1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • July 7, 2021 at 7:59 PM

Da. Prodavatelj je Zagrebačka banka. Ona će vjerojatno prodati Optimu kad se ispune svi potrebni uvjeti za kupoprodaju.

Mislim tu se još uvijek inzistira na trećem operateru zbog tržišnog natjecanja i udjela otprije 7 godina. Kako ja shvacam situaciju, ti tržišni udjeli vise nisu bas takvi (po pojedinim vrstama “fiksnih” usluga), pa je moje misiljenje da se Optima može (bez posebnih uvjeta) prodati najboljem ponuditelju, tko god to bio. “Drugi, treći ili netko četvrti”.

Svašta se tu još može odigrati. Ako ce se poštovati fairplay sve bi se moglo odigrati sukladno dosadasnjim ocekivanjima. Ali ako neće…. E onda bi mogli očekivati i neočekivano. “Neočekivano” ne znaci nuzno los ishod za manjinske dioničare.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Flight
    • July 7, 2021 at 7:27 PM
    Quote from Marin83

Zašto bi prodavali i država i mirovinci.

FGS je u procesu likvidacije mogao prodati ili su udjelnicari mogli podjelom imovine dobiti (uzeti) dionice. Činjenica da su im dionice bile interesantnije od novca ponešto govori o vrijednosti.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • July 7, 2021 at 7:05 PM
    Quote from Brunos
    Quote from trial

Ovi vani otvorili u uglavnom zelenilu. Dobro je.

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Jel netko prognozira i kakvu ATPL divku? Koliko bi mogla biti? Računice valjda već postoje.

Ja razmisljam ovako:

Dobit H1=50mil

Dobit H2=100mil

Dobit total=150mil

Divka (35% na temelju politike)=37kn

Nakon oporezivanja=34kn

Na danasnju zakljucnu cijenu predstavlja prinos od >7%

Molim komentare

Display More

Pa sto nisu mijenjali politiku dividende?

I povecali proporciju dobiti za podjelu na 40%?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…102003b7572.pdf

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:54 PM

Quote from Milo

Nemoj te gledat sve tako crno.Možda bude i dobrih vjesti, dosta nas je zaglavilo ovdje.Nije ugodno za gledat trenutno, ni stat u dionici, ali ipak mislim da postoji kupac, i da zaba neće izgubit puno, ako izgubi...uglavnom da sad prodajem bio bi puša, idem do kraja pa šta bude.Ako padne na 3 nadokupit ću još...

Kupac postoji to je vise manje sigurno, ključno je postoje li dva. Jel ako postoje dva onda bi moglo biti uistinu zanimljivo.

Al čak i da ne postoje dva kupca, konkurencija može odigrati prljavo. Sto uopće ne mora biti loše za male dioničare.

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:49 PM

Dno je tu i to dvostruko, tehnički gledano.

Ja očekujem rast interesa i cijene od petka…. Pa nadalje. A sad, po putu se svašta može odigrati, a i ne mora. Potraga je krenula…. Traže se “najslabije karike”.

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:46 PM

Da, radi se o podjeli imovine. Al činjenica da se nije insistiralo na prodaji već na podjeli govori ponešto o vrijednosti, ne?

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:44 PM

Pa ja mislim da kupaca ima i to onih velikih. Pitanje je samo vide li se već na burzovnoj tečajnici ili se tek naziru?

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:13 PM
    Quote from Marin83

PROSPERUS FOND ZA GOSPODARSKU SURADNJU OIF RK PP, svoje dionice prodao mirovinskim fondovima i HBOR-u. Radi se o nekih 100000 dionica, pola je išlo mirovincima, pola HBOR-u.

zna li netko više o ovome??

Pa radi se o FGS-u koji se očito likividra. Likividacija može završiti prodajom imovine, ali i podjelom (dodjelom) imovine. Očito je procjena da se vise isplati podijeliti dionice nego ih prodavati. To nešto govori o aspektu vrijednosti iz perspektive većih, institucionalnih investitora, ali i likvidnosti u trgovanju dionicom.

• Flight
    • July 7, 2021 at 6:09 PM
    Quote from Sunk cost

Ako je 3mj prosjek bitan za cijenu mogli bi potencijalni kupci lako manipulirati sa njom... mislim posto mozes cuda napraviti sa malom kolicinom kapitala.

Vrse nekakav pritisak... na cijenu.

A mislim da je to lako rješivo. Treba kupovati! 🙂

Još mi nismo u finalu ove price. Iako se činilo još donedavno da je deal done. Sad možda sve skupa ne izgleda izazovno, no ako ih je dvoje u igri, a po svemu sudeći jest, svašta se tu još može odigrati. Sve su ovo zanemarivi prometi, promjena mindesta i formiranje odgovarajućeg setup-a, u nekoliko dana okrene situaciju skroz naopačke!

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Flight
    • July 7, 2021 at 4:59 PM
    Quote from tollway

to nije niti će biti spektakularna dionica. nakon prošlogodišnjeg sukoba i svojevrsnog razdruživanja vlasnika, očekujem stabilnost i poneku manju akviziciju.

Ma joj daj. Jedan je popušio i out je. Drugi nastavlja sa svojom ekipom. Firma je dobra, al dionica je onako….na sporednom kolosjeku. Čeka valjda “vozni red”.

• Flight
    • July 7, 2021 at 4:50 PM
    Quote from Jubito

Pisao sam još u svibnju što se tu može očekivati.

Ne znam kako će 09.07. proći Glavna skupština, odnosno hoće li se tu nešto uspjeti pametno doznati i kakav je to najavljeni ispravak FI za Q1, nadam se da neće biti dodatnih neugodnih iznenađenja. Bilo bi dobro da netko od vas iz Zagreba ode na tu skupštinu pa proba nešto doznati.

Dakle nema ništa od objave 10. srpnja - dionica ide down.

Nema ništa od ZEM-a jer je sezona godišnjih odmora - dionica ide down.

Izađe polugodišnji FI - dionica ide još malo down.

Lako bi mogla do 3-3,5 kn, osim ako se ne pojavi kakav usisač, a i to nije isključeno.

Kolovoz - stagnacija cijene, letargija, a možda i lagani interes za kupovinu.

U jesen rasplet ZEM-a, a onda ako Bog da do kraja godine ili početkom iduće se objavi kupac. Pa slijedi odobrenje regulatora (mjesec-dva-tri) i u konačnici poziv za preuzimanje svih dionica od strane novog kupca.

Dakle, kako sada stvari stoje, nema ništa od konačne prodaje do prva tri mjeseca ili polovine iduće godine.

Display More

Grah prebranac ili tarot karte?

Ja mislim da se cijena uopće neće tako ponašati.

Sto se tiče skupštine ona ce proći onako kako je predloženo. Mene vise zanima koga ce NO imenovati u upravu nakon sto se konstituira.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 7, 2021 at 8:38 AM

Pa, ako je to taj, onda plovi prema Vijetnamu.

https://www.vesselfinder.com/vessels/TROGIR…-MMSI-238179000

https://www.vesselfinder.com/?imo=9222572

• DRY BULK

• Flight
    • July 6, 2021 at 10:37 PM

Danas je bilo zanimljivo trgovanje preko bare…

https://finance.yahoo.com/quotes/DSX,SB,…GOGL,NM/view/v1

Važe se smjer. Postoje neke prepreke po putu al dosta brzo bi mogli znati kojim smjerom ćemo.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • July 6, 2021 at 10:17 PM
    Quote from hugh

bio user35 u pravu ili ne, stvarno su se neki od vas "izkazali"........od početka se vidi da nema nikakve zle namjere i još vas ispituje kako i što da provjeri, prouči i popravi a dobar dio ga je ovdje ponižavao......nije išao "đonom" kao neki drugi do sada koji se nisu slagali sa večinom....... a on i dalje na vas kruhom dok vi na njega kamenom........ja sam prije mjesec, dva pisao da neki ovdje imaju "forumski ugled" i da ga uzalud prosipaju pa sam bio isključen.......i zato ču svim novima na burzi ovim putem poručiti da se čuvaju forumskih gurua i pametnjekoviča koji sve o svemu znaju jel se neče dobro provesti........

valjda neču opet bit isključen......haha....comedy club je ovo postalo.......

Ja bih zamolio moderatora da nam otvori jednu ispovjedaonicu. Posebnu temu i topic gdje se svaki forumaš ponaosob može požaliti konkretnim ili imaginarnim suparnicima, oponentima, sugovornicima, supatnicima, istomišljenicima i protivnicima.

Vidim da mnogi nose neki teret na duši, a to nije u redu. Ljudi se moraju olakšati i požaliti na stvarne ili izmišljene nepravde. Znam da nije topic al kako je sve vise zahtjeva od pojedinaca koji se osjećaju izgubljeno, neshvaćeno i marginalizirano predlazem da se napravi jedan primjeren kutak za sve nas koji se osjećamo tako kako se osjećamo.

I molim te moderatore nemoj me obrisati ni banirati. Nisam jako griješio iako sam ponekad malo dosadan i kudim ljude koji nemaju pojma o pojmu, a pogotovo one koji na reveru nose značku DCF!

Ufam se u zdrav razum i tvoje nevine i milostive ruke!I

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • July 6, 2021 at 5:45 PM

To i mene bas zanima? Sto cekamo 10. srpnja?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 6, 2021 at 5:39 PM
    Quote from user35

... znaci neotkljucani potencijal čuči u nekretnini vrhunskog potencijala, niske k.v.? zvuci kao neka neispricana prica sa zse...

Jao

Ne, lezi u diskrepanciji između knjigovodstvene i fer vrijednosti imovine i već upogonjenom potencijalu za ostvarivanje operativne dobiti. Kao i brzorastućem novčanom toku iz poslovnih aktivnosti. Brazorastucem u odnosu na situaciju od prije recimo godinu dana.

Al ne znam sto tebe to toliko brine ako tebi ne vriiedi vise od 20 kuna? Kolko onda po teb vrijedi ATPL ili NMM, NM?

Možeš slobodno pokazati analizom novčanih tokova i primjenom DCF-a?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 6, 2021 at 4:50 PM

Mitkko je korektno napravio izračun i ja mislim da je NAV trenutno i nešto veći od njegove procjene.

Adris je na susjednoj lokaciji do sada potrošio gotovo 400 milijuna kuna, a to je defacto za vrijednost zemljista .i mogućnost građenja jer će Adris prema zadnjoj verziji hotela postojeći hotel srusiti i smanjiti predviđene gabarite izgradnje za oko 6500 metara četvornih.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 6, 2021 at 4:32 PM
    Quote from user35

koliko sam čitao FS prodali brod pokrili dug, 32 mio HRK kaže NT na 31.3. od prodaje dug mat imovine.

ne razumijem što bi to ostalo visit van bilance negdje?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ajd i od tebe neke koristi konačno. Samo se okani DCF-a u bulk brodarstvu.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 6, 2021 at 4:16 PM
    Quote from Parica
    Quote from Flight

Tvoj model i projekcije su potpuno pogrešne. Jako je mala vjerojatnost da iz pogrešnih premisa i procjene dođeš do vjerodostojne i točne konkluzije.

A vidiš moja procjena usporednih brodara kaže cca 120 kuna. Ako kapital JDPL vrijedi 42 kune onda je fer cijena ATPL na razini od 150-200 kuna po dionici. A svi znamo da nije.

Oni su jedan brod prodali, a gdje su novci od njega u tvojem izračunu? I gdje to možeš trenutno kupiti bilo koji Hanfa za 5 mil USD. Pa veća je vrijendost Scrapa.

Nek se piše, al nek se ne pišu gluposti.

Odlicno,

Dosta sam dokupio JDPL danas...vrijednost brodova sam odredio konzervativno/odokativno...a šesti brod sam zaboravio, sto je odlicno jer znaci da je NAV po mojoj konzervativnoj procijeni preko 60kn...

Hvala koleg na opasci, znam ja cesto bit povrsan sto nije nekad ni lose jer se ukljuce i drugi...

Display More

Ne razumijem zašto koristiš riječ konzervativno. Tu nema ništa konzervativno. Ili podcjenjuješ ili precjenjuješ ili si u skladu sa stvarnom vrijednošću. Ti misliš da je konzervativno sinonim za Ad-hoc i tako ga koristiš.

I ovo sa prodanim brodom je malo složenije, osim ako isti nije bio u potpunosti amortiziran odnosno otpisan. Ja mislim da je NAV na razini od 80-tak kuna i ako na to primjeniš svoj 1.3 ponder onda se približavs onoj 100-120 kuna procjeni. Naravno, uz pretpostavku povoljnog refinanciranja duga te da nakon konsolidacije indeksi vozarina nastave rasti iii se barem održe na trenutnim razinama.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Flight
    • July 6, 2021 at 3:57 PM
    Quote from user35

pardon 22 HRK sa rev. brodova, što je opet malo manji spread do 35 HRK

Tvoj model i projekcije su potpuno pogrešne. Jako je mala vjerojatnost da iz pogrešnih premisa i procjene dođeš do vjerodostojne i točne konkluzije.

Quote from Parica
    Quote from user35

kolega mitko, ako imate još malo strpljenja :saint:

Evo me sa NAV ( mv brodova prema izvoru tablica Vaše malenkosti, a sve po metodi sa seeking alfa),

Koliko vidim u odnosu Vašu kalk, razlika je u dug imovini. tu mi se čini da imate mali pemac, gdje osim brodova navodite ostalu dug imovinu od 60 mio HRK (takva NE postoji u JDPL!!, vidi sliku 2 isječak iz FS revidiranog ili bilo koju bilančicu ove cash mašine :) ).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ps molim kolegu Flight također da baci stručni osvrt, kako bi unaprijedio buduće uratke...

Display More

Kolega, vidim napredujete, od skoro 0 vrijednosti do 35kn...još malo i eto i Vas na 50kn :)..NHF

Evo i mog petominutnog NAV-a...

Solin – cca. 15 mil USD

Peristil – cca. 14 mil USD

Sv. Dujam – cca. 14 mil USD

Trogir – cca. 6,5 mil USD

Split – cca. 5 mil USD

Poslovna zgrada – cca. 6 mil USD

=60,5 mil USD * 6,3 = 381 mil kn

+ kratkotrajna imovina 26 mil kn

= 407 mil kn

Obveze 337,5 mil kn

NAV = 69,3 mil kn/1,63 mil (broj dionica) = 42,3 kn po dionici

Vrijendost brodova je konzervativno određena iz sljedeće tablice

p.s. kolega, bravo za Vas, samo pišite i računajte...nek se debatira

Display More

A vidiš moja procjena usporednih brodara kaže cca 120 kuna. Ako kapital JDPL vrijedi 42 kune onda je fer cijena ATPL na razini od 150-200 kuna po dionici. A svi znamo da nije.

Oni su jedan brod prodali, a gdje su novci od njega u tvojem izračunu? I gdje to možeš trenutno kupiti bilo koji Handy za 5 mil USD. Pa veća je vrijednost Scrapa.

Nek se piše, al nek se ne pišu gluposti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt