1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • November 2, 2021 at 4:29 PM
    Quote from hugh

ovaj "dečko" na 400 i njegov "prijatel" na 405 ne uljevaju baš neku nadu za odbijanac sutra......al živi bili pa vidjeli.......neče valja opet razočarati bajere u dipu......al dali su do znanja da ima toga još.......samo smireno i skoncentrirano......taj sam moto pokupio od drage kolegice i kad neznam kud bi, tog se sjetim.....

Ja računam na taj odbijanac od 8-10%, baza 400kn. Čekamo sutra na asku.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • November 2, 2021 at 4:26 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

skupim ja mrežu odem istrest masline u kacu, a ono izlazi kolegica Zloćka, nešto šušlo, a ona skoči drito u mrežu...mora bit da se zaplela ^^

Nadam se samo da nam se kolegica nije ozlijedila :)

Lako za to, taman zapuvalo bilo, pa joj raznilo sve papire brodara po principu: pola pije pola šarcu daje... :D

• Marin83
    • November 2, 2021 at 4:22 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Istina kolega, evo danas zadnje stablo, lipo staviš dole mrežu i ove na vrhu smo stapom tučeš ^^ako ne ide štapom idem grabljicama...

Dakle, padaju čim nešto šušne. :D

skupim ja mrežu odem istrest masline u kacu, a ono izlazi kolegica Zloćka, nešto šušlo, a ona skoči drito u mrežu...mora bit da se zaplela ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 2, 2021 at 4:12 PM

Prodao pola ADRS2 po 427 i 430kn i od toga kupio:

-ATPL po 406kn

-TPNG po 38 kn

• Marin83
    • November 2, 2021 at 4:06 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Jako stresan dan za brodare..hvala bogu, berem masline pa ne razmišljam o tome... =O

ako ti je kao na burzi, imaš sreće, same otpadaju

Istina kolega, evo danas zadnje stablo, lipo staviš dole mrežu i ove na vrhu smo stapom tučeš ^^ako ne ide štapom idem grabljicama...

• Marin83
    • November 2, 2021 at 2:11 PM

Crni utorak brodara...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 2, 2021 at 1:44 PM

Evo kupio ATPL po 406 kn., nakon dugooo vrimena :P

• Marin83
    • November 2, 2021 at 1:32 PM
    Quote from tento

Gdje su nestali prodavači!

Ne znam di su prodavači, ali prvi kupac je na 410kn...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 2, 2021 at 1:07 PM
    Quote from MickeyM

+ATPL jos malo! Svi pisu da su kupili, jel netko mozda i prodao ATPL papirice ili su oni nama s neba pali?

Nemaju obraza napisat poslin pustih raketica na mjesec, te držanja do 2023.

• Marin83
    • November 2, 2021 at 12:57 PM

Jako stresan dan za brodare..hvala bogu, berem masline pa ne razmišljam o tome... =O

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 2, 2021 at 12:36 PM
    Quote from NaBiduAsku

+ ATPL prosjek 437... nije dobro :D Ovo danas je bilo stvarno mrvicu pretjerano.

Baltic Exchange Dry Index | 1985-2021 Data | 2022-2023 Forecast | Price | Quote
    The Baltic Dry Index rose 1.4% to 3,657 on Tuesday, its highest since June of 2010 and extending gains for a sixth straight session, amid sustained demand for…
    tradingeconomics.com

Ovako sma i ja Petrokemiju dokupljiva,a ignorira cijenu plina i Co2 naknada...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • November 2, 2021 at 10:01 AM

Evo je kolega PBZ skrbnički otresao zadnjih 3500 dionica, koje je držao na asku po 42kn....

• Marin83
    • November 2, 2021 at 9:56 AM
    Quote from MickeyM

Ovaj je forum "odisao" vec odavno o cijeni sa 4 znamenke! Ja ne mislim nakon ovog dobrog-super izvjesca svoje papire sa minusom prodati.

Doci ce i te 4 znamenke valjda!

ništa prodavati prije 2023....

• Marin83
    • November 2, 2021 at 9:50 AM
    Quote from deny_09

Kad krene dole sve ide, bez obzira na izvješća... ;)

Neka se ispucaju do podne, kasnije to okrene... ;)

• Marin83
    • October 30, 2021 at 11:47 PM

Ovo je samo u Kini cijeli 3Q...

China’s port congestion ties up 565 bulkers

16% of the global dry bulk fleet is tied up by port congestion

• Marin83
    • October 30, 2021 at 11:20 PM
    Quote from Parica

Sad sam tek bacio oko na .pdf izvjesce...i ono sto vidim je da im je utilizacija 90,3% ALI ZA DEVET MJESECI (sijecanj-rujan)...komparirajuci sa q2 dolazim do sljedecih cinjenica za q3...

Raspolozivi dani u q3 su 1103, a operativni 908...sto znaci da je utilizacija za q3 82%...pa to znaci da su imali 140 operativnih dana manje (da je utilizacija 95%) u odnosu na q2...obzirom da je ostvarena prosjecna vozarina u q3 oko 17k USD/d ispada da je u manjoj utilizaciji isparilo cca 15 mil kn...i to je cista dobit jer dnevni troskovi broda idu, bio on u funkciji ili ne...

Ponavljam, ovih 15mil manje dobiti se ne odnosi na utilizaciju 100% vec na 95% sto vec godinama imaju i nije nesto sto oni obicno ne realiziraju...e sad pitanje je jeli manja utilizacija rezultat "trcanja" za spotom i balast dana (kako je kolega u prethodnim postovima napisao) ili je rezultat jednokratanog dogadjaja...

Tako da, iz perspektive operativnih dana, dobro su natukli para...moglo je to i preko 60mil kn da se sve poslozilo...

Iskreno, ovo mi je super pozitivna informacija jer pokazuje da ima dosta prostora (33%; za dodatnih 15mil kn sa 45mil kn) za rast dobiti samo na temelju utilizacije...bolesno

Možda se ovde gube dani?! npr. obala Kalifornije, Los Angeles:

211013-aerial-port-of-la-ew-401p-abc364.jpg

https%3A%2F%2Fd6c748xw2pzm8.cloudfront.net%2Fprod%2F716461a0-2d8f-11ec-a116-4f3a5cf4749c-standard.png?dpr=2&fit=scale-down&quality=medium&source=next&width=700

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • October 30, 2021 at 5:00 PM
    Quote from accountant

Ok. Može biti i tako kako navodite, nisam obraćao pažnju.

Stvar je procjene. Nema prepreke da se nešto amortizira u 12 mjeseci. To bi onda značilo da nisu htjeli veći gubitak u ovoj godini te su dio iznosa amortizacije prebacili na drugu godinu.

Ništa je kolega ne tvrdim decidirano, ali pokušavam logikom povezati brojeve... :/

Ispravite me slobodno amortizira se ulaganje u imovinu?! Što će reći da oni tu imaju amortizirati samo novi metal za dokove, rad na dokovima je njihov, pa to ni ne ide u amortizaciju, već u trošak plaća.

• Marin83
    • October 30, 2021 at 4:43 PM

Koliko sam ja skontao amortizira se isključivo materijalna imovina, najmanji rok za takvu amortizaciju je dvije godine elektronika npr.?! Troškovi do 3500 kuna otpisuju se jednokratno,tj, oni se ne amortiziraju?! Zemljišta i šume se ne amortiziraju, iako su materijalna imovina.

Ovde vidim da je materijalna imovina porasla sa 274 na 282 milijuna, a kvartalna amortizacija je porasla sa 5,5 miljuna kuna na 11 milijuna kuna, ja bi rekao da su oni taj rast vrijednosti dokova jednokratno amortizirali, te da će sljedeći kvartal amortizacija opet ići po 5,5 milijuna kuna.

• Marin83
    • October 30, 2021 at 4:00 PM

Nitko nije primjetio da je Lenac smanjio svoje obveze za dodatih 16 milijuna kuna....te kratkoročna potraživanja sa 75 na 29 milijuna kuna...

jedno pitanje ova pojačana amortizacija(x2) , radi rasta vrijednosti doka 11 i doka 5( uslijed remonta), je jednokratna ili???

• Marin83
    • October 29, 2021 at 7:33 PM
    Quote from Mrcash

ludo vrijeme, luda berza . Tankeri natuku 18 milja gubitka, diona u laganom plusu , isto i sa plastičnom jučer. Ovdje para kapa što bi rekao vojko v , diona u bunar. Novo normalno čini mi se na djelu . Al neka , svaka sila za vremena

Molit ću lijepo, ukupna sveobuhvatna dobit je +4 milje kuna. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt