1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• Birtija

• 5. Element
    • May 7, 2023 at 6:23 PM

Cinjenica je da je politika dugo pomagala izrabljivace koji su ljudima davali crkavicu s pricom "neš ti ima ko će". Sad kad su ti ljudi otisli van umjesto da politika potakne ljude da se vrate, a vratit ce se kiflu na placu od 700 eura, omoguje se uvoz stotina tisuca ljudi iz Azije, gotovo potpuno nekriticki. Znaci potpuni disconnect izmedju ekonomskih mjera i populacijske politike. Vjerovatno nekima tako odgovara.

Narod uvijek ima izbor. Samo i dalje glasajte isto.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • April 28, 2023 at 5:22 PM

Da li je danas izvjestaj? Nisam bas pratio pa pitam...

• Birtija

• 5. Element
    • April 24, 2023 at 9:10 PM
    Quote from verdi

ovo mi je bio interesantan komentar pa sam ga maznuo.

Ivan Pernar je pitao ChatGPT o dugovima i da li su otplativi s novcem koji postoji u financijskom sustavu – evo kakav odgovor je dobio, da su dugovi neotplativi:

“ChatGPT mi je odgovorio da su ukupni dugovi neotplativi, jer je iznos globalnog duga puno veći od novčane mase s kojom bi se ti dugovi vratili.

To je zato jer se sav novac stvara kao dug, a novac za otplatu kamate nikada nije bio stvoren.

Budući da ga nema, ne može se vratiti, a radi složenog ukamaćivanja je globalni dug iz dana u dan sve veći, kao i razlika između globalnog duga i novčane mase.”

To sam mu mogao i ja reci. Nije se trebao muciti s ChatGPT-jem.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • April 23, 2023 at 1:11 PM

Davno sam rekao i vrijeme to sve vise potvrdjuje, da nase pravosudje ne treba reformirati nego rasformirati. Da, bas rasformirati cijeli taj sektor i napraviti outsourcing. Sve predmete poslati u London ili Luksemburg, novac koji smo ustedjeli rasformiranjem pravosudja upotrijebiti za placanje stranih sudaca, u realnom roku bismo rijesili sve zaostale predmete i sto je jos vaznije trajno uveli pravnu sigurnost. Ovi ovdje su stetocine i ne treba se njima uopce baviti. Sve najuriti i kraj price.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• 5. Element
    • April 11, 2023 at 10:11 PM

Pa generalno, da nema potraznje za likvidnim sredstvom anonimnog financiranja kriminalnih aktivnosti, za poreznu evaziju i sl. korisnost kripti bi realno bila malena.

Mozda grijesim, ali eksplozija kokaina u Europi se moze vrlo lako povezati s dolaskom kripti. Jako je olaksano financiranje velikih kupovina. Nekad si za prebaciti recimo 30 mil usd dobavljacima u Juznoj Americi morao imati cijelu vojsku strucnjaka, paravan firmi itd. A danas samo kliknes 1000 BTC i gotovo.

Koincidencija je prevelika da bi bilo slucajno i nepovezano.

Da, kripte bi trebalo zabraniti. Sta ima tko rudariti privatni novac (?!?)? Kakve su to fore?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • March 24, 2023 at 6:32 PM
    Quote from verdi

moj deda i baba su živjeli preko sto godina i nisu bili toliko lakomi kao ovi sadašnji penzići. imali su razumijevanja za mlađe. ovi sadašnji su produkt bivšeg sistema. po meni oni su bezobrazni. daj im sad i odma. a šta ste vi iza sebe ostavili? raz.ebali ste jednu, drugu i petu državu. živjeli su u idealnim okolnostima kad je cijeli svijet napredovao i na kraju se upetljali u ideološke razmirice kojima nisu bili dorasli. to je jedan gordijski čvor koji se teško može raspetljati. možda nešto ko danci. ideš u mirovinu, svima slični prihodi, dovoljni da živiš . a ne ono ja sam puno zarađivao pa puno izdvajao pa mi opet puno treba. ako ni si zaradio do sad ne ćeš nikada. ja samo ne znam kako njih nije sramota tražiti nešto kad znaju da su njihove uplate potrošene u suludom ratovanju i krađi njihovih pulena. i još na izbore idu ko ovce i svaki put nas vrate deceniju nazad. njima je politika glavna zabava. alooo deda pogledaj neki dokumentarac i opusti se.

Ovo je cista istina.

Teoretski, zato mi nikad nije padalo na pamet da se kao student ili radnik dizem penzionerima u tramvaju. Ja to placam i jos bi da mu se dignem. E sipak...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• 5. Element
    • March 17, 2023 at 7:38 PM

Bitno je da se onemoguce pregovori dok Rusi nisu najureni iz Ukrajine. Jer pregovori bi u osnovi znacili status quo. Sad kad je optuzen za ratne zlocine, nema pregovora. Sa zlocincima se ne pregovara.

• 5. Element
    • March 13, 2023 at 8:29 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from 5. Element

Jedini ispravan ishod ove digitalne prevarantske perverzije je NULOVANJE.

ali kolega, guru perverzija i prevare je rekel da ne bu. Valjda on zna a ne neki 5 element.

The Wolf of Wall Street, Jordan Belfort said during an interview that he was wrong about Bitcoin going to zero.

Pa tocno. Nisam ni ja rekel da bu, neg da bi bilo fer da bu.

Ne potcjenjujte ljudsku glupost.

Kripte imaju vecu trzisnu kapitalizaciju od nekoliko najvecih naftnih kompanija zajedno. Zar to nije svjetska debilana?

• 5. Element
    • March 13, 2023 at 6:35 PM

Jedini ispravan ishod ove digitalne prevarantske perverzije je NULOVANJE.

• DRY BULK

• 5. Element
    • March 13, 2023 at 12:21 PM

Ma dzaba sve. Danas je padovanski dan.

• Porez na nekretnine

• 5. Element
    • March 11, 2023 at 5:01 PM
    Quote from emil
    Quote from st-brajo

ljudi, nemojmo se baviti zarezima, gledajmo širu sliku, a to je da porezni sustav treba biti ujednačen, a da tržište odredi kome se više isplati iznajmljivati podstanarima, a kome turistima 🤷

potpuno se slazem. svi znamo kak nam je lijepo bilo kad se nije placao porez na kapitalnu dobit i naravno da su onda neki navijali(koji ih nisu imali) da treba tu drzava zagrabiti i zagraabila je. i to je uredu. al sto da je zagrabila 50% umjesto 10% kako bi to ovdje neki htjeli zagrabit u tudje nekretnine al nebi da im se grabi u njihovu imovinu(keš-dionice-aute)

treba li izjednaciti porez na kapitalnu s dohodkom? ak drzava uzme 40% od dohodka treba li uzet u 40% od kapitalne ?

nemoguce je to poravnat i da svi budu zadovoljni. prije ce svi biti nezadovoljni. eto radnik je nezadovoljan jer mi ovdje vrtimo milijune i dajemo samo 10%

neki ovdje su nezadovoljni jer oni tamo iznajmljivaci daju samo 300kn po krevetu a oni ovdje daju 10 %...

umjesto da smo zadovoljani sto tu placamo samo 10% mi smo nezadovoljani jer onaj tamo placa manje od nas :..nek krava crkne....

Display More

Radi se o distorziji alokacije kapitala. Previse u beton, premalo u poslove. I onda imas nerazvijenu zemlju. Definitivno treba smanjiti opterecenje placa, poslovanja, rada opcenito, a djelomicno, samo djelomicno, to nadoknaditi iz imovinskih i rentnih poreza. Ipak je cilj da se ukupni ugriz drzave smanji, i da bude ravnomjerniji, k tome jos.

• 5. Element
    • March 11, 2023 at 2:48 PM

Kad je divka na Atpl?

• 5. Element
    • March 7, 2023 at 6:11 PM
    Quote from havi

https://lidermedia.hr/financije/kako…ljama-eu-149169

Ak nekog zanima.

Zlobnici bi rekli da su kripte popularne iz istog razloga iz kojeg su i kladare, siromastva. Kad nema kapitala, dobrog posla ni sanse za razumnu zaradu onda se ljudi prepustaju spekulacijama.

• DRY BULK

• 5. Element
    • March 5, 2023 at 7:12 PM

Samo da dopunim misao: to je nesto sto bi se moglo nazvati sindikatom algoritama.

• DRY BULK

• 5. Element
    • March 5, 2023 at 6:02 PM

Zanimljivo je kako dionice koje isplacuju sjajne divke gube na ionako jako jeftinim cijenama cim malo popuste, a gluposti poput big techa koje uglavnom ili prze novce ili zaradjuju marginalno se vrednuju na tipa 20 godisnjih prodaja ili 80 bookova i sl. I ne, nema to veze s nikakvim vjerovanjima u buducnost, ocekivanjima, jer sadasnje cijene takvih firmi vec debelo premasuju visestrukost teoretske realizacije svih ocekivanja.

Radi se o tome da su dobre dionice pod pritiskom nastelanih algoritama da budu pod pritiskom, sto nize, uvijek. Value for as little money as possible. Naprosto ne daju prema gore. 2 dolara razlike na cijeni je veci % na nizim cijenama nego na visim.

S druge strane, big tech i sl. se pumpa, ne vrijedi sam po sebi previse, zaradjuje slabo, i zato se pumpa i dumpa, pa kad potone ajmo opet.

Naprosto je to igra u kojoj se posauga najvise love od ljudi, mirovinaca... Kad bi se vrednovalo ono sto vrijedi i kaznjavalo ono sto ne vrijedi naprosto bi ukupni MCAP svega skupa bio puno manji, manje bi se vrtilo i manje cuclalo.

• 5. Element
    • March 4, 2023 at 3:09 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

jel sad ovo opet neka nova vrsta za.ebancije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…rajini-15311438

Pa kada će više tome kraja...nek se sjednu i dogovore i bok, ne isplati se toliko ginuti za koga, političare!?

Nije to bas tako. Da neka divljacka bagra preko noci provali u moju zemlju i krene pucati po meni i mojima svakako bih im rado spremio metak u celenku. Sto vise to bolje. To se zovu branitelji. To smo imali ovdje, i pobijedili smo. Prema tome to se sada dogadja tamo. Nema razlike. Svakako zelim uspjeh Ukrajini i poraz ruskim banditima.

• 5. Element
    • February 23, 2023 at 1:35 PM

Zapad nije sjajan, ali je za Rusiju i najveci dio svega ostalog ostalo televizor u boji.

• 5. Element
    • February 17, 2023 at 8:44 PM

Zasto Gogl i Atpl imaju suprotne smjerove kretanja cijene dionice?

• DRY BULK

• 5. Element
    • February 11, 2023 at 12:48 PM
    Quote from verdi
    Quote from 5. Element

Moglo bi tamo sve jos porasti ako Ameri krenu hapsiti ilegalne tankere po oceanima. To bi bila prava stvar, i za vozarine, a i geopoliticki, pogadjate naravno da ne favoriziram Rusiju u ovom ratu.

a ko su ameri da oni bilo koga hapse u međunarodnim vodama? ta priča je gotova. jedino da zajedno sa rusima u dogovoru dižu tenzije i cijene. ta sila je imaginarna i postoji samo u zapadnim medijima. batina ima dva kraja. sve do sad govori da oni surađuju.

Amerika imaginarna sila? Suradjuje s Rusijom? Ne moze uhapsiti nekoliko desetaka tankera? S najvecom mornaricom na svijetu rasporedjenom po svim svjetskim oceanima i potpunim nadzorom svakog cm2 Zemlje? Ajme majko...

U kojem paralelnom svemiru vi zivite, kolega? Cudo...

No dobro, svatko ima pravo na misljenje.

• DRY BULK

• 5. Element
    • February 11, 2023 at 11:11 AM
    Quote from verdi

tankeri su totalno ludilo. najnoviji podatci kažu da je netko kupio preko 100 tankera a da se nikad time nije bavio. to se pripisuje ruskoj crnoj floti tankera red veličina 360 komada ili ti 16% svjetske tankerske flote. i sad dolazimo do situacije da je barel u usti luga cca 46$ ali prevoz do konačne luke još 20-25$ po barelu. lloyd neće osigurati, ima tko hoće. ako se pokvari šlepat ćemo ga ako ga napadnu branit ćemo ga. jedina mana tih tankera je da su stari i spori ali dolazimo do one situacije koja se zove kontrola tokova. naftovod ima svoje polazišta i odredište, a tanker kad krene niko ne zna gdje će završiti osim vlasnika robe. kad imaš kontrolu nad robom i tokovima ti si hadžija, ovi drugi mogu polako početi brisati prašinu sa zlatnih poluga u trezoru. naravno i poljube ih na rastanku.

Moglo bi tamo sve jos porasti ako Ameri krenu hapsiti ilegalne tankere po oceanima. To bi bila prava stvar, i za vozarine, a i geopoliticki, pogadjate naravno da ne favoriziram Rusiju u ovom ratu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt