1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • September 20, 2021 at 1:20 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ovde je prije slučaj da je netko vidio kamion, pa je od straha skočio u žbunje i tamo se polomio i izgrebao, na kraju kamion stao vozač te ukrcao i odveo do bolnice...

opet bolja varijanta, nego da te pincetom sakupljaju, ma i nije baš, tamo te opet čekaju oni s covid strašilima, ma ne može pošten ulagač nigdje naći svoj mir

Meni je samo žao što na brokerskom imam 10,54kn...zadnji put je ovakva prilika bila lani u 9 misecu

• Marin83
    • September 20, 2021 at 1:08 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Zamljiva mi je psihologija ekipe, nekidan po 580kn nitko nije prodovao, sada se prospipaju po 545kn...i onda će im biti HDZ kriv što ne mogu zaradit...

a skrećeš li ti na bankinu kada na tebe krene kamion ili onako iz čista mira

Ovde je prije slučaj da je netko vidio kamion, pa je od straha skočio u žbunje i tamo se polomio i izgrebao, na kraju kamion stao vozač te ukrcao i odveo do bolnice...

• Marin83
    • September 20, 2021 at 12:59 PM

Zamljiva mi je psihologija ekipe, nekidan po 580kn nitko nije prodavao, sada se prospipaju po 545kn...i onda će im biti HDZ kriv što ne mogu zaradit...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • September 20, 2021 at 12:38 PM

Dokupio malo TPNG po 41,20 kn.

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • September 19, 2021 at 3:50 PM

"Još je bolja situacija kada se pogledaju podaci fiskaliziranih računa čija je vrijednost za sada, samo u dosadašnjem dijelu rujna, za 33 posto veća nego u isto vrijeme 2019.", naglasila je ministrica. (Hina)

33% veća potrošnja u turizmu u rujnu 2021, nego u rujnu 2019, a sa približno istim brojem turista.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • September 17, 2021 at 11:07 PM

Prvi redner novog hotela Marjan ***** sa 285 smještajnih jedinica.

2021-09-16-10-01-2859-.jpg

05.07.2021 podnesen je uredan zahtjev za građevinsku dozvolu...

• Marin83
    • September 17, 2021 at 10:26 PM

Bacio malo malo pogleda na rezervacije JDRN-a za ostatak rujna, 10-tak hotela puni do čepa(sve rezervirano za rujan), a u ostalima pokoja soba slobodna, obično rupa od dva dana....prezadovoljam sam, i danas sam malo Jadrana dokupio...

Neka moja slobodna procjena Jadrana za ostatak rujna je popunjenost kapaciteta od 80-85%. 8)

• Marin83
    • September 17, 2021 at 9:05 PM
    Quote from Neo

Jedini problem je sto lupamo u gornji mjesecni bollinger.

Lupnite muški... ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • September 17, 2021 at 4:22 PM
    Quote from tollway

to je potpuno točno. ali zašto onda osjetno raste cijena polovnih? pogotovo starih nekoliko godina.

Zato jer se umjetno stvara nestašica novih automobila, pa se povecava potražnja za starima, što opet vuče cijenu polovih gore...iako realno cijene polovnih automobila po našim domaćim oglasima su već nekoliko godina formiraju po principu (za isti model i paket opreme):cijena novog automobila minus PDV, i to za polovnjake stare 2-4 godine i do 100k kilometara:)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • September 17, 2021 at 3:56 PM
    Quote from Roki

Prodaja automobila u Europi se smanjuje, nakon nekoliko mjeseci blagog oporavka prodaja je zaustavljena zbog nedostatka čipova pa se više ne može mjeriti ni s prošlogodišnjim pandemijskim rezultatima.

https://www.poslovni.hr/kompanije/dram…rofalni-4305759

Možda zato, jer su cijene cca 20-25%, veće nego 2019, a milijunI novih automobila proizvođači drže na livadama, bez namjere da ih prodaju, a ko fol nema dovoljno auta radi čipova...nisu ljudi budale..

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • September 17, 2021 at 12:25 AM
    Quote from noviulagac

svaka vama cast kad se usudite nekome predloziti ulaganje u dionice.

S obzirom na Borg ekipu na vlasti, bojim se da lex Agrokor nije zadnje nulovanje dionicara. Ne zelim da me prijatelj/poznanik sutra lovi i pljune mi u lice

Meni je ex predložila da ima toliko i toliko ušteđevine, da uzmem taj novac i uložim u dionice, naravno odbio sam, jer jednostavno ne mogu biti sa tuđim novcem slobodan i raspolagat kao sa svojim. Također mi ne pada napamet kazati uloži tu i tu, pa da mi kasnije predbacuje, neka joj inflacija to lijepo gricka i mirna Bosna.

Čim smo prekinuli počela je raditi financijske gluposti, prodala garažu, auto i potrošila većinu štednje da bi otišila u Englesku radit, da bi joj trebalo 18mjeseci da shvati da joj najam stana i ostali troškovi drastično više novca pojedu ,nego li zaradi. Pa se vratila nazad, sada radi nekakva low end posao i kupila je auto koje se kvari svakih 15 dana. Srećom nije stan prodala.

Zanimljivo je kako ona kao i ostatak ekipe koja donosi po sebe pogubne financijske odluke, imaju tendenciju kriviti državu, sustav ili vlast za osobnu glupost!

• Marin83
    • September 16, 2021 at 1:35 PM
    Quote from zlocesti

marin

--------kako se zove, a jedino što znaju je kao hrčak spremat na hrpu, što je vjerovatno posljedica traume siromaštva u djetinstvu.--------

Je. Ovo je jedna od velikih istina i zapreka mnogima u trgovanju.

Trgujemo tako kakvi smo, dok ne naučimo bolje

Pa to i je glavni problem, uz to vrlo mali postotak populacije ima urođenu sposobnost akumulacije kapitala u uvijetima potrošačkog društva, gdje si u napasti 24/7 ,a i bliska okolina očekuje da trošiš.

I sada kada skupe određeni kapital, strahovito se boje da ga ne izgube, a nemaju afiniteta prema ikakvim financijskih instrumentima(mislim pola ih je u grču od hebenog bankomata), a zadnji put kad su nešto novo naučili je bilo u srednjoj školi...i sad ti takvim ljudima objasni da ne moraju samo oni radit za novac, već da i novac može raditi za njih...

• Marin83
    • September 16, 2021 at 12:48 PM
    Quote from NaBiduAsku

da prodam stan 1/3 bi išla ovdje, dosta u HPB, ERNT, PODR i KODT

na banci kamata NULA, ne znam što ljudi čekaju. Ali njihova stvar, umjesto da pokupe neke dobre dijonice sa ZSE pokupit će negativnu kamatu i inflaciju.

Znaš kako Ameri kažu, trebaš se nekim poslom baviti najmanje 10000 sati da budeš stvarno dobar u njemu i sa nekim teoretskih predznanjem prije toga...a ti ljudima predlažeš aktivno trgovanje na burzi, a pola ih ne zna kako se zove, a jedino što znaju je kao hrčak spremat na hrpu, što je vjerovatno posljedica traume siromaštva u djetinstvu.

• Marin83
    • September 15, 2021 at 8:37 PM

Najvažniji dio po meni iz koleginog linka;

”Kapaciteti u najvećim domaćim hotelskim kompanijama bilježe odličnu popunjenost do kraja rujna, a svakim danom se sve više popunjavaju kapaciteti za listopad. Prema sadašnjoj situaciji, ako ne bude nekih nepredviđenih događaja, i u listopadu će, zbog tržišnog interesa, biti otvoreno više od 60 posto domaćih hotela....

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • September 15, 2021 at 3:40 PM
    Quote from Moller

samo strpljivo, ovdje neka baba kruži malo malo, možda se i spotakne, e onda treba priskočiti u pomoć

Jel to vi kolega prodajete??? znam kod vas da treba čitati između redaka u vašim ponekad ironičnim upisima:)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • September 15, 2021 at 3:34 PM

Dokupio malo VLEN-a po 9,10 kn

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • September 15, 2021 at 2:27 PM

Izgleda da netko malo veći izlazi iz VLEN-a, i to baš onako na brzinu i na silu. Šteta što nisam stigao postavit nalog na 9.10kn, dok sam ga postavio, već prošla baba sa kolačima:)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • September 15, 2021 at 12:54 PM

Danas se napokon nešto prodalo:

-malo HPB po 580 kn

-malo LKPC po 545kn, kupljeno prije par dana po 505 kn

• Marin83
    • September 14, 2021 at 11:25 PM
    Quote from tizian1
    Quote from MickeyM

I ja se isto mislim kolega @Neo... jer sam zadnji puta 14,15 i 16.01.2020. baš po 640 prodavao dio, ostalo je nešto u čekanju!

Momci što prije prodajte. Šta će Vam HPB. ^^ ^^

Na ATPL se zarađuju pare.

Brate, uništavate forum i tjerate ljude sa stalnim spominjanjem ATPL na svakoj božjoj temi...

• Marin83
    • September 14, 2021 at 8:26 PM
    Quote from Sinner99
    Quote from Marin83

HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka

Možda ovi u HPB napokon odluče isplatiti dividendu...

Bilo bi lijepo bar 5%, da napokon zivne ova dionica, zatucana pri dnu i nikako da krene. Ali nadajmo se

Nekako sam uvjeren da će doći do isplate dividende dogodine, fondovi budu malo lobirali, ne brini...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt