1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 1, 2021 at 12:19 PM
    Quote from plavi01

ja sam negdje sanjal da je balkan dobro podcjenjen i da stranci dolaze nekaj zaraditi dok još nede svjetski potop

Objasni mi kako će zaraditi?! Kupiš 2-3% dionica firme cijena skoči u nebo...ideš izaći sa 2-3% dionica firme cijena padne u ambis.

• Marin83
    • October 1, 2021 at 12:11 PM
    Quote from nascar

evo upalia se prava trgovina i na ERNT

Da mi je znati tko je kupio ...

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • September 30, 2021 at 12:07 AM

Rujan s 94 posto noćenja iz rujna 2019., u kampovima porast od 24 posto

• Marin83
    • September 29, 2021 at 4:51 PM
    Quote from Paulie

Pa zato jer su davali građevinske dozvole nelegalno na mjestima gdje ponajprije hoteli nisu smjeli nicati. U tim kriminalnim radnjama se gotovo uvijek radilo o luksuznim hotelima. To je pitanje korumpiranosti države i kriminala, ne cijene nekretnina.

Ja sam apsolutno za URBANIZAM i PLANIRANU GRADNJU.

Upravo je to uzrok visoke cijene nekretnina...broj građevinskih dozvola na godišnjoj razini se namjerno drži vrlo malim, ako nisi sa njima uvezan postavljaju ti takve uvjete da ti se uopće ne isplati graditi. Gotovo do jedna stambena zgrada je predimenzonirana, kako po pitanju katnosti, tako i po pitanju izgrađenosti parcele.

Quote from Miro

Ma dajte stvarno?

To je priča za javnost. Zato sto se želi prikazati da se nešto radi na polju suzbijanja korupcije i da se javnost okrene u stranu kontra od one na kojoj se rade puno vece malverzacije al pod patronatom ekipe slizane s vlašću.

Pokušajte ishoditi bilo kakvu dozvolu u Splitu za izgradnju bilo čega. Nemoguc posao. Nitko vise ne želi potpisati uvjete građenja po postojećem GUP-u. Dakle, represivni aparat u rukama nekiolicine odabranih pod značkom trobojnice je postao prostorno-planski instrument i odobravatelj zahtjeva. Ako niste njihovi nema gradnje. U suprotnom možete se zaliti Miistarstvu zbog ogluhe administracije i čekati i do nekoliko godina da se riješi vas slucaj.

Jeste li pogledali i provjerili za sto su konkretno ljudi u ST optuživani u nedavnim aferama? To je lakrdija i drzavni terorizam odabrane manjine nad marginaliziranom i (pre)poslušnom većinom.

Hvala kolega, pokušavam im objasniti ,ali ne ide nikako.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 4:25 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Marin83

Zato, jer je površina države svega 1,95 četvornih kilometara, radi se o poreznoj oazi, gdje je država politika privući bogate strance da tamo žive, a ne da imaju špekulativne nekretnine i da stoje prazne.

Zašto politika Splita, Dubrovnika ili Zadra također ne bi bila privući bogate strance ? Ne vidim po čemu su ti gradovi ružniji od Monte Carla, dapače moramo privlačiti imućne i sposobne ljude koji će trošiti i investirati.

Smisao stana je da se u njemu stanuje. Ako ti ne želiš, barem ga iznajmi, privedi ga njegovoj primarnoj svrsi. Što misliš zašto je USKOK nedavo pozatvarao pola odjela za izdavanje građevinskih dozvola u Splitu?!

To što se na obali događa u pojedinim gradovima, je najdestruktivniji kriminal koji postoji, jer njegove posljedice ostaju u prostoru, desetljećima pa i stoljećima. A o društvenim posljedicama neću ni pričati.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 4:15 PM
    Quote from Paulie

Zašto stan od 50 kvadrata u Monte Carlu košta 10 milja eura ?

Zato, jer je površina države svega 1,95 četvornih kilometara, radi se o poreznoj oazi, gdje je država politika privući bogate strance da tamo žive, a ne da imaju špekulativne nekretnine i da stoje prazne.

EDIT:Daj kolegice Ivana niste više zanimljivi sa tim serijskih dislajkovima.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 3:46 PM

GUP je odredio određeno područje za stambenu izgradnju, te na temelju toga se planira izgradnja javne infrastrukture. Ne , ne može se stanovi graditi i držati prazne godinama, a bi se s njima špekuliralo.... mislim može se na malom uzorku, tu će sustav žmirit, ali kad to pređe u sistemski problem sustav će reagirati.

Npr. u Berlinu je prošao referendum o nacionalizaciji 250000 stanova u vlasništvu privatnih firmi. Pa sad vi špekulirajte koliko hoćete.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 3:25 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Marin83

Po podacima HEP-a(koji već neko vrijeme cirkuliraju)u Splitu oko 10000 stanova ima mjerila na kojima nije očitana potrošnja el. energije...dakle netko namjerno drži stanove praznima, što za posljedicu ima visoke cijene kvadrata.

Ukoliko kupim stan imam ga pravo držati praznim. Moje je vlasništvo kao i odijelo koje ne koristim. Ili u najmanju ruku kao i dionica koju ne prodajem.

To je isto kao da kažete da je neka dionica skupa, recimo INA, a ljudi neće da je prodaju jeftinije, odnosno na ono što vi smatrate realnom vrijednošću.

U SDŽ ti je neto plaća 5150 kn, jedan kvadrat novogradnje ti košta oko 22k kuna...ti meni želiš reći da čovik mora raditi za niti 3 kvadrata stana cili godinu?! Ti sad mene zezaš ili???

Ovo u Splitu je klasično kartelsko udruživanje i svrhu određivanja cijene kvadrata novogradnje, a sve amenuje prešutno i Grad.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 2:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Po podacima HEP-a(koji već neko vrijeme cirkuliraju)u Splitu oko 10000 stanova ima mjerila na kojima nije očitana potrošnja el. energije...dakle netko namjerno drži stanove praznima, što za posljedicu ima visoke cijene kvadrata.

da nije Evergrande gradio i po Splitu

Planiraš gradit zgradu od cca 25 stanova prodaš 5-7 stanova prije gradnje, kupcima daš 5k eura popusta(ovi sretni ko mala dica), imaš 2o novih stanova u svome vlasništvu, a da nisi lipe uložija. Onda lijepo stave 3000 eura/kvadrat na preostalih 20 stanova i lijepo prodaju godinama ako treba, nije mu ćaćino pa da mu je priša.

Drugačije ti se stanovi u Splitu ne grade, naravno moraš biti u talu sa Gradom, jer inače nećeš dobit sve papire nikad, pa ni tada. Ali eto, tržište, regulira cijenu, kako kolege kažu.

I onda se Ameri dive Grand Cardone-u kako dođe do nekretnine kroz 20-tak godina, uz vrlo mali udio svoga kapitala uloženog, a ovi likovi ne ulože ni 1 lipu svog kapitala, a kroz pola godine imaju 20 stanova u svome vlasništvu.

Tako da niakakav Evergrande koji radi na dug, ovo su ti Matani.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 2:37 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Marin83

Recimo u Splitu je od 1991 izgrađeno 25000 stanova, a broj stanovnika se samnjio za cca 40000...kažeš tržište regulira?!

regulira ponuda i potraznja.. dok god je netko spreman platit vise cijene ce biti vise - ko i kod dionica - AMC cisti primjer

• Marin83
    • September 29, 2021 at 2:33 PM
    Quote from Paulie

Živimo u kapitalizmu i tržište određuje cijenu svega pa i nekretnina. Naravno svatko ima pravo misliti da nešto vrijedi manje ili više, ali isto je na tržištu dionica, većina formira cijenu. Split je turistički procvao zadnjih 10-tak godina i naravno da će nekretnine biti visokih cijena. Zar isto nije svugdje na obali gdje je poželjno živjeti ?

Kome je skupo nek ne kupuje ili nek ode u Zagoru, Liku, Slavoniju, nekretnine su tamo prejeftine. Ne moraju svi živjeti u centru gradova niti na moru.

Recimo u Splitu je od 1991 izgrađeno 25000 stanova, a broj stanovnika se samnjio za cca 40000...kažeš tržište regulira?!

• Marin83
    • September 29, 2021 at 2:27 PM
    Quote from dionicar
    Quote from NaBiduAsku

2016. kupio sam solidnu starogradnju, 1973. godiste za 890 eur kvadrat, sad to vrijedi 1500. Rijeka.

bravo! ali "vrijedi" ako postoji kupac po 1500 ;) kao i npr sto za mene dionica tehnike vrijedi 1000 komad ako postoji kupac ;)
    nadalje, i da postoji za 1500, vrijedi vam 1500 ako imate gdje drugdje zivjeti...

I opet ste jeftiniji od Splita..u Splitu se recimo socijalističke kocke u radničkim kvartovima, građene 70-tih prodaju po 2000 eura/kvadrat i to bez lifta, bez parkinga i bez termo fasade.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 11:51 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Kolega nemojte se ljutiti, ali vi stalno kupuje PTKM na ovom padu, od 60kn pa sve do 37kn,a nikad niste u dionici i nikad niste u gubitku... vašu ulagačku strategiju treba proučavati na ekonomskom fakultetu, tzv. Houdini strategija.

gdje sam napisao da nisam u gubitku na PTKM, za mene podnošljivom

Ja sam se ovoga "zla" riješija sa prosjekom izlaska od cca 50kn i ne pada mi napamet opet ulazit iznad 30kn. Ono što cijenu drži na ovim razinama (koje nemaju veze sa mozgom) jest što se ljudi nadaju da će se opet ponoviti oni ekstremni profiti, što je malo vjerovatno, što zbog zelenih politika, odnosno velikih emisijskih naknada za CO2, što zbog ogromnih ulaganja koje će Petrokemija morati imati narednih godina( a ta ulaganja će značiti, veću ili manju obustavu proizvodnje).

• Marin83
    • September 29, 2021 at 11:32 AM
    Quote from Moller

vi se kolegice uvijek nekako zabrinete za tuđe postupke, opustite se, omjer rizika je podešen iznosu ulaganja, osobno nisam početnik, a neću valjda biti ni gubitnik, iako mi se na portfelju danas umjesto prinosa +32,32% ukazalo +31,98% i malo me počelo zabrinjavati da ne bi do kraja godine palo ispod 30, onda bi to za mene bilo poražavajuće

Kolega nemojte se ljutiti, ali vi stalno kupuje PTKM na ovom padu, od 60kn pa sve do 37kn,a nikad niste u dionici i nikad niste u gubitku... vašu ulagačku strategiju treba proučavati na ekonomskom fakultetu, tzv. Houdini strategija.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 11:25 AM
    Quote from Marielena
    Quote from tin

Meni se čini da masakr nije ni otprilike gotov....s obzirom na cijenu plina teško će izvući bilo kakav profit.

Slazem se kada ljudi kupuju dionicu jer je pala, a ne uvazavaju se fundamenti.

Tako sam i ja pocetkom 2020 godine kao pocetnik kupovala Atpl po 300 kuna jer je dionica pala, a vozarine pale u podrum.

Petrokemija je i pri ovim cijenama, najprecijenjenija dionica na ZSE. Kolega Moler valjda misli da kupuje Teslu.:)

Ne želim ispasti bezobrazan, ali ovde se kupuje kutinski zrak.

• Marin83
    • September 29, 2021 at 10:07 AM

Ode Petrica na 37 kn....ova dionica je ove godine masakrirana...

• Marin83
    • September 28, 2021 at 3:55 PM
    Quote from NaBiduAsku

HDZ? :D

Vidim da kolegici Ivani fali pažnje, pa nam redom dijeli dislajkove. :D ^^

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • September 28, 2021 at 3:38 PM
    Quote from zlocesti

Što li kani onaj maneken sa tisuću komada na asku, na 43 kn :/

Evo ga na 42kn, ništa kolegice prilika da dokupite, ja sam ionako puno do čepa.

• Marin83
    • September 28, 2021 at 3:28 PM
    Quote from BudFox

Po meni te dvije stvari nisu usporedive, jer kada radiš, uglavnom si stalno u dobitku :) .

Osim ako i kada ne primaš plaću, ali ni onda ne ideš u minus, nego, ajmo to tako reći, si na nuli.

Ovdje možeš otići i u jednu i u drugu stranu, pa se ne uzima dovoljno u obzir kada zaglibiš i

odeš u minus jedne godine, jer se oporezuje godina po godina, te se ne uzimaju u obzir gubitci iz

prošle ili nekoliko prošlih godina kada je situacija na tržištu bila loša.

U firmama je sasvim normalna situacija da se gubici iz loše godine prenose nekoliko godina i da se

odbijaju da poreza na dobit, a zašto onda to ne bi i ovdje bilo tako?

Display More

Kolega ako ne radiš, već si dobio otkaz, svo vrijeme koje nisi radio, a da nije tvoja volja, zar to nije gubitak, koji bi se trebao priznati kad počneš raditi ?!

EDIT: ovo vam je ujedno odgovor i na prethodni post koji ste mi uputili!

• Marin83
    • September 28, 2021 at 3:24 PM
    Quote from Marielena

Nema pravednih poreza. Svaki porez je nepravedan.

Naravno da postoje pravedni porezi, a idu ti:

OSOBNI ODBITAK + UZDRŽAVANI ČLANOVI + PROGRESIVNI POREZ( stope od 10%, 15%, 20%, 25% npr) ovo samo treba primjeniti na sve prihode koje ima ista fizička osoba.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt