1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 12, 2021 at 9:59 PM

Pa su baš sad, posljednjih par mjeseci, kad Inspire treba prodati imovinu počeli to raditi, nakon što su godinama situaciju pratili sa strane?

Ja razumijem da većina ovdašnjih sitnih ili krupnijih spekulanata ne može prihvatiti neku širu i možda čak za njih i njihove interese, nepoželjnu priču, al isto tako ne vjerujem baš da u AZ sjede neki zločesti dečki kojima je jedini špurijus i cilj da zeznu manjinske i par entuzijastičnih spekulanata.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 12, 2021 at 9:46 PM

Ja ti se radi toga uopće ne uzrujavam. Al ti ako si dionicar Dalekovoda trebao bi malo dublje razmisliti zašto AZ to radi. Gotovo je sigurno da nije radi onog sto ti navodis za razloge.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 12, 2021 at 9:43 PM

maratonac

Naj se ljutiti al pišeš gluposti. Kakve veze ima prodaja dionica Zabe otprije 12-13 godina od strane Lukovica sa mogućom današnjom dokapitalizacijom Dalekovoda? To o čemu ti pišeš je prošlo svršeno vrijeme.

Zaba odnosno AZ fond čini se regulira cijenu za neki aranžman preuzimanja Dalekovoda i njegovog financijskog i operativnog restrukturiranja, u kojem će moguće i sam AZ igrati određenu ulogu. U tom smislu, poruka koju šalje AZ bi trebala biti predmet šire rasprave glede pozicije postojećih manjinskih dionicara u tom “novom Dalekovodu”, a ne da li u AZ sjede zločesti tipovi koji iz obijesti i/ili vlastitog probitka rasprodaju vrijedne dionice Dalekovoda.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 12, 2021 at 8:59 PM
    Quote from Lavrentije

Pitnje za znalce, ako je Ingra sada na book value per stock 14,63 kn (kada se pomnozi sa svim dionicamap ispada oko 55 milijuna kuna Book Value firme), koliko bi se cca dizao book value za ovih novougovorenih 30 mil kuna poslova ili nedaj boze za 100 milijuna kn novougovorenih s naplatom svega kroz 18 mjeseci? Znam da je to jako tesko odrediti, ali cca, ima li netko neki estimate? Hvala unaprijed.

Mislim da bi za početak trebao ponoviti tablicu množenja i ubaciti ispravne podatke u izračun. Al taj njihov ‘Book’ ti je k’o zvakaca guma. Rasteže se po potrebi.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • February 12, 2021 at 7:33 AM

Ma u članku koji si ti linkao ništa zapravo ne piše odnosno ne piše ono sto piše u originalnom članku, a to je da BTC i slične manipulativne odnosno spekulativne coine koji nisu regulirani odnosno nemaju karakteriristike novca kao razmjenskog sredstva, MA neće podržati. Meni je to očit dokaz patvorenja izvornog članka koji izostavlja bitne činjenice. A sad da li će netko trgovati špekulativno pa prebacivati imovinu u stablecoin ili neki njegov derivat o tome se naravno ne piše. Al poanta je očito sljedeća, BTC i ostali tzv. digitalni novčići prije nego sto postanu dio neke sire institucionalne i općeprihvaćene price u smislu dugoročnog ulaganja, morat će se u nekoj mjeri regulirati. A ako to neće biti moguće, neće biti dio neke sire, mainstream price. Barem ja to tako citam.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 12, 2021 at 5:46 AM

Ingra je po mojem osobnom sudu odnosno procjeni vješto manipulirana investicijska priča gdje vise osoba iz same kompanije i vise izvan nje vješto manipulira cijenom i koristi povlastene informacije da to cini. Naravno, to nije tako lako dokazati, no interes je jasan i ocit. Barem meni jest. Ono sto ne mogu zaraditi u stvarnom svijetu dioničarstva jer ne postoji posao niti jasna investicijska priča, a ni strategija (barem je ja osobno još nisam ubrao; odnosno ako zanemarimo nešto sto oni zovu financijsko restrukturiranje i namjera odrađivanja “nečeg” u budućnosti) oni to vješto izvode na burzi odnosno jednom dijelu iste, gdje oni mogu kontrolirati i informacije i kretanja i situaciju. Čak imaju i PR igrače kao dio ekipe. Slično je bilo prije 15-tak godina kad su se ubacivali zaslužni i povezani tipa Kostrencic, Ostoja i slični i pumpala cijena. Al tada su i sami investitori nevezani na kompaniju i “odabrani milje” zdušno vjerovali u priču i kupovali dionice. Ingra je i u to doba nešto radila i napravila, al to je bilo jako jako daleko od fer vrijednosti. Dionica je bila višestruko precijenjena i na kraju su na njoj izgubili svi, pa i mirovinski fondovi koji su je tada i dokapitalizirali na temelju napuhane price koja se nikad nije ostvarila. Sada smo, prema mojem osobnom misljenju, još u ranoj fazi njihovih namjera i odrade “posla”, i kome je to zanimljivo, neka se pridruži “ekipi”. Al obzirom da je ovo već viđen scenarij, a ima nas još koji se sjećamo prethodnoga, i kako je završio, treba biti i vise nego oprezan.U tom smislu priča o “start-upu” je ko priča iz onog vica o Fati i ponavljaju. Pa u skladu sa starim Latinima i njihovom... “repetitio est mater studiorum”...., ovo je moj osoban stav i misljenje, da se tko ne nađe slučajno uvrijeđenim, povrijeđenim, razočaranim i slično.

• Flight
    • February 12, 2021 at 5:22 AM
    Quote from emil

Mastercard će uvesti podršku za kriptovalute

Tijekom ove godine kartičarska će kuća na svojoj platnoj mreži izravno podržavati plaćanja u nekoliko kriptovaluta, i to onih koje će jamčiti zaštitu privatnosti i sigurnosti korisnika, stabilnost i legalnost

A sad procitaj tekst u originalu i primijetiti ćeš kako je tendeciozno prerađen i da spominje BTC i neke druge kripto-valute koje Mastercard nema namjeru podržati jer ne ispunjavaju njegove uvjete po pitanju sigurnosti i legalnosti prijenosa.

https://arstechnica.com/tech-policy/20…ones-you-think/

However, Mastercard says that it's only going to support cryptocurrencies that meet a number of requirements—including stability, privacy, and compliance with money laundering laws. The problem is that few cryptocurrencies meet Mastercard's criteria. Indeed, it's not clear if any of them do.

It’s hard to be both decentralized and regulated

Bitcoin, the first cryptocurrency, was designed to disrupt the power of governments and conventional financial institutions. The bitcoin network has a decentralized architecture that puts it beyond the reach of any government. Without government backing, bitcoin's price is highly volatile. Users have no recourse against funds lost to hacking or fraud. The bitcoin network doesn't comply with anti-money laundering laws that conventional financial networks must follow—though some bitcoin intermediaries do.

Itd. Itd.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • February 11, 2021 at 10:34 PM
    Quote from Kvark
    Quote from Kvark

Samo info da TPNG vise ne bi trebala biti sastavnica Crobexa kod iduce revizije (3. petak u Ozujku).

Naime, nema dovoljno trgovinskih dana. Prema definiciji, za uvrstenje u ovaj indeks uvjet je trgovanje kroz najmanje 75% trgovinskih dana. Simulacija je pokazala da cak i u slucaju da se ovom dionicom trguje svakim danom do kraja mjeseca to nece biti dostatno da prijedje prag.

Mozda ne bi bilo lose da netko jos jednom provjeri.

p.s. Racunam iduci sastav Crobex10tr (koji koristi ETF-7CRO) pa sam naletila na ovo. Btw, TPNG nije niti do sada bila u sastavu indeksa Crobex10tr.

Quote from Nevera

Ok informacija i hvala na trudu.

Nema nikakve veze sa vrijednošću i analizom dionice.

Namjera mi je bila unaprijed dobronamjerno upozoriti da ce dionica izaci iz sastava Crobexa.

Informacija moze biti dobra, ako je znamo upotrijebiti i staviti u kontekst. Isprika sto nisam pojasnila u cijelosti; pogresno sam pretpostavila da se podrazumijeva pa ovom prilikom ispravljam propust.

U pravu ste, ova informacija nema veze s analizom tvrtke, ali moze imati s vrijednoscu dionice. Postoje i neki drugi faktori, osim samih FI, koje smo prisiljeni pratiti. Naime, postoje fondovi koji repliciraju indekse, kao npr. OTP Indeksni, koji replicira upravo Crobex (mozda ne po udjelima, ali svakako bi trebao po sastavu). Neki drugi repliciraju Crobex10, npr. VB Crobex10, kao i ETF-7CRO.

Ne znam koju kolicinu TPNG imaju fondovi koji repliciraju Crobex pa bi mozda bilo dobro zaviriti u KD.

Upravo je ovo razlog iz kojeg racunam sastav indeksa jer, ako ih fondovi repliciraju, trebali bi ih imati, odnosno nemati, u svom sastavu. Pokusavam dobiti na vremenu i vidjeti koje ce ispasti, odnosno koje bi mogle uci u sastave pojedinog indeksa. To je hugh dobro primjetio.

Za mene to radi programcic jer je puno jednostavnije, brze, nema nagadjanja i primjerice kod tezinskog faktora je nemoguce rucno izracunati konvergenciju, ali za sami sastav vezano za broj trgovinskih dana je moguce i rucno (mozda je moguce rucno izracunati cak i vagani trzisni udio pa odrediti sastavnice Crobexa10). Napominjem, simulacija je pokazala da cak i u slucaju da se ovom dionicom trguje svakim danom do kraja mjeseca to nece biti dostatno da prijedje prag. S obzirom da je moguce i da grijesim, pokusajte sami izracunati.

Dakle, ako TPNG ispadne iz sastava Crobexa, fondovi koji repliciraju ovaj indeks (u cijelosti ili odredjenim udjelom) vise nece imati razloga drzati je.

Display More

A tko replicira Crobex? Osim ICAM-ovog ETF-a.. OTP-ovi indeksni to već godinama ne radi, već pasivno ulaže u sastavnice Crobexa, a i ostali se slično ponašaju. Upravo to i jest problem što kod nas posluju fondovi koji (više) ne repliciraju indeks, a prvotno su se tako promovirali. I to može zbuniti investitore, a na to i takvu praksu bi trebao upozoriti regulator.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 11, 2021 at 10:04 PM

Na kraju trećeg kvartala prošle godine na matici su imali 13 zaposlenih.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/801

a u Grupi: 70, al imaju devet ovisnih društava pa ispada zaista da imaju malo zaposlenih kada se zaposlenici rasporede na sva ta društva

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/805

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • February 10, 2021 at 8:04 AM
    Quote from hugh
    Quote from Barikb

Pretražujem stalno. Cijene mi 2021. ne odgovaraju ludilo brale. Imaju politiku pumpaj-pumpaj.

Veljko Ostojić veliki, ma najveći, prepredeni mačak turizma je upravo izjavio na HRT 1 , da se oporavak turizma očekuje 2023. godine, a u najoptimističnijoj varijanti 2022. godine. E sad, koliko on može biti realan i objektivan, u toj računici sa previše prije svega zdravstvenih i sigurnosnih TOTALNIH nepoznanica, neka svatko zaključi za sebe. Zimska sezona u Austriji, Švici, Italiji je potpuno propala, a kod nas ugostitelji vrše nekakve prosvjede. Bolest je vrlo teška i opaka, a problemi sa cjepivom za sada su nepremostivi.

Ima logike....i ove i sljedeče godine svijet će se borit s virusom to je sad več gotovo pa sigurno......oporavak 2023 ali vrlo vjerovatno samo sanjati možemo 2019.....jedino mi cijena dionice nema logike jel 2023 baš i nije tako blizu a do tada za očekivati je više loših nego dobrih vijesti ili što je još bitnije izvještaja......ali zato je dioničaru br 9 ova nelogična cijena sasvim dobra da i dalje po malo prodaje......gdje je nestao kolega koji je na 32 kn najavljivao raketu do 40, 45 ili koliko več kuna?......jel lansiranje samo odgođeno ili se raketa raspala?......

Zanimljvo je kako većina prisutnih uglavnom zbog neznanja, a još vise zbog zajedljivosti, nikako da shvate i pogledaju, sto to cini glavninu rashoda jedne turisticke kompanije koja puno investira. Kada, i da se to pogleda, i naravno razumije, bilo bi mnogo jasnije zašto se cijena ponaša suprotno ocekivanjima prosječnog Dode, sisača palca, s foruma.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • February 10, 2021 at 7:59 AM
    Quote from zlocesti

Hellou...on pominje da ce se prodati do kraja ove godine ????

Prodaja uključuje i regulatorna odobrenja i rokove žalbe na njih. Tele2 je prodan koncem svibnja 2019. sluzbeno odnosno sklopljen je ugovor, a na sva odobrenja se čekalo skoro do ožujka sljedeće godine.

Quote from klinjor
    Quote from local

Ne govorite istinu.
    1) Uslugama Optime smo zadovoljni. Zapravo, ni ne mislimo previše o tome dokle god je kvaliteta usluge i uptime unutar traženog.
    2) Ponuđena cijena za pakete usluga (Internet + telefonija) je bila niža od konkurencije : u segmentima optike i do 30%. Uz besplatno kopanje optike do rubnih područja gdje još nije bila provučena.
    3) Udio korisnika iz ustanova grada Zagreba je manji od prosječne fluktacije korisnike po kvartalima u zadnjih nekoliko godina. Da svi kolektivno prekinemo usluge Optime, ne biste mogli to zaključiti iz broja korisnika.

Kolega dragi, nije izvještaj tako daleko, pa će brojevi pokazati tko je bliže istini.

Da si prethodno malo pogledao izvješća za prva tri prošlogodišnja kvaratala sigurno bi vidio znatno smanjen odljev korisnika kod svih operatera, sto je i logično obzirom na situaciju. Sumnjam iskreno da se sto promjenilo u 4. kvartalu osim tvog navodnog “insajda” koji ponavljas. Zbog dojma valjda.

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:38 PM

Pa napisao vam je nedavno jedan forumaš ovdje da prodaje TPNG i kupuje BTC. Meni to nije nevjerojatno. Ne znam jer istinito, al nije ni bitno. Dionica je spora i nekome ili vise njih je dojadilo i potražili su neke nove prilike ili neprilike.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:19 PM
    Quote from fajrvol
    Quote from Marielena

Onaj prvi prodavac je navodno preselio u Rivp, a danasnji u Ingru. Ako se ne radi o istoj osobi, imaju slican model ulaganja😂

Kolegice Marielena nemojte i vi "ljutiti" kolegu @Flight-a sa gledanjem u tuđi "novčanik" to mi na OPTE volimo raditi kad brojimo koliko je Krešo K. kupio dionica koji dan. :D  ;)

A čuj vidim da već neko vrijeme insinuiras tu neku moju povezanost s tim Kresom K., al reci ću ti zadnji put jasno i otvoreno - pišeš gluposti. Čak i znam odakle je to moglo krenuti, al potpuno si promašio fudbal.

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:07 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Ja mislim da je prodavač isti kao i nedavno ili ako nije, to je mogao biti netko od nestrpljivijih nedavnih kupaca tko je očito bio jako nestrpljiv i čitao mittko-vu weekend TA! 😁 Koju je Btw za sada sjajno odradio!

Onaj prvi prodavac je navodno preselio u Rivp, a danasnji u Ingru. Ako se ne radi o istoj osobi, imaju slican model ulaganja😂

A sto je bitno kamo je preselio iako mislim da nije ni tamo ni amo. To uopće nije tema odnosno rasprava. I zašto je uopće bitno stalno viriti i komentirati nečiji “novčanik”?

Pitam nacelno. Jer dosta ljudi ovdje komentira takve stvari.

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:05 PM

A daj nam ti ispričaj odnsono napisi i filozofsko-tehnički pogled na BTC ili taj, za koji misliš da je “dubok”.

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:04 PM

Ja mislim da je prodavač isti kao i nedavno ili ako nije, to je mogao biti netko od nestrpljivijih nedavnih kupaca tko je očito bio jako nestrpljiv i čitao mittko-vu weekend TA! 😁 Koju je Btw za sada sjajno odradio!

• Flight
    • February 9, 2021 at 10:01 PM

Ma znaš kaj načitao sam se kojekakvih gluposti, informacija i dezinformacija ovdje i mogu ti samo reci da je većina toga bilo obicno pljesnivo filozofiranje i dezinformiranje. Takvi poslovi i inače mogu boostati revenue, ali ne i profitability. Pa ako je A1 zaista išao na varijantu da ne zaradi ništa onda je to trčanje za marketshareom. A samo od toga se ne živi. Kažem ti, moje info su drugačije.

• Flight
    • February 9, 2021 at 9:55 PM

Vidiš, a ja sam bas čuo suprotno. Da su svi jako zadovoljni i da je ugovor produžen.

Zanimljivo kako imamo različite informacije?!

• Flight
    • February 9, 2021 at 9:46 PM

Priča je dublja od toga. Tesla nema toliki višak likvidnosti da bi se mogla razbacivati novcem. Ja mislim da je on osobno duboko u crpytu i da mu se svidja sto je najbogatiji i želi i dalje furati tu ulogu. Elon je avantgardni biznismen, a fura se na vizionara. Jer da je (samo) vizionar sjedio bi u Cernu, MIT-u ili NASA-i.

Elon nije čarobnjak i Tesla nema poziciju nekih drugih kompanija koje prirodno naliježu na crypto. Tesli je Crpyto još uvijek izlet, a da li je izlet “here to stay” ili će ostati dugo dugo vremena, to ćemo tek vidjeti.

I ne utvaraj si da su ljudi budale i ne razumiju crypto. Iako ne znam sto se tu ima posebno razumjeti. To je imovina koja ima narastezljviju definiciju postojanja od valute do digitalnog zlata, a u stvarnosti su to “sastojci za pitu”. Da li će na kraju i biti “pita”, pokazat će vrijeme.

• Flight
    • February 9, 2021 at 9:24 PM

Mislim da je Elon ostao bez ideja pa zato BTC. To će vjerojatno biti dobra investicija, al meni pokazuje da osnovni biznis Tesle počinje patiti i da ga konkurencija ubrzano sustiže. A to može znaciti da se burzovna bajka o Tesli možda bliži svojem kraju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt