20, 2021 at 10:42 PM

već samo namjerno ignoriranje činjenice da se u bilanci nalaze i nekretnine,projekti,udjeli u vrijednosti 20-30 mil eur govori više nego bi ja trebao o namjeri objektivnosti.

ako bi kojim slučajem nakon velikog rasta SH od početka godina ti brodovi vrijedili jednako a što je za mene nerazumna tvrdnja to bi posredno optuživalo jednog od najvećih svjetskih revizora za...

p.s.

pozivam opet sve zainteresirane da raspravimo na dry bulk bez cenzure,opet su mi ovdje sa dry bulk bez cenzure prebačeni komentari pa sam prisiljen ono što ne želim,zatrpavati ovu temu.

bio bi više nego zahvalan ako je provedivo da...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• migra
    • March 20, 2021 at 10:19 PM

znači dramatičan rast vrijednosti SH o kojem cijeli svijet govori nije se dogodio :?: jer tako kažu generali prošlosti čije su se prognoze i očekivanja pokazale kao dugo neviđeni promašaj po pitanju visina vozarina,po rastu SH...

"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."

ili jedan od najvećih svjetskih revizora nezna svoj posao,bavi se kriminalnim aktivnostima jer tako kažu isti ti generali prošlosti :?:

zašto ne vjerujem u nijedno od navedenog :/

radi po meni rijetko viđene količine wishfull thinkinga koji svakim danom sve više gubi tlo pod nogama.

rezime po investitorski

• DRY BULK

• migra
    • March 20, 2021 at 9:37 PM
    Quote from mitkko
    Quote from migra

mitkko@

ako želiš sam pratiti ili provjeravati sve ti je dostupno iz višestrukih izvora i na ovoj temi,to je jedna je od češćih tema rasprave i postanih linkova raznih izvješća,analiza,objavljenih realiziranih kupoprodaja....

ovo je samo jedan od izvora na tjednoj bazi....

https://fda195ed-9571-42ec-b092-d42af79f832c.usrfiles.com/ugd/fda195_97b…d53d4deceb0.pdf

Hvala ti. Pratim izvjesca Cleavesa, ali vidim da se tvoji podaci malo razlikuju od njegovih, pa zato pitam, mozda ima jos neki bolji izvor.

NNČ,ima zaista mnogo izvora ali ključ je osim u prikupljanju, sistematiziranju i u obradi podataka.

DA,treba dosta vremena uložiti u brojeve koje neće popapati maca kao generalima prošlosti pa posljedično postaju100% nepogrešiv kontrabenchmark ,da stvar postane još smiješnija omalovažavaju servirane im dokaze na dokaze bez da predoče svoje brojeve,naravno maca je kriva.

evo u prilogu da podijelim još dio te materije.

u zadnje vrijeme intenzivirale su se S&P aktivnosti ,neke od njih i na ovoj temi objavljene,pozivam sve da se uključe i da doprinesu.

ali ne samo po pitanju S&P već generalno svega u vezi dry bulka.

dry bulk ima veliki broj dodirnih točaka koje se reflektiraju na sektor i dovoljna je samo dobra volja da se odradi dio posla u pojedinom segmentu,pa pozivam i one koji možda misle da nisu dovoljno stručni da se priključe jer to nije prepreka.

Files

ScreenShot688.jpg 139.19 kB – 0 Downloads

• migra
    • March 20, 2021 at 5:54 PM

mitkko@

ako želiš sam pratiti ili provjeravati sve ti je dostupno iz višestrukih izvora i na ovoj temi,to je jedna je od češćih tema rasprave i postanih linkova raznih izvješća,analiza,objavljenih realiziranih kupoprodaja....

ovo je samo jedan od izvora na tjednoj bazi....

https://fda195ed-9571-42ec-b092-d42af79f832c.usrfiles.com/ugd/fda195_97b…d53d4deceb0.pdf

p.s.

internet je jedno veliko neistraženo područje,samo treba zagrebati ispod površine i svašta se može naći.

već sam napisao nekad generalima prošlosti da nije mudro tražiti na yuotube,nisu poslušali moju sugestiju :)

Files

ScreenShot687.jpg 42.87 kB – 0 Downloads

• migra
    • March 20, 2021 at 12:57 PM

"bilanca ATPL nije bajna i jos je jako rizicno ulaganje"

;( :D

blago onom tko živi u neznanju ili tako nekako..... :/

od početka godine bilanca je bogatija samo sa osnove vrijednosti NAVa za dodatnih 200 kn po dionici

to je bez dobiti ostvare iz poslovanja i još nekih "sitnica" 8)

piratski pozdrav cijenjenoj investitorskoj naciji,naciji štediša koji to nisu ali nemojmo kvariti trenutak

samo mašite i smješkajte se jer doći će vrijeme za rezime "ništa posebnog" prije od najcrnijih strahova generala prošlosti.

možda i griješim,nebi bilo.... :)

• PVCM (Pevex)

• migra
    • March 20, 2021 at 12:35 PM

to bi bilo fer,ili da oni koji ne žele isplate one koje žele,ili da ih puste da sami prodaju svoje.

tu je sad ključ dali je u pitanju jedan od tri ili dva od tri koja žele unovčiti dio ili sve.

to znaju samo njih trojica,oni će odlučiti a mi smo tu list na vjetru,u nijednoj kombinaciji naši glasovi nisu odlučujući radi premalog udjela.

to što bi svi mi mali htjeli izlistanje su želje bez poluge.

neka naprave što je najbolje za njih pa će i nama biti bonus na bonuse.

budu li se inatili njihova šteta će biti daleko najveća.

sloboda izbora je zakon

• PVCM (Pevex)

• migra
    • March 20, 2021 at 12:19 PM

moj je dojam i viđenje da barem netko od velikih ako ne i večina ili svi,da žele kapitalizirati barem dio ako ne i više od toga.

tko želi kapitalizirati po manje?

mislim nebi bio prvi put da se tako prodaje na ZSE ali ne vlastite već tuđe dionice za friendly račune.

ako ne griješim i trenutno jedna takva operacija nekih razmjera u tijeku.

a zna to biti jaaaako profitabilno ako se...

time will tell

• migra
    • March 20, 2021 at 12:12 PM

a kad smo već kod usklađivanja evo i najnovijih brojeva koje nije popapala maca ;)

nedavno sam apostrofirao da nas u bilanci čekaju dramatične promjene na bolje i da će silenje preko svake mjere imati svoje "posljedice" zar ne?

u prilogu dokazi CnB računice o promjeni vrijednosti imovine NAV a ATPL od 01.01.2021

3 panamaxa 2008 4,25 x 3 ( tablica 15yr)

2 panamaxa 2012 5,25 x 2 (tablica 10yr)

3 supramaxa 2012 3,25 x 3 ( tablica 10yr)

2 handymaxa 2009 2,75 x 2 (tablica 15yr)

2 handysizea 2016 2,75 x 2 (tablica 5 yr)

ukupno 44 mil$ x 6,35 = 279,4 mil kn

279,4 / 1, 395 = 200 kn/dionici

po marfiju ide to i dalje,rekao bi značajno dalje,ipak je ovo za sada još predigra pa.....

p.s.

posebno važno za istaknuti da je ovo upgrade po apsolutnom merilu neovisno od P/NAV multiple koja se je uvečala sa 0,8 na 1,1 za peer grupu na dio poslije promjene vrijednosti ali i na dio prije promjene vrijednosti.

zato niti najmanje ne iznenađuje rast dionica dry bulkera >150% u zadnjih 6 mjeseci

do kada će ostati atpl jedini dry bulker u svemiru time will tell

piratski pozdrav

Files

image_2021-03-20_120806.png 156.12 kB – 0 Downloads image_2021-03-20_120841.png 167.05 kB – 0 Downloads image_2021-03-20_121009.png 158.2 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • March 20, 2021 at 11:22 AM

zelena šuma u pokretu,impresivno za vidjeti, u skladu sa vozarinama.

jednog dana će se još neke stvari uskladiti.

rezime po investitorski ;)

• PVCM (Pevex)

• migra
    • March 20, 2021 at 11:01 AM

bolje je + ima prostora za nemali napredak ALI kotač povijesti nikad nitko nije pobijedio pa neće ni pevex.

to je 1/1,po meni sve drugo je iluzija,timing is everything...

vidim znakove da se nešto sprema pa sam optimitičan da ove moje teze nisu strane večinskim vlasnicima.

daleko najviše će oni od toga profitirati a i mi ostali sve samo NE "ništa posebno" ako se krene u tom smjeru...

• DRY BULK

• migra
    • March 20, 2021 at 9:19 AM

Number of installed scrubbers has doubled since last year’s global sulphur cap introduction....

As of March 12 this year, 3,947 ships had had scrubbers installed, equivalent to 3.9% of the fleet in terms of vessel numbers but 20.8% of the fleet in terms of gross tonnage

11.4% of all dry bulkers (22.7% in dwt)

• DRY BULK

• migra
    • March 20, 2021 at 9:05 AM

ASEAN countries all set to ramp up steel capacities in the coming years

ASEAN is one of the fastest-growing emerging markets in the world, especially for the iron and steel industry.

i "hoće li svijet stati?" aaaako bi kina....

Quote from migra

evo malo o stahovima,kvazistrahovima,pretjeranim strahovima....

China plans to reduce output of steel, aluminum to achieve carbon neutrality.

to želi cijeli svijet pa i kina ali još 1o godina ići će se u smjeru:

China's goal to reach a carbon dioxide emissions peak by 2030.

China's Ministry of Industry and Information Technology has cited the plan to cut steel output no less than three times already in 2021

But this could hurt the profitability of steel end-users, or even drive up inflation.

Take China's plans for iron ore cuts....

'What the Chinese government says and what the Chinese government does are two different things

i za kraj najgori scenarij da kina i ostvari što nikad nije i ako bi ikad htjela osim na riječima,da smanji proizvodnju steela čime bi se izgubio profit,poluga moći u svjetskim ekonomskim odnosima,da u krajnjoj liniji uspori svoj ekonomski rast....

hoće li svijet stati?ako kina kaže dovoljno smo bogati da ne želimo više zarađivati na nečistoj industriji koja svakim danom postaje čišća,to je jedna posebna tema koja zahtjeva.....

uvjeren sam da svijet neće stati ako bi kojim slučajem kina...

nameće se više nego logičan odgovor,dogodit će se ono što se je dogodilo kada je i kina preuzela svjetsku proizvodnju čelika,netko drugi će reći "ne možemo si priuštiti da radi "nečiste" industrije propuštamo veliku zaradu"

zar već danas ne svjedočimo procesu tranzicije?

pri:

China steel imports surge 150% in 2020,Vietnam's steelmakers long suffered from an influx of cheap alternatives from China. But the trend reversed last year, when steel exports to China increased more than ninefold.....

Indian steel exports to China increased by a factor of 15 last year....

Japanese steelmakers also were quick to tap Chinese demand. Mini-mill producer Tokyo Steel Manufacturing resumed exports to China for the first time in a decade in July.

ukupe količine su male ali je trend više nego naglašen.

Strong MENA demand diverts high grade iron ore supply from China

znači ima onih koji bolje plačaju od kineza,koji čekaju u redu da kinezi odustanu od proizvodnje steela ali ne vjerujem da su oni baš tako....

bitno izglednije da su to iskusni glumci ,performeri....

koji nebi bili na putu da postanu gospodari svijeta da su baš tako....

vidim dva njihova primarna motiva za "svakodnevno" ponavljanje mantre smanjit ćemo proizvodnju steela...

1. da se dodvore svjetskoj zajednici kao najveći zagađivaći planete da bi oni ali....

2. direktno na trenutnoj bazi tim izjavama dižu cijene steela na svjetskom tržištu i time podižu zaradu svojih čeličana.

moj rezime:svijet ne može bez steela,treba ga više nego ikad,cijena neće biti prepreka jer alternativa je okretanje kotača u suprotnom smjeru.

ima li tko pri zdravoj pameti da to želi,da bi to dozvolio ako se može spriječiti?

neće kina odrediti koliko će se steela proizvoditi,to će odrediti DEMAND a sve upučuje da će biti jak kao nikad pa...

dry bulk će na jedinom prihvatljivom izboru profitirati u rasponu jako dobro do profitirati kao nikad u povijesti.

time will tell

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More
  • PVCM (Pevex)

• migra
    • March 20, 2021 at 8:25 AM
    Quote from bjane

Nije ni potrebno ponovno izlaženje na burzu.

Zašto.?

Sve se može kupiti i prodati van burze,.

Ko je mislio glavom ima koji komad,sad je cijena po komadu nedostižna želja.

DA može i van burze sa 50% diskontom,meni to baš i nije nešto napeto,za takav popust ću ih radije zadržati za sebe.

znači teoretski može ali praktično te tjera u nerazumnu,nelogičku,izgledno nepametnu odluku.

po investitorski nebi se trebalo zamarati koliko je naraslo već koliko će rasti u budućnosti zar ne?

svako vrijeme nosi svoje strategije,to nije slovo uklesano u kamenu,dok je trebalo prikupiti dionice za kikiriki jedna a sada je izgledna druga strategija,priprema za prodaju dijelomičnu ili u cijelosti podrazumjeva značajnu promjenu strategije.

može i opcija ostavljanja za "sjeme" ALI nema tog sjemena kojem nekad ne istekne rok trajanja ili ne istrune pa....

zdrava je imao sjeme od >mlrdu kuna ali se igrao gazdovanja,došla je kriza i ....

sve se to vrlo lako opet može ponoviti,dogodilo se i puno jačima,iskusnijima,sposobnijima na bogatijim tržištima pa...

kotač povijesti se okreće,nezaustavljivo a mudri to iskoriste

time will tell

• DRY BULK

• migra
    • March 19, 2021 at 10:53 PM

Braemar ACM The Big Picture: Chinese Economic Policy

Last week, China’s National People’s Congress approved the country’s 14th Five-Year Plan, setting out the long-term direction of the economy. We summarize the key points that will affect the dry bulk market.

• DRY BULK

• migra
    • March 19, 2021 at 10:08 PM
    Quote from tizian1

Prikaz konjuktura i depresija na pomorskom tržištu od 2 svj. rata:

- Prva konjuktura - od 1945. do 1948. g.

- Prva depresija - od 1948. do 1950.g.

- Druga konjuktura - od 1950. do 1952.g.

- Druga depresija - od 1952. do 1954.g.

- Treća konjuktura - od 1954. do 1957.g.

- Treća depresija - od 1957. do 1964.g.

- Četvrta konjuktura - od 1964. do 1966. g.

- Četvrta depresija - od 1966. do 1967. g.

- Peta konjuktura - od 1967. do 1970. g.

- Peta depresija - od 1971. do 1972. g.

- Šesta konjuktura - od 1972. do 1973. g.

- Šesta depresija - od 1974. do 1978. g.

- Sedma konjuktura - od 1979. do 1981. g.

- Sedma depresija - od 1982. do 1986. g.

- Osma konjuktura - od 1987. do 1989. g.

- Osma depresija - od 1990. do 1991. g.

- Deveta konjuktura - od 1991. do 1995. g.

- Deveta depresija - od 1996. do 2002. g.

- Deseta konjuktura - od 2003. do 2008. g

- Deseta depresija - od 2008. do 2020. g

- Jedanesta konjuktura -od 2020 do

8)

Display More

crni scenarij 2023

srednji scenarij 2025

najbolji scenarij 2030 (još sam dužan zašto,nisam zaboravio ali nije još vrijeme,držim da će mi biti tolerirano jer je razlog opravdan)

možda i griješim,nebi bilo...

p.s.

i u crnom scenariju ima dovoljno vremena i za vatromet iz kategorije once in a....

u ostalima scenarijima još izglednije + još izgledniji jači intenzitet

• DRY BULK

• migra
    • March 19, 2021 at 4:58 PM
    Quote from jasko
    Quote from jasko

Trebali bi uskoro stići kontejneraše po vozarinama i po vrijednosti broda. Živi bili, pa vidjeli....... https://www.tradewindsnews.com/containerships…-day/2-1-981796

Kako stvari stoje ne bih se čudio da ih stignemo.

na dobrom smo putu osim ako se nebi htjeli siliti preko svake mjere a to prije ili kasnije nosi svoje posljedice :?:

dali je moguće da neće biti posljedica :/ pri profit iz tekućeg poslovanja nekih100milja + rast asseta od realno očekivanih 100 baksa po dionici :?:

mislim uvijek vrijedi ništa nije nemoguće,može erupcija supervulkana,može asteroid,može se sunce ugasiti,mogu vanzemaljci ALI

koliko je to realno :?: kolike su šanse da neće biti velikih ili još većih posljedica?

rezime sljedi nekad ....

• DRY BULK

• migra
    • March 18, 2021 at 10:35 PM
    Quote from jasko

It was all hands on deck again today on Panamax paper with the

market springing into action early on as some sharp overnight

fixtures in both basins saw buyers scrambling for coverage. This

saw rates chased up sharply and relentlessly through most of

the day. Mar and Q2 peaked at highs of $22000 and $26500

respectively while Q3 broke $20k resistance ton print $20500

and Q4 tested but was unable to break $18k resistance. Further

out the Cal22 and Cal23 spread widened to $1750 with Cal22

trading up to $13750 and Cal23 $12000.

Supramax paper pushed through the morning session

following panamax, in relatively small volume. April and Q2

traded to respective highs of $25000 and $22100. Post-index

we retraced most of the morning’s gains, with April and Q2

slipping to $24000 and $21750. The deferred periods

continue to push, with Cal22 and Cal23 printing $12500 and

$11450 respectively. We close marginally up on the day, with

offers at last done on the prompt. Have a nice evening.

Display More

neki bi rekli "ništa posebno" ili nebu to dobro pmax samo 12k cal 23;( :D

meni je ovo više nego močno jer je već jasno da do jesenskog rallya ostaju iznimno visoke vozarine

a ako ne prije negdje u kolovozu sljedi explozija,izglednije da će i prije iako ako pmax na 25k nije explozija što je?

pa to je lova preko krova za brodare,neka ostane tako,"ništa posebno" i ja potpisujem ;)

p.s.

ne zaboravimo i jako važan detalj a to je rast vrijednosti brodova koji buši krovove.

nemalo je onih koji će biti jako zatečeni posljedicama ;)

to je ta sloboda izbora koju moraš lajkat.

• DRY BULK

• migra
    • March 18, 2021 at 10:14 PM

The price of spot iron ore....

On the bullish side are signs that seaborne iron ore demand outside of China is rising...

However, it’s worth noting that imports by the rest of the world are rising, with ex-China arrivals estimated at 41.25 million tonnes in March, up from 34.43 million in February and 35.76 million in January.

China’s of global iron ore imports in March is expected to drop to around 67.4%, from 71.2% in February and 73.5% in January.

kvalitetan članak koji pojašnjava detalje...

• DRY BULK

• migra
    • March 18, 2021 at 7:07 PM

#Ironore leaps above $160. According to @MysteelGlobal

, total rebar production down by -0.67% to 3.46 mil tonnes this week while rebar inventory down -1.96% during same period to 17.96 mil tonnes, indicating better consumption as China heads into construction season

China Imported Iron Ore Prices Broadly Stable on Thursday: Benchmark 62% imported iron ore price stayed at $ 165.34 a tonne on Thursday

DCE Benchmark iron ore futures gain on rising industrial metals consumption

Files

ScreenShot679.jpg 33.67 kB – 0 Downloads image_2021-03-18_190625.png 90.14 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • March 18, 2021 at 12:13 PM
    Quote from jasko

Baltic Capesize index +5% to $18,873
    Brazil/China +13% to $17,705

Apr FFA +10% to $25,000
    May FFA +8% to $25,125

slaže se perfect storm u aprilu sa capesize segmentom koji se budi iz CNY duuugo neviđenom brzinom.

dečki u strojarnici turiraju makinu,svi su upozoreni sa neborojenim dokazima na dokaze.

neka nam bude po vl izboru...

8)

• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 58
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt