1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• PVCM (Pevex)

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 2:46 PM

Nije se nitko nista dogovorio. Garant. Vidjeli ste sto se desavalo.

To je po meni jedna povuci potegni prica, i nitko, ali ama bas nitko, pa cak ni oni najjaci, ne znaju sto ce na kraju biti, sto ce na kraju i s kojim motivima odluciti.

Zasad je migra na dobrom tragu. I mislim vrlo slicno kao i on.

• DRY BULK

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 2:43 PM
    Quote from looserst
    Quote from migra

daleko je to od loših vijesti ako gledamo razine vozarina neviđenih gooodinama.

trenutni trend nije za pohvaliti ali ne može biti samo up.

generalno puno toga upučuje da će opet up

i prije zanjih vrhunaca su prethodili padovi pa iz toga se može isto nešto izvući.

trenutno je malo veći pritisak jer je veći broj capesize na putu za brasil gdje se očekuju u nastavku godine bolje vozarine.

šira slika je pozitivna i to je ono na čemu treba držati fokus

možda i griješim,nebi bilo....

:saint:

p.s.

ovo vrijedi dominantno za cepesize a manja braća imaju svoj teret i za sada bitno bolje odolijevaju pritiscima šta ne?

p.p.s.

avg je uvijek bio i biti će ključ .

za sada je onakav kavim ga gotovo nitko nije sanjao pa.... ;)

Display More

A koliko točno dana bi trebalo padati i do kojih levela da bi vama ovo bile loše vijesti? Nekad je potrebno skinuti ružičaste naočale, ako je loše loše je. Šta naravno ne znači da ne može od ponedjeljka opet gore

Display More

Pad sam po sebi ne znaci da je lose.

Bitno je GDJE JE.

A s ovim prosjecima to je mlacenje love nevidjeno. Tako da definitivno nije lose nego upravo sjajno.

I jos nesto, to sto vidite su trenutni novi ugovori, koji sacinjavaju mozda promil od svega.

Zato je bitan prosjek jer sustav ima svoju tromost koja se mjeri u dugim mjeseci..

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 12:02 PM
    Quote from forumas

Pa do kud bi trebale rasti vozarine, na ovim razinama brodari imaju dobiti da ne znaju sad kud će s njom.

Tako da je besmisleno očekivati rast vozarina, sad samo cijene dionica brodara moraju odraziti te razine vozarina.

Mislim da veliki igrači sad skupljaju od malih koji su se preplašili nakon što je zaustavljen svakodnevni rast, a onda kad se to počisti krenuti će opet značajan rast kojeg će opet potaknuti ribice koje su sad izašle.

Vozarine ce probiti vrhove iz 2008. S lakocom, i to barem dvostruko. Zapamtite sto kazem. To je neumoljiva matematika. Ali se bazira na forecastima koji trenutno nisu u optjecaju, samo su moji, ali ne sumnjam da su kvalitetniji od sluzbenih. Sluzbeni su prekonzervativni i ne uzimaju u obzir utjecaj EEXI, a to ce biti apsolutni game changer. Veci od svih utjecaja zajedno.

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 9:31 AM

Neki burekstinicar je prodao po bidu 1 dionicu po 342... Hahahahaha... Kakvi smjehovi.

Jucer su bili udari burekstitora po bidu, a danas po asku.

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 9:22 AM

Uskoro bi trebao poziv na skupstinu.

Mozda predujam divke?

Jedno cekija kunića bi mi dobro sjelo za moreno.

• DRY BULK

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 9:06 AM

Sve su to vrlo visoke razine.

Zapravo je i pozeljno da malo ohlade pa da brodovlasnici pocnu pojacano slati brodove u scrap.

Uskoro ce se vidjeti utjecaj visokih cijena scrap metala.

A onda zalet preko 50k u iducem rastu.

• 5. Element
    • May 14, 2021 at 6:25 AM

Inace, ja sam apsolutno za to da sto vise odbace rudacu i ugljen za novi celik i pojacaju scrap. Pa da skrate flotu za nekoliko % i to odmah.

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 3:09 PM
    Quote from Marin83
    Quote from 5. Element

A sto kad stvarno dodje na 4 znamenke?

Da sam ja kao vi toliko siguran u to, kao što vi tvrdite, prodao bi sve što imam i još se zadužio, te se lijepo osigurao do kraja života.

Kolega, to se ne radi. Jer uvijek postoje rizici, tipa ratovi, pandemije itd.

Ali deknuo sam finu lovu, prosjek 207 kn.

Par tisuca komada, i jos malo.

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 2:24 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Marin83

10 i 11.5 je kupljeno 6.5 milijuna kuna dionica ATPL, po cijeni između 347 i 393kn. Malim ljudima koji vidite svaki dan, ste spičkali milju kuna u dva dana, nadam se da ugodno spavate.

Sramota od teme i od investitora koje ne mogu zaradit lovu da druge ne sjebu.

Zazivanje četveroznamenkastih brojki za koji dan, stavljanje slika rakete, te komentari s tekstom "Voziiiiii", "Idemooooo", itd. će ipak otić u anale. :D ^^

Male ljude ne treba žaliti, svatko ima glavu pa neka misli kad kupuje i prodaje bilo što.

A sto kad stvarno dodje na 4 znamenke?

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 2:19 PM

Marine

Lijepo sam govorio svima ne prodajte prije 2023 jer cete samo brokere nahraniti, s zaraditi necete nista.

Ovdje je trejd smrtni grijeh. Uptrend dry bulka. Jednom u 10-15 godina se desava. A ekipa burekise. Uzas.

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 1:29 PM

Vecina prodaje s prihvatljivim gubicima.

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 1:21 PM

Ovdje je natjecanje tko ce prodati jeftinije.

• 5. Element
    • May 13, 2021 at 9:41 AM

Burekolosko utrkivanje prema dolje.

Cemu to? Zasto?

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 5:50 PM

Snaga hrvatskog burekstitorstva se ocitava svakog dana. Ogroman broj ljudi se boji prespavati noc u dionici koju su kupili jutros ili jucer.

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 5:08 PM
    Quote from goldfinger

Ma sve prodavači boza.

Malo je pravih investitora :D

Ali zato burekstitora koliko god hoces.

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 4:41 PM
    Quote from Brunos

A gle dok su veliki gurali naravno da je buducnost (bila) ruzicasta. Ja nekako ocekujem stabilizaciju tek oko 300 jer na 360 je puno ljudi ulazilo i sada pocinju osjecati gubitke. Pitanje je koliko ih mogu trpiti. Vidjet cemo do kraja tjedna

To je ta strategija ulaganja. Udjes i kad krenes gubiti onda izadjes. :D

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 3:44 PM

Sve je moguce. Ali...

Pola kvartala je odradjeno.

Uskoro ce neki saznati sto ce pisati u FI.

Onda vise nece biti boljih dealova.

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 2:31 PM

S prosjecnom vozarinom od 15.500 usd bit ce 30 mil dobiti u q2. A nesto mi govori da ce biti i ponesto visa, a mozda i znatno.

Tako da ce mnogima ispasti vilica kad vide rezultate i pomisle OMG koji sam tukac bio prodavati prije FI.

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 1:32 PM

Mitkko

Sve je meni jasno sto pisete, i bit ce tih padova, korekcija, nazovite to kako god hocete, nema frke. Medjutim, ono zbog cega ne vjerujem u ostvarenje ovog prvog dijela vaseg grafa su vozarine i FI. Drugi kvartal je bolji od prvog, treci od drugog, a i cetvrti se ima nesto za pitati. Znaci u lipnju i srpnju ocekujem znacajan rast cijene, a ne grebanje po 230-250. Zato taj graf sto ste nacrtali dozivljavam vise kao akademsku studiju nego kao predvidjanje.

• 5. Element
    • May 12, 2021 at 12:06 PM

Da nema trejda ne bi bilo volumena. Sve ima svoju funkciju. Tome sluzi trziste. Da mozes uvijek uci i izaci po ponudjenoj cijeni.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt