1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 2:17 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Meni je cca 85% financijske imovine u dionicama..

Zanimljivo. Meni je trenutno svega nešto manje od 20% financijske imovine na brokerskom računu, i to u cashu. Razmišljao sam podebljati brokerski račun, ali trenutno ne znam šta bih kupio ni sa ovim novcima koji mi već stoje kod brokera.

Kada budem kolega i ja financijski težak kao vi, budem i ja malo konzervativnije ulagao, do tada mi preostaje cijelodnevno biti za ekranom i paziti na ulaganje. Usput kupim praksu i učim sam i od kolega na forumu(od vas također) o stvarima koje još ne razumijem 100%.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 2:00 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

Slažem se.

pa kaj vi ljudi imate svaki štamparije doma!!?? je morti prestala delati ona v ameriki? unda bi ju ja zel mam!

kad stalno nešto kupujete!!

Meni je cca 85% financijske imovine u dionicama...a za kupovine to vam mogu objasnit ovako, trudim se da prodam jedno 5-10% dionice koje imam na liniji otpora, a kupujem istu dionicu na liniji potpore...sve kolega usitno, di god se pokaže dobra prilika(ionako traje par minuta ili par sati).

A kad kupuješ usitno ne možeš se shebat, bar ne toliko, jer možeš opet dokupit pa smanjiš prosjek.

Ukratko, puno truda za malo ekstra dobiti, ali to više gledam kao risk management i tu spasiš puno potencijalnog minusa.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • January 21, 2022 at 1:12 PM

Baš me zanima hoće li se preokrenuti rezultat danas ili makar doći do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi :/

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 1:07 PM
    Quote from zlocesti

Al' uvijek je dobro imati novaca za prilike kao što je današnja.

Slažem se.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 12:53 PM
    Quote from zlocesti

Ha.

Meni ste neki dan rekli, nadam se blagonaklono u preskazanju ovog, neka idem peći kolače. Jer valjda za bolje i nisam :S

Što ste predskazali pad od 1%???? Realno teško stres podnosite i kod najmanjih korekcija na dole, te vas odmah hvata panika.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 12:35 PM
    Quote from Marin83

Dokupio HPB po 800 kn.

Još malo po 790kn.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 12:00 PM
    Quote from sonda

- podr

Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.

Nemojte kolega odmah gubiti samopuzdanje, jer je Crobex pao 1,2%, zar ste očekivali neprekinuti rast još danima?!

Da, ima precijenjenih firmi (ZA NAŠE ZSE POIMANJE), recimo iz CROBEX 10:

PODR, ATGR te ERNT...samo to nije neka astronomska precijenjenost, već nekih do 20%, ali s obzirom da se radi o blue chip i fondovskim dionica to je realno ništa.

• Marin83
    • January 21, 2022 at 10:06 AM

Ma Ukrajina je samo povod za malu korekcija TK-a, da nije Ukrajina, onda bi bila orkanska bura...

• Marin83
    • January 21, 2022 at 9:40 AM

Prosuli su se po bidu HPB-a, po principu tko će brže...nebi da je firma objavila da ide u predsetečajnu hahahhaha

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 21, 2022 at 9:37 AM

Dokupio HPB po 800 kn.

• Marin83
    • January 20, 2022 at 8:31 PM
    Quote from Infinity

Koliko je CASH-ra u plusu?

-10% zadnjih godinu dana, ali nema veze barem nisu platili lipe poreza ovo lupeškoj državi.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • January 20, 2022 at 2:33 PM
    Quote from tenchi0110

Šta je isti dan dobila i prodala? Pa nije vrući krumpir nego dionica senko

Mora u frizera i na pedikuru... :)

• Marin83
    • January 20, 2022 at 2:29 PM

Također moram pofalit i njihove brokere i brokerice, maksimalno ljubazno osoblje...odgovaraju na mail u roku 5 min, a rješavaju probleme koji su do njih do max 15 min od prijave.

• Marin83
    • January 20, 2022 at 2:15 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Ne, dane odbrojava prema nuli, počne od 730 dana pa prema nuli.

Dada, to sam i napisao, hvala lijepa za ovu informaciju. Usput, koju brokersku kuću koristite?

Erste Broker...aplikacija ne košta ništa, niti uvjetuju kod njih tekući račun...cijena min naloga 20kn ili 0.4%( ja ga u unutar Gold paketa imam za 0.35%).

Doduše ima jedu manu aplikacija...recimo cijene portfelja van radnog vremena burze budu sa odmakom od dva radna dana unazad. Možda se to može i ispravit, ali me jednostavno nije briga da ima pišem radi toga.

EDIT: pošalju vam svake godine na mail obračun poreza, te koliko ste im naknada platili tokom godine, te svaka tri mjeseca obavjest na e-mail za stanje brokerskog računa.

• Marin83
    • January 20, 2022 at 1:51 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Ne znam o čemu se ovde priča...imaš unutar svog brokera u stavki porez za svaku kupnju koliko je dana preostalo da bude neoporezivo...stoga....

Npr...

za-forum-3.png

Zaista zanimljivo i nadasve korisno. Moram priznati da na Agramu nisam uspio naći takav pregled sa automatskim izračunom poreza i istekom roka u kojem se oporezuje transakcija. Znači kada odradite kupnju u stavci neoporezivo za dana bi vam trebalo stajati 730 (ili 731 ako uključuje prijestupnu godinu)?

Ne, dane odbrojava prema nuli, počne od 730 dana pa prema nuli.

• Marin83
    • January 20, 2022 at 1:16 PM
    Quote from Roki

Hvala na odgovorima. Mislio sam da možda netko ima iskustva sa time pa zna točno, ovako ću radije sačekati tjedan dana.

Razmišljajući o tome sjetim se sad da je 23.3.2020. bio ponedjeljak iza onog potresa u ZG i to je ako se ne varam bio dan kada je crobex bio na dnu. Tih dana se protrgovalo s morem dionica. Moguće da će još netko čekati pune dvije godine pa kapitalizirati dobit. Znači krajem 3. mj 2022. god bi se mogli očekivati poveći prometi na ZSE.

Ne znam o čemu se ovde priča...imaš unutar svog brokera u stavki porez za svaku kupnju koliko je dana preostalo da bude neoporezivo...stoga....

Npr...

za-forum-3.png

• Marin83
    • January 20, 2022 at 9:48 AM

Opet utrka na HPB -u tko će niže prodat...pa pred kraj dana ode cijena gore...

• Marin83
    • January 19, 2022 at 9:55 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from karlos

To se i ja pitam, prometi su veći, očito je da neka nova lova pristiže. E sad, jesu li to stranci ili možda naznaka da se pomalo štednja iz banaka počela prelijevati na burzu obzirom na sve veću inflaciju…

vjerovatno iz stednje u fondove… pa lagano fondovi slazu portfelj…

Ako misliš na otvorene investicijske, ne vidim neki veliki kapital kod dioničkih i mješovitih fondova, do 3 milijarde kuna, napomena ne ulažu svi samo u RH i imaju barem 10-20% kapitala na računu. Nama zanimljivi OTP indeksni je težak samo 168 milja kuna...kad bi barem nagura na pola milijarde.

• Marin83
    • January 19, 2022 at 9:25 PM
    Quote from nimimada

Marine isprika, nije ništa osobno, tek sitno trolanje na nešto što i nije bila poanta posta.

Nemate se zašto ispričavati :thumbup:malo sam i ja preburno reagirao, Dalmatinac ^^ ...moj upis je bio uopčen...a ona paralela sa zidićem, Kozumom i pivom je napisana, jer su me upisi kolege acaucanta podsjetili na rasprave takve ekipice, dakle ovde ništa ne valja, sve je sranje, treba otići vani, jer je ovde užasna porezna stopa od deset posto na kapitalne dobitke.

Pa sam mu nalijepio mapu sa poreznim stopama, pa kad je skontao da su u Europi porezne stope 2-4 puta veće ,nego u nas, onda od nemoći me krenio vriđat da sam podkapacitiran, jer ne razumijem o čemu on piše...

Kao mlađi popio sam ja dovoljno alkohola po raznim zidića, doduše nikad kod trgovine. :)I da, apistiniram od alkohola skoro već deset meseci.

• Marin83
    • January 19, 2022 at 8:31 PM
    Quote from hugh
    Quote from nimimada

Molim da se ne omalovažava ispijanje piva ispred raznih prodavaonica :) Često sam se i sam lijepo baš tamo podružio a obišao sam skupih restorana i hotela izvan lijepe naše.

A sad što je malograđanština... mislim da nije određeno mjestom ispijanja piva.

ma kolega kupuje novu renolku pa se malo uzdigo iznad ostalih........

Ja se uzdigao,jer sam naumio kupiti auto od 150k kuna?! a one provale od kupovini automobila od 100k eura, to ćemo izignorirati?!

Quote from nimimada

Molim da se ne omalovažava ispijanje piva ispred raznih prodavaonica :) Često sam se i sam lijepo baš tamo podružio a obišao sam skupih restorana i hotela izvan lijepe naše.

A sad što je malograđanština... mislim da nije određeno mjestom ispijanja piva.

Evo vidiš :) pokušaš ufino uzvratit gospon acuntantu koji je na tebe krenio ad hominem iz čista mira, pa se uvride drugi koji sa tim upisom nemaju veze...a da sam mu heba sve po spisku, opet vam ne bi valjalo... :DNemojte se prenemagat, niste babe!

EDIT: A da ću šutit kad me neko krene vriđat, nema šanse, dobit će nazad x2...pogotovo jer se ophodim prema svima sa max. respekta!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt