1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 3:49 PM
    Quote from mikromakrto

"Netko od vjerovnika" je onaj tko i predlaže ovo pojednostavljeno smanjenje kapitala.

Njemu je svejedno hoće li smanjenje biti 99% po ovom prijedlogu ili 100% kroz stečaj.

Svima drugima nije

Ne kužim, na koju foru mu je svejedno?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 3:38 PM
    Quote from Manu
    Quote from mikromakrto

Kakva god odluka bila, jedino gdje cijena sigurno može, je dolje.

Ako se odluka izglasa, sve je jasno, provodi se 1:100, odnosno sve ide na 10 lipa.

Ako se ne izglasa, sutra se može potegnut zahtjev za stečaj, s obzirom da se obveze iz PSN ne poštuju, a zakon je vrlo jasan što se radi u takvom slučaju.

Ako se izglasa 1:10, što neki ovdje spominju, onda je ova cijena plafon.

Bez obzira na sve cijena na burzi će biti iznad cijene dokapa. I to značajno.

Al kol'ko dugo?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 3:20 PM

Pazite da vas ne zazrendaju...

Mislim, ne možete pouzdano znati kakve su odluke donesene dok društvo ne pošalje obavijest burzi. Osim ako imate nekog poznatog na samoj skupštini tko će prije svršetka podijeliti informacije.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 2:33 PM

Nadajmo se.... očito se "malo" uvukao strah među forumaše.... :)

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 2:09 PM

Pa koliko ja vidim jedan mirovinac je nešto prodavao, a drugi mirovinci su kupovali i nešto trezor. Zato je bila pojačana likvidnost.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Flight
    • June 30, 2021 at 1:12 PM
    Quote from Marin83

Nisam bio upoznat da je od 24.6 otvorena javna ponuda,tj. nisam znao da kupac želi kupiti i preostale dionice, sad mi je cijena jasna, ali opet ekipa to kupuje po ovim cijenama, a javna ponuda se zatvara za 22 dana...

Kupac mora kupiti, po slovu Zakona o PDD.

To je obveza, koja ne ovisi o njegovim željama...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 1:07 PM

Novi nadzorni odbor nije imenovan al će vjerojatni biti za koji dan.

Prodaja jest u tijeku, al prodaja ovisi o nekim čimbenicima na koje kupci i prodavatelji ne mogu utjecati. Politika mora reći svoje i donijeti konačnu odluku. nakon toga bi se stvari mogle relativno brzo razvijati ako to bude u interesu kupcu-ima.... i prodavatelju naravno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 12:08 PM
    Quote from Manu
    Quote from Flight

Ne kužim?

Zašto bi sad kupovali dionice,a ne kasnije u dokapu?

U dokapu mogu uzeti koliko požele i dokapom pokriti sadašnju trgovinu. Cijeli današnji Dalekovod je 1% budućeg a ukupna trgovina manja je od 1% današnjeg Dalekovoda. Koliki bi gubitak mogli imati nakon dokapa?

Ali zašto bi sada kupovali, prije dokapa?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 12:04 PM
    Quote from Brunos
    Quote from Flight

Al ja ne znam kako to utječe na operativni rezultat kad je to defacto lizing i ta imovina ne pripada njima. Zarađuju oni, ali pitanje je jeli taj iznos najma ugovoren do dospjeća odnosno završetka ugovora ili se mijenja sukladno promijeni uvjeta na tržištu sa određenim vremenskim zaostatkom.

Sumnjam da bi imali takav oblik ugovora prije bih rekao da je 3850 fiksni iznos i da oni na tome sada super zaraduju

Ti nagađaš kao i svi. A onda se opet vraćamo na transparentnost i priču s početka "stranice"...

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 30, 2021 at 11:59 AM

Pa valjda misli da će

Quote from Nemanpojma
    Quote from Sheriff

Ja baš mislim da je, dvostuka točka bez igri riječi.

Mozete vi misliti sta god ocete... znate sta kazu za misljenje... prapir... crno na bilo...

Čuj daj prestani pisati gluposti. Ako nemaš sto pametnije pisi liriku…. Ili barem prozu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 30, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Manu
    Quote from NaBiduAsku

ali ne stvarno, tko je ovaj koji skine 20 000 kom u šutu? Da li je taj normalan, da li prži pare ili ima info... mislim možda je njemu 20 000 kom kao meni 2000 onako za igricu... ili nešto znaju takvi. Bo.

Fondovi. Njima je svejedno, nemaju što izgubiti jer će ionako 99% novog vlasništva dobiti po 10 lipa za dosadašnju dionicu. A s obzirom da praktički imaju neograničen izvor kapitala mogu što požele.

Ne kužim?

Zašto bi sad kupovali dionice,a ne kasnije u dokapu?

• Flight
    • June 30, 2021 at 10:25 AM
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Znači kako sam i pretpostavio na bareboat-u netko drugi trenutno pobire vrhnje. A u otkupnoj kaluzuli piše, što točno?

Ili je i to je vjerojatno poslovna tajna pa ćemo ipak trebati pričekati dok se brojevi i rezultati ne materijaliziraju u knjigama i poslovnim evidencijama.

Flight,

Zašto bi netko drugi ubirao vrhnje na AP Sveti Vlaho i AP Držić ako su u bareboat charteru koje ATPL plaća 3.850 USD/d.

Pa to znači da na njima sad mlate jeba.čku paru...plaćaju OPEX +ovaj dio za za bareboatcharter...razlika ide njima...jedini "problem" je u otkupnoj klauzuli, ali tu očito nemamo informacija kako je strukturirana. A ionako se otkupna kluzula aktivira tek u lipnju 2023. ("Postojeći bareboat ugovori za m/b AP Sveti Vlaho i m/b AP Držić produljeni su za naredne tri godine počevši od 20. lipnja 2020., nakon isteka perioda trenutnog najma") pa će na njima zaradit poprilično u tom razdoblju...

Ili nešto pogrešno shvaćam?

Display More

Al ja ne znam kako to utječe na operativni rezultat kad je to defacto lizing i ta imovina ne pripada njima. Zarađuju oni, ali pitanje je jeli taj iznos najma ugovoren do dospjeća odnosno završetka ugovora ili se mijenja sukladno promijeni uvjeta na tržištu sa određenim vremenskim zaostatkom.

• Flight
    • June 30, 2021 at 9:01 AM

A ovi vani brodari koji transparetno objavljuju podatke o ugovorenim vozarinama krše poslovne tajne iz Ugovora?

Znači kako sam i pretpostavio na bareboat-u netko drugi trenutno pobire vrhnje. A u otkupnoj kaluzuli piše, što točno?

Ili je i to je vjerojatno poslovna tajna pa ćemo ipak trebati pričekati dok se brojevi i rezultati ne materijaliziraju u knjigama i poslovnim evidencijama.

Al dobro... na stranu priča o njihovoj transparentnosti i poslovanju...

Jel što rekao namjeravaju li kakav dokap, dokup odnosno obnavljanje flote? Ako je netko pitao takvo što.... u smislu obavještenosti dioničara glede trenutnog poslovanja društva za donošenje ispravnih prosudbi i sudjelovanju u radu GS?

• Best buy

• Flight
    • June 30, 2021 at 5:15 AM
    Quote from Marin83

Ovo ću napisati za ostale da shvate kako to ide za dividendu:

1. u roku 8 dana od primitka dividende iz SAD-a podnosi se INO izjava (IZJAVA O ODGODI PLAĆANJA POREZA)

2. do 31.1 sljedeće godine podnosi se INO-DOH izjava(na ovom formularu se može prijaviti do 8 različitih dividendnih prihoda)

3. uz INO-DOH izjavu se priloži potvrda o plaćenom porezu(kod većine brokerskih aplikacija se to može skinuti)

4. ne plaćate ništa sami,već porezna donosi porezno rješenje do sredine sljedeće godine u kojem stoji jel postoji ili ne postoji porezna obveza. Tj. ne postoji, jer je porez u SAD-u veći , nego u RH.

5. sve ovo možete obaviti preko e-porezne (3 razina), dakle bez papriologije, bez troška iz fotelje ujutro dok pijete kavu.

6.najgore što vam se može dogodit(a ne bi trebalo,ako ste sve točno napravili), da porezna odbije vaš zahtjev i da morate platiti 10%poreza +prirez(ako ga ima).

Ovo gore je naputak brokera InterCapitala

Ustalom i porezna isto govori:https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Str…jeriINODOH.aspx

Display More

Ali Hrvatska nema važeći Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD sto znaci da si dužan platiti porez na dividendu i u SAD i u RH. Ovo se odnosi na države s kojima imamo sklopljen Ugovor i kada je porezna stopa na dividendu u drugoj državi viša od lokalne porezne stope.

Kad će ugovor biti važeći onda ga defacto nećeš morati platiti, ali ces ga morati prijaviti i proći postupak uzvrđivanja osnovice i iznosa poreza za plaćanje. Dakle, porezna će odlucivati o eventualnom oslobođenju i postupovnoj primjeni ugovora, a ne pojedinac koji podnosi prijavu. Tako da te price da možeš ovo i možeš ono ne stoje. Podnošenje prijave uzrokuje ili može uzrokovati plaćanje poreza jer njome nastaje obveza ili oslobođenje.

• Best buy

• Flight
    • June 29, 2021 at 10:53 PM

Ma otkad to?

Nikakav se porez ne dijeli: porez se uvijek prijavljuje i plaća u obje države, ali se ako države imaju sklopljen Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, porez koji je plaćen u SAD uračunava u poreznu obvezu u RH s time da se uplaćuju oba poreza, a onda se na temelju validne dokumentacije čeka povrat za razliku više plaćenog poreza u SAD. Ako je plaćeni porez (porezna obveza) u SAD veći od plaćenog poreza u RH (obveze) onda je to i konačno plaćeni porez.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Flight
    • June 29, 2021 at 10:17 PM

Pa i jedno i drugo znamo kakav će biti ishod... dug neće "konačno" dospjeti, a predložene odluke će biti izglasane kako je i predloženo.

• Flight
    • June 29, 2021 at 10:14 PM

Sve transparentno?

Pa mi tu moramo i dalje pogađati kakve su vozarine za pojedini brod i na koji rok su ugovorene?

Što bi tek bilo da su "malo manje" transparentni ili ne daj Bože netransparentni.

• CORONA virus

• Flight
    • June 29, 2021 at 10:08 PM

Znači ti određuješ što je bitno, a što nebitno?!

A otkad to?

"Poenta" je ta da si opet izašao iz papira pa ga opet gadiš, a kad opet uniđeš onda će se "poenta" opet promijeniti. Moraš se odlučiti, jesu li Covid invalidi ključni za turistički i gospodarski oporavak? Jer ako jesu onda se treba fokusirati što više u turističkom smislu na Covid invalide i jačati ponudu za takav tip gostiju. Možda bismo trebali postati svjetsko središte/odredište za taj tip invalida.... ionako imamo dosta iskustva sa invalidima.... barem onima koji imaju mentalne poremećaje....

Nadam se da shvaćaš "poentu"

• Best buy

• Flight
    • June 29, 2021 at 9:53 PM

A otkad mi to imamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD?

Dok god nema tog ugovora na snazi porez se plaća i amo i tamo.

• CORONA virus

• Flight
    • June 29, 2021 at 9:11 PM

Nisi nam naveo koliko je među portugalćanima bilo Covid invalida?

Svakako nas izvijesti čim saznaš taj podatak!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt