1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • February 15, 2022 at 2:02 PM
    Quote from tin

Znamo kako to ide na kraju će svi biti pobjednici.

Ne mogu svi biti pobjednici, činjenica je da je Ukrajina proamerička...bili Amerikanci bili pobjednici da u Kaliforniji imamo prorusku vlast???

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 15, 2022 at 1:18 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marin83

Što se ovo maloprije dogodilo na VLEN ???čovik sebi izbio 5k-10k kuna prodajom na silu???

možda je rođak na bidu bio... nego tko je veći gubitnik Putin, Djed Biden-Alzheimer ili prodavači Atlantske na 400 kn? I kad će nuklearna zima?

Gdje cijeniš ATPL da će ići u ovoj rundi?? 435-455kn???

• Marin83
    • February 15, 2022 at 1:11 PM

Što se ovo maloprije dogodilo na VLEN ???čovik sebi izbio 5k-10k kuna prodajom na silu???

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • February 15, 2022 at 12:57 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Marsonia

Gdje vidite cijenu nakon izvješća?

900 kn.

FI nema nikakav utjecaj na cijenu HPB, zadnjih 10-15 FI-a to dokazuje...dok malo jača kupnja Erste mirovinca bi bila dobar buy signal...

Inače osobno smatram da ova dionica tokom ove godine ide barem na 1100-1200kn, pod uvjetom naravno da i dalje ostvaruju dobit.

• Marin83
    • February 15, 2022 at 12:43 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Pa zar nisu??? kako su sa HPB i TPNG nestali veliki nalozi sa aska, čim se pojavila mogućnost da se cijena u sveopćoj panici jako ne uruši ...ukratko ne smije rasti,ali ne smije ni padati, dok se ne nakupi dovoljno dionica, a uskput treba sačuvati i one već kupljene dionice od gubitka vrijednosti.

Eno i JDRN je namjerno štopan na 13kn, a cijena bila došla skoro do 15kn...

Sve to stoji. Što je netko neki dan komentirao, mali dobiju svoj dio dvorišta, mali prostor za igranje između tih kapitalaca. I hoćeš - nećeš, to je tako.

Gledam danas i na VLEN-u - netko prati razvoj događaja, gura cijenu gore. Do kad će izdržati, vidjet ćemo.

Kolega ja tu igricu na VLEN igram već desetak dana...kupim na 11.30-11.60kn pa prodam na 11.90-12.10kn...a broj dionica mi je uvik isti...npr..jučer sam kupio prosjek mi 11.50kn, danas već pola kupljenog prodao po 12kn.

• Marin83
    • February 15, 2022 at 12:18 PM
    Quote from sonda

Znam samo da se kolega Marin83 žalio da su neke dionice strogo kontrolirane, .. ^^

Pa zar nisu??? kako su sa HPB i TPNG nestali veliki nalozi sa aska, čim se pojavila mogućnost da se cijena u sveopćoj panici jako ne uruši ...ukratko ne smije rasti,ali ne smije ni padati, dok se ne nakupi dovoljno dionica, a usput treba sačuvati i one već kupljene dionice od gubitka vrijednosti.

Eno i JDRN je namjerno štopan na 13kn, a cijena bila došla skoro do 15kn...

• Marin83
    • February 15, 2022 at 12:07 PM

Inače pripadnici ove američke administracije, su prije Trumpa zapalili cijeli Bliski Istok od Maroka do Pakistana+Ukrajina. Jednostavno žele Euroaziju gurnuti u kaos, kao što su u WW1 i WW2, sve kako bi zadržali svoju anglosaksonsku dominaciju nad planetom.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • February 15, 2022 at 9:40 AM

Haha eno se onaj sa 41kn maka, čim je shvatija da bi cijena mogla jako dole,ista stvar i na HPB-u...strogo kontrolirane dionice :)

• Marin83
    • February 14, 2022 at 11:28 PM

Da Putin nije 2014 napravio agresiju na Ukrajinu, Ukrajina bi i danas bila podvojena zemlja koja bi naginjala Rusiji, ovako je okrenio protiv i rusofonske Ukrajince, a Ukraijnu oslobodio ruske manjine na Krimu te hardcore rusofonskog Donbasa, gdje se glasalo za proruske stranke preko 90%.

• Marin83
    • February 14, 2022 at 11:20 PM

Rusiju koštaju masu novaca te SAO Krajine, Donbas, Transnjistrija, Abhazija, J.Osetija.....negdje sam čitao da su aneksijom Krima dobili na državnu sisu 400000 krimskih umirovljenika, te 200000 krimskih državnih službenika+ svima su morali povećati plaće/mirovine 2do 3 puta da ih izjednače sa ruskima. Također su Krimu dali povlaštene cijena plina i nafte kakve uživa i ostatak Rusije.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 10:22 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Pa da mogu zadao bi ;)

Samo me otkantaju...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ma to programeri vrlo lagano riješe, žali se ili mijenjaj, možda ne žele držati otvoreno radi hakera, ako imaju neku slabiju zaštitu, mogu ti malci i novce odnijeti ako ih nanjuše na brokerskom

Ma u neku ruku mi je draže da van radnog vrimena burze se ne može ništa...a lovu povući ne mogu, osim na moj tekući račun, tako da je brokerski bulletproof...

Također jedno pitanja za dražbu otvaranja, zatvaranja i onu u podne, ima li koji link kako se određuje po kojoj cijeni će ići nalog(pa da malo proučim).

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 10:19 PM
    Quote from tollway

prijatelj koji je kod IC-a veli istu priču kao i marin. ja sam na hiti i nema problema.

Dogodilo mi se iks puta da sam prispa i da mi je pomelo nalog bilo sa bida ili aska...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 10:08 PM
    Quote from Moller
    probaj

Pa da mogu zadao bi ;)

Samo me otkantaju...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 9:31 PM

Meni ovo kaže:

• Marin83
    • February 14, 2022 at 9:24 PM
    Quote from Shogun

Kolega hugh o predvidjanjima armagedonna na burzama ne raspravljam jer su netocni i bazirani uglavnom na sitnim strastima onih koji ih daje tj. zeljom da se nesto kupi/proda jeftinije....

Sto se tice ove geopol. situacije nisam siguran da imamo slicno razmisljanje.

Rat ispred vrata Rusije u zaledju evrope bi drzao ruske snage razvucene u sukobu godinama tako da Rusija ne bi mogla utjecati ili se ukljucivati u pravi sukob velesila koji ce se razplesti kad tad na Pacifiku... Dakle, Rusija zauzeta Ukrajinom i NATOM a Kina Tajvanom i AUKUS om.... A pravi puppet master sjedi tisucama kilometara daleko.... Majstori!!!

Rusija je potučena do nogu prije koji tjedan, kada su Amerikanci uspili lobiranjima i pritiscima nagovorit Alžir, Egipat i Indoneziju da odustanu od kupnje ruskih vojnih zarkoplova, baš je nedavno Indonezija kupila 78 zapadnih borbenih letjelica preko 20 milijardi dolara vridni ugovori.

Rusiji očajnički treba izvoz vojnih zrakoplova da bi mogla održavati vlastitu proizvodnju i razvoj novih letjelica, ovo je za njih game over, što se tiče zračne dominacije i bilo kakvih nadjebavanja sa Amerikom, vrlo brzo će postati trećerazredna sila.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 9:16 PM

Kako možeš otkazat nalog na neradni dan???

• Marin83
    • February 14, 2022 at 8:20 PM

Kolega ako ovaj ZABA krene izlazit sa 260k dionica, zakucat će cijenu na 30-35kn...ovaj PBZ što je izašao sa 160k dionica zakucao je cijenu sa 49 na 39kn i izlazio godinu dana...pa sad vi vidite...

Inače da ovaj ZABA nije krenio prodavat, ja bi danas stajao na bidu na 38kn i kupovao, a ne prodavao...

EDIT: evo je i u četvrtak prodao 2007 dionica...

• Marin83
    • February 14, 2022 at 6:38 PM

Danas sam prodao 1/3 TPNG jer mi je ovaj ZABA skrbnički unio nemir (i to prvi pravi nemir u godinu dana držanja ove dionice)...nemam pojma koliko misli prodavat od onoga što ima i dokle je spreman rušit cijenu..tako da ću sa ovim dijelom novac sačekat i opet ući kad se situacija malo iskristalizira ili cijena još opadne...ovo je mi je neki vid risk menagmenta....vidim i danas je BCTI porastao i to lijepo 2,48%, te je sada 661.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 14, 2022 at 4:03 PM

Danas:

+ATPL 400kn i 402 kn

+VLEN 11,40-11,60 kn

+ADRS2 411- 417kn( vrime za pozicioniranje za dividendu)

+ARNT 286 kn

-TPNG 38,20-39kn( trećina prodana, čekam na niže.)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • February 14, 2022 at 2:58 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Marin83

Sve naopako ^^

Zlo i naopako :) Ja obrnuto, malo mezio. Vidjet ćemo.

Najeo se i ja VLEN jutros, jeftinija dionica od jednog bureka, pa reko zašto ne:)

Sad mi se podriguje, a dicu prvo što nauče je da ne jedu papir...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt