Ovo je nevidjena disrupcija. U potrajat ce. Slijede nevjerovatne zarade bulkera. Cudesna vremena.
Posts by 5. Element
-
-
Recesija? Da, to je ozbiljna mogucnost. Ali nekako si mislim da je ono sto bulkeri prevoze najosnovnija roba za zivot. Poput zitarica, ugljena, rudace za neki celik, gradjevinu... Bez svega ostalog se moze. I bez novog mobitela i kompjutera i krpica. Znaci po meni prije bi kontejneri trebali stradati. Naravno da to ima kaskadni efekt. Ali eto, samo razglabam.
-
Procitajte malo Geopolitika.news.
Ima dobrih clanaka.
Putinu zapravo odgovara ova situacija.
Pojacava diktaturu, ucvrscuje vlast.
Onomad je rekao da bi volio da sve sankcije dodju odjednom. Zato jer onda moze napraviti odlucni odmak od Europe i liberalizma koji je smrtna opasnost koncepciji Rusije kao cjelovite drzave i Moskve kao centra. Bez toga ne bi mogao, narod bi se bunio. Ovako je svima zacepio usta.
-
Migra
Ćumur is the name of the game now.
Poljska pita Australiju da zamijeni ruski ugljen. Silni milijuni tona su to, a jos silnije milijarde tona milja, i to nastale doslovce iz nule!!
Da, 2022 ce biti mnooogo jaca od 2021.
To je sad gotovo izvjesno. Jer taman da rat u Ukrajini zavrsi sutra, a nece jos dulje vremena, na staro vise povratka nema dok je Putin tamo.
-
U odnosu na neki benchmark vani Atpl je diskontirana 40ak % u odnosu na book i na Eps. Ovako, na prvu.
-
Ma mozda je fakat najbolje to odsjeci kompletno i neka se krckaju tamo u svojoj diktaturi. Jer cinjenica je da zapadni dolari samo osnazuju nasilnike.
-
Da li je jako velika izlozenost Rusiji ili u cemu je spika da je tako palo?
-
Putina zaklati i ispeci na raznju kao svinju. To mora biti.
-
A jednako tako treba bestijalno ubiti sve proklete kretene ovdje koji im pruzaju opravdanje i podrsku. Smrt izdajnicima!!
-
Radi se o tome da se odurnim tiranima ne smije dopustiti da utjecu na nas nacin zivota. Nego ako to pokusaju treba ih nemilosrdno spaliti. Jer su bezvrijedna smeca.
Tiranske prokletnike treba fizicki i bioloski unistavati. To je jedini nacin.
Rusija je skupina alkoholicarskih kretena naoruzanih nuklearnim oruzjem. I to postojanje treba nuklearno skratiti. Da vise ne postoje. Nakon toga ce biti mir.
Neke nacije, skupine kretena, naprosto nemaju pravo na postojanje. Nego ih treba unistiti. Jer su stetni za cijeli svijet.
-
Zapad se mora pripremiti na nuklearni rat. A najvaznije je udariti prvi. Spaliti prokletnike. Ubiti ih. Zatrti ih dok ne dignu glavu.
Da to srmrdljivo rusko medjedsko djubre vise ne postoji.
Smrt Putinu!! Smrt tiranima!!!!
-
Kako god to sve uzasno bilo, najvaznije je da Zapad sacuva odlucnost. Jer popustiti tiraninu je smrtna presuda. S odgodom. Mora mu se pokazati da ako krene s nuklearnim oruzjem da slijedi potpuno istrebljenje njega i njegove smrdljive sljedbe. Smrt Putinu!!! Smrt fasistima!!! Smrt prokletoj djubradi!!!
Smrt svim tiranskim teroristima!!!
-
Nazalost, bojim se da je nuklearni rat ona brija da tko prvi puca ima sanse dobiti. Tko puca drugi puno manje. Zato je opasno skroz.
Nadam se da ce Sojgu roknuti.
-
Baciti A bombu, sto je to? Mjeseci promisljanja? Ne. Samo jedan trenutak kad nekog prehiti.
-
Problem je taj sto racionalnost ne prevladava uvijek. Covjek koji je donio krive odluke i zeli se sakriti od posljedica istih je spreman u trenutku napraviti najgori uzas samo da kratkorocno odgodi suocavanje s gubitkom. Odatle je ona njegova prica sa stakorom indikativna. On je stakor stjeran u kut. I ugrist ce. Samo ne znamo kako. Ali znamo sto moze.
Pogotovo ako pomisli da mu moze proci.
Samo se nadam da u zapovjednom lancu postoje ljudi koji bi to blokirali i da ce ga povratno netko onda roknuti.
Ovo je stravicna situacija.
-
Putin u ovo nije ušao da bi izgubio. Ukoliko zapad nastavi ovo što radi, do kraja tjedna očekujem prvu nuklearnu iz Rusije prema zapadu. Uglavnnom, burza će nam biti najmanji problem...
Zapad radi ispravno. Ali preslabo.
Treba ga naciljati i jasno mu reci da ako ispali samo jednu prema Ukrajini ili Zapadu da slijedi barem 500 komada po Rusiji nakon koje oni vise ne postoje. Osim Moskve, sve ostalo je seljacija.
-
Nuklearne snage u pripravnost! - kaze Putin.
Bojim se da cemo rasplet svega gledati vrlo uskoro.
Ovo znaci da je svjestan da ce se rat u Ukrajini odviti nepovoljno po njega, cim je vec sad krenuo prijetiti s tim.
Nadam se da ce ga likvidirati prije nego uspije pucati s tim.
P.S.
Sutra duboki zaron. Ne vjerujem da ovo moze proci vez toga.
-
Mogu Rusi i zauzeti Kijev, ali posijali su grozotu i narod koji je mozda bio neutralan ih sad mrzi iz dna duse. I nema sanse da uspostave marionetsku vlast bez teske dugotrajne okupacije. Bitno je samo odsjeci sve financijske tokove, plijeniti ruski novac po bankama vani i netko od njegovih ce ga smaknuti. Tisuce milijardi dolara su u pitanju. Ukrajinci ce se boriti, sve zesce svaki dan. Samo neka im ide oruzje, Javelini, Stingeri, i Rusi ce se na kraju morati pokupiti porazeni.
-
Vjerovao sam da lik nije takav zlikovac, ali izgleda da sam se prevario. Sad su stvari jasne. Drzim fige Ukrajincima da sto jace izlemaju agresore i za sve bilo najbolje kad bi gaa netko iz njegovog unitarnjeg kruga kojem prijete veliki gubici likvidirao.
Spasio bi sve velikih zrtava.
-
Da je ovo lokalni sukob , složio bih se sa kolegama oko svega , pa i percepciji rizika. No bojim se da je ovdje riječ o početku nečega puno većeg, stoga sam prodao svu poziciju sa dobiti oko 50ak posto zadnja dva dana. Mislim da je red da kazem kako stvari stoje.
Žao mi je, zaista sam bio spreman ovdje biti dugorocni , no rizik je bio prevelik čak i za mene . Da se nije desio ovaj rat , dionica bi već bila na 500 kuna. Možda i ovako bude , no rizik je za mene jednostavno prevelik .
Ako vas tješi, prodao bi isto tako i bilo koju drugu dionicu da je imam . Sad sam u kešu, i tako će ostati dok se situacija ne riješi, a bojim se da ću se načekati.
Potpuno isto sam napravio. Samo su neki % drukciji. Ovo sto sam spominjao za SWIFT jutros izgleda da ce se desiti. Nafta i plin ce otici silno gore, prouzvodnja u mnogim industrijama ce jako patiti i kako ce se to reflektirati na pojedine dionice mi je tesko predvidjeti. Mozda je bas cisti energetski sektor vani sad mjesto u kojem treba biti. Ne nuzno prijevoz. Jer ako je skupoca velika onda se manje vozi.