1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 10, 2022 at 3:20 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

Da Rusi ovo misle riješit u nekom srednjem roku ne bi izlazili iz Vijeća Europe, da Ameri ovo misle da riješit ne bi išli u Iran i Venezuelu da im skinu sankcije kako bi povećali proizvodnju nafte.

Da UK ovo misli riješit ne bi slali u Ukrajinu protuzračne sisteme koji mogu obarat zrakoplove i noću.

Da EU ovo misli riješit ne bi provodila plan da smanji uvoz ruskog plina za 2/3 do kraja godine...

Dakle, daljna eskalacija je gotovo sigurna...

Moj savjet je da ne slušate što netko govori, već što radi i iz toga izvlačite zaključke.

Ovo je jednodimenzionalno gledanje na stvar, zašto ne bi istovremeno i pokušavali riješiti problem i pripremali svoje države za slučaj da se sukob otegne? Ne vodi se država na način da su sva jaja u jednoj košari.

Display More

Ne, nego je to realnost...

Ako se želiš pomirit sa ženom, ne podnosiš tužbu za rastavu braka...

Također veliki sistemi su masu inertni, što znači da kada se jednom pokrenu u jednom smjeru, taj smjer se drži desetljećima..

• Marin83
    • March 10, 2022 at 2:39 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Tko će znati kad ćemo opet zaronit..zato valja biti spreman...koliko vidim situacija u Ukrajini i dalje eskalira, a u ekonomski rat protiv Rusije,već se bacaju ekonomske atomske bombe...čisto sumnjam da će sve biti gotovo u 30 dana za TK kao kod korone...

Ja sam također sličnog stava i vjerujem da ćemo još tonuti. Naprosto se ništa dobro ne događa. Rat eskalira, ekonomski rat eskalira i ostavlja posljedice na cijenu energenata i roba, uz to sve imamo i inflaciju koja se razvila od situacije s koronom a koja će se uz prethodno nabrojane probleme još povećati i produžiti. Ništa dobro nije na vidiku, ne vidim druge nego da burze još idu dolje i zato i čekam s nekom lovom da dokupim kad se pojave dobre prilike.

Kad i kako će ovo proći, ne znam, ali očekujem da kad ovo prođe skok burze, osim nekog manjeg inicijalnog, uopće neće biti strelovit već polagan jer će posljedice inflacije i nedostatka energenata i roba ostaviti ožiljke na ekonomiji.

Da Rusi ovo misle riješit u nekom srednjem roku ne bi izlazili iz Vijeća Europe, da Ameri ovo misle da riješit ne bi išli u Iran i Venezuelu da im skinu sankcije kako bi povećali proizvodnju nafte.

Da UK ovo misli riješit ne bi slali u Ukrajinu protuzračne sisteme koji mogu obarat zrakoplove i noću.

Da EU ovo misli riješit ne bi provodila plan da smanji uvoz ruskog plina za 2/3 do kraja godine...

Dakle, daljna eskalacija je gotovo sigurna...

Moj savjet je da ne slušate što netko govori, već što radi i iz toga izvlačite zaključke.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 10, 2022 at 2:28 PM
    Quote from Marielena
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2346023.aspx

znate što ekipa, bog mi prosti, ali ovaj zelenski mi već fakat ide na živce...koga on non stop forsira, kritizira i proziva ...prozivaj sebe što si ne činjenjem svoju državu i cijelu europu i cijeli svijet ti i onaj luđak putin doveo na rub trečeg svj. rata...što bi ti eu trebala sad, em ti da pare, em oružje, em zbrine izbjeglice, em stisne rusiji takve sankcije da trpi teške recesijske poslijedice i trpiti će ih još dugo...a ovaj samo kuka kako mu nitko ništa...a što bi tek bilo da ti stvarno nitko ništa i još dobiješ i embargo na kupnju oružja i opreme kao mi 91. :cursing:

Niti ja ne znam sto on hoce.

Treci svjetski rat, nuklearne bombe ili sto?

Svakome sa tri grama soli je jasno da mora sa ruskom stranom sjesti i potpisati mirovni sporazum.

Ovako dok on losom glumom emocionalno ucjenjuje zapad narod mu pati.

Display More

Kolegice da vam netko uleti u stan i uzme za sebe jednu sobu, te vas ucjenjuje da ako mu ne date tu jednu sobi, uzet će vam cijeli stan...biste li na to pristali???

Inače ako se sad Rusima popusti, ovo će biti tek početak.

Quote from toluen

Kako mladi doživljavaju sve ovo

'Kaj još više?' uzviknula je maturantica iz okolice Zagreba na pitanje o tome je li njihova generacija zakinuta za neke važne stvari u životu. 'U srednjoj se nismo praktički ni upoznali. Onda ova usrana korona i sve oko toga. Potres. Bog te mazo… potres. I sad još rat...', nastavljala je, uz odobravanje svojih vršnjaka. 'I to ne običan rat. O ne, frende! Za nas mora biti nuklearni. Fakat peh.' Link

Zlatna mledež Zagreba kuka o teškom životu, jel ovo neka zajebancija ili što???

• Marin83
    • March 10, 2022 at 2:25 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Ovo vam je prilika da kratite pozicije...ja sam gotovo 40% u kešu, a bio sam 99% u dionicama do prije desetak dana...

Znači sutra padamo u bunar?

Tko će znati kad ćemo opet zaronit..zato valja biti spreman...koliko vidim situacija u Ukrajini i dalje eskalira, a u ekonomskom ratu protiv Rusije,već se bacaju ekonomske atomske bombe...čisto sumnjam da će sve biti gotovo u 30 dana za TK kao kod korone...

• Marin83
    • March 10, 2022 at 2:19 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marin83

DAX +6,20%, CROBEX 2,53%...a kad padamo padamo isti postotak.

DAX -3,44%, CROBEX 0,28%.

kolega, a kako sad ovo ?(

Ovo vam je prilika da kratite pozicije...ja sam gotovo 40% u kešu, a bio sam 99% u dionicama do prije desetak dana...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 9, 2022 at 6:05 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from Marin83

Stranka je priopćila kako je odbor podržao zakon koji omogućava tvrtkama koje su 25 posto ili više u vlasništvu stranaca iz "neprijateljskih država" da dobiju vanjsko upravljanje..

Samo vi zabijite glavu u savuru.

A prvi dio pasusa je tebi nebitan jel?

On govori o kriteriju po kojem će se mjeriti na koga primjeniti ovo što citiraš.

A da baš politika odluči biti potpuno iracionalna pa sve kompanije sa stranim vlasnicima nacionalizira, mi imamo u vlasničkoj strukturi rusa sa 30% udjela.

Što misliš što će biti s njegovim djelom, ako Rusija nacionalizira ruski dio ADPL-a?

Tako da nisam siguran tko tu zabija glavu u pijesak, a tko proba loviti u mutnom.

Display More

Stranka je priopćila kako je odbor podržao zakon koji omogućava tvrtkama koje su 25 posto ili više u vlasništvu stranaca iz "neprijateljskih država" da dobiju vanjsko upravljanje..

Vidim da ne shvaćate da ste na korak od mogućeg ruskog preuzimanja, pa sam podebljano ono bitno...ja sam vas upozorio, tj, savjetovao pauzu sa daljnim kupovinama dok je situacija ni na nebu, ni na zemlji. Dalje je na vama.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 9, 2022 at 5:44 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from Marin83

VLADAJUĆA ruska stranka Jedinstvena Rusija danas je objavila da je vladin odbor odobrio prvi korak prema nacionalizaciji imovine inozemnih tvrtki koje su napustile zemlju nakon uvođenja sankcija zbog invazije na Ukrajinu. Stranka je priopćila kako je odbor podržao zakon koji omogućava tvrtkama koje su 25 posto ili više u vlasništvu stranaca iz "neprijateljskih država" da dobiju vanjsko upravljanje.

"To će spriječiti bankrote i spasiti radna mjesta", stoji u priopćenju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2345950.aspx

lijepo sam vam govorio pričekajte sa kupnjom.

Bilo bi korektno da navedeš cijelu informaciju, a ne samo jedan njezin dio.

Dale, tekst kaže:

VLADAJUĆA ruska stranka Jedinstvena Rusija danas je objavila da je vladin odbor odobrio prvi korak prema nacionalizaciji imovine inozemnih tvrtki koje su napustile zemlju nakon uvođenja sankcija zbog invazije na Ukrajinu. Stranka je priopćila kako je odbor podržao zakon koji omogućava tvrtkama koje su 25 posto ili više u vlasništvu stranaca iz "neprijateljskih država" da dobiju vanjsko upravljanje.

ADPL nije napustio zemlju niti to planira.

Display More

Samo vi zabijite glavu u savuru.

• Marin83
    • March 9, 2022 at 5:41 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Marin83

Shell prestaje uvoziti plin i naftu iz Rusije, zatvara benzinske postaje u toj zemlji

Ovo će imati velike reprekusije za EU i za Rusiju.

Postoji određena teza u geopolitici da bez Ukrajine Rusija ne može biti velesila...

Rusija i ne treba biti velesila.

To treba rasfederirati na mnogo manjih etnickih drzava.

Problem Rusije je što nije proveden proces dekolonizacije do kraja....a to znači da Čečeni, Ignušeti, Dagestanci, Agidejci, Tatari , Baškiri, Komi, Mordvini, Udrumti, Tuvanci, Jakuti, Burjati i drugi moraju napon dobit nezavisnost.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 9, 2022 at 5:37 PM

"To će spriječiti bankrote i spasiti radna mjesta", stoji u priopćenju.

Rusija nacionalizira strane firme: "Sprječavamo bankrote i spašavamo radna mjesta"
    VLADAJUĆA ruska stranka Jedinstvena Rusija danas je objavila da je vladin odbor odobrio prvi korak prema nacionalizaciji imovine inozemnih tvrtki koje su…
    www.index.hr

lijepo sam vam govorio pričekajte sa kupnjom.

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • March 9, 2022 at 4:27 PM

Kolegice Brajkice, što će biti danas sa BCTI-om???

Quote from brajakica

Bullish

Uz iran venezuela veze najvise tankera koji su za rezaliste.

https://www.reuters.com/world/americas…ion-2022-03-08/

Ovo je vrlo dobra vijest, jer sva nafta koju Venezuela proizvede za svoj potrebe prvo ode na rafiniranje u SAD, a naftni destilati se iz SAD-a vraća nazad u Venezuelu, tj. ovako je bilo prije sankcija.

Kako bilo Venezuela i Iran, biti će ovdje masa posla za tankere...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • March 9, 2022 at 4:26 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

jel velika šteta? :|

Ma ne, nisam jasno napisao, prodao 89 kom po 441 kn danas. A kada sam pisao na forumu, napišem da sam prodao po 401 umjesto 441 kn. Kako očekujem i rast sutra vratiću brzo prodano.

Nadam se da si na pozitivnoj nuli sa ATPL... :thumbup:

• Marin83
    • March 9, 2022 at 4:24 PM

Shell prestaje uvoziti plin i naftu iz Rusije, zatvara benzinske postaje u toj zemlji

Ovo će imati velike reprekusije za EU i za Rusiju.

Quote from renchi

Ja u ovome groznom ratu ne vidim nikakvu korist za Rusiju. Kod njih izgleda isto 2 kg mozga 2 marke. Tj 2 rublja.

Postoji određena teza u geopolitici da bez Ukrajine Rusija ne može biti velesila...

• Marin83
    • March 9, 2022 at 4:11 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Zašto si kolega na 401kn prodao???

Kolega od sreće, jer mi se nakon dugo vremena zazelenilo, i dogodi se tipfeler na 441 a ne 401 sam prodao.😀

jel velika šteta? :|

EDIT:I meni se 2 ili 3 puta dogodilo, samo bio je mali spread između bida i aska, tako da mi nije bila velika šteta. Od tada dvaput provjerim nalog prije nego ga potvrdim...

• Marin83
    • March 9, 2022 at 4:09 PM

DAX +6,20%, CROBEX 2,53%...a kad padamo padamo isti postotak.

• Marin83
    • March 9, 2022 at 3:40 PM
    Quote from tento

Znao sam ja da će ovo gore čim prodam. Vidjela žaba da se konj potkiva, pa tako i ja, idem malo glumit Marina :) . U ovome rastu malo skratit jel.. ,prodam ti ja na 401 ode on,a sad već na 447. Ma samo neka ide..

Zašto si kolega na 401kn prodao???

• Marin83
    • March 9, 2022 at 10:07 AM
    Quote from Sheki
    Quote from Marielena

Jesu li to jucer izuli burek trejdere iz cipela?

:)

Ne, do jučer je bilo "Tuđe nećemo svoje ne damo", danas je strah da bi moglo pobjeći, al se opet nema hrabrosti lupati po asku. Ipak smo mi nacija koja ima šahovnicu na zastavi, što znači ako si dobro promislio promisli još jednom, možda ipak stvari nisu onakve kako sam mislio, na svako polje razmišljanja jedno polje sumnje. Onda su nam drugi krivi, od vremenske prognoze do vanjskih i nutarnjih neprijatelja.

opet će se nakupit nervoza u vezi Ukrajine, pa će se dati odušak lupanjem po bidu, ne samo ovde već svugdi...isti ljudi se isto ponašaju.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 11:58 PM
    Quote from D_artagnan

mora netko radit promet… vidim vecina prebacuje izsupljeg u prazno svakodnevno, brokeri trljaju ruke 😀.

Svi pisu koliko su i prebacivanju zaradili… a di su ovi sto su pogubili novcice u tom prebacivanju 😀

Evo ja sam bio prošli mjesec prodao do 1000 dionica TPNG, nekih trećinu portfelja te dionice, dao ih između 38,20 do 39kn....pogubio nekih 4k kn, zašto sam bio to napravio, jer je bio izašao katastrofa FI za 4Q, BCTI je bio opet opao ispod profitabilnosti tankera, ZABA skrbnički sa svojim prodajama mi je unio nemir, razmislio preko vikenda i prodao,dio( dakle,risk menagment).. U međuvremenu jedan brod sa SPOT-a je otišao na ugovor, bcti otišao na preko 1000, brzo sam vratio tih cca 1000 dionica nazad po 38,80kn.

Ukratko što sam htio reći, treba reagirati kad vidiš da se nešto sprema potencijalno što ti nije u korist, bilo je lako moguće da cijena TPNG ode i na 30-tak kn. Eto nije, jer su se okolnosti doslovno preko noći promijenile i opet sam vratio nazad dionice, skoro po istoj cijeni...

Primjer iz ove godine gdje sam pogodio i izletio djelomično ili potpuno na vrijeme...JDRN pola ga prodao zadnji momenat po 14-14.30kn, eno se sada prodaje po 12,80kn...ARNT kupio ga bio po 284kn, izletio zadnji tren na dan napada na Ukrajinu na 286 kn, eno ga sada na 250kn, ADRS2 prodao ga po 427kn(jer vidim da se muči), kupio bio pola nazad po 412kn( reko neće više dole, brzo sezona, divka,ovo,ono), izletim na 396kn na dan napada na Ukrajinu, loš FI bum, eno ga danas na 380kn.

Kupio bio LKPC po 590 kn, kažem si super dobit odličan FI, reko sebi odlična prilika za okrenit 5-10%, vidim ne mrda par dana, sve se nešto muči, oće, neće, stavim na 610 kn i prodam, eno ga danas na 480kn.

Da je kolega po vašu da ne hranim brokera i da ne vrtim stalno, pogubio bi masu novaca.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 8:58 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Zezajte vi kolega :D

Danas sam 5 keka profita spremija na brokerski...i to na 5000 eura prodajnih naloga...buljim po cili dan u ekran i čekam priliku..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ma ja to stvarno i mislim, nikakva

zezancija, nego napisao malo duhovito.😀

Pazite kolega u osam dana ožujka, 14 keka dobiti na brokerskom, od toga 9 keka od trejda...i to ti je na samo 90k kuna prodajnih naloga i to u doba kada TK luduje. Kako sam ti rekao kolega na PP izabereš 5-6 dionica pratiš ih mjesecima, godinama, upoznaš ih u dušu i jednostavno ne možeš fulat kako će se ponašat.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 7:57 PM
    Quote from tento
    Quote from Marielena

On ga svaki dan kupi/proda. Kao i Atpl.

Marin je majstor, šta radi s tim dionicama, rastura ih ko beba zvečku😀

Zezajte vi kolega :D

Danas sam 5 keka profita spremija na brokerski...i to na 5000 eura prodajnih naloga...buljim po cili dan u ekran i čekam priliku..

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 6:19 PM
    Quote from diokidina
    Quote from Marin83

I još malo:

-VLEN po 11,40 kn dobit 10.50%

Plakat ces za Lencom. Vjeruj mi.

Ne brini dokupim ja još 2000-3000 tisuće dionica čim budu dan panike:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt