1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • January 4, 2022 at 2:48 PM

Toliko toga je bilo povoljno zadnjih mjesec dana, ali keša ima koliko ima, nažalost... :(

• Marin83
    • January 4, 2022 at 2:36 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Marin83

Jel može link od tog članka jučer??? Meni izbacuje samo za onaj tanker...

Nije lijepo što plašite ljude, namjerno(propustili ste priliku za dokup, i to je to)....realno je da bi i 3Q kvartal bio sa dobiti od 3 milijuna kuna, da nije bilo pojačane amortizacije od 5 milijuna kuna.

Ne može biti kvartal loš, ako si drastično podigao vrijednost dvaju dokova kroz remont. A to se napravit moralo.

Ne plašim ljude, kolega, smajlić je na kraju da bi prikazao nelogičnosti oko ove dionice. Ovo nije smjelo ni pasti ispod 13 kn po mojoj računici, al dobro. D'artagnan je sve napisao. A drugog kolegu molim da ne nagovara na plaćanje poreza (sell on news), evo još jedan smajlić pa zaključite sami :)

Gospon Mirko i Ivana su je zakucali...da nisu oni prodavali ne bi ni išla ispod 10kn...

Quote from D_artagnan
    Quote from accountant

ma to je normalno, na ovakve članke treba sell on news

bar oni koji su strpljivo skupljali zadnjih mjeseci

za dulji rast ovdje mislim da ipak treba riješiti ovu neizvjesnost s nabavom doka

jer stari samo što se ne raspadne, a s većim novim mogu zaprimati i veće brodove, to bi bio game changer

IMHO

Ma dok je samo extra bonus, i ovako bez doka trenutna cijena je smjesna.

Bas kad sam gledao prinos za proslu godinu, gledam kako mi vlen, njaahhh nema nikakve logike da je bio na 8kn, al to je TK.. logika je da nema logike.

Uglavnom samo neka oni rade, prije ili kasnije se to naplati.

Display More

Prosjek mi je 8,75kn, kao i ti vrednujem ovo 13kn min...ali ne na način da poleti na 13kn i odma se stropota dole (po principu tko je jamija, jamija je), već da na tim razinama i ostane...

• Marin83
    • January 4, 2022 at 1:25 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Sve šta je išlo kupilo se po asku.Lijepa priča nakon jucerasnjeg članka u Novom listu!

Jel može link od tog članka jučer??? Meni izbacuje samo za onaj tanker...

Quote from Sheki

Ja napisao da je uplovio merikanec a vi odmah digli cijenu. Još ovi iz Novog lista i eto ti sreće. Vraćaj to natrag, bit će loš izvještaj za zadnji kvartal, a budućnost...tko još gleda budućnost... :)

Nije lijepo što plašite ljude, namjerno(propustili ste priliku za dokup, i to je to)....realno je da bi i 3Q kvartal bio sa dobiti od 3 milijuna kuna, da nije bilo pojačane amortizacije od 5 milijuna kuna.

Quote from diokidina
    Quote from Sheki

Izvjestaj za 3.kvartal je bio los,

Ne može biti kvartal loš, ako si drastično podigao vrijednost dvaju dokova kroz remont. A to se napravit moralo.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • January 4, 2022 at 11:45 AM

Lipo ask počišćen danas na VLEN i LPLH. :thumbup:

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 3, 2022 at 6:37 PM
    Quote from D_artagnan

Nemoj samo sutra trcati unutra po 420-30 😅

jbg zakasnio sam došao sam bio u 9.35h, mislimo sam dignit nalog na barem 399kn, a i nije bio neki iznos.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 3, 2022 at 4:18 PM

Dok sam se jutros bavio autom poklopilo mi ATPL na 390kn...1 radni dan držanja 2.5%.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • January 3, 2022 at 11:23 AM
    Quote from dionicar

Vidim ja dobro da je u prosincu RH povećala udio u HPBu .?

To je HBOR prebacio svoje dionice...tako da nije država ništa kupovala, ako to sugeriraš!

• Marin83
    • January 3, 2022 at 11:15 AM
    Quote from diokidina

Kupuje opasno znajuci da si ti u plusu.

Nisam jutros pametan, auto mi ne pali, a svi meštri na godišnjem do 10.1....tako da bi molija da mi svoju pošalicu objasniš, jer je ne kužim???

• Marin83
    • January 3, 2022 at 10:59 AM

Kako se na LPLH nasilno pokušava srušiti cijena, netko na 131kn naprdio ASK sa 792 dionice...da ne bi slučajno cijena otišla gore...

• Marin83
    • January 3, 2022 at 10:07 AM

7 dionica u portfelju svih sedam u plusu, baš je lipo vidit...

• Marin83
    • January 3, 2022 at 10:04 AM

Netko kupuje na Lencu opasno već danima...sada sam već u plusu...

• Birtija

• Marin83
    • January 2, 2022 at 5:50 PM
    Quote from Marin83
    Quote from zm1

Drzimo figevda se otvori ,jer ovo je vec ozbiljna stvar za istrazivanje dubina svemira . A mozda i registrira koje umjetno svjetlo ko zna ,mozda nam kažu a možda i ne

Da, 10 milijardi dolara vrijedan projekt, projekt koji traje od 1996 godine...kad bi preračunali ovaj iznos u današnje dolare, to je protuvridnost jednog američkog nosača zrakoplova ili recimo 150 F-35A po flayaway cijeni.

Ukratko, ako sve prođe ok, sve što do sada znamo o svemiru van sunčeva sustava, možemo baciti u smeće.

Dobre vijesti iz NASA-e, Weeb teleskopu je preostalo goriva za 10 godina misije, umjesto 5, 5.5 godina koliko je inicijalno planirao. Ovo je postignuto zahvaljući izvarednoj preciznosti europske rakete Ariane 5 koja je dovela Weeb u točno predviđenu putanju, radi čega teleskop nije trebao puno korekcija putanje, što u prevodu znači nije potrošio većinu planiranog goriva za ispravak putanje.

Zahvaljujući Europljanima Amerikanci su dobili jedan teleskop besplatno.

• Marin83
    • January 2, 2022 at 3:18 PM
    Quote from zlocesti

Koji je u stvari problem u Lencu, osim što papir nije ničija Darlling ?

Gospođa Ivan i gospon Mirko su prosuli u mjesec dana oko 150k dionica, koje su kupovali trejderi u nadi da će okrenuti brzo novac...Ivana i Mirko su srušili cijenu sa 10 na 9kn, a onda nestrpljivi trejderi sa 9 na 8kn, također mnogo njih je zatvorilo poziciju, jer nije moglo trpiti i dalje minus od 40%...sada opet neko kupuje i to poprilično, digao je cijena na 8.85kn.

• Kolike prinose ostvarujemo

• Marin83
    • January 1, 2022 at 5:14 PM

Bacio sam brzinski pogled na 2020 i 2021, zanimale su me isključivo prodaje ,a ne stanje portfelja. Ukratko, 2020 mi je na svakih 2k kuna dobiti bilo 1k kuna gubitka, a 2021 na 3k kuna dobiti, 1k kuna gubitka, sa tim da mi je 2021 80% gubitak učinilo moje preseravanje sa PTKM.

I mogu reći da mi je u 5-6 mjesec ove godine dok nisam provario tu petrokemiju, bilo opalo dosta samopouzdanje, a i ta cijela prva polovina godina je bila povuci potegni po pitanju ikakve zarade.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • January 1, 2022 at 1:40 PM
    Quote from Parica

1.Prosjecni godisnji prinos od 20% u 20g povecava inicijalni ulog za 36 puta, meni dosta...

Hrvatski Warren Buffett u nastajanju. ^^

• Marin83
    • December 31, 2021 at 2:25 PM
    Quote from Kayser Sose

U 2021.g 922,24 kn (devetstotina i dvadeset dvije kune) prinos od dividende. Eto pa nek puknu zavidni.

U većini situacija je bilo bolje prodat netom prije ex-dividend dana...ovo se pogotovo odnosi na ADRS2 i ADRS, pa poslije opet kupit po znatno nižim cijenama.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • December 31, 2021 at 11:58 AM
    Quote from 5. Element

Ova rasprsenost koju ovdje vidim kod mnogih, to je totalno bez veze. Garantira prosjecnost. Mali ulagac nije fond, veliki medvjed, nego osa, strsljen, i svoju agilnost mora koristiti, koliko zna i umije.

Ljudi se traže, skupljaju praksu i umanjuju rizik. A manja dobit je plaćena premija na izostanak gubitka. Kad raspolažeš milijunima, lakše je biti pametan...dotada treba igrati na sigurno i akumulirati, bez da to sitno što imaš i pogubiš.

Pretpostavlja da će sljedeća godina biti dosta teža za zaraditi, većina dionica je odradila veliki rast, te će vjerovato dosta njih odraditi i nekakav pad tu ostaju turisti koju su nezahvalni, jer se ponašaju iracionalno, ali na par dionica imaju potencijala za veći rast. Kod turista će biti jedino bitno da 2Q 22 odrade sa ok dobiti, ali tada će već biti kasno za kupnjom.

• Marin83
    • December 31, 2021 at 10:49 AM

Znači nitko nije ulagao u ovih desetak dionica koje su imale katastrofalne padove i to su uglavnom dionice gdje fondovi ne ulažu, dakle mali su vrtili novac na tim dionicama.

Također zanimljivo mi je kako nitko nije spušio u brodarima, iako su imali katastrofa padove, od ATPL -40% od vrha, JDPL isto cca -35%, TPNG je imao ove godine dvaput pad od -25%,a to su dionice na koju je ekipa imala fokus gotovo cijelu godinu, tj. samo se o njima pričalo.

O Ptkm, Optm i Vlen neću ni pričati gdje je ekipica pogubila novce opasno, a i izgleda da smo već i Dalekovod zaboravili, ja se još sičam forumaša koji se pofalio da je uložio 200k kuna u dalekovod, poslije pod tim nickom više pisao nije. A bogami i dioničare LPLH je kraj godine ojadio sa minusom od gotovo -20% od vrha za ovu godinu.

Također nemojmo zaboravit ni ADPL, HT, ADRS, PODR gdje su dionice bile najviše u fokusu kada su bile na najvišim razinama ove godine. Moje problem je što pratim sitauacije bile meni bitne ili nebitne, tako malo više iskrenosti i transparetnosti ne bi škodilo.

• Marin83
    • December 30, 2021 at 4:02 PM

A i ovaj je na TPNG prosuo 1000 dionicu na zatvarnju trgovanja, te srušio cijenu za cijelu 1kn....

• World politics

• Marin83
    • December 30, 2021 at 3:47 PM
    Quote from Hrx84

Vjerujem da će Zemlja za tristo godina nakon svih klimatskih katastrofa koje se na njoj dogode biti neusporedivo bolje mjesto za život od Muskovog Marsa. Bude čak i Antarktika bolje mjesto za život od njegova Marsa. Ne znam kog vraga tamo traži.

Klima kao razlog odlaska na Mars se gura, jer to loži woke rulju, pa da dobije širu potporu javnosti, svemir se forsira prvenstveno zbog rudarenja, osmatračnica(kako prema zemlji tako i prema svemiru) i na nju uvezanu PZO obranu kako prema prijetnjama na zemlji, tako i na protuasteroidnu obranu i možebitnu vanzemaljsku prijetnju.

Npr. asteroid 16 Psyche u sebi ima vrijedosti raznih metala koliko iznosi BDP cijelog planeta....We find that the best matching mixture to Psyche consists of 82.5% metal, 7% low-Fe pyroxene, and 10.5% carbonaceous chondrite by weight, suggesting that the asteroid is less metallic than originally estimated (∼94%).

1. Privacy Policy
  2. Kontakt