1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Flight
    • March 27, 2021 at 8:49 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

JDPL apdejt

Šta reći drugo nego "prekrasno" :) Od mog prvog posta na temu JDPL cijena je otišla +94%. Bilo je vremena za kupiti po 9 kn, pa i ispod 9, ali malo ih je u ovo vjerovalo.

Cijena je u principu došla do prvog targeta koji sam ranije zadao na 17,10, a kasnije ga podigao na 18,30. Inače, često je da kada imamo slučaj da cijena brzo dođe do targeta, često ga "prepuca" - tako smo i ovdje prepucali target.

RSI je ušao u overbought, tako da bi sada uskoro konsolidacija bila očekivana.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zanimljivo je da se sada ovdje već nazire potencijalni cup&handle, sve kako je prikazano na grafu ispod. Cijena bi se mogla povući do 0,382 Fib, tu negdje će biti i sve tri EMA (50, 100 i 200), a tu je ujedno i zona podrške od prije. Živi bili pa vidjeli! Target u ovoj varijanti je 29 kn.

Ja osobno neću prodavati jer sam se namučio dok sam skupio količinu koja me zadovoljava. Dionica je jako nelikvidna - prije nije nitko htio kupiti, a sada nitko ne želi prodati :) Likvidnost će se vjerojatno povećati sa povećanjem cijene, tako je oduvijek bilo i bit će :)

Display More

A potencijalni dokap za koji je sve pripremljeno nećeš spomenuti? Samo ‘pro’? Ništa ‘cons’? Njega naravno nema na crtežu, al ako vijest izadje, onda će se “šalica razbiti u x komada. Ako uvjeti dokapa ne budu u skladu s tržištem, a ne znam zašto bi bili ako i sam tvrdiš da je dionica nelikvidna, a shodno tome i cijena manipulativna.

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• Flight
    • March 26, 2021 at 9:34 PM

Mislim, normalno bi bilo prije nego sto počneš teoretirzrati i filozofirati da provjeriš sto piše u javno dostupnim izvorima odnosno dokumentima.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…368b0c3c432.pdf

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • March 26, 2021 at 9:39 AM

Nije to zaključak nego misljenje. Al misljenje je u točki 1.5 i lijepo pojasnjeno, tako da ne vidim nikakvu bitnu promjenu u odnosu na poznatu situaciju.

Ana je prodala jer bi se mogla naći u sukobu interesa. Sad HT sam “drži” NO i u situaciji je da mu nije bas lako donositi odluke odnosno NO je postao nefunkcionalan. Neće još dugo moći tako.

• Flight
    • March 25, 2021 at 9:58 AM

On je prodao većinski i kontrolni paket dionica i time je prodao firmu, a što ćeš ti raditi sa svojim udjelom je tvoja stvar. Al on je odredio i dogovorio cijenu za svoj udjel, a time i za kontrolu, a time neizravno cijenu u obveznoj ponudi za ostale dioničare (obzirom da sada oni imaju priliku prodati po toj istoj cijeni). Za cijelu firmu to ispada 145 milijuna eura. I to se tako navodi, jer da se navodi samo njegov udjel onda bi svatko opet trebao računati koliko vrijedi cijela firma, a iz toga nakon tog računa, koliko vrijedi njegov udjel. Ovako je sve jasno, kome je jasno.

Ja ti nisam kolega i nemam s tobom nikakve odnose osim ispravljanja tvojih nejasnih piskaranja po forumu.

• Flight
    • March 25, 2021 at 9:46 AM

Čuj, on je prodao firmu, a ne ti i ja jer je mi ne možemo prodati. A za firmu je dobiveno 145 milijuna eura. Ništ tu nije pogrešno.

Ti ćeš lijepo svoj udjel prodati znatno skuplje i onda ćeš moći napisati da si dobio onih 250, 300 ili ne znam koliko kuna, koje si prethodno spominjao.

• Flight
    • March 25, 2021 at 9:41 AM
    Quote from mjanko
    Quote from Zlatek

Dakle po tečaju na dan ugovora, 23.3.2021. ispada 184,12kn po dionici.

Ispada da je Jako prodao SUNCE HOTELI d.d. za oko 145 mio EUR.

Bravo!

Meni moja matematika kaže da je po toj cijeni Jako dobio cca 101 mil. eur ... ne znam odakle Vama cifra od 145 ?

Toliko je vrednovana cijela firma. 100% vlasništva.

• Flight
    • March 25, 2021 at 8:56 AM
    Quote from Ivan1902
    Quote from mikromakrto

Ne vidim razloga za pokušaj pogađanja cijene kroz multiple poslovanja kad se novi vlasnik neće baviti (istim) turizmom. Ako će ići na podizanje svih hotela na 4 i 5 zvjezdica, a kažu da hoće, onda bi se dogovorena cijena prije mogla pogoditi matematikom "broj kvadrata x cijena kvadrata".

To što su postojeći hoteli poslovali ovako ili onako nema nikakve veze ako će ih uskoro rušiti ili preuređivati pa par godina neće imati nikakvo poslovanje. Neće novi vlasnik tu zaraditi jer će "objediniti nabavu i računovodstvo" i podići profitabilnost par posto, tu se očito planira velika promjena u poslovanju, velike investicije u kvalitetu smještaja i sadržaja, ali i promjena strukture kupaca. Skroz druge valuacije tu ulaze u priču...

Nadam se samo da će Punta rata ostati slobodno dostupna, žena bi mi skočila niz Biokovo da se to zatvori :P

Pa ako dotični kupuje nekretnine, onda će se transakcija napraviti na način broj kvadrata x cijena kvadrata... S obzirom da se ovdje kupuje posao, mislim da će ipak biti EBITDA x dogovoreni koeficijent...

Ja mislim da si potpuno omasio fudbal.

Al obzirom da sad znamo da se radi o 183-184 +/- kune po dionici, sad ti lijepo izračunaj koliko je to Ebitda po najboljim i Covid godinama i onda nam iznesi tvoje konacne zaključke.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • March 24, 2021 at 9:30 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from zlocesti

Nadnevak danasnji.

Ajde link

Zlocka, nazalost nije. Datum je 24.2. - nesto iza HTovog izvjestaja. No nisi jedina, njih jos devet je takodjer krivo procitalo datum.

A bilo bi cudno da se Drasko toliko ponavlja.

Koji Draško?

Brkić!? :D

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• Flight
    • March 24, 2021 at 4:26 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from Flight

Meni nije bas jasno kakva su to prebacivanja.... ispada da je SNBA banka koju “nitko ne želi”?!

Pitam se, pitam se.... zašto?

Pa ima tu neka banka u stečaju kao manjinski suvlasnik, možda oni i još neki.... ili?

Ne brini ima zainteresiranih , samo svi bi oni kupili po 1 kn. / hrvatska posla /, a zatim se prikazali kao veliki investitori.

Samo treba skupiti 50,1% dionica, a to baš i nije lako .

A sto ti to govori? To sa “jednom kunom”?

• Flight
    • March 24, 2021 at 9:48 AM
    Quote from verdi

bandić je navodno pregovarao o zg na vodi sa šeikom i ne vidim nikakvu potrebu da mu onaj škrtac jako isplaćuje bilo kakvu proviziju za sunce.

Ma svi znaju kako je Bandić funkcionirao i da je uzimao.... sa strane i svakako, al ne bih pisao ni prepričavao "lovačke priče" i onda na tome gradio 'case'. Saznat ćemo cijenu vjerojatno skoro pa će biti jasnije jel bilo i za "šarca".

• Flight
    • March 24, 2021 at 9:17 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from verdi

da li je moguće da se zvanično proda po manjoj cijeni i resto para da mu se isplati na neki strani račun?

Vjerojatno je moguce. Narocito kad je vrlo moguca prica da je Banderas i okolina dogovorila taj posao i istrgnula zavrsen ugovor ispod zbunjenih Amerikanaca.

Nije on onaj dan bio veseli samo radi Price u toplom krevetu. Bio je veselo bijelo pijan jer su potpisali ugovor i dogovorili njegovu proviziju. A to je vrijedilo proslaviti kako god ispalo.

A ti si bio u dosluhu s njime pa sve znaš kako je bilo?

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• Flight
    • March 23, 2021 at 6:29 PM

Meni nije bas jasno kakva su to prebacivanja.... ispada da je SNBA banka koju “nitko ne želi”?!

Pitam se, pitam se.... zašto?

Pa ima tu neka banka u stečaju kao manjinski suvlasnik, možda oni i još neki.... ili?

• DRY BULK

• Flight
    • March 23, 2021 at 6:22 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Ti brodari su narasli 150% vec. A Atpl nista.

Ali neka, bude za dokup :)

Jeste citali postove kolege @alias zasto su vani brodari porasli, a kod nas bas i ne?

Vrlo je detaljno objasnio razliku vec nekoliko puta.

Je, al to ne znaci da je u svemu bio u pravu.

• Flight
    • March 23, 2021 at 5:11 PM

A tamo su vlasnici i 50% zračne luke i ostvaruju kontrolu. Na Braču.

• Flight
    • March 23, 2021 at 4:43 PM

Ti kao i ja smo nebitni glede prihvatljivosti. Jedino prihvatljivo je ono sto je Jako potpisao. Moje je neko recimo racionalno-optimistično misljenje da možemo očekivati cijenu od 190-200 kuna.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • March 23, 2021 at 4:42 PM

Uplatiš članarinu i postaneš VIP.

Ja mislim da će postati zanimljivo daleko prije srpnja.

• Flight
    • March 23, 2021 at 4:28 PM
    Quote from mjanko
    Quote from Flight

To je malo vise od 190 kuna po dionici.

Koliko mene matematika služi, to je cca 50 eur po dionici .... jako ima malo više od 50%, na 5.955.000 dionica njegov dio je cca 3mil. dionica, znači on traži cca 375 kn po dionici ? to mi je malo suludo ....

To bi vrednovalo firmu 300 milijuna eura. A toliko nije dobio. A Jako ti ima “malo vise” od 50%.... sto izravno, sto neizravno.... piše ti u dopisu na burzi.(nešto manje od 70% vlasništva - 69,73% glasova na skupštini).

• Flight
    • March 23, 2021 at 4:11 PM
    Quote from Parica

Do sada su novinari bili u pravu...evo jedna stara vijest...Jako je trazio 150mil EUR...

https://lider.media/poslovna-scena…i-biznis-132592

To je malo vise od 190 kuna po dionici.

• Birtija

• Flight
    • March 23, 2021 at 11:02 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

Znači opetovano insinuiranje od osobe koja za svakog tko zaradi neku lovu misli da je u dosluhu s nekim i da je nemoguće zaraditi novce na pošten način investirajući u podcijenjene dionice?

Pa ti bi barem kao bivši moderator trebao znati kako se vodi forum, a ne difamirati i optuživati korisnike javno bez ikakvih dokaza.

ne.

ali mi je sumnjivo kako netko zna targete na jako nelikvidnim dionica na kojima se fondovi odjednom iznebuha ukažu sa ogromnim količinama i u dlaku pogodi ulaz i izlaz.

i još uleti u trejd sa količinama koje redovno tržište ne bi nikad moglo "probaviti" da se ovi odjednom ne ukažu.

inače, nemam ništa protiv ničije zarade, al nije zanimljivo imati "cheat codes" i onda likovati kako si zaradio.

barem meni, a vjerujem i dobrom dijelu ostalih "malih" dioničara.

inače, dosta toga na burzi je podcijenjeno, pa ne naraste odjednom kao iz vode bez informacija koje svi možemo vidjeti.

ne treba biti naivan, jer se jako dobro zna tko kod nas miče tržište tamo di nema navale "malih" ulagača 🤷

Display More

Pa al ako ti je nešto sumnjivo, onda ne ideš na nekoga na ovakav način. Ima tamo neki regulator, napiši prijavu, svoja saznanja ili sumnje. Možeš je poslati i anonimno na njihov mail. Al pitanje je možeš li koristiti informacije koje su nekome drugome javno nedostupne.

Ja sam za fair-play, ali ako misliš da netko zloupotrebljava sustav ili informacije, onda postoji put i način da se takve stvari rješavaju, a ne ovako.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • March 23, 2021 at 10:21 AM

zlocesti

Pa valjda onda to toliko vrijedi, al ne bi se baš toliko duboko zagledao u njezin novčanik, a ni vrijednost posla jer tko zna na kojoj je strani njoj usfalilo....

Optimistcro

Pa ne vjerujem baš da bi se ona kao pravnica ii članica NO izložila regulatoru glede sumnje u povlaštene info

1. Privacy Policy
  2. Kontakt