1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Flight
    • May 20, 2021 at 9:10 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

A što je s MS nakon BTC?

prvo su imali "pušionu" na Archegos-u, a ranije su bili kupili hrpu Bitcoin-a koji se nedavno urušio, pa su danas malo "promiješali" šefove, a to se u bankama obično radi kad se otkrije neko s*anje (Zaba, UniCredit, itd.) 🤷

Ma stoji, al to bi bila prilična spekulacija donositi neke duboke zaključke isključivo temeljem toga. Napravili su greške, dobili po prstima, al to još ne mora značiti da su doveli banku odnosno njezin kapital u probleme.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Flight
    • May 20, 2021 at 8:59 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from plavac

On očekuje pad US10y i s njim pada RTY a pad 10y je pozitivan za NASDAQ a S&P je tu možda neutralan

osim ako pad bude brutalan :S

ne vjerujem da Michael Burry bezveze shorta.

taj čita i "sitna slova" i bude dosadan ko "čimavica" dok nešto ne ostvari.

s druge strane, ja gledam grafove.

mislim, kad vidim kako je Buffett pobjegao "glavom bez obzira" iz Wells Farga nakon Archegosa i sad ovo s Morgan Stanley-em nakon Bitcoin-a, bojim se da je neko s*anje ispod površine koje samo šta nije isplivalo 🤷

Display More

A što je s MS nakon BTC?

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Flight
    • May 20, 2021 at 6:52 PM
    Quote from plavi05

Nemojte me plašiti da je odnos Eriksena prema ERNT isto kao Agrokora prema Ledu. Mislim da se to neće više nikad i nigdje dogoditi da vlasnik manje od polovice dionica financiski uništi tvrtku.

Pa jednom davno je bio takav. Nije bio odnos Matice prema ovisnom društvu nego većinskog vlasnika putem ovisnog društva prema manjinskim dioničarima. Jer ruku na srce, matica iako nominalno dionicar sa manje od 50% vlasništva (glasova), nad ERNT ostvaruje potpunu kontrolu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • May 20, 2021 at 4:57 PM
    Quote from zlocesti

No krasno !

Prvo smo brojali novce, a karte još na stolu. a sada se dovijamo kako će nas izraditi.

Pa bi se reklo, mašta može svašta !

Ovo će se ili prodati, ili neće.

Ako se proda, biti će bolje od sadašnje cijene.

Ako se ne proda, svi Sveci od Burze neka nam pomognu.

Polzela, pa još jedan krug :S

Ostvariti će nam se snovi, svi ćemo ponovno imati prilike kupovati Opte po 3 kn :P

Al' da je sve to zafuckano, je. Gadan je igrač HT.

Display More

A sto ako je “ovo” već prodano?

Meni bi bilo neobično da je pola NO stavilo mandat u mirovanje i kuvertiralo ostavke, a i sama prodaja vodi se već gotovo godinu i pol dana, sluzbeno. Pa da je sve to skupa još na početku?!

• Flight
    • May 20, 2021 at 4:53 PM

Ne radi se vjerojatno o nikakvom kriminalu, nego mi ne možemo sagledati kako ta transakcija može izgledati i nakon samog preuzimanja. Čovjek bi mogao zamisliti sto kombinacija koje bi izgledale kao pogodovanje nekome. Moramo shvatiti da je ovo privatna prodaja i da privatni prodavatelji gledaju ponajprije svoj interes, a onda tek interes javnosti. Svaki dionicar može ili ne mora prihvatiti uvjete iz ponude. Međutim i manjinski dionicari imaju određene instrumente zaštite. A ti su moguće tržišna cijena i javno trgovanje na burzi. I činjenica da bas nisu svi “ovce”.... iako ponekad svi nosimo vunene džempere zimi. 😬

• Flight
    • May 20, 2021 at 4:45 PM

Ma ne može to tako, tako nije predviđeno odlukom AZTN. A i pitanje je tko bi se javio na takvu dobrovoljnu ponudu jel bi ako (kasnije) se postigne viša cijena svatko mogao pričekati tu istu cijenu.

• Flight
    • May 20, 2021 at 4:34 PM
    Quote from stariigrac

Razumna žena, pravnica Ana nije po 6,7kn prodala preko burze? To ne bi trebalo ulaziti u tromjesečni prosjek!?

A ništa, excel pa ćemo izračunati.

Ako ih je (konačno) prodala.... zato nije “nerazumna”.

• Flight
    • May 20, 2021 at 4:30 PM

A meni se cini da je tromjesjecni prosjek ipak dosta visi od 6 kuna, a poprilično veći od cijene na trzistu.. To se vidi i bez računanja tromjesjecnog prosjeka. On je sad ako me “oko” ne vara, tu negdje izmedju 6,25 i 6,30 kn.

• Flight
    • May 20, 2021 at 3:54 PM

A ne znam. Treba procitati zakon o preuzimanju pa tamo vidjeti po kojoj se cijeni preuzima u određenoj situaciji.

Koliki je uopće trenutno tromjesjecni ponderirani prosjek cijene?

• Flight
    • May 20, 2021 at 3:38 PM
    Quote from verdi

ja sam već pomislio da su plaćeni jer nije moguće toliko neznanje.

Opet nisi shvatio. A sto misliš sto se trenutno događa sa cijenom?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • May 20, 2021 at 3:06 PM
    Quote from migra
    Quote from jasko

Pet analitičara su dali preporuku za kupnju. Prosječna cijena je 98,6 NOK, a kreće se između 83 i 132 NOK. https://finansavisen.no/nyheter/shippi…artal-noensinne

već sam postavio to pitanje ovdje prije nekog vremena,mjesec,možda dva....pri atpl 1xx

kada će domaća analitačarska krema,viši analitičari i ostali iz te kategorija uzeti u razmatranje analizu dry bulka,potenijala,a i nedaj bože dati neku preporuku?

što bi trebao biti posao analitičara ili?

da se barem naša analitičarska krema zna služiti copy-paste tehnikom.... :/

:saint:

Display More

Za koga?

Za jednu firmu i šačicu investitora i jednog ili dva mala institucionalca?

• Flight
    • May 20, 2021 at 3:04 PM
    Quote from verdi

po stoti puta tromjesečni prosjek, pa tromjesečni prosjek, onda opet tromjesečni prosjek. da li se ovdje radi o istiskivanju ili preuzimanju? da li se radi o elementarnom nepoznavanju materije ili o svjesnom puštanju magle? šta je da je ali veze sa mozgom nema.

Mislim da nekima ni 101. put ne bi bilo dovoljno da shvate.

• Flight
    • May 20, 2021 at 1:32 PM
    Quote from Laudator

Znači ako se prodalo po 9 malima ide po prosjeku?🤔

Ne ide po cijeni po kojoj su Zaba (i HT) sklopili ugovor o prodaji svojeg/ih udjela.

• Flight
    • May 20, 2021 at 1:16 PM
    Quote from Laudator

Mislim da je tromjesečni bitan ako je Optima prodana po 2 kn. Inače...

Tromjesečni prosjek je bitan i ako je prodana po 6 kuna.

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Flight
    • May 20, 2021 at 9:42 AM

Ne bi spojili jer sad imaju mogućnost sve spojiti u jednu firmu.

A i to što si tvrdio ne stoji. Oni imaju preko 95% na četiri firme, a to nije isto kao na jednoj. Sad sam još više uvjeren da će u nekom trenutku sve pospajati što mogu spojiti i pokušati očistiti.

JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI D.D./REDOVNA DIONICA HDUP-R-A

Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VPStanje [%]Vrsta računa
    1.PLAVA LAGUNA D.D. (57444289760)5.164.75332,48Osnovni račun
    2.GRUPA JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI D.O.O. (67211466255)5.120.76032,20Osnovni račun
    3.ADRIATIC INVESTMENT GROUP (05210076578)4.903.45630,84Osnovni račun
    4.EXCELSA NEKRETNINE D.D. (22446249957)391.8232,46Osnovni račun
    5.CERP (38083028711)28.6530,18Osnovni račun
    6.ERŽIŠNIK DARIO (47015066035)15.0350,09Osnovni račun
    7.VIDAS MERCEDES (43951105133)15.0350,09Osnovni račun
    8.GOBEC VLASTA (47391714950)15.0350,09Osnovni račun
    9.ERŽIŠNIK JADRANKA (25755932918)15.0350,09Osnovni račun
    10.LONČARIĆ BEZINOVIĆ SILVA (21510537970)12.5560,08Osnovni račun
    Ukupno: 15.682.14198,62
  • Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • May 19, 2021 at 7:20 PM

Ne, mislim samo argumentirano pričati i pisati o rizicima i prednostima. Stvarnom potencijalu i cijeni.

Večeras je zanimljv dokumentarac na HRT1 u 21:00h na temu Crypta. Ajd da vidimo kakva će tamo biit razmišljanja.

• Flight
    • May 19, 2021 at 7:09 PM
    Quote from Jubito
    Quote from renchi

Ostavku su dale tete iz zabe, koliko se sjecam. Digli ruke od svega. Zasto ?

Pa ja ne znam što tu nije jasno?

Ponavljam da nisu digli ruke od svega, nego su dale ostavku koja vrijedi od trenutka kada se izaberu novi članovi NO.

Dakle postojeći NO sa tetama u ostavci je funkcionalan (nadzire rad uprave i donosi odluke u skladu sa svojim ovlastima sukladno statutu tvrtke) i čekaju se novi članovi.

Pretpostavljam da se čekaju novi članovi novog vlasnika, jer čemu izabirati nove članove ili produljivati mandat postojećim članovima ako očekuješ da ćeš tvrtku prodati u idućih godinu dana? Ali to je samo moja pretpostavka.

upravo tako.

• Flight
    • May 19, 2021 at 7:02 PM

Pa nećeš nastaviti jer nemaš čime nastaviti. Danas se zorno pokazalo koliko je ulaganje u coine riskantno i da nije sve tako bajno kako su mnogi crtali i očekivali. Upravo radi toga i teeba raspravaljati. I o pros i o cons i o sadašnjosti i budućnosti.

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Flight
    • May 19, 2021 at 6:58 PM

A ok. My fault. A sad zamisli da spoje sve to PLAG-u. I sto onda ostane od očekivane dividende?

• Flight
    • May 19, 2021 at 6:44 PM

Ok. Meni su crypto BTC i ETH. Sve ostalo su ili derivati istih ili projekti tipa financijskog inženjeringa od kojih tek manji broj ima uporabnu i moguće financijsku vrijednost. Altcoins, shitcoins and/or tokens.

Ja jako dobro razumijem o čemu pišem.

Čim ponestane argumenata onda ide pokusaj diskreditacije. Ajmo mi ostati na argumentima.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt