1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • January 14, 2022 at 11:08 AM

Malo je momentum na HPB izdušija sa 850 kn na 800kn...kako bilo sad je prilika za nešto dokupit pri nižim razinama, pogotovo jer nema guranja na bidu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • January 14, 2022 at 10:50 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from Marin83

Što mislite s obzirom na propadanje BDI-a dokle će ovo ronit u ovoj etapi, mislim gdje bi trebali čekati 350, 340 ili neko novo dno??:)

Kad shvatite da na 370 prodaju panicari onda je doista moguce da ode i nize. To da su panicari vidi se iz trgovanja. Lupa se po bidu, a ask je zapravo vrlo mrsav. Dok je bid konstantno debeo i seli se mudro prema nize, zasto vise platiti ako se ne mora.

Prognoze za cijenu ne bih davao, ali kao i prije, moj target je prvo da mi izadje porez, a onda ponovni momentum unutar ovog up-cycle-a. I to ne nuzno prvi.

Pred dry bulkom je lijepih nekoliko godina, koliko god netko pisao plahte pokusavajici uvjeriti valjda sam sebe da nije.

Ne kužim ovu logiku,ali dobro...možda je bilo bolje da ste izašli na +500kn, pa ipak onda platili porez...nekako mi se čini logičnije i ekonomski isplativije, ali lako je sada biti general poslije bitke...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • January 14, 2022 at 10:40 AM
    Quote from Moller

ovdje malo malo neka rasprodaja, ajde neka

Što mislite s obzirom na propadanje BDI-a dokle će ovo ronit u ovoj etapi, mislim gdje bi trebali čekati 350, 340 ili neko novo dno??:)

• Marin83
    • January 14, 2022 at 10:03 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from mikromakrto

Nije bilo apsolutno nikakvog fundamentalnog temelja za takav rast, osim špekulacije.

nije bilo ali se desilo... jer to nitko nije očekivao... ja ne kažem da će se povijest ponoviti ali tko smo mi da potpuno zanemarimo i tu mogućnost. Povijest se često ponavlja a ovo s inflacijom koja ljudima jede novce daje za pravo da malo i maštamo :)

Kažete kolega tada su neke dionice porase do 10 puta u godinu dana?? lajkam takvu mogućnost :)

• Ulaganje u solarne elektrane

• Marin83
    • January 13, 2022 at 10:18 PM

Imaš doslovno dva formulara ispunit i poslat.https://www.hep.hr/ods/pristup-mr…vodjaci-185/185

• Ulaganje u solarne elektrane

• Marin83
    • January 13, 2022 at 9:57 PM
    Quote from plavi05

Sam HEP je izvor nestabilnosti u opskrbi, kad bi dopustio vlasnicima kuća korištenje mini solarnih elektrana sve bi probleme riješili. U normalnom svijetu montaža solara jednaka je montaži klima uređaja, posao traje 3 do 4 sata.

O čemu ti pričaš??? Ne trebaju ti nikakve dozvole za proizvodit struju iz solara...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • January 13, 2022 at 8:22 PM
    Quote from tizian1

A free float je mali tako da...

0,3 i nije "baš" mali...bar tako stoji na CROBEX-u...iako realno to je 0.15-0.2,,,,

• Marin83
    • January 13, 2022 at 5:41 PM
    Quote from barbosa 2.0

O D L U K A
    o davanju ovlaštenja Upravi Banke za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama

I.
    Daje se ovlast Upravi Banke na stjecanje vlastitih dionica Banke oznake HPB-R-A tijekom razdoblja od
    dana donošenja ove Odluke do održavanja iduće redovne glavne skupštine Banke 2022. godine, bez
    daljnjih posebnih suglasnosti Glavne skupštine Banke, pod sljedećim uvjetima:
    1. ukupni broj vlastitih dionica Banke stečenih na temelju ove odluke, zajedno s vlastitim dionicama
    koje Banka već drži, ne smije biti veći od 1% (jedan posto) temeljnog kapitala Banke u trenutku
    stjecanja;
    2. vlastite dionice Banke moraju se stjecati na organiziranom tržištu vrijednosnih papira;
    3. cijena po kojoj se kupuju vlastite dionice Banke ne smije biti iznad 5% (pet posto), odnosno ispod
    5% (pet posto) prosječne tržišne cijene koja je za iste dionice ostvarena tijekom prethodnog dana
    trgovanja;
    4. količina vlastitih dionica koje se kupuju u jednom trgovinskom danu ne smije biti veća od 25%
    prosječnog dnevnog volumena trgovanja u 20 trgovinskih dana koji prethode danu kupnje;
    5. u poslovnoj godini u kojoj je Banka stekla vlastite dionice, mora u rezerve za iste dionice, u toj godini,
    unijeti dio dobiti i iskazati iznose koji odgovaraju iznosima plaćenim za stjecanje vlastitih dionica
    Banke, tako da neto aktiva Banke iskazana u financijskim izvješćima za posljednju poslovnu godinu
    zbog stjecanja dionica ne postane manja od iznosa temeljnog kapitala i rezervi koje po zakonu,
    statutu ili odluci glavne skupštine Banke ona mora imati, a koje se ne smiju koristiti za isplate
    dioničarima;
    6. uprava Banke mora izvijestiti prvu sljedeću Glavnu skupštinu Banke o razlozima i svrsi stjecanja
    dionica, njihovu broju i udjelu u temeljnom kapitalu te o protuvrijednosti onoga što je Banka dala za
    te dionice.
    II.
    Uprava Banke može raspolagati vlastitim dionicama, koje već drži ili će ih steći na temelju odredbi ove
    Odluke, i izvan organiziranog tržišta za svrhu i sukladno regulatornim zahtjevima vezanim uz varijabilne
    primitke, kada za to postoji opravdana potreba radi isplate varijabilnih primitaka sukladno Politici
    primitaka i uvažavajući sva regulatorna ograničenja prilikom raspolaganja.
    III.
    Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

znači, do 1% ili 20 000dionica...u najblažem slučaju, jako dobra potpora na kupnji :/

Display More

Mogu kupiti ukupno 20246 dionica ( do 1%) umanjeno za 477000kn trezorskih dionica ili ti 795 dionica.

• Marin83
    • January 13, 2022 at 3:44 PM
    Quote from Moller
    Quote from Philidor

Da, po izostanku reakcije tržišta na vijest bi se reklo da je ista već uračunata u cijenu (kako to, kako to?).

Izgleda da su i na našoj burzi neki investitori jednakiji od drugih 😅

HNB, HPB pa slično je to

Žena kupi pišljivu obveznicu Erste banke sa kamatom od ČAK 3-4%, a ovi napravili aferu samo takvu hahahaha

Inače po IQ nismo loši naspram ostatak EU....https://express-press-release.net/news/wp-conten…2019-Europe.png

• Marin83
    • January 13, 2022 at 3:36 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Philidor

Da, po izostanku reakcije tržišta na vijest bi se reklo da je ista već uračunata u cijenu (kako to, kako to?).

Polako :) , čekamo 18.01. da vidimo to "čudo"...

Tada će biti kasno, ako odobre ozbiljniji otkup...

• Marin83
    • January 13, 2022 at 3:26 PM
    Quote from Philidor

Dionica je porasla preko 100kn u par dana, dajte joj koji dan da se naviknemo na ove nove razine...Inače ROE za ovu godinu će biti skoro 10%, pa sad vi vidite gdje stojim sa cijenom...F/B je svega 0.63, a sa ovakvom dobiti treba biti barem 1.

Ovde je samo takav potencijal za rast od barem dodatnih 50%.

• Marin83
    • January 13, 2022 at 3:20 PM

Samo 1% ukupnih depozita da preseli na ZSE, indeksi bi eksplodirali...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 13, 2022 at 3:13 PM

Prodao nešto sitno ADRS2 po 434kn, dokupio HPB po 815 kn

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • January 12, 2022 at 7:21 PM

Evo poslan i obrađen mi je JOPPD obrazac za 2021 godine...sad čekam da mi pošalju na PKK račun za platiti porez....

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 12, 2022 at 2:58 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Nadam se da nije u zamrzivaču

možda tek prst

da ne bi bilo sa babom ovako...:)

show me the money

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 12, 2022 at 2:33 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Marin83

Jadna baba. ^^

Nadam se da nije u zamrzivaču

Barem je na infuziji :)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 12, 2022 at 2:31 PM
    Quote from nik07aos

+VLEN

+TPNG

jučer +ATPL

babina penzija se prži na ZSE

Jadna baba. ^^

• Birtija

• Marin83
    • January 12, 2022 at 11:48 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marin83

Bdw sve tamo mislim do Jadranke Kosor je bilo obvezno prijavljivanje na biro(minimalno jednom u 3 mjeseca) da bi se imalo pravo na zdravstveno osiguranje, poslije su tu obvezu prijavljivanja ukinuli da bi se umjetno smanjio broj nezaposlenih.

hm... ako je tako možda me još imaju u sustavu... kako provjeriti jesi li izbrisan ili nisi :/

Pa ako se nisi prijavljivao izbrisan si iz one brojke nezaposlenih 3 mjeseca od zadnje prijave.

Ne tresi se ovo je samo probni balon, od toga vjerovatno nema ništa, kad Plenki skonta da bi mu nezaposlenost mogla naglo skočiti....

• Birtija

• Marin83
    • January 12, 2022 at 11:40 AM

Bdw sve tamo mislim do Jadranke Kosor je bilo obvezno prijavljivanje na biro(minimalno jednom u 3 mjeseca) da bi se imalo pravo na zdravstveno osiguranje, poslije su tu obvezu prijavljivanja ukinuli da bi se umjetno smanjio broj nezaposlenih.

• Birtija

• Marin83
    • January 12, 2022 at 11:19 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marin83

A na biro se može prijaviti pute emaila i tko ima novu osobnu i elektronski prijavnicu potpisati...hahaha

https://www.hzz.hr/usluge-posloda…slenih-covid19/

jel može preko e građani?

Ne možeš, samo na e-mail....evo ti mail područnog ureda u Rijeci Prijava.Rijeka@hzz.hr.....ispuni prijavnicu, potpiši je elektronski, ako imaš tu mogućnost, priloži fotografiju osobne (slikaš obostrano sa mobom) i sve to pošalješ na njihov mail koji sam ti dao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt