Samo neka takvi prodaju.
Prava ekipa kupuje.
Vidjet cete na FI zasto je tome tako.
Zamislite kad nakon jos par pozitivnih kvartala dodje do onih lijepih brojeva na Mojedionice...
Zato i kazem da ce Bozic biti na 600 kn barem.
Samo neka takvi prodaju.
Prava ekipa kupuje.
Vidjet cete na FI zasto je tome tako.
Zamislite kad nakon jos par pozitivnih kvartala dodje do onih lijepih brojeva na Mojedionice...
Zato i kazem da ce Bozic biti na 600 kn barem.
Doskora... Vidim pracku prema gore.
Ili sam jedini?
Moglo bi biti lose. Rastu troskovi i raste jagma za jos betona.
Tocno, nema sigurne luke za drzati novac na buffetovski nacin, da udjes i drzis jako dugo vremena. Ovdje se ulaze na nacin da na vrijeme prepoznas neku igru, promjenu trenda, cujes neku pricu, glasinu, nesto, i onda udjes, odvozis dok ta prica traje i onda dumpas bez milosti.
Nazalost, svako dulje drzanje od toga je izlaganje svog uloga materijalizaciji raznih rizika. Sto se u dovoljno dugom vremenu i desi.
https://www.telegram.hr/politika-krimi…o-ce-biti-s-n1/
Plenkovic ce se na kraju pokazati kao grobar demokracije u Hrvatskoj, ali i kao grobar trzista kapitala. Jednom vec s Agrokorom, a ovo sad je isto potencijalno grozno.
Ako doista odluci potopiti N1 i zadrzati onaj clanak u zakonu onda je to bye bye za naredni period.
Za Bozic barem 600 kn. I to onako, konzervativno. A protiv mojih prognoza se nije uputno kladiti. To ste dosad nadam se naucili. O svojoj dobiti ili o svom trosku. Ali jeste.
Kako nisam kupio sve što sam mislio, a uvažavajuči mittkov graf o mogučem povratku na 260, stalno sam imao kočnicu. Očito od grafa ništa, pa s obzirom na prognozu kolege 5. elementa idem sutra u dokup i počastiti se za Božić
Mene je isto malo plasilo to sto je pisao, moram priznati da vrlo cesto ima poantu, ali ovdje su vozarine presudne. I on sam je jednom dao opasku da je nezahvalno promatrati / raditi TA za brodarske dionice jer su pupcanom vrpcom vezane za taj eksterni faktor.
Zasad apsolutno sve upucuje na godinu kakva dugo nije vidjena.
Sto naravni ne znaci da se u zadnjem trenu nesto nece desiti, neki rat, nesto drugo ili trece, ali nadam se da smo crne labudove ispucali.
Ne mogu se oteti dojmu da je dobra prica odavno nestala i da mi se ovo sve manje svidja.
Bilo je naznaka da se muti voda i prije, ali izlazak Hanzekovicke je po meni bio signal jasan kao bijeli dan.
Do jaja.
Znaci 1000 kn za Bozic.
Lajkam.
Pusa.
Za Bozic barem 600 kn. I to onako, konzervativno. A protiv mojih prognoza se nije uputno kladiti. To ste dosad nadam se naucili. O svojoj dobiti ili o svom trosku. Ali jeste.
Sjelo. Odmah je dan suncaniji.
Oprosti ali ako se večina ekipe ravna po BDI-u (iz nekog razloga) onda je to tako. Mogu svi biti u krivu ali to postaje "baseline".
Ova skrivena (ne toliko skrivena) stvar za Pmax/Supra je dobra jer će izvješče biti bolje.
Osim toga postan je nedavno bdi/atpl graf. Ima korelacije ali ni blizu 90-100%.
Nemoš na burzi biti u pravu a večina u krivu, mislim možeš samo treba pametno kako to materijalizirati.
Uvik kontra, my friend.
Jedino tako ces biti u plusu.
Supramax je najvazniji ako su panamaxi fiksni?
Supramax market now earning a premium over all of the other designs assessed by the Baltic Exchange. These ships have surged by 138% YTD to over $27,000 per day the greatest YTD percentage gain of all of the dry assetclasses.
Ma kolega tu vam dobar dio ekipe kupuje i prodaje na temelju BDI kretanja....davno sam to pokušao objasniti ali ne vrijedi....mnogi još uvijek ne shvačaju da u ovoj korekciji BDI ustvari brodovi ATPL rasli.
Ljudi misle da ce drugi prodavati jer pada BDI pa onda prodaju i oni.
To je ona klasicna zabuna kad ja mislim da ces ti nesto misliti i poduzimam mjere koje su krive.
https://alibrashipping.com/data/
Ma kakva korekcija. Samo kejpovi. Sve ostalo siba full gas.
Jaki napadi sitnih burekstinatora!
trebali bi izbaciti to posprdavanje, mali barem pošteno plaćaju dok veliki plaćkaju
Mislim sto kazem. Stoga nema razloga da redigiram. Naprosto je golema vecina trgovine na ZSE trgovina za burek. I to je to. Neka je. Sta sad. Ali da je smijesno jest.
Jaki napadi sitnih burekstinatora!
Najvaznije je da se ide dalje. Sto prije, sto brze. Oni koji trpe gubitak se mozda s tim nece sloziti, ali nakon sto se gubitak odsijece odmah se krene up. Provjereno.
Najgore je agrokorsko tugovanje. Od toga nema nista. Samo cemer i jad. I pusiona.
Decki i cure... Bit ce zanimljivo trgovanje sutra ujutro. Ali svakako podrzavam da se dinamizira. Pa makar i na nizoj razini. Kao recimo na DLKV.
Barem ce se rijesiti problem paralize, kao na Agrokoru, koji je dugo ovdje prisutan.
Ponekad je najbolje otpiliti gubitak i odmah ici dalje.
Naravno. Treba dzebeleza. I cijena raste.
Decki, Kinezi, dragi drugovi, jbg...
Cijena raste. I narast ce jos. Prvo ce biti 300 usd. A onda nakon toga vise nisam siguran da ce uopce biti na 3 znamenke.
Decki... I cure...
Timing je najvaznija igra u ovom poslu.
Shvatit cete to. S vremenom.
Ili necete.
A nekako moj osecaj za feeling i timing kaze da je ovdje GAME OVER.
Naravno, to je samo moje misljenje...
Nazalost, sutra ce biti jedan od tuznijih dana zagrebackog berzana.
Ne temeljim svoje predvidjanje na nicemu osim na osjecaju. Ali taj me rijetko vara.