Pa ne kažem da znaju, al iznosiš kategoricke tvrdnju onak, napamet. Pa me zanima barataš li nekim konkretnim podacima ili nabacujes onak, kak ti paše?
Posts by Flight
-
-
Pa koliki?
Navedi podatke
-
To se uopće nije dogodilo u Srbiji. Tamo je UG crna, najcrnja ovca i najveći neprijatelj Telekoma Srbije i Vučićeve vladajuće politike.
-
Ako dobro pogledate, prihodi Saponie su samo malo porasli, oko 6%
Ono što je jednako utjecalo na dobit je optimizacija poslovanja, smanjenje troškova (također oko 6%) i tu je Saponia iskoristila 'krizu' na najbolji način i to je nešto što ostaje i ponavlja se svaki kvartal.
Ne znam kako vi znate kada je izdano koliko faktura, ali rezultat za 1Q ne bi trebao nesto jako odstupati od rezultata za 4Q...koji je bio...brutalan...
A prodaja dezificijensa preko 100mil.kn
Bez dezificijensa prihodi bi pali još 10 %.
U 2018.g. su imali više od 1.1 MILJARDE prihoda u kons.
Je, al nije to radi tolikog pada prihoda nego su oni prodaju (prihode) do 2019. vodili na bruto prinjciou i u njoj su bili uključeni naknadno odobreni rabati i popusti. A od 2019. to automatski umanjuje prihode od prodaje pa su isti izraženi na neto principu. Cca 235 milijuna kuna razlike potjece s te osnove.
-
Velika preslagivanja se događaju u autoindustriji.
Neke velike kompanije bi mogle u stečaj.
Francuzi ne prate baš tempo restruktuiranja.
Ne očekujem odličan Q1.
Možeš ti to malo argumentirati i navesti neke primjere/dokaze i slično, mjesto “sipanja iz rukava” i štracanja teme?
-
Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.
A ne znam, kazu da je investicijska banka angazirana u 12. mjesecu 2020., da je proces u ranom stadiju i da ne ocekuju prodaju u slijedecih 12 mjeseci.
Sad, interpretirajte to kako zelite... glavu u pijesak ili..
To može biti tako napisano i radi klasifikacije imovine namijenjene prodaji. Drugim riječima to je revizorski izričaj (sukladno MSFI 5) jer bi na taj način morali revidirati odnosno retrospektivno prikazati rezultate za 2020. sto može utjecati na bonuse upravljačkog kadra, ali i time bi javno i prikazali po kojoj cijeni vode to ulaganje odnosno vlastitu procjenu za njihov udjel Optime. I to vec u revidiranom izvjescu za 2020. godinu. A oni to naravno skrivaju kao zmija noge, pa je logično da će početi voditi po toj vrijednosti prestankom upravljačkih prava. A to i navode u izvjescu. To je ionako prosudba uprave, koja je podložna korekciji.
Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.
Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.
Oni moraju zajedno sa Zabom prodati, tako barem piše u odluci AZTN iz 2017. godine. Odnosno stoji da prestankom upravljačkih preva Zaba može prodati dionice zajedno sa dionicama HT-a ili prenijeti upravljanje na novu osobu nepovezanu s HT-om.... al to je malo vjerojatno jer oni bi to koliko ja znam prodali.
-
Ovo je i za “Dnevno” previše. Neargumentirano nabacivanje budalaština u kojima se ne navodi nikakav validan razlog zašto bi Pivci prodali ikome Kraš, a još manje Šaranovicu.
Šaranoviceva izlazna strategija je vezana uz Pivce, al Pivci ni na koji način ne ovise o Šaranovicu. A nitko sigurno ne ovisi o radnicima koji vise nemaju nikakav utjecaj u Krašu, u vlasnickom smislu.
Po mojem sudu to je plasirano da se netko iskrca tko je zapeo ili zaostao u vlasničkoj strukturi odnosno da se potakne dodatna prodaja dionica. Ovakvo stanje u Krašu može dugo trajati, a naravno i ne mora, al ne postoji nikakav poticaj niti znak da se bas sada mijenja.
-
Pa kad im je predsjednik NO koji se btw. nedavno nakrcao dionicama (odnosno njegova firma), po zvanju i zanimanju PR menadžer.
-
Pitao sam se što se krije iza naglog rasta Podravke. Ovo je znači razlog.
Kako je povezana Podravka sa Pivcima i Saranovicima?
Linoladom!
Šalim se malo.... od konditora na burzi nemamo vise niti jednu priču osim propalog Zveceva i posredno Kandita preko Saponije.
-
Pa nisu ako burza i regulator to još nisu ni vidjeli. I koga da pitaju, upravu?
Ne prodaje uprava nešto nego vlasnici, a oni nisu na burzi. Mislim, sigurno će ići očitovanje, al tu se može očekivati standardni odogovor. Kako nisu upoznati....
-
Može biti navlakuša, naravno.
Ali što KSLu znači 25, 35 ili 49% Kraša? Dividendica? Sumnjam...
Oni će ići na sve. Način ne znam, osim da ih Pivci ne ožene.
A na koje načine mogu? Jedino da regulator poništi iz nekog razloga kupoprodaju paketa ESOP-a.
Ja sam i prethodno sumnjao da se radi o unaprijed osmisljenoj gri i dogovoru između Pivaca i Šaranovića. No, kasniji su me događaji u potpunosti demantirali. I zašto bi Pivci prodali bas njemu osim ako “ne moraju”. Obzirom da ostvaruju kontrolu mogu prodati bilo kome tko ponudi bolje uvjete. Al ja naprosto mislim da su neki poželjeli van, a ovo je najbolji način za podgrijavanje interesa. Al čak i za to moraš imati logičnu i konkretnu priču i “case”, a ne ovo sto se prepisuje po portalima. To su bezveznjarije. Zato i pitam za originalni članak, gdje je objavljen?
Ne znam je li ovo provjerena informacija, ali je svakako zanimljiva.
Pivci su ovo maestralno odigrali, a mali opet popusili.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pitao sam se što se krije iza naglog rasta Podravke. Ovo je znači razlog.
Pa bi onda valjda Kraš rastao? A ne Podravka???
-
Sama činjenica da KSL cijelo vrijeme kupuje pomalo daje naslutiti da nisu odustali od Kraša i da će pokušati postati većinski na ovaj ili onaj način.
Al na koji način?
Jedno je priča, a drugo realnost. Gdje je objavljen originalni tekst pa da vidimo koji su to razlozi za prodaju. I jel Pivci “moraju” prodati Iili ne. Bez konkretnog povoda i namjere ovo može biti pokusaj spekulacije da se netko iskrca.
-
U 9 sati navečer?
A kad pogledas širi kontekst i rasprodaju dionica od većih dionicara povezanih s njime i namjeru prodaje dionica iz trezora, sve se to bas savršeno uklapa u priču o “nemoralnoj ponudi”.
Ja mislim da su i dalje dionice IGH u invesitorskom smislu skoro pa “bezvrijedne” odnosno da vrijede kontrolu nad poslovanjem i dugovima. Ako se radi o PIK trazbinama onda je namira u imovini, al obzirom da ne znamo niti o kojoj se imovini radi, a niti okojem obujmu imovine, možemo samo spekulirati koliko je to dobro za vrijednost koju drze ostali vjerovnici, a kolika nakon njih, za dioničare.
Već neko vrijeme vidi se da iz firme promatraju i komentiraju preko nekolicine malih dionicara od kojih su neki i u top 10, sto se komentira u javnosti i po forumima. I onda plasiraju afirmativne dopise..... tipa.... dobili smo ovaj i onaj posao od 2-3 milijuna kuna?! Skinuli smo dimnjak u Čigoču bez da smo morali izmjestiti rodino gnijezdo?! Wtff. A koga to zanima? Zamisli da Podravka ili HT koji su u visoj kotaciji burze od IGH počnu burzi dostavljati dopise tipa prodali smo kamion Vegete vise od ocekivanja ili u Štakorovcu su prošli mjesec žitelji surfali dvostruko vise nego u isto vrijeme lani radi postavljanja optičke infrastrukture od seoskog dućana do crkve?!
A ovdje sve pojasne “Rusom” i nemoralnom ponudom? Kao da u posljednjih 7-7 i pol godina od sudske potvrde predstecajne ili u posljednje tri godine u kojoj defacto ne otplaćuju senior dug, nisu to mogli odavno rijesiti na sličan način?!
-
Evo, vijest se širi ko korona
Taj sam tekst pročitao na srpskim portalima. Tekst nema nikakve logike i potpuno je deplasiran. Bas totalna brljotina koja nema veze sa vezom. Zato me zanima gdje je izašao originalni tekst da vidimo sto u njemu sve piše.
-
Cudna
Kako to misliš da su podmirili dugovanje? Sklopili su ugovor kojim se uređuje način podmirenja duga.
Netko je drugi otkupio dug ili će ga tek otkupiti ili će B2 kapital preuzeti imovinu koja sluzi za osiguranje duga. Oni sredstava za uobičajeno, novčane podmirenje duga, nisu imali niti danas imaju. A niti će imati, dok netko ne dokapitalizira ili na neki drugi način financijski ojača društvo.
Al zanimljiva je brzina u sazivanju sjednice NO i donosenja odluke..... po noći. Voda došla do grla.
Alooooo. Ne citas dobro. Procitaj Predmet.
Znaci Podmirili PIK, SENIOR u rekonstrukciju.
Sve ja dobro citam. Netko ih očito je nagazio i išao je kuršlus. A taj netko zna dobro datume i vrijeme potrebno da se nešto provede i dogodi. I onda oni suočeni sa kuršlusom pristaju na modalitete B2 al za sada samo još namjerom, a ne konačnom realizacijom. Taj dokument moguće sad sluzi tom nekom tko ih je nagazio i ostalim vjerovnicima da se ipak nešto kreće. Sto će se točno pokrenuti, na koji način i sto će to značiti za ostale vjerovnike i dioničare to ćemo tek saznati. Ako ćemo....
Moguće naravno da sam ja u krivu, al meni to tako izgleda. Ovo njihovo iznenadno potpisivanje namjere rješavanja situacije sa ključnim vjerovnikom.
-
Cudna
https://www.seebiz.eu/tvrtke/institu…kapitalu/253579
Podmirili PIK dugovanje . 👏👏👏
Kako to misliš da su podmirili dugovanje? Sklopili su ugovor kojim se uređuje način podmirenja duga.
Netko je drugi otkupio dug ili će ga tek otkupiti ili će B2 kapital preuzeti imovinu koja sluzi za osiguranje duga. Oni sredstava za uobičajeno, novčane podmirenje duga, nisu imali niti danas imaju. A niti će imati, dok netko ne dokapitalizira ili na neki drugi način financijski ojača društvo.
Al zanimljiva je brzina u sazivanju sjednice NO i donosenja odluke..... po noći. Voda došla do grla.
-
Ja mislim da je glupost od članka.
Ne znam je li ovo provjerena informacija, ali je svakako zanimljiva.
Pivci su ovo maestralno odigrali, a mali opet popusili.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. A gdje je to objavljeno?
-
Ma netko je morao otkupiti dug? A sad da li je taj i “drug”, tek ćemo vidjeti. Al nije tu samo bio problem B2 nego i neki bivši menadzeri koji su sa ekipom tunelariti IGH. B2 je jedan od vjerovnika. Najveći.
-
Ma to su ti “insajderi”.... to je u Americi skroz drugačije. Tamo svi samo gledaju FA i TA. Ovo kod nas je sve “namješteno”.
Pa takve nam dionice i rast trebaju, a ne da Edo, Džemo, Prle i Fiki sitno spekuliraju na ničemu. Od mene - do tebe, pa rikverc. Samo tako ozbiljniji portfeljni i individualni investitori i mogu nešto uložiti. Ući i izaći.
-
Jedva sam pronasao temu....
https://www.rast.hr/hr/trziste/vrijednosnica/podr-r-a
Toliko je bilo drvlja i kamenja po Borgovki, a kad ono.... iako mislim da rast ima vise s peglanjem indeksa nego sa samom Podravkom.... al zanimljivo je kako je dio ekipe “brzo i lako odustao” zadojen pričom koja nema mnogo veze s poslovanjem.