1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • January 10, 2021 at 11:20 AM

Banke kao banke sigurno ne ulaze u kripto jer je to reguliran biznis i one ne mogu drzati kripto. Ulaze neki hedge fondovi, no pitanje je ulaze li da ostanu tamo ili da odrade posao i odu dalje.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Flight
    • January 10, 2021 at 10:33 AM

Svaka čast, nek si ti nama sve objasnio kako će Remenar napraviti turnaround na povodcu od Vlahovica. Dreamteam.

Ja zaista ne znam kam će ova dionica i hoće li na 500, 600 ili 800. Ja komentiram zastario i neprimjeren način upravljanja kao i situaciju u kojoj je većina starih dionicara postala svjesna da su taoci jedne osobe koja s četvrtinom kapitala kontorlira 100% procese i poslovanje. To je uspjeh “kontrolora”, ali i njihov neuspjeh. Podijeli pa vladaj strategija. Jedni su superzadovoljni, a drugi očito prestaju tiho jecati i djeluju.

To nema puno veze s povlaštenima. Njihove dionice su ionako za publiku koju to “ne zanima”. I koja o ničemu ne odlučuje.

• Flight
    • January 9, 2021 at 9:44 PM

Svašta bih sad mogao napisati, ali ću prešutjeti.

Nije vrijedno javne rasprave. Ja se ne bih kladio da će Adris isporučiti ista vise nego sto smo do sada vidjeli iz Rovinja tako da se držim i dalje teze o vječnim potencijalima i krnjavoj izvedbi.

Te analize ionako uglavnom služe da bi mirovinci mogli peglati svoje pozicije.... ala ARNT i ATGR. Za nesto se moraju uhvatiti. Da ih se kasnije ne proziva....

• Flight
    • January 9, 2021 at 9:02 PM

Pa sve se raspalo i prepolovilo u prošloj godini, a ti pišeš o rastu dobiti od 120%?

Sto to znaci? Da će se prema njihovoj procjeni vratiti 2022. na Ebitdu i rast iz 2019.?

Ako već komentiras nešto onda to stavi u odgovarajući kontekst. I ako već imaš neku analizu od ovih koje navodis izvadi i napisi temeljne postavke i ocekivanja jer ovi sintetski grafovi nist posebno ne znače niti govore o tome rastu.

Tada bi eventualno mogli i povesti neku raspravu o tome, ovako možemo vjerovati na slijepo.

• Flight
    • January 9, 2021 at 8:54 PM

Ma kakve prognoze? Kojih to analitičara?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Flight
    • January 9, 2021 at 7:56 PM

Sve bi to bilo tako da se Balkanci i preko bare ne ponašaju balkanski... 😁: https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BTBT a nisu očito ni fetivi Američani imuni na to.

I ovdje se dalo zaraditi. Sad je to već mnogo teze. Kao sto ćeš nadam se i sam vidjeti preko bare najniži PE i najveći prihodi nisu pouzdan pokazatelj zarade. Tamo je livada daleko šarenija i ljepša, al ima i tamo mina. U visokoj travi još se ne vide. USA Market je moguće u terminalnoj fazi euforije, barem bi se to moglo tvrditi za NASDAQ i zato moguće sve divlja. Nema tu sad vise pameti nego igraju razni faktori. Divljanje raznih “tulipana” i navodnog hedge-a na njih izravna je posljedica money printinga epskih razmjera.

Kad taj i takav trend posustane ili implodira onda ćeš vidjeti pored današnje ljepote i svo prokletstvo USA marketa. Jer sada na sve njegove ljepote i rast gledaš kroz ružičaste naočale. Svaka budala je doslovno uspješna jer sve sto stoji recimo u Nasdaqu uglavnom raste.

Mi smo kao i u svemu sjebali i burzu, i to vjerojatno nepovratno. Ali to ne znaci da se ovdje i u širem regionu s vremena na vrijeme neće moći okrenuti neka veća lova. Svijet se nepovratno mijenja kao i kratkoročne valuacije. No u dugome roku tesko je zamisliti da će 43% koliko recimo danas drzi DT u TMUS vrijediti kao 80 iii vise posto cijele DT grupe. Vidiš to je non sense koji nema veze s valuacijom, a ima veze s nečim drugim, a to je nažalost danas glavni drajver rasta dosta dionica abroad. Pa i kripto priča. Dakle, uvijek treba staviti pravu stvar na pravo mjesto i ne zavaravati se cijenama koje su daleko od uobičajenih vrijednosti. Vrijednost nije toliko rastezljiva kategorija koliko to moze biti cijena. Osim ako ne izmisle eliksir zivota pa ćemo uskoro moći zivjeti 150 ili 200 godina i barem kroz pola tog razdoblja efektuirati povrat investicija.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Flight
    • January 9, 2021 at 11:44 AM

A što baš na Mars?

Kao dovoljno blizu i dovoljno moguće za nešto napraviti?

Ako to nije suludo onda ne znam što je. Osim ako "Mars" nije sinonim za neku buduću tehnologiju koja će nam omogućiti jednostavnije, brže i efikasnije putovanje svemirskim prostranstvima i prostorno-vremenskim okvirom.

Mislim da ste svi skupa malo previše osupnuti njegovom pojavom i fantazijama. Tesla je Fairytale, kao i svaki Fairytale kad je se preraste ostanu samo sjećanja i pouka za sadašnjost i budućnost. Možda. I to je biznis. Na "Mars" nas može dovesti znanost prije svega, a sumnjam da će biznis biti funding za takvo što.

• Flight
    • January 8, 2021 at 7:05 PM

Vjerojatno je netko novi ulazio. Obzirom da se posljednjih dana nešto i prodavalo, netko novi ili vise njih su se prepakirali u VLEN.

https://www.rast.hr/hr/trziste/vrijednosnica/vlen-r-b

Squeez na natprosječnom volumenu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 8, 2021 at 7:00 PM

A sto, Zabec je sve lijepo upakirao u famozni tekst.

Cudo kako nema nikakvih novih obavijesti iz FGS-a.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 8, 2021 at 5:26 PM

Ajd bas me zanima tko je taj.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • January 8, 2021 at 5:07 PM

Znaci za poslovanje i odnose Optime i HT postoji poseban povjerenik koji sve nadgleda do prodaje društva. To se odnosi na poslovne aktivnosti ali i trzisne udjele. Njima je to zabranjeno. Takvo postupanje.

Jel te zovu iz A1 da te prebace na Bnet? I obratno?

Vjerojatno ne.

• Flight
    • January 8, 2021 at 4:58 PM

A ti vjeruješ svakom upisu ovdje?

Nemoj biti naivna.

To ako rade, rade firme koje su u ugovornom odnosu sa HT i Iskon i koje treba prijaviti regulatoru ukoliko se radi o nepoštenoj trgovačkoj praksi odnosno dovođenju potrosaca u zabludu. Kao sto je Toni primijetio HT i Iskon su u posebnom odnosu sa Optimom gdje nisu dopuštene takve aktivnosti. Barem ne na takav način. Osim ako je sve gotovo a mi cekamo objavu.

• Flight
    • January 8, 2021 at 4:45 PM
    Quote from HCMAA

Upravo me zvali iz HT...da me otmu od Optime...s njima smo od 2006...nude iskon paket za 165kn...što je najgore s optimom imam max 15mbps...a na iskonu bi imao min 20mbps i 15kn manje

možda se to na kraju i desi(imam dionice od Optime)

Agentica je bila prilično odlučna...moglo bi ovo naopako izaći...da HT totalno očerupa Optimu..pa da bude potpuno bez perja:(

I mene su zvali iz Optime i oteli me od HT-a! 😁

Imaš ti ime te navodne agentice da vidimo mi cija je to agentura?

A i Optima ti je kolik vidim jeftinija od Iskona bez ugovorne obveze. Znaci da te agentica logila ili ti lagiš nas.

https://www.optima.hr/internet

Doduše, brzine nisu neke, al kad je navala na infrastrukturu ne možeš imati i stabilnost i brzinu. Osim ako to ne platiš zancajno vise od regularne ponude.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 8, 2021 at 12:37 PM

Nekome je možda bitno. A kakav je to kupac koji kupuje samo posljednja dva dana obzirom da bi već sa 103 tisuća kupljenih komada bio u top 10?

Kada bi naravno bila istina da jedan kupac kupuje 50 tisuća komada dnevno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 8, 2021 at 12:23 PM

A tko je taj koji kupuje?

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • January 7, 2021 at 6:37 PM

Ma uvijek neka priča.... oni koji ne vjeruju u BTC neće ga nikad kupiti. Uvijek će pronaći razlog za nekupovinu. Umalo.... se ne računa.

Pa i ova akcija s cijenom je da se sto vise njih uključi u igru nakon korekcije. Kad si jednom unutra vise nitko previše ne mari za okolnosti i svrhu i sto zapravo BTC jest ili sto predstavlja, sve se svede na jedno i samo jedno. Cijenu ulaza i izlaza.

Otprilike kako ovdje piše: https://www.forbes.com/sites/danrunke…sh=4c7ace602910

• Flight
    • January 7, 2021 at 6:25 PM
    Quote from Milo

Trenutno di god se kopa za kablove od struje, konkretno hep, polaže i dvije cjevi za optiku i sam sam ih polaga bar u jednom gradu.I sad se samo provuče optički kabel...

Da, al HEP-u treba 10 godina da položi tako 5 tisuća km kablova. I onda sigurno neće iznajmiti “svoj kabel” nekome nenaplatno.

HEP to vjerojatno polaze za OiV, Odašiljača i veze. Kad do tog grada jednom dodje projekt digitalizacije RH uz pomoć EU fondova.

• Flight
    • January 7, 2021 at 5:34 PM
    Quote from vladimir

Ide to puno brže . U Samoboru je jedna firma za par dana pokrila cijeli kvart optikom .Od stup a do stupa ,

dok veliš keks .

Je, samo sto se to uglavnom polaze podzemno. Ako govorimo o FTTH. Optika se ne vješa po banderama.

• Flight
    • January 7, 2021 at 5:30 PM

Ma ne moraju oni biti pregaženi. Mogu oni sami izgraditi gigabitnu mrežu (al to onda može koštati i puno vise od onog sto su oni prvotno namijenili za infrastrukturu), al opet im za to trebaju korisnici. Neće se oni nelogično oko toga ponašati i vjerojatno će kombinirati razne opcije da slože zadovoljavajuću infrastrukturu i dostatan broj korisnika na kojem mogu graditi dugorocan rast. Oni su fond, neće oni ovdje ostati za sjeme....

A imamo mi vise primjera manjih operatera od Bneta, Metroneta, Amisa, Total TV-a i ostalih pa znamo kako je to završavalo. Ne vjerujem da će Optima biti iznimka u tom smislu.

• Flight
    • January 7, 2021 at 5:20 PM
    Quote from zlocesti

A evo i novac .

U Lencu mora da su našli naftu u dvorištu, ili će im uploviti.. .protrgovano je 73 tisuće komada.

Bravo Vlen !

Čestitke strpljivima.

Momentum. “Netko je bacio prvi kamen” i sad će nastati stampedo.... ili neće. Al prva brokva u gradnju skakaonice je zabijena.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt