1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 10:02 PM
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

Ma joooojjj, pa daj naucite vise jednom da je kineska partija skupina nesposobnjakovica koja ne moze ali ama bas nista osim upucati sebe u nogu. Prvo ugljen pa celik pa rudaca pa opet u krug. Nikako da nauce da supresijom ponude pojacavas cijenu, nema nacina da smanjis proizvodnju celika, a da ne povecas istome cijenu, a onda ukrug i cijenu rudace i svih proizvoda od celika, i ne ugrozis svoj GDP.

To su totalni nesposobnjakovici kojima je rok odavno istekao. Ako misle da su toliko super neka organiziraju visestranacke izbore.

Da, culi smo vec od vas s rozim cvikama da je to hrpa debila. Samo ima jedan problem tu, market se ne slaze s vama :/

Kolega, sve novce na burzi koje sam napravio, a napravio sam 7 znamenki u kunama, cistaka, napravio sam ne slazuci se s marketom. Just for the record.

Usao sam u Atpl debelo dok vama jos nije bila na radaru, po cijeni oko upola sadasnje.

I kad vam ja nesto kazem onda je tako.

Market moze sto god hoce. Sretno mu bilo. Ja sam pametniji i spretniji i uspjesniji. I ljepsi. ^^ Sala mala, ali poanta je nadam se jasna...

Jos nesto: cinjenice potvrdjuju sto pisem.

Ban na australski ugljen, oplaaa, ode na 150 usd.

Restrikcije na output celika, oplaaa, ode cijena gore duplo.

Posljedicno ode i rudaca trostruko.

Jel vam sada jasno?

To je hrpa samodopadnih nesposobnjakovica kojima je apsolutna vlast koju imaju doma otupila ostricu uma.

Plus sto su sa svojom Wolf Warrior politikom otjerali ali ama bas sve saveznike. Debili. Xi Jingping pogotovo.

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 9:18 PM
    Quote from looserst
    Quote from BudFox

Nisam u toku bas :sleeping: . Koje su to vijesti iz Kine?

Partija se opet igra i spominje se udar na commodities, iron posebno. A i generalno su udarili po tehnickim sektoru, hangseng u korekciji pa su se prepali i preko bare. Onda jos fed i q2 earnings...rezultat je ovo sta imamo danas X/

Ma joooojjj, pa daj naucite vise jednom da je kineska partija skupina nesposobnjakovica koja ne moze ali ama bas nista osim upucati sebe u nogu. Prvo ugljen pa celik pa rudaca pa opet u krug. Nikako da nauce da supresijom ponude pojacavas cijenu, nema nacina da smanjis proizvodnju celika, a da ne povecas istome cijenu, a onda ukrug i cijenu rudace i svih proizvoda od celika, i ne ugrozis svoj GDP.

To su totalni nesposobnjakovici kojima je rok odavno istekao. Ako misle da su toliko super neka organiziraju visestranacke izbore.

• Što smo danas tržili

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 6:59 PM
    Quote from BudFox
    Quote from trial

+ ATPL. 395 kn.

Strpljenje me izdalo. Grdo je kad te nešto izda. :)

Ja je cekam nize, kupovni nalozi su rasporedjeni 350 - 370 kn. Prodao prosli tjedan iznad 400, jer sam ocekivao nervozu pred izvjesce i rusenje cijene.

Mnogi bi se mogli iznenaditi kad vide FI.

Ja sam radio neke simulacije, onako, amaterski, i ne vidim kako bi moglo biti ispod 30 mil dobiti, a zapravo bi trebalo i drasticno vise. I to bez da su se iskorigirali panamaxi. A s tim bi trebalo otici u vasionu.

• Rasprave o tehničkoj analizi - teorija i praksa

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 5:15 PM
    Quote from Kivi

e sad ili je cerp.. ili netko koristi priliku dok još nije izvještaj izašao.. jer možda nije onako dobar kako se očekuje.. sve u svemu Mittkov graf se ipak ispunjava.. sve u svemu ovo i dalje izgleda bullish a sa ovakvim zaradama koje su za treći kvartal još veće u budućnosti dobit može biti samo veća

Strasna prilika...

Nego, ti TA grafovi dodju kao neko samoispunjujuce prorocanstvo...

Kad se nacrta neki graf po nekoj opceprihvacenoj metodi, za to znaci svi znaju, e onda neki krenu prodavati ili kupovati prije drugih dok se nije sislo ili naraslo na te neke razine odredjene grafom za koji svi znaju, i za koji znaju da svi drugi znaju... A onda te neke koji su krenuli prvi neki drugi slijede. Rezultat? Dogodi se upravo ono sto je prikazano grafom!! I gospon mitko i tehnicari ispadaju carobnjaci koji vide u buducnost!

Totalno genijalno... ^^

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 3:46 PM
    Quote from MickeyM

Sto i zasto se ovo zbiva? Taman riba izvrsna bila, a sad vidim da mi je i preskupa jer broker nisam pratio!

Kolega, jos stignete raspaliti po bidu! :D

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 2:41 PM

Drzava je definitivno stetocina.

Umjesto da kapitaliziraju nakon nekoliko dobrih FI oni rasprodaju po daj sto das.

I dijele srpskim popovima.

Totalni zlocinci.

• 5. Element
    • July 27, 2021 at 10:20 AM

U svakom slucaju, u petak ce se trgovati s novim spoznajama.

• 5. Element
    • July 26, 2021 at 7:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Naravno da je vrijednost brodova manje volatilna od vozarina, ali vozarine utjecu na njih.

Naravno da i na vrijednost nekretnine utjece rentna pozicija.

Ali htjela sam reci da je kod firmi kao Atpl dugorocno vazno da mogu profitabilno poslovati.

Vozarine su danas izvrsne, ali u slucaju neke korekcije vozarina Atpl bi imala opet slicne probleme kao zimus. Zato je ovo jos uvijek rizicno ulaganje.

Naravno da su trenutne vozarine izvrsne.

Kolegice, kao investitorica moras ulagati na temelju ocekivanja buducih rezultata jer ako budes cekala potvrdu u obliku FI, tada je obicno vec kasno za ulaganje.

Display More

Slazem se u potpunosti.

Sukladno tome, cijena Atpl bi vec sada morala biti na daleko visim razinama jer su ocekivanja da ce se supply vs. demand balance jos vise pritegnuti u korist dry bulk brodovlasnika u narednih par godina.

Postalo je vec prije koji mjesec gotovo nemoguce naruciti brod s isporukom u 2023 jer su kontejnerasi zauzeli vecinu slotova. A isporuke u narednih godinu i pol su oko 3-4 puta manje od ocekivanog rasta tona miljaze.

• 5. Element
    • July 26, 2021 at 3:16 PM

Dobro, decki, koliko je onda sad NAV? Otprilike, po nekim zadnjim podacima?

• Razotkrivamo portfelje

• 5. Element
    • July 26, 2021 at 12:26 AM
    Quote from Neo

Ernt 8%

Ht 10%

Tpng 16%

Hpb 12%

Ulpl 4%

Cash 50%

Display More

Nedostaje vam, po mojem skromnom misljenju barem, Atpl. Da bi portfelj imao nekog smisla. Ali dobro, to cete i sami shvatiti uskoro. :)

• Turističke dionice i perspektive

• 5. Element
    • July 25, 2021 at 8:12 PM
    Quote from Manu

Semafor kaže 900 000 gostiju, 200 000 manje nego 2019. isti vikend, 750 000 stranaca. U špici Istra negdje na 90% 2019. Promet na autocesti čak nešto jači nego isti vikend 2019. što znači da bi se do kraja vikenda brojke mogle još i pojačati.

Mi smo odlucili satrati 8 nocenja u Parentinu u kolovozu, pa sta kosta da kosta, a kosta... Neka. Idemo se zgustati i podrzati sezonu.

• 5. Element
    • July 23, 2021 at 11:20 AM

20-21 milja bi trebalo biti prema prosjecnoj vozarini iz ozujka, da uopce nije raslo dalje. Sto je matematicki nemoguce.

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 21, 2021 at 5:30 PM

Ako je tocno ono da se do 2027 ocekuje CAGR od 5.1% to znaci da ce najdalje 2024 utilizacija flote biti 100%. Kolike su to onda vozarine? 2008 je utilizacija bila 98.5%.

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 21, 2021 at 10:29 AM

https://www.braemarscreen.com/

Brečmar opet lagano bubri..

• 5. Element
    • July 21, 2021 at 9:29 AM

Kakav god sad bio BVPS bit ce za godinu dana za 100 kn veci, i to barem, jer najave vozarina su dobre, cak odlicne. A dalje cemo kad dodje vrijeme za to.

Kolega Neo misli da je ovo vrh. Taj covjek pouzdano ili nema pojma sto prica ili je drukerski manipulator. Nema trece. Njegov track record pisanja po forumima je toliko odvratan da bi ga stvarno trebalo trajno banirati, radi elementarne higijene.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 9:49 PM

Oooooooo!!!!! Dosao nam drug Neo!!

Rastemo barem 50% do kraja godisnjih odmora.

Mark my words...

• CORONA virus

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 2:12 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Sheriff

Ajde da uzmeš mozda stopu smrtnosti od procjepljenih zaraženih i kronicno bolesnih prije i poslje cijepljenja.

Ako je bolest ranga virozice za procijepljenje nije isto kao i fatalni ishod.

Virus se i dalje širi ok, a jel mozda cjepivo pridonjelo blazim simptomima???

Pa nisu ljudima vodu ubrizgavali, osim u Indiji.

Ovo je promašena logika. Ukoliko postoji 100 jedinki, bilo životinja bilo ljudi, u prvom naletu grabežljivaca ili virusa najslabiji će nestati iz populacije. U drugom naletu nakon pola godine ostaju jedinke koje su snažnije i već su preživjele prvi nalet. Takve snažnije jedinke koje su preživjele prvi filtar će u pravilu preživjeti i drugi, i bit će mnogo manje smrti.

Isto vam je ako kroz sito čistite neku nečistoću, u prvom prositavanju uhvatite najviše otpada, u drugom manje, a u trećem skoro ništa.

Display More

Upravo tako se u prirodi stvara kolektivni imunitet. Samo je to proces koji dulje traje od onog tehnickog, cijepljenja. I vise kosta u smislu broja jedinki koje ce umrijeti dok se ne postigne kolektivni imunitet.

Istu stvar imas i u drugim granama medicine. Mozda nije jasno da gotovo svi koji imaju vise od jedne plombe na zubima ne bi prezivjeli u vremenima prije razvoja stomatologije. Zagnojio bi se zub, apsces prosirio i umro bi u agoniji. Ali na taj nacin je priroda osiguravala da opstaju samo oni sa zdravim zubima. Stomatologija danas omogucuje da prezive svi.

Ja recimo imam preko 20 plombi. I 3 porculanca.

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 12:06 PM

Ako izvjestaj bude stvarno dobar, a nekako je u zraku da ce tako biti, onda se mijenja kompletna slika oko buducih ocekivanja, sav oprez koji je sad prisutan pada u vodu, a krecu projekcije sve jedna veca od druge, stampedo...

I na Mojedionice ce se azurirati BVPS, ttm, sto je za vecinu ulagaca onaj CnB temeljem kojeg donose odluke o k/p.

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 11:15 AM
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

Decki, obracate paznju na potpuno krive stvari. Cekati neke korekcije u trenutku dok firma po svoj prilici proizvodi nekoliko stotina tisuca kuna ciste love na dan ce gotovo sigurno rezultirati s tim da ce se kupovati skuplje. Ali ce i zadovoljstvo tada biti vece, kak to vec biva... ^^

Kad se previse sniva, a premalo zna.

P.S.

Situacija na bidu jucer sugerira da su ocekivanja dobra. Uskoro ce i taj FI pa cemo svi skupa biti pametniji.

Proizvode i drugi nekoliko stotina tisuca ili milijuna usd a ne kuna dnevno pa su iskorigirani :rolleyes:

Opet, gledate krive stvari.

Bez forward lookinga i optimizma, a s prevelikim oprezom, ne uzima se lova.

Karavane prodju.

Ali jasno mi je, ne mozes jako utjecati na neciju narav ili generalni attitude.

Zivi bili pa vidjeli.

Ja kazem minimalno 600 kn do Bozica.

A vi kako hocete...

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 10:02 AM

Zivjeli kineski partijasi/partijaneri!!

Sto god naprave u nastojanju da smanje cijene ugljena i rudace te vozarina rezultat je uvijek suprotan. ^^

https://tradingeconomics.com/commodity/coal

Samo neka decki delaju. Bit ce problem kad prestanu delati. Dok god delaju mi smo na konju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt