1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 20, 2021 at 6:37 PM

Kad se samo govori o imovini, a sto je s obvezama Ingre i ovisnih društava?

A 560 milijuna kuna ukupnih obaveza od čega 180 milijuna kuna kratkoročnih obveza, gdje je vise od od 118 milijuna kuna kratkoročnih obevza prema bankama i gotovo 30 milijuna kuna za poreze, doprinose i slična davanja? Tko će to i iz kojeg operativnog poslovanja platiti? I kada? U kojem trenutku?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…1e0b6cdf60.xlsx

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Flight
    • February 20, 2021 at 4:51 PM

Ja ništa ne prejudiciram. Pišem na osnovu dostupnih informacija iz medija i iz kuloara. To sto ti ne možeš prihvatiti jer ne razumijes iako sam ti sve do u detalje pojasnio jest tvoj problem. Samo sam uputio na rizike, a hoće li se oni materijalizirati i u kojoj mjeri, pokazat će vrijeme.

https://lider.media/poslovna-scena…lekovoda-129401

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Flight
    • February 20, 2021 at 7:26 AM
    Quote from PILAPILA

https://dulist.hr/je-li-stiglo-v…nhattan/697108/

JE LI STIGLO VRIJEME ZA REALIZACIJU? Radeljević i B2 kapital predlažu novo prometno rješenje za ‘dubrovački Manhattan’

Znaci Radeljević je defacto pod B2, jer je IGH ovršen za dug. Dok IGH ne vrati dug odnosno ne otkupi trazbinu nema ništa od Radeljevica. Ako to ucini netko treći onda je jedini benefit kupca kontrola nad Radeljevicem, no obzirom da Radeljević i nema operativnih poslova ni zarada, B2 je vlasnik Radeljevica. I opet smo na početku. Sva imovina IGH je pod zalogom odnosno osigurana je dugom prema trećim osobama i defacto IGH nema Ad-hoc slobodne i neopterećene operativne imovine da se nastavi razduživanje već to mora činiti iz redovitog poslovanja sto je kako vidimo za sada nemoguce jer ne može ostvariti tu razinu poslovanja da uredno vraća dug i počne povećavati vrijednost dioničarima. Bojim se da ovdje bez dokapa u budućnosti neće biti vremenske neograničenosti poslovanja o čemu revizor iz godine u godinu piše u svojem misljenju.

Ovaj tekst je zanimljiv i za vlasnike Dalekovoda jer u njemu se spominje prodaja tražbina od strane Zabe u iznosu od 1,8 milijardi kuna u 2019. godini, a u kojoj se moguće našao i onaj dug Dalekovoda o kojem se pisalo još potkraj iste godine. Tko je njega kupio i pod kojim uvjetima za sada je još uvijek očito misterij.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 10:10 PM

Korisniče tollway, tak se ne bumo razgovarali. Argumenti i samo argumenti. Još niste napisali kako ste došli do nove knjigovodstvene vrijednosti?

Ništa nije bitno dok se pegla, al cijena i vrijednost ne mogu baš tako dugo ostati u nesrazmjeru. Netko će morati prije ili kasnije, a moguće i brzo popustiti i uskladiti se.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 9:45 PM
    Quote from tollway

raspravljalo se o svemu tome nedavno. sačekajmo FI i mišljenje deloita, vjerujem da ćemo biti pametniji.

Pa nisam čuo neke suvisle argumente za raspravu ni tada, barem se ne sjećam, samo velika očekivanja i navodni rast knjigovodstvene vrijednosti koja je tolika bitna za dionicu, otprilike kao i rast vodostaja Save u gradištu kod Županje.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 7:56 PM

Pa ne izvuče on iz Optime nego toliko Optima pridonosi kroz konsolidaciju HT Grupi. Zapravo, možda nešto manje.

Da, to je prihod kojeg neće biti nakon prodaje Optime.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 7:40 PM

A navedi nam argumente za to i što to uopće znači? I kako si došao do tog broja?

Firma koja nema prihoda i operativne zarade s imovinom na kojoj trenutno ne zarađuje ništa?!

Daj nam neke argumente, brojeve, nešto opipljivo. Ionako je previše očekivanja, bez konkretnog sadržaja.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 7:19 PM

Pa odrazit će se jednokratno ovisno o tome po koliko HT vodi Optimu u knjigama, a to ne znamo. Pa ne znamo niti kako će se odraziti. Dug je trenutno kratkoročno potraživanje koje će biti naplaćeno u trenutku prodaje pa to ne utječe na poslovne prihode nego na bilancu i novčani tok. A u duljem roku, HT će imati cca 450 milijuna kuna prihoda manje nego do sada, cca 150 milijuna kuna Ebitda-e manje (ako zanemarimo utjecaj MSFI 16), dok bi se Ebitda marža mogla čak i vrlo blago porasti, zbog relativno više Ebitda-e HT-a u odnosu na Optimu.

Program otkupa nema veze sa prodajom Optime nego s time da u travnju ove godine ističe postojeći program otkupa pa im treba skupštinska odluka za novi. Da li će biti nekih izmjena u odnosu na prethodni program to ćemo tek čuti i vidjeti.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 5:11 PM
    Quote from toluen

@Fligth - hvala što ste mi to lijepo objasnili "kolega".

Gle, ti moras odraditi analizu, a onda možeš komentirati javno sto te zanima, a ne napisati dajte vi svoje misljenje pa ću ja malo filozofirati. Ja ne želim puno komentirati da mi to poslije netko ne nabija na nos... ti si pisao ovo ili ono. Činjenica je da su svi u čudu i da ne kuže, a to ti pokazuje da se igra neka igra. Pa jednostavna usporedba Ingre recimo s Dalekovodom pokazuje da Ingra vise tržišno vrijedi. A to ti može značiti da je netko od to dvoje precijenjen. Netko je nedavno dobro primijetio da je Ingra zapravo REIT i da je tako treba valuirati. Al čak i tako gledano prihodi Ingre od rente su zanemarivi u odnosu na trenutnu valuaciju. Uglavnom, lijepo si zadaj weekend zadatak i počni istraživati sto, gdje, kako, zašto Itd. Pa kad nesto doznaš i budeš u nedoumici onda pitaj i otvori raspravu. Najbolje ćeš naučiti sam kad nešto proučiš, a još bolje kad se uvjeriš u stvarnosti je li to ili nije tako.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 3:25 PM

Nismo mi nikakvi kolege biit ćemo ikad biti. Ni prijatelji i slično. Bez uvrede. Za sve ostalo imaš Google pa istrazi.

Već smo gledali takav scenarij davnih dana s istom dionicom, al ovaj puta nominalno novim akterima u prici.

Kao i za sve ostalo u životu: tko voli nek izvoli.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 2:33 PM

Odrađuje vas ekipa.... nagurat će oni to još i vise. Nema tu ničega vrijednog, al oni igraju na to da će FOMO učiniti svoje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 11:27 AM
    Quote from barbosa 2.0

znaći, sada kada mnogo toga postaje jasnije, kada su se stečajevi, otkuplivači dugova, spajanje dionica i pretvaranje duga u kapital, ppdejovi i izvanredne uprave, fortenove i rusi i sl. ispali totalni debakl , sada se guraju neki kakti "projekti"...ti bokca, ko CIA i rat protiv terorizma nit ga vidiš nit ga ne vidiš ali ga se trebaš bojati X/

jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusnim i neodlučnim investitorima zlonamjerno sugeriraju da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnjeg rasta dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv 8o

također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne projekte energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati8)

Ja koliko vidim jedino tvoj rast i nebo je ispao debakl. Sve sto si naveo i dalje stoji i ista ekipa muti vodu koja ju je godinama mutila. Možda će DLKV imati bolju i izvjesniju budućnost jednog dana, samo i dalje ostaje pitanje s kojim vlasnicima i sto to znaci za manjinske dioničare. Na to još nemamo odgovore, a to je za svakog dionicara ponaosob najvažnije sto trenutno očekuje.

Jedini tko ovdje muti vodu si ti s nekakvim nelogičnim očekivanjem da će se kupci zaletavati ko muhe na jel.... shvatio si. Dok god postoji ta i takva neizvjesnost i kupci i prodavatelji će biti oprezni.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Flight
    • February 19, 2021 at 6:49 AM
    Quote from Parica

Primljene potpore su povecale dobit jer da ih nema troskovi osoblja bi bili veci za taj iznos.

Potpore se nisu knjizile u prihod vec su se automatski netirale (oduzimali su se troskovi osoblja za iznos potpora; vec je bila rasprava na ovom topicu).

Obzirom da su u q4 rezervirali 12 mil potpora koje ce vratit njihov utjecaj na dobit nije 33,8 mil kn vec 20 mil kn.

Umjesto da se anizira q4 ovdje se raspravlja o informacijama koje su poznate vec 9 mjeseci i stvarno ne kuzim cemu sad rasprava o tome...

Ono sto je meni u ovom trenutku bitno je da su u q4 imali vecu dobit nego lani uz dosta nize prihode..zanimljivo mi je i da je ta dobit posljedica povecanja ostalih poslovnih prihoda i dosta manjih ostalih poslovnih rashoda sto mi govori da drustvo, po potrebi, ima "rezervi" pri knjizenju i da jos bolje posluje nego sto knjizi..i da se ne zaboravi, u q4 su rezervirali 12mil kn za potpore, a da to nisu napravili imali bi neto dobit skoro 50mil kn😲😲😲😲 sto bi bio najbolji kvartal u povijesti i to u vrijeme lockdowna...a nekima nije dobro izvjesce😬😬😬

Quote from Zvjezdani

I dalje smatram da je siljenje ovogodišnje dividende sasvim nepotrebno i financijski štetno za ADPL.

Smatram da je Uprava u posljednjem desetljecu dovoljno puta pokazala da zna sto i kako se radi i da je isplata dividende razumna. Ipak oni znaju sto je najbolje za drustvo i dionike...

Display More

Ma kako da ne, potpore su ostali poslovni prihodi. Nelogično je da firma vraća potpore da bi isplatila dobit, al to ukazuje na činjenicu da je moguće da uprava i neki investitori vezuju otplatu svojih dionica iz dividende. Jer ako nema dividende oni nemaju ni nagradu za uspjeh odnosno ako su im dionice pod nekom vrstom zaloga, gube vlasnistvo nad njima.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 18, 2021 at 12:39 PM

Pa ako su swapali udjele u fondu onda je fond stekao, ali kako fond nema pravnu osobnost to za njegov račun u svoje ime radi društvo za upravljanje odnosno uprava društva za upravljanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 18, 2021 at 12:30 PM

Al Inspire je već imao kontrolu u Konsolidatoru, a time i u Dalekovodu, a obzirom da tim stjecanjem nije došlo do prelaska odnosno promjene kontrole ovdje nema nikakve obveze.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Flight
    • February 17, 2021 at 7:14 PM

Pa ja ne kupujem niti koristim zlato, pa neću ni Bitcoin. Bolje ti je okladiti se na nešto drugo. Al kad vidim da se baviš Jadroplovom i pripadajućom crtkarijom mogu samo - zakljuciti oportunizam, bez dublje analize. Sorry. Nije investiranje perfect setup. To je daleko vise od toga, pogotovo za ulaganje ozbiljnije love. Za par tisuća ili par desetaka tisuća kuna, sve može proći.

• Flight
    • February 17, 2021 at 7:00 PM

Ma joj daj mittko ne filozofiraj. Daješ si previše ne značaju. Ljudi uglavnom ne znaju i sugestivno doživljavaju tvoje grafove. Sto ja ne znam ili znam je potpuno nebitno, al ja tako ne bih tebe podcjenjivao. Meni vise njihovo ponašanje govori o njihovim nedostacima, nego o prediktivnost tvojih crtkarija.

Ti si oportunist. To sam shvatio kad si napisao da rudaris Bitcoin. To je daleko od investiranja, sto ne znaci da se na tome ne da zaraditi novac.

Ti dobro znaš da je prediktivnost tvojih crtkarija tamo gdje je volumen mnogo mnogo veći, u skladu sa prosjekom tih prediktivnosti i da tamo ne bi “pogađao” ništa vise od prosjeka tržišta. Ovdje si ti i još možda dvoje troje prosjek tržišta, a kako ekipa nema pojma dosta njih se oslanja na to. Barem ovi sitni špekulanti. A takvi su i uglavnom aktivni već dulje vrijeme na trzistu.

• Flight
    • February 17, 2021 at 6:40 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Ja mislim da ti se posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je Market okrenuo pilu naopako.

Al ti si korektno to odradio i naveo svoju procjenu. A na korisnicima je da ocjene vjerodostojnost i pouzdaju se u procjenu.

Ja mislim da Mitkko ovdje nije MM.

Imam svoju teoriju sto se ovdje dogadja, ali zadrzati cu je za sebe. Da ne bi bilo drukanja i ljutnje.

Nije market maker ali većina investitora ovdje koliko ja vidim malo zna i o TA, kao i fundamentima. Nažalost, većina i dalje burzu dozivljava kao kladionicu i vlakić do burekdzinice.

• Flight
    • February 17, 2021 at 6:31 PM

Ja mislim da ti se malo i posrećilo i da su čitajući tvoje crtkarije neki nastavili iskrcavati. Al je market okrenuo pilu naopako.

Al ti si korektno to odradio i naveo svoju procjenu. A na korisnicima je da ocjene vjerodostojnost i pouzdaju se ili se ne pouzdaju u procjenu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • February 17, 2021 at 11:14 AM

Slično kao i u IGH. Samo tamo se još čeka da Rus dobije od ADEZ-a zahvalnicu, a Ana kupi bundu nakon što je namjestila stan.

Iako mislim da bi u nekoj fer varijanti Dalekovod mogao biti i uspješnica, no ekipa koja se spominje u medijima da se mota oko "uspješnice", za sada meni osobno ne ulijeva povjerenje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt