1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• 5. Element
    • April 14, 2022 at 11:21 PM

Isto jedan mali offtopic...

Jel vam se desilo kad da ste se naprosto umorili od burze? Mislim, nazaradjivao sam se krvavo ovih mjeseci i godina, nemam se sto zaliti, ali nekako u zadnje vrijeme kao da trokiram, propustam prilike, ne da mi se, ne mogu...

Osjecam silno zasicenje.

Trebam neki odmor, refresh, nesto...

Sto velite?

• DRY BULK

• 5. Element
    • April 11, 2022 at 8:46 PM
    Quote from Mrcash

jq ću vam reći pošteno, danas je zse išla kontra svega i dans je bio pravi dan ne za promatranje nego za bezaniju iz mora . Čini se da ipak je većina promatrala . Zato će sutra biti kuku leke

Nazalost, mislim da ste u pravu.

Inflacija je visoka i kamate ce morati jako rasti.

Sto ce to znaciti za privredu, prijevoz, dionice...

• Birtija

• 5. Element
    • April 10, 2022 at 10:48 PM

Postoji. I jedno i drugo.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • April 5, 2022 at 7:37 AM

Rastamburanje Ruske Federacije iznutra je jedini pravi put. Prava Rusija je samo moskovski pasaluk. Ostalo su kolonije koje treba dekolonizirati.

• DRY BULK

• 5. Element
    • April 4, 2022 at 4:34 PM

Evo i mene na 456 danas!

Srce vuce...

• PVCM (Pevex)

• 5. Element
    • April 2, 2022 at 9:38 AM
    Quote from komot

Ta priča je baš potvrda one stare uzrečice da treba kupovati kad su svi u strahu. I ja sam malo u strahu bio, zato i nisam jače ušao, a nisam imao ni slobodnog keša. Imao sam neke prodajne naloge na medici, adrisu i adpl koji se nisu realizirali pa sam rekao sam sebi da je valjda tako suđeno iako mi je kursor već bio u poziciji da prospem po bidu ove tri nabrojane Bilo mi je žao adrisa u kojeg sam tada vjerovao i adpl. Pevec se pokazao svemirski brod za pušioničarski adris, a i adpl je stjecajem okolnosti tu gdje je. Neodlučnost me koštala. Mislim da sam davno pročitao kod Kostolanya da je poželjno kod trgovanja biti umjereno pijan.

I mali ispravak prethodnog posta, EPS je 23 000 kn, a ne 22 000 kn. Treba odbiti trezorske kod izračuna. Strašno dobro rade. Kako će priča završiti? Ne možemo pouzdano znati, čini mi se da puno bolje od ovog ne može zbog ograničenog tržišta. Vidjet ćemo koji su planovi uprave kud s tim novcima, u svašta se može investirati. Možda ćemo u budućnosti imati Pevex holding.

Ovo je sveta istina.

Na vlastitom primjeru isprobano.

Najjaci potezi su mi dosli kad sam bio lagano popustenih kocnica, blago receno... :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • March 29, 2022 at 10:23 PM

Ja otisao sa ZSE, komplet skoro.

Kupit cu jos malo ATPL da se igram.

I to je to.

Sretno svima!

• 5. Element
    • March 26, 2022 at 10:48 PM

Ako se desi blokovska podjela svijeta, a izgleda da se to desava, to ce samo povecati tona milje, sigurno ih nece smanjiti. Jer to izbacuje trgovacke puteve iz optimuma. Ali kratkorocno, nitko ne zna sto ce se desiti, rast ili pad cijene dionice.

• 5. Element
    • March 26, 2022 at 2:53 PM

Bolje je njima lagani i sigurni gubitak, ali je vazno da nije volatilno.

• 5. Element
    • March 26, 2022 at 12:46 AM
    Quote from hugh
    Quote from brajakica

Gnk novi vrh

Vikinzi novi vrh sa ukljucenom dividendom

Black magic i uroci drze kraljicu pri dnu :/

Koja nema kejpove =O

Promatrajmo :saint:

da dobro ste rekli.......sa uključenom dividendom i to velikom, kvartalnom, koje kod kraljice nema a moglo je biti da su htjeli tako odlučiti več 15.03..........nema temeljitih info o Batali, dokovanjima, ugovorenim vozarinama i periodu trajanja......Batalu bi još i izostavio jel je jednokratni događaj čiji će prihodi dolaziti kroz relativno duže vremena a neki se več vjerovatno i došli prije obustave gradnje dok su i ti stari ugovori i cijene gradnje vjerovatno morali biti promjenjeni na više dok prema info koje su neki postali cijene kvadrata u DU nisu toliko rasle...... ali to je relativno nevitno i neke druge brodarske info bi mogli podjeliti da nam se "približe".......

shodno tome i iskustvima iz ove godine nitko nije "lud" bacati se na glavu kako bi več drugi dan ili za tjedan dana bio "ošišan" dok se istovremeno vidi da prodaja ima još toga za "zdilati".......

uz to vjerovatno se čeka i neki jači impuls bdi -a da bi odredio smjer......

mislim da te nema crne magije več samo nema kupaca pri ovakvom stanju i raspoloženje na zse kojemu je kumovalo i nepotrebno veliko "šišanje" dok su brodari vani bili stabilni.....

ukratko, nema svježe love koja se želi upustiti u rizik........

Display More

Tako je.

Ili neka daju divku bar 50 kn ili neka idu nazad na 200 kn.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• 5. Element
    • March 24, 2022 at 8:32 PM

Cak su i Ameri u zadnje vrijeme smanjili intervencije okolo. Zadnje se zaletio Bush u Afganistan i Irak pa je sve to neslavno zavrsilo. I uglavnom se drze sebe. Rusi su ostali agresivci, ali to je uglavnom iz nesigurnosti jer su svjesni da vrijeme radi protiv njih. Stanovnistvo opada, ekonomija stagnira, mladji odlaze, i uglavnom nezadovoljstvo buja, sasvim izgledan raspad federacije u neko dogledno vrijeme. Drze to skupa na silu, ali sve manje ljudi to pusi. Dekolonizacija ce se desiti i tamo. Dosad nije zato jer je teritorijalno kompaktno pa su dovukli zeljeznicu, nije ocean do tih zemalja, ali sve dodje na svoje.

• 5. Element
    • March 24, 2022 at 5:06 PM

Lijepo sam govorio da se agresorima ne treba popustati. Odmah na Tajvan nekoliko tisuca nuklearnih glava pa neka krenu Kinezi ako su frajeri. Isto tako, da si ih stavio u Ukrajinu danas bi bio mir.

Divljaci razumiju samo silu.

• 5. Element
    • March 24, 2022 at 3:38 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from D_artagnan

Ma svejedno, tko ima koliko zlata, šta je bilo pred 20, 50, 500 godina ...... i tko ima većega.

Trenutna činjenica je da je jedan bolesnik uz svoju ekipu napao drugu suverenu državu i nemilice bombardira i ubija osim vojske i civile. TOČKA.

Tako je zna se sta je pravo, a sta krivo i ne postoji opravdanje za takvo cinjenje u nicemu. Cila poanta napretka covjecanstva je evolucija, ono sta se danas smatra normalnim moze se derivirat iz krivih postupaka proslosti, tako i sve te povjesne veze i dogovori moraju biti skloni promjenama jer to je smisao evolucije na bolje, jer da je danasnja evolucija bila dostupna tada, tada vecina tih stvari ne bi bile na takav nacin napravljenje, napredak se ne moze trazit u proslosti samo u buducnosti, a granice su tu da se pomicu ne smanjuju, nazalost i evolucija zahtijeva zrtve s kojim se te granice pomicu, svaka faza ima svoje barijere koje se cine nepremostive i koje cesto ostaju prikrivene do jednog trenutka kada ih se vise ne moze sakrit.

Stari sovjetski gadovi su napali mladu drzavu koja hoce slobodu i prosperitet.

Odurno.

• 5. Element
    • March 22, 2022 at 9:44 PM
    Quote from verdi

šta je novac da bi se morao vrtjeti? da li se to jede nešto? probajmo shvatiti da se dešavaju tektonske promjene. bila je kriza ova, on ali ovakvo nešto još nismo vidjeli. ja sam odluku već donio. vjerujem da su hr dionice podcijenjene ali udar sa strane će biti toliko golem da to ništa neće značiti. pošto nemam toliko veliki rezervoar da kupim i čuvam naftu preostaje mi samo jedno. ćao burza kupuj zlato. pa ćemo da vidimo.

Takav pristup imaju oni, kako se zovu... Eh, da, preppers. :D

Imali smo i mi takve price, NNNI, uradi sam, majstor u kuci...

• 5. Element
    • March 22, 2022 at 9:39 PM
    Quote from Yieldchaser

Tomić piše ružne tekstove o admiralu pa je valjda inspirirao Ruse. On je jednom zgodom inspirirao neku benu da ga zalije 💩💩💩... Tko se slaže s admiralom ok, tko ne, opet oke... Ali čovjek ima daleko veće kvalifikacije pričati o problematici od jednog Ante Tomića.

Ja se u dosta toga s Lošom ne slažem, ali to mi ne daje pravo da budem gad u vezi toga... Zašto ga ne pozovu na HRT? Ako su u pravu i znaju da su u pravu, imaju argumente...pa zašto se boje rasprave?

U Domovinskom ratu im je bio dobar, je li?

Quote from NaBiduAsku

vidi se da je ovdje na djelu genocid. imaš pravo.

Pokušavam zamisliti one u Sarajevu 90ih da prosvjeduju po gradu dok se srpski teroristi s brda iživljavaju nad njima... Kratak bi to prosvjed bio...

Ma Lošo je totalna toljaga.

Bas je dobar onaj komentar, da je nevjerovatno i uzasavajuce da zivoti ljudi ovise o mentalnim procesima i baljezganjima tog tipsana.

• 5. Element
    • March 22, 2022 at 7:49 AM
    Quote from rambo_5
    Quote from 5. Element

Zasto ako Amerika i EU ne valjaju ipak svi bjeze tamo, a nitko u Venezuelu ili Rusiju?

I Islamska Drzava banditi spalili sve zapadno, a kad su dosli u banke i nasli palete dolara e, vidis, Benjamin Frankline nisu spalili.

Sve je vrlo jednostavno: na Zapadu je dobro, a Rusija i ostalo je koma. Ali i na Zapadu ima korisnih idiota koji se trude da nam bude lose.

Kolega, nije ni Zapad više onaj isti kao 1950 ili 1980, a to i je glavni problem u ovoj situaciji. Zapad je pod potpunom kontrolom "elita" koje preziru narod nad kojim vladaju, a to nije bio slučaj ranije. Možda su "elite" uvijek bile sebične i koristile narod kao alat za ispunjenje svojih interesa, ali ova količina prezira nije viđena još od vremena Marije Antoanete - možda na kraju i završe kao i ona.

Zato ljudi sve više traže alternative, zato tolika tolerancija prema Putinu i manje Xi-ju, što opet ne znači da ih itko smatra pravim alternativama jer to nisu. Ali ljudi su očajni, ovo stanje na Zapadu je neodrživo što dobro znaju i obični ljudi i "elite". Trump je bio zadnji pokušaj reforme demokratskim metodama i propao je neslavno. Sad slijedi moderna verzija Cezara. Živimo u povjesnim vremenima.

Ajde pliz postedi nas...

• 5. Element
    • March 21, 2022 at 7:00 AM

Zasto ako Amerika i EU ne valjaju ipak svi bjeze tamo, a nitko u Venezuelu ili Rusiju?

I Islamska Drzava banditi spalili sve zapadno, a kad su dosli u banke i nasli palete dolara e, vidis, Benjamin Frankline nisu spalili.

Sve je vrlo jednostavno: na Zapadu je dobro, a Rusija i ostalo je koma. Ali i na Zapadu ima korisnih idiota koji se trude da nam bude lose.

• Klima i okoliš

• 5. Element
    • March 20, 2022 at 7:00 PM

Sto se tice zelene tranzicije i suludom EU nastojanju da bude prvi u tome, a po cijenu gusenja vlastite industrije i energetike, sinulo mi je da je mozda posrijedi cista korupcija zaogrnuta ekoloskim plastom. Naime, mislim da je Kina, koristeci kanale poput medija, raznih udruga i slicnih korisnih idiota dosla do EU Komisije i korumpirala ju na nacin da ona radi protiv EU, a u korist kineskih interesa. Kako inace objasniti cinjenicu da EU gasi nuklearke, zabranjuje ugljen, odustaje od fosilnih goriva brze nego sto stigne razvijati tzv. nove izvore, znaci ukida sve ono sto ima rijeseno, a baca se u nesto, solare, litijske baterije i sl. nad cim uooce nema kontrolu? Rare earth metals su de facto pod kineskim monopolom. I ostatak u vukojebinama koje ce prije zgrabiti Kinezi nego EU. Stavljamo vrat u kineski strik, doslovce. Za koga, cemu, zasto, u cijem interesu? Doista ne razumijem...

P.S.

Kinezi pojacavaju cumur, ne smanjuju ga.

A EU, koji je nekoliko % ukupne potrosnje u svijetu, ga ide ukidati.

• 5. Element
    • March 20, 2022 at 6:20 PM

Vec sam bio pisao da uopce nema dileme da Kina lako iskopa jos 10ak % ugljena i time recimo zatvori potrebu za uvozom. Ali tih 10ak% su uvozili i na razinama od 2 mlrd t i sada na 4 mlrd t. Zasto? Zato jer je taj dio bolji, ono sto nemaju, i u konacnici nesto sto lako plate prema van ako od toga vide korist. Koriste ga oko najvecih gradova, taj kameni termalni ugljen, a met coal imaju slabo, pa ga uvoze dosta. Lako podave svoje ljude i u Pekingu s losim ugljenom, ali ipak radije loze bolji tamo.

Ima clanaka na tu temu, lako se nadje.

• 5. Element
    • March 19, 2022 at 5:01 PM

Utjecat ce na cash flow kad se proda, za to zemljiste dobit ce se novac. A u RDG ce se vidjeti prihod od prodaje i sjest ce trosak trosak zemljista kao materijalni trosak, a u bilanci ce se povecati cash i donekle potrazivanja od kupaca, a smanjiti materijalna imovina.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt