1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Flight
    • March 11, 2021 at 12:19 PM

Ma da, oni čekaju taj datum pa onda krenu kupovati. Već su oni nakupovali sve što su trebali, zato se i unaprijed radi revizija indeksa prema poznatim kriterijima. Osim toga, težina Lenca u indeksu je vjerojatno vrlo mala.

Oni se uvijek mogu uskladiti sa indeksom i drugačije, a i pitanje je koliko su uopće usklađeni na dnevnoj razini.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Flight
    • March 11, 2021 at 8:55 AM

Svaka čast, zaslužio si nagradu foruma za tablicu množenja.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• INGR (INGRA d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 10:16 PM
    Quote from harpun

promjena skrbnika

INGR PODRAVSKA BANKA D.D.----614,455
    CROATIA BANKA D.D.----

Al i neko objedinjavanje računa jer se količine bas i ne podudaraju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Flight
    • March 10, 2021 at 9:10 PM

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cancer_vaccine

Ma nije on bas tak bedast kao sto izgleda, samo indeksasi će od svega napraviti show.

• Flight
    • March 10, 2021 at 7:10 PM

Trolaju bezveze i pišu gluposti

Tu sve piše, vrlo jasno i nedvosmisleno.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…166caa3af19.pdf

Nadzorni odbor dao je suglasnost Upravi za izmjene sustava nagrađivanja rukovoditelja i uvođenje Plana dodjele vlastitih HT dionica (PDD) za rukovoditelje ispod razine Uprave. PDD je dobrovoljni instrument kompenzacije na temelju kojega će se rukovoditeljima ponuditi mogućnost izbora dodjele dionica Hrvatskog Telekoma umjesto isplate određenog postotka varijabilnih primanja ostvarenih za prethodnu godinu. Sudionici plana ostvaruju pravo na bonus dionice u omjeru 7 dodijeljenih dionica naspram 1 bonus dionice, pri čemu sve dionice moraju zadržati u neprekinutom razdoblju od godine dana od dodjele.

Nadzorni odbor je također donio odluku kojom predlaže Glavnoj skupštini dopunu Politike primitaka za članove Uprave, a koja će biti objavljena zajedno sa pozivom za Glavnu skupštinu te će se ovisno o odluci Glavne skupštine pokrenuti Plan dodjele vlastitih dionica i za članove Uprave kao dobrovoljni instrument kompenzacije na temelju kojega će član Uprave imati mogućnost izabrati dodjelu dionica HT-a umjesto isplate određenog postotka kratkoročne stimulacije (STI) ostvarene za prethodnu godinu.

Maksimalan broj dionica koji se može dodijeliti menadžerima je 45.000 dionica prema trenutno važećem Programu otkupa vlastitih dionica.

Kontakt

Hrvatski Telekom, Odnosi s investitorima

Zapravo se srednji menadžment i uprava stimuliraju da uzmu dio kompenzacije koju bi ionako dobili u dionicama. To će izmedju ostalog smanjiti rashode za plaće i ostale dodatke jer je porezni tretman dodijeljenih dionica nešto povoljniji od primitaka u gotovini. Dakle, HT će preusmjeriti dio vlastitih dionica, ukupno za sve zaposlenike do 45.000 komada njima kao kompenzacijski paket s time da ih ne smiju otuđiti odnosno prodati godinu dana od datuma stjecanja.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 1:45 PM

Indeksni ti ne replicira indeks aktivno. Ako si mislio na OTP indeksni. A to njihovo pasivno, je neka njihova varijanta pasivnog koja bas i ne prati indeks.

https://www.otpinvest.hr/UserDocsImages…KSNI%20FOND.pdf

CRO ETF pak ima 10 najlikvidnijih papira s najvećim FF.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…675fe3105a7.pdf

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 12:31 PM

Bravo za njih. Kod njih su institucionalci najveći ulagaci pa se drze dogovorenih principa i pravila izvješćivanja.

• Flight
    • March 10, 2021 at 12:26 PM

Znam ja sto si ti mislio. Koliko ja znam vozarine i operativne troskove i slične podatke za svoje brodove ATPL javno ne objavljuje. Ili barem ja nisam nikad vidio takve podatke. Možda na skupnoj razini, ali aposteriori. I ne prema GAAP.

• Flight
    • March 10, 2021 at 12:20 PM

@mariv...0022

Operativni sto.... ? 😁 Gledaju “u grah prebranac” kojeg vrte u Zepter loncu.

Nema podataka za bilo sto operativno, a bome ni neoperativno. Uprava se igra “ne dam ti ni nogu od kaće, da ga pustiš u gaće”. Jel zmijski skrivaju noge i sve bitne i nebitne podatke. Transparentnost na najvišoj razini.

• Flight
    • March 10, 2021 at 12:15 PM

Kakva banka?

“Promdei banka ili Zaba”?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 11:42 AM

@Lodaruiner

Ja zaista ne znam ništa posebno o Optimi.

Al zanimljivo je da se navodno spremaju i neka preuzimanja od strane nekih zanimljivih investitora u jednoj drugoj, recimo srodnoj branši. Nećeš vjerovati čuo tako nešto prisluškujući slučajno na terasi jednog velikogoričkog kafića razgovor jednog zaljubljenog para i ostao u čudu što ovo dvoje pričaju?! Da naš uvaženi i cijenjeni Glavni epistemiolog Gosn. Papak nije dopustio da tamo sjedimo..... sve bi ostalo daleko od mojih napetih ušesa.... Hvala mu na tome.... i cirkusu u kojem sudjeluje zajedno sa državnim vrhom i svim svetim i odanim Ministrantima već mjesecima. Ah so..... to navodno preuzimanje, moglo bi imati neke veze i sa telekomunikacijama odnosno općenito sa portfeljem tih nekih "nepoznatih" ulagača. :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 11:35 AM

@st-brajko

Pa ako nađem vremena i volje pročitat ću ga. Al obzirom da si stavio naglasak u svojoj rečenici na objektivnost, nisam siguran da ću ga javno komentirati. I inače se suzdržavam od bilo kakvih komentara, ali kad pojedini "talibani" krenu sa "znalačkom" analizom, čovjek jednostavno mora "dejstvovati"

• Flight
    • March 10, 2021 at 11:19 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Flight

Pa ne bi se ja baš složio... ostaje još 50-tak kuna likvidnosti, pa i više. Što so tim?

AT&T daje divku od 7%... molim lijepo.

Je, al AT&T se i trguje na https://www.stock-analysis-on.net/NYSE/Company/A…on/EV-to-EBITDA EV/Ebitda 8,92

Al generalno ne bih direktno uspoređivao prekobarske velike teleoperatere sa europskim. To je drugi svijet, znatno ih je manje, cijene su općenito veće (i usluga i dionica), a ulaganja manja nego u EU, relativno gledano u odnosu na prihode.

• Flight
    • March 10, 2021 at 11:16 AM
    Quote from malovitra

4,3 % je sjajna divka. HT je best buy. Možete zaključat topic.

Pa ne bi se ja baš složio... ostaje još 50-tak kuna likvidnosti, pa i više. Što so tim?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 11:10 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from LeoNT

Uvidom u knjigu od 8.1., OTP indeksni fond je imao 285 komada...

ma gledaj, kad nešto raste u vremenu kad fondovi moraju usklađivati, meni to "smrdi".

nemam ništa protiv firme, dapače.

uredno se radi, sve štima, sve 5.

ali:

1. ne znamo za koliko je Maraska prodana (što ako bude za manje od očekivanog? :/)

2. ne znamo koji će manevar sa cash-om napraviti gazda, jer u drugim firmama mu ne cvjetaju ruže.

3. kolega tin je tako drukao i na Optimi dok nije izišao i onda se naglo ušutio (ti si na obje dionice i pišeš umjereno optimistično i sve 5).

4. kolega bjane me pitao za TA, a nemam mu što nacrtati kad dionica nije testirala niti prijašnje vrhove nego samo ide gore kao da nema sutra.

5. meni ovo ne izgleda kao "zdravo" trgovanje, nego kao hype na pretjeranom optimizmu.

6. potencijalno preuzimanje je definitivno u igri, al to će potrajati i do 2 godine.

7. kad se na forumu pretjerano druka, to znači da netko krati.

8. pričekajmo malo i neke makroekonomske podatke.

9. definitivno je buy and hold za onoga tko je odavno kupio, al ne za onoga koji kupuje sada.

10. želim svima da zaradite, al dionica je jako nelikvidna, ovo čitaju i nelogirani korisnici i samo želim malo objektivnosti i zdravog razuma.

Display More

Pa ako je potencijalno preuzimanje u igri onda definitivno treba biti "in". Al što ste se vi korisniče St_brajo toliko uzbudili, pa što vas briga za druge. Meni je žao što nisam ovu dionicu na vrijeme kupovao, al što je tu je, sad sve nade polažem u Ingru i to hoće li ili neće Bandićeva ekipa dobiti glasova na izborima. Dok čekam, kratim vrijeme pjevanjem bećarca... nema pice bez Natali Price, samo u njoj ima jedna mana, može čovik svršit u Aleji Velikana....

• Flight
    • March 10, 2021 at 10:57 AM
    Quote from fond300

Najmanje dvoje iz top10 se istresa da vam uvali na 11kn a vi se gurate na kupnji.

Sretno novim imaocima

A što će ljudi?

Pa treba netko preuzeti štafetu. Svatko ima svoju procjenu, što, gdje, kako i koliko. Ne kvarite zadovoljstvo "nevidljivoj ruci" i "prstu sudbine". :)

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Flight
    • March 10, 2021 at 9:18 AM

Glavnina uvoza šećera zapravo je u maloprodajnim lancima čiji udjel u ukupnoj potrošnji ne premašuje jednu četvrtinu ukupne potrošnje. Statistički podaci su zbunjujući u pogledu zemlje podrijetla jer se primjerice u prošloj godini oko 57 posto uvoza odnosi na Sloveniju iako je tamošnja šećerana ugašena prije skoro dva desetljeća. Riječ je o skladišnom kapacitetu na mjestu bivše šećerane Ormož gdje se pakira uglavnom šećer proizveden u Njemačkoj ili Austriji.

Toliko o tome kako su domaći trgovački lanci odnosno cijena u njima indikator svjetskih cijena šećera.... jasno je da se 3/4 potrošnje vrti u industriji gdje se i u najboljim vremenima postižu cijene koje su daleko od maloprodajnih. Pritom ne mislim na navodni damping jer i taj šećer iz Austrije ili Nizozemske ima svoj trošak proizvodnje, logistike i skladištenja. Nije problem damping nego malena i nekonkurentna lokalna proizvodnja, loše upravljanje i moguće veće subvencije odnosno neizravne potpore u razvijenijim državama EU.

• Flight
    • March 10, 2021 at 9:09 AM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…166caa3af19.pdf

8 kuna dividenda.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Flight
    • March 9, 2021 at 8:57 PM

Meni je vise informativan. Al je svakako zanimljiv.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • March 9, 2021 at 8:32 PM

Mislim da tankeri "igraju" u ekstremima sigurno, dakle kad je cijena nafte jako, jako niska i kad je jako visoka.

A product carrieri? Ima li tko saznanja kako su oni korelirani sa sirovom naftom i elastični na promjenu njezine cijene? Ili barem ideju o tome?

I općenito, koji bi sve mogao biti trigger za promjenu trenda spot vozarina?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt