1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 1:20 AM
    Quote from karlo

Koliko sam ja razumio Sberbanka će "propasti" samo zato što su građani počeli odjednom podizati svu gotovinu i štednju? je li takav scenarij moguć i s drugim bankama?

Da, to ti se zove bank run, uglavnom više manje tako sve banke skončaju (koje skončaju), krene bank run ,postanu insolventne, te odu u sanaciju ili likvidaciju.

• Marin83
    • March 2, 2022 at 12:54 AM
    Quote from barbosa 2.0

Quote from Marin83

Vjerovatno za 1 kn uz obvezu dokapitalizacije

toga me je i strah, kada nema konkretne info, ovo je ad hoc politička odluka da se ne naruši fin. stabilnost u rh, hpb i rh svakako to mogu sanirati ali kako će se to odraziti na fundamente dionice hpb i hoće li radi ovoga i hpb morati u dokapitalizaciju ?(

Zašto te strah? Do Jadranske Banke sanacija banaka je provođena bail out metodom, od Jadranske banke je pokrenuta praksa sanacije bail in metodom, što će reći da trošak sanacije snosi prvenstveno vlasnik( Rusi) do visine vlasničkog kapitala , potom kreditori banke(npr. ako su pozajmili novac od matice ili od neke druge banke), te deponenti sa dijelom koji je iznad 100k eura.

Kada se bilanca očisti, doći će do pripajanja HPB-u, te gašenja viška poslovnica, bankomata te smanjenja zaposlenih.

Ukratko troškovi sanacije neće teretiti bilancu trenutnog HPB-a, već isključivo bilancu trenutne Sberbank.

• Marin83
    • March 2, 2022 at 12:04 AM

Vjerovatno za 1 kn uz obvezu dokapitalizacije, te nakon sanacije bail in metodom, banka će biti pripojena i formalno HPB-u, vjerovatno proces od barem godinu,dvi ...Ovom kupnjom imovina HPB je porasla cca 40%

• Marin83
    • March 1, 2022 at 11:04 PM

Gotovo je,odlučeno je....sanacija Sberbanka provodi HNB, a sanacija će biti provedena prodajom HPB-u....

• Marin83
    • March 1, 2022 at 10:16 PM

Puno teksta, a ništa nije napisano...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 9:31 PM

ASA Banka je kupila Sberbank BH....

ASA Banka kupila Sberbank BH
    Do prodaje banke došlo je nakon što je jučer donesena odluka da upravljanje Sberbankom u BiH preuzmu Agencije za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske.
    bljesak.info

• Marin83
    • March 1, 2022 at 9:11 PM
    Quote from sonda

Nisam nešto pratio trgovanje danas, al čini mi se da se lupalo po asku. Možda je to dobar znak.

Da, a o tome se već pisalo jučer,...i meni je 40% portfelja HPB...bilo jutros 44%, ali sam prodao 10% :D

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 1, 2022 at 9:09 PM
    Quote from tollway

nemojte tako olako dijeliti komplimente! zelenski političar!!??

nego, zna li netko kakve to snage napadaju ukrajinu? profesionalna vojska se ne bi tako ponašala! nije vrag da putin ide sa rezervistima i ročnicima!!??

Nemaju Rusi puno trupa kopnena vojska svega 280k ljudi, a i to je razvučeno po Aziji, Europi i Africi....zato i šalju ročnike i rezerviste...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 9:00 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Pomalo...vidit ćemo sutra kako je planiraju sanirat tj. spasit....sigurno je neće tek tak prikačit HPB-u...kako bilo brzo ćemo znati...

Problem je sta treba provest cesljanje stanja i knjiga i bez da se ovo desilo i za to treba vremena, a s ovim da ne govorim, a gdje je jos utjecaj medjusobnog pripajanja, nemoguce je da itko ovako na brzinu procijeni sta kupujes sve, po meni to mora bit jeftina kupnja ako je ovako na brzinu jer jednostavno nemas vremena za procijenu stanja i vrijednosti ni medjusobnih ucinaka i za taj rizik treba umanjit cijenu.

Slovenci svoj prodaju po fire sail cijeni...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 8:59 PM

Marić je da se prvo banka sanira, pa onda prodaje...sanaciju sada provodi HNB...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 8:48 PM

Pomalo...vidit ćemo sutra kako je planiraju sanirat tj. spasit....sigurno je neće tek tako prikačit HPB-u...kako bilo brzo ćemo znati...

U Sloveniji se već zna tko će preuzet Sberbank Slovenija...

Evo tko će preuzeti Sberbank u Sloveniji, čeka se službena potvrda
    www.poslovni.hr
  • TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • March 1, 2022 at 8:29 PM
    Quote from Marin83

BDTI i danas jako raste 17,09%( u dva radna dana preko 50%)

i BCTI se javio danas i porastao danas 5.03%( tješim se da će pratit BDTI sa odmakom od par dana) :D

BCTI danas 790 +8.07%

• Marin83
    • March 1, 2022 at 8:24 PM
    Quote from Mark85
    Quote from Marin83

Gledaj to ovako povećat će se prihodi banke, a broj poslovnica i zaposlenih smanjiti...

Recimo HPB u Splitu ima 3 poslovnice, a Sberbank dvi....pošto su poslovnice Sberbanka blizu poslovnicama HPB, vjerovatno će ih samo ugasit...

Točno, to je ionako dugogodišnji trend u bankarstvu s obzirom na digitalizaciju. Povećava ti se baza drastično a troškovi su ti isti.

Uz to će klijenti Sberbanka moći ući u bilo koju poštu i obaviti što žele...uz to smanjit će se i broj bankomata, gdje god Sberbank ima bankomat, tu je vrlo blizu ili par metara dalje i HPB bankomat.

• Marin83
    • March 1, 2022 at 8:10 PM
    Quote from barbosa 2.0

bšga , onda nema dividende :(

Gledaj to ovako povećat će se prihodi banke, a broj poslovnica i zaposlenih smanjiti...

Recimo HPB u Splitu ima 3 poslovnice, a Sberbank dvi....pošto su poslovnice Sberbanka blizu poslovnicama HPB, vjerovatno će ih samo ugasit...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:55 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

HPB kupuje Sberbanku....ovo je izvrsno....

može li neki info? ili rekla kazala?

Danas na HRT govorili..nema ništa službeno, ali navodno mora se odmah reagirati da bi se zaustavio bank run, a to može samo HPB.

Inače sada su nova pravila pa se sanacija banke provodi po bail in metodi...što ukratko znači da vlasnici depozita(iznad 100k eura) i kreditori banke snose također troškove sanacije banke, a vlasnik snosi trošak svojim vlasničkim udjelom. Nakon sanacije bi išlo pripajanje HPB-u.

PrimIjenio bi se poučak Jadranske banke.

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:44 PM
    Quote from Mark85
    Quote from Marin83

To bi bila top vijest :thumbup:

Zato se danas i kupilo sve po 780kn...

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:37 PM

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:35 PM
    Quote from Marielena

EU je najavila velika ulaganja u obranu. Samo Njemacka 100 milijardi eura.

I Hrvatska ce se morati ukljuciti.

Koja firma na ZSE ima veze sa vojnom industrijom?

Na pamet mi padaju Vlen i bozemiprosti Djuro.

Đuro :D

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:14 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marin83

-prodao 10% HPB po 780kn(imam ga masu u portfelju)

-prodao 30% ATPL po 427kn( smučili mi se ovi što jedno pišu, drugo rade)

-uspio ubost nešto malo, malo LKPC po 515kn

Misliš na Putina?

E da bar mislim na Putina... ^^

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 1, 2022 at 7:13 PM

Pun je Split ukrajinskih registracija...tako da iz naše Stare Domaje nam dolaze novi naseljenici...nije moglo bolje ispast :thumbup:

Ispred Sberbank red smo takav i po ovoj buretini i mraku...medijska ofenziva na Ruse je uspila, Sberbank Hrvatska je oduzeta Rusima.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt