1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • January 19, 2022 at 6:26 PM

Nitko nije stavio ovu vijest...

Quote from mgradicek

Super smart od HPB-a. 170 kn samo za pltne usluge. Bez ikakvih drugih troškova. Ne plaća se održavanje računa i mobilno bankarstvo

Imam i ja Super Smart račun barem 5 godina, vrlo kvalitetna aplikacija...tu inače sparkiram višak keša...i još mi je super što je poslovnica pošte i bankomat HPB parstometara od kuće mi...

Inače HPB kao banka omogućava SEPA instant plaćanje, šteta što je druge velike banke(osim PBZ-a) u tome ne prate. Ukratko ovo znači da se bilo kakvi transferi ili platni nalozi provode instant i to po principu 24/7/365.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • January 19, 2022 at 3:04 PM
    Quote from accountant

upravo to, nije bilo nikakvog razloga da ga uvedu: mala baza, nerazvijeno tržište, upitna isplativost i omjer dobiti od poreza i njegovog kontroliranja

ali izgleda da nemaš ni kapaciteta da skužiš o čemu pričamo?

I što bi ja sad trebao odgovoriti na vaše očigledne frustracije koje su izazvane lošim investicijskim odlukama....inače spika vam je kao i onoj ekipi što pije pivo na zidiću kraj Konzuma, malograđanska.

Da sam za to da se vrati korištenje osobnog odbitka i za kapitalne dobitke, naravno da jesam.

• Marin83
    • January 19, 2022 at 2:37 PM
    Quote from accountant

što se tiče poreza na kapitalnu dobit, nikakvog razloga nije bilo da ga se uvede! i zato ga ne plaćam u RH, nisam ovca!

Inače imamo jedan od najmanji porez na kapitalne dobitke u EU.

2021-Capital-Gain-Tax-Rates-in-Europe-2021-Capital-Gain-Taxes-in-Europe.png

• Marin83
    • January 19, 2022 at 2:32 PM
    Quote from tollway

tako i vani proučavate karijeru svakog CEO i njegovih najbližih suradnika?

Vani kupuju ono što im robinhood izreklamira nakon što otvore app.

• Marin83
    • January 19, 2022 at 2:17 PM
    Quote from NaBiduAsku

p.s. par puta sam čak i brao šparuge i trgovao. To je ZSE nekom mačeha nekom helicopter money.

:thumbup: a baš tako...dok čekaš da ti blagajnica napravi račun...stiskaš sell ili buy hahaa

• Marin83
    • January 19, 2022 at 2:00 PM
    Quote from accountant

kako će vas fondovi natrpati dionicama,

Ja vidim i da fondovi uglavnom kupuju, jedini tko prodaje je CERP, a sad je i on stao kada su cijene porasle(oni vole jeftino prodavati).

• Marin83
    • January 19, 2022 at 12:39 PM
    Quote from zlocesti

marin

Razmišljam da li da Vas prijavim moderatoru radi prikrivene nekorektnosti, to se u ovom slučaju zove seksizam :/Ajde danas sam milostiva.

Ma slobodno, možda da i počnete pisati za redakciju Glorije, ovde ionako tratite talent.

Na HPB do 1000kn nema više od 300-400 dionica na asku...

• Marin83
    • January 19, 2022 at 11:48 AM

Dovoljno je usporedit 7CRO i 7SLO,a imamo bolje ekonomske pokazatelje od Slovenaca, otkako su ova dva fonda startala

• Marin83
    • January 19, 2022 at 11:42 AM

Ima dvi godine da pričate da evo što nije novi burzovni crash...ja vam kažem počnite pravit kolače, pa će vam biti glavna briga jeli isti dobro pečen ili ga treba držat još malo...

• Marin83
    • January 19, 2022 at 10:52 AM

Imam dojam da se nešto i na TPNG krčka, da bi odjednom moglo ići gore....ali možda je to moj subjektivni dojam...

• Marin83
    • January 19, 2022 at 10:38 AM

ERNT prebacio 2 keke.

EDIT: Hoće li HPB prebacit 1000 kn do kraja miseca.... 8)

• Marin83
    • January 19, 2022 at 10:10 AM
    Quote from mikromakrto

Ja ljude koji dugo vremena imaju ogromne svote novca na računima u banci ne bih baš nazivao pametnima, bar ne u financijskom smislu. Ali dobro, svatko radi što misli da mu je najbolje

Dobro pitanje je koliko od toga keša što ga fizičke osobe imaju je radi lombardnih kredita, stambene štednje, te koliko je toga na tekućim računima za trošenje, koliko od obrtnika, pravne osobe i njihov keš stavimo na stranu, njima to treba za tekuće poslovanje.

• Marin83
    • January 19, 2022 at 12:55 AM
    Quote from Brunos

Ekipa jeste li primjetili da nam Crobex sa ovih 2200 bodova pruza izuzetan potencijal za ostatak godine? Npr. ako krenu ozbiljno turisti i ATPL od proljeća kako mnogi prizeljkuju mislim da ce burza ozbiljno zivnuti i da ce biti puno prelijevanja novaca sa vecim prosjecnim prometima medu sastavnicama indexa. Nadam se da ce nam svima ovo biti rekordna godina po prinosu!

Zelim u to vjerovati jer naprosto ne mogu vjerovati da je u istom periodu index 7SLO rastao 3x vise od naseg.

Zapravo naša burza nikad nije realno vrednovala ulazak u EU, EU fondove, izobilje jeftinog novca, a pogotovo pristup zajedničkom tržištu EU-a, ne samo njega, nego i svih okolnih zemalja sa kojim EU ima potpisane FTA, kao što su EFTA, UK, CEFTA(Z.Balkan+Moldavija), Ukrajina, Gruzija, Izrael, Egipat, zemlje Magreba, te na koncu i carinska unija sa Turskom.

Ukratko RH ekonomija ima slobodan pristup tržištu od preko milijardu ljudi u Europi i Mediteranu te permanentan pristup jeftinom novcu(radi EU i eurozone), a burza se i dalje ponaša kao da smo kloaka u Lonjskom polju.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 18, 2022 at 9:00 PM
    Quote from diokidina
    Quote from Marin83

Dokupio VLEN po 10,60 kn....prodao malo HTPK po 48,80kn, te ga čekam na niže...i to je to od mene danas.

Ja nisam uspio Vlen danas dokupiti. ☹️

Mišljenja sam da je ovo još dobra(sigurna) razina za dokup.

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • January 18, 2022 at 5:15 PM

"Pozivaju se građani rezidenti Republike Hrvatske koji su ostvarili inozemne primitke (primjerice plaće, mirovine, drugi dohodak, kamate na štednju, dividende i dr.) u ovoj ili ranijim godinama, a do sada ih nisu prijavili Poreznoj upravi RH da to učine prije zaprimanja službenog poziva", stoji u objavi Porezne uprave.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/porezn…-odnosi-1556212 - http://www.vecernji.hr

Eto ga na.....izgleda da su krenuli češljat ili blefaju pa tko se uvati...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 18, 2022 at 3:53 PM

Dokupio VLEN po 10,60 kn....prodao malo HTPK po 48,80kn, te ga čekam na niže...i to je to od mene danas.

• Marin83
    • January 18, 2022 at 3:34 PM

Ovom sa nalogom na 890kn, dodijalo čekat,pa sad daje po 835kn....čudnog svita...

Quote from Moller
    Quote from SIMKE

Dionice bi se trebale kupiti radi godišnjih bonusa clanovima uprave.. HPB ima 795 kom već svojih dionica plus ovih 341 = 1136.. pa kada rasporede nagrade moguće svako dobije u kunama oko 300000 Hrk. Nije loše za njih.. a opet nije loše ni za dioničare ako nastave sa rezultatima kao zadnjih par godina..

danas sam upravo dobio od jedne banke godišnje izvješće o naknadama za paket usluga, pa možda bolje da ne komentiram zasluge Uprava za rezultate, a poglavito ne ove kojoj nisam komitent

I ja od Erste Banke , dao sam im lani 780kn za Gold paket, neograničen broj besplatnih platnih naloga, zlatna kartica tekućeg+ devizni račun sa svojom karticom + jeftinije brokerske i skrbničke naknade...kad se sve zbroji ispada da oni meni plate oko 1200kn za ovo sve ovo ^^

Tako kod mene što na mostu dobiju, na čurpiji izgube. Dobro, kada se brokerski odjel banke uključi u konto, onda sam im natprosječni klijent po naknadama koje im platim.

• Marin83
    • January 18, 2022 at 1:55 PM
    Quote from jasko

Do maksimalno 1026 kuna..........

HPB pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 341 dionica („Dionice“) s

novčanim iznosom dodijeljenim Programu otkupa u iznosu od 350.000,00 HRK.

Jesu se mašili 341 dionica hahaha

• Marin83
    • January 18, 2022 at 1:14 PM
    Quote from Brunos

Kako god bilo cijena od 850 je tu!

Nemaš pojma kako mi je slatko ovih 50-tak dionica kojih sam dokupio prije dan, dva po cca 800kn.

• Marin83
    • January 18, 2022 at 1:09 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marin83

Ajde da više i ovaj ADRS2 razbije ovu branu na 435kn,pa da potegne do 500kn.

da, ima tu puno kandidata koji bez problema Crobex mogu dovesti do 2300 bodova a onda kad se još uvrsti Puris Pazin D.D. nebo je granica. ^^

A i ekipa se treba pozicionirati u ovu dionicu na vrijeme za dividendu, a ne kad poleti u nebo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt