1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 66
  • DRY BULK

• 5. Element
    • January 25, 2021 at 9:46 PM

Brojevi govore sve.

Dok god je iron ore iznad 120-130 usd to sugerira veliku potraznju za celikom.

Sto pak znaci da ce scrapanje brodova biti veliko, vece ili malo manje, zbog dobre cijene koja lako moze ispariti, ako se stvari okrenu na zlo.

Tako razmislja najveci dio brodovlasnika koji imaju stare brodove.

Jedino jako visoke vozarine bi smanjile scrap. Sto ako se desi super, profitirat cemo od toga, a ako ne, s visokom cijenom celika flota ce se rezati. A potraznja raste.

Doslo je doba da se novci iz virtualnog presele u stvarni svijet. To je namjera Bidenove politike. Bar se tako cini.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • January 22, 2021 at 8:12 PM

Pozdrav, kolega!

Sretno vam bilo u Tpng. Bit ce vam super.

Okanite se topica Atpl koji vam nije dao mirno spavati. Sto se vracate bez veze?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • January 22, 2021 at 6:45 PM

Pricekajmo Bidenov plan za infrastrukturu. Ako od toga bude bar nesto osrednje to ce biti barem 3% dodatne potraznje s kojom nitko nije racunao. A ako se jos ukljuce Indija, Njemacka i jos poneko eto utilizacije od preko 95%. Sa smanjenjem brzine ide se na 100%. To je BDI od 15k, lipi moji. Jer na 98% je bio 11k. Nemoguce? Pricekajmo...

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 22, 2021 at 5:55 PM

I sto je najbolje od svega, na obje se i dalo zaraditi i dat ce se zaraditi.

Onaj tko nije na 1.70 na Optimi osjetio bubnjeve da se ide up i onaj tko ne osjeti bubnjeve sad na Atpl taj neka se okane dionica. Nisam taj. Digao sam grdu paru na Optimi, a ovdje cu jos vecu. Tako mi Manitua.

• 5. Element
    • January 22, 2021 at 11:10 AM

Prestanak curenja prema dolje.

• 5. Element
    • January 22, 2021 at 10:30 AM

Zaokret vozarina u Kini. Bit ce veselo...

• 5. Element
    • January 21, 2021 at 11:13 PM

Jel se to meni cini ili su svi oni koji su tvrdili da ce 2021 biti apsolutno losa godina za Atpl bacili rucnik u zid ili sto se tu desava?

Pa se bave cizeliranjem vrijednosti plovila i sl.

Ovdje se radi o tome da kad utilizacija preskoci neke razine za 5% da EPS moze biti jednak ili veci od cijelog booka. Kako god ga racunao.

• 5. Element
    • January 21, 2021 at 6:53 PM

Ja mislim da se vi svi bavite nevaznim stvarima. To je firma s hrpom dugova i zato je cijena otisla dolje. Ali trendovi se mijenjaju i dolaze cashovitija vremena. Da li ih je bolje docekati sa starim skupim kreditima i brodovima u vlasnistvu ili u leaseback-u ako je refinanciranje bilo povoljnije?

Duboko sam uvjeren da je zbog evidentno dobrog outlook-a u dry bulku za naredne godine to odigrano povoljnije nego stari krediti, a sad sve ono sto sam najavljivao prije koji mjesec, infrastruktura, demolition itd. upravo zalaufava.

Kad za koji mjesec budete gledali panamaxe na 20k USD i supre / ultre vrlo blizu tome onda cete lijepo ulaziti po 450 da se iskrcate na 500-600. Ne bi bilo prvi put, hehe.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 21, 2021 at 4:17 PM

Atpl s ovim vozarinama sigurno vozi pozitivno, i to fino. Za ostale ne znam.

Govorim o kombinaciji TC-a i spota.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • January 18, 2021 at 12:01 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

Ide Smak svijeta.

Sve treba pojesti i popiti :S dok je vremena pred nama

https://www.bbc.com/reel/video/p09…hat-will-it-be-

Živ sam mnogo godina i ne sjećam se ni jedne pandemije, lockdowna ni ovog kolektivnog ludila do Covida-19, a sada se spominju "next pandemic" kao da će na traci dolaziti naručene.

Ne tražim da itko vjeruje u teorije urote, ali jako je čudno da u globalno povezanom svijetu živimo barem od vremena nakon drugog svjetskog rata i nije bilo pandemija u 70 godina, a sada bi ih trebali stalno očekivati.

Tko je tu lud ?

Display More

Bolesni kreteni su dosli na svoje.

Vidis da uzivaju.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 7:03 PM

Tako je. I sad kad se na to nakelje svi ostali ima da stan u ZG poskupi za 200 eur/m2 samo po osnovi vece cijene armature.

Ne bi bilo prvi put, doduse, sjecamo se svi cijena od 2800 eur/m2 na Rudesu i sl.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 3:43 PM
    Quote from Paulie

Ovu temu je najbolje zatvoriti jer se pretvorila u osobno vrijeđanje na oba fronta, ovdje normalne diskusije uopće više nema. Tu i tamo bacim pogled na temu i rijetko se može pročitati komentar koji nije radikalno zauzeo jednu stranu, a još se rijeđe pronađe komentar zreo za zdravo diskutiranje bez etiketiranja suprotne strane.

Ustoličila su se dva tabora, prvi tabor koji je za obvezno cijepljenje i sankcije ili prisilu za nacijepiše i drugi tabor koji je protiv cijepljenja i za slobodu izbora.

Ja nisam protiv cijepljenja, dapace.

To je generalno korisna stvar.

Ali to je prostor svacije osobne slobode.

Mora biti, inace imas diktaturu.

Isto vrijedi i za sve ostalo po pitanju epidemije prehladjevnog virusa. Tko se boji neka zakljuca sebe. Mene neka ostavi ma miru.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 2:19 PM

Mittko

Trebate shvatiti jednu stvar, a obracam se samo vama jer smatram da imate kapaciteta razumjeti: opce zatvaranje, radikalno epidemiologiziranje zdravih i neugrozenih ljudi, sve to sto nam zagovornici toga pokusavaju prodati pod standardni postupak, kao jedino moguce, to je prvi put ikada primjenjeno sada. Ikada, zbog ijedne bolesti otkad postoji pisana povijest. Harala je djecja paralica, sve bolesti protiv kojih se danas beseziramo i cijepimo, a tada cjepiva nije bilo, znalo se da su bolesti zarazne, i nije se zatvaralo nista. Nista. Nikad. Zivjelo se, obolijevalo, prezivljavalo, umiralo, ali islo se dalje, kom opanci kom obojci. Znaci, zatvaranje nije standardni postupak, nego RADIKALNI NOVOVJEKI SOCIOEKONOMSKI EKSPERIMENT. To je ono sto mnogi ljudi ne da ne razumiju, nego ne zele prihvatiti, mada je dokazana cinjenica. Pitate se sad, pa sto se promijenilo? Od tada pa do sada. Promijenilo se to da babetine poput moje matere i slicnih glasaju. U vecem % neg9 mladji ljudi. I ako nisi pozatvarao birtije da pokazes kako ti njih eto stitis izgubit ces na izborima. Eto, to je jedina razlika. A to sto stotine tisuca ljudi ne moze poslije posla na pivu, da otpusti stres, sto desecima tisuca ljudi doslovce prijeti egzistencijalna ugroza, to nema veze. Vazan je nekovid baba. I njihovi glasovi. Nista drugo.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 11:31 AM
    Quote from Kvark

Na ovoj temi cemo se tesko svi sloziti. Puno ovisi i o osobno prozivljenom i prema tome stvaramo sliku te prema empatiji za druge. Vecina prodje bez nekih tezih posljedica, ali je jako bitno i ne proslijediti virus dalje jer ne podnosimo svi to jednako.

Moja teta je danas hospitalizirana usljed komplikacija koje je donijela corona. Dakle, radno je sposobna, na poslu je i pokupila virusic. Da nije zarazena, veceras bi se druzila sa svojom obitelji i smijala u toplini svoga doma.

I sto s tim hocete reci? Da zbog vase tete, moje mame, vas ili mene treba zatvarati sve i dovoditi u pitanje egzistenciju, psihicko i fizicko zdravlje stotina tisuca ljudi? Nadam se da to ne mislite.

Ukratko, pravi zlocinci su moralni ucjenjivaci, oni koji zbog straha za sebe ZAHTIJEVAJU OD DRUGIH da se brinu zs njih, zatvaranja, trpljenja i sl. A ne oni koji se protiv toga bune

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 11:25 AM

Ne trebate se truditi, na ignore ste svi redom. Zao mi je onog mladog covjeka kojem su dijagnosticirali rak testisa prekasno jer je odgodio pregled u ozujku, zbog paranoje koju je podigao sustav uz podrsku ovakvih kao sto ste vi, i to potpuno bespotrebno. Ako je netko ugrozen od prehlade zvane korona, e pa to ti priroda veli da si mozda ostao predugo. NHF...

Dosta zajednicarenja. Zivjela sloboda!

• Američki predsjednički izbori 2020

• 5. Element
    • January 17, 2021 at 10:38 AM

"Šef ureda novog predsjednika nije detaljno objasnio sve uredbe, no istaknuo je da se odnose na četiri prioriteta Joea Bidena, a to su borba protiv pandemije koronavirusa, borba protiv klimatskih promjena, oživljavanje gospodarstva i borba za socijalna i rasna pravda."

To su, tim redom, prioriteti novog predsjednika. Amerikanci, jadna li vam majka.

Idiotu je borba protiv virusa za koji samo treba podijeliti cjepivo prvi prioritet.

Drugi prioritet su klimatski ciljevi, borba protiv klimatskih promjena. Nejasnije ne moze biti.

Treci cilj, pazite, treci, je ozivljavanje ekonomije.

A ovo sto bi mozda bilo preduvjet ovog treceg, bar su se hvalili s tim, je cetvrto.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 16, 2021 at 8:39 PM
    Quote from zlocesti

Ove godine nema gripe, jer nosimo maske.

Nije je dakle moralo ni ranije biti.

Prestrasno sto vi pricate.

Prvo jer to nema nikakvog znanstvenog utemeljenja, ali nesto drugo je zapravo sokantno...

Znaci po vama trebale su se maske nositi oduvijek? Pa i zauvijek?

Jel to moguce? Da postoji netko tko to misli?

Nema to smisla... No dobro, sloboda izbora, misljenja, zivljenja, je zakon. Samo dok se ta ista jamci svima.

U to definitivno ne spada obaveza nosenja maski radi uspravanja sirenja respiratornih infekcija poput gripe i prehlade.

Ipak ignore... Ovo je previse.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 16, 2021 at 8:01 PM

Pa i doktorica Markotic je rekla da je jako tesko i profesionalcima razlikovati simptome gripe i korone. Mozda zato jer su isti? Jer je isto? Ili jaaaako slicno?

Brendiranje je velik biznis.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 16, 2021 at 7:38 PM
    Quote from mitkko

Nisam se ovdje uključio u raspravu o koroni i mjerama jer me ovo nesnalaženje i ispolitiziranost stožera užasno uzrujava i najradije ne razmišljam o tome, ne čitam i ne slušam vijesti.

Ali evo jedne osobne anegdote.

Bio sam prošli vikend u hotelu u Tuheljskim toplicama. Imao sam osjećaj da je hotel pun - u restoranu valjda 300 ljudi istovremeno, na bazenu isto toliko ljudi pliva, prska, kašlje... svi naravno bez maske, ali zato teretana ne radi !?!? iako u tim hotelskim teretanama u prosjeku budu jedna do dvije osobe istovremeno (po mom iskustvu). Dakle, u restoran i na bazen možeš ići ako si gost hotela, u suprotnom ne smiješ?!?! Jel treba naglašavati apsurdnost ovakvih odluka stožera?

Nije radila ni dječja igraonica, ali bez obzira na to su se klinci mogli slobodno brčkati na bazenima, gužvati se na toboganima...

Ja sam upravo sad u Tuheljskim toplicama, za vecerom, i da, potvrdjujem navode s teretanom. Presmijesno.

Ali generalno, imunitet krda je odradio svoje. Serolosko istrazivanje iz prosinca u Republici Srpskoj na 2000 ljudi je potvrdilo prokuzenost od 30% i to je pravi razlog naglog usporavanja epidemije kod njih i kod nas, a ne mjere stozera poput maski i zatvaranja kafica. To je jasno svima osim maloumnim retardinjosima iz tzv. Znanstvenog savjeta Vlade. Jedino Lauc i Primorac tamo imaju 3 ciste pa su se i povukli kad su vidjeli s kojim debilima imaju posla. Ne mozes s glupim, svede te na svoju razinu pa pobijedi na iskustvo.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 16, 2021 at 7:13 PM

Svakome po izboru. Meni samo zivcira moralisticko naganjanje socijalom tipa "misli na druge" i sl. Fuj, bljak, odvratno.

Zato se slazem s ovim covjekom ciji je post objavio kolega mittko.

Quote from zlocesti

Hm.

A ja se, zamislite, cijepila

Sada čekam život u slobodi. Riblje uši i magareća stopala valjda gratis :S

Kratkoročno, cijepljenje bez nuspojava osim očekivane boli u mišićima trajanja jednog prijepodneva. Dugoročno je sve mislim bolje od covid obolijevanja, upale pluća i posljedica na plućima, a doživotne su naravi. :S

Ako se svi cijepimo u dogledno kratko vrijeme, raditi ćemo i zaraditi, između ostalog. Turizam, turizam, šetnje uz more, rućak vani, posjet obitelji, kava sa frendovima, oh Jesus

Mogli ste to sve i bez toga, ali naravno, uvjerili su vas da je cjepivo spas bez kojeg se ne moze. Svaka cast, veselim se vasoj sreci.

Samo hocu reci da cak i ako imas 75-80 godina sansa da umres od korone je ne vise od 6-7%. Znaci statisticki gledano, zbrojivsi sve ostale rizike koje imas da umres u toj dobi, korona i nije neki game changer.

Ali opet, svakome po izboru, i to je najvaznije. Ono sto mene nervira je oduzimanje slobode izbora. Samo to.

• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 66
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt