1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 132
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • June 23, 2022 at 1:34 PM
    Quote from whiteking
    Quote from Marin83

Idete u Lenac da vas tamo pokrate za glavu poslije divke ili???

O čemu pričate točno? Mora da ste napustili poziciju

Samo kažem da je vjerovatno zakasnio sa kupnjom, te da mu je veća šansa da ga pokrate za glavu, nego da nešto trenutno zaradi. Gledajući druge dividenduše i njihov pad cijene poslije ex dividenda dana i to u iznosu od x2-3 od iznosa divke. Ne hvala!

• Marin83
    • June 23, 2022 at 1:28 PM
    Quote from borsa

Razmišljam o kraćenju "kraljice" i idem u Lenac.

Valjda ce jedino brodogradilište imati posla

Idete u Lenac da vas tamo pokrate za glavu poslije divke ili???

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • June 23, 2022 at 1:26 PM
    Quote from Marielena

Pratim nase rubrike ovdje. Puno njih koji su prodavali Atpl po 490 kuna su ga kupovali po 520 kuna. Ne moze mi nitko reci da se zaradjuje ako je kupio po 520, prodao po 490 pa kupi po 450 kuna. Zasto se uopce i kupi po 450 kuna?

Nazalost ne funkcionira uvijek. Pravu zaradu imaju oni koji ipak kupuju kada znaju zasto kupuju.

To se na mene referirate...to kada sam ja kupio po 520kn, cijena je jednom bila otišla do 550kn, te još jednom na 540kn, dakle mogao sam izaći za lijepom trejd dobiti...ali sam i ja podlegao pozitivi koje je tih dana vladala na ATPL. Normalno da ću prodati na 490kn, kad vidim da sve pada na marketu, i normalno da ću kupiti x2 na 460kn, jer i slijepcu je jasno da je cijena bila previše otišla dole neopravdano (-100kn).

Pa imam umjesto prosjek 520kn, prosjek od 484kn(uključen u to gubitak iz prodaje na 490kn).

• Marin83
    • June 23, 2022 at 12:55 PM
    Quote from Marielena

Prema statistikama vecina trejdera ima ucinak 50-50%.

Pitala sam zato jer sam i ja tako nekada radila i jedini ucinak mi je bio da placam brokera.

Zapravo ne. Da bi se moglo trejdati prvo treba utvrditi trend. Ako je dionica u up trendu ju se ne prodaje. Korekcije unutar up trenda se koriste za dokup, nikako prodaju. Prodaje se kada se potvrdi obrat trenda.

Ne možete vi na temelju sebe sudit. Treba imat osjećaj +praksa, a to ne može niti jedna knjiga i seminar stvorit. Ja svaki mjesec stavim javno ukupnu dobit, te zbroj svih dobitaka i zbroj svih gubitaka, i navedem koliko trejdova obavim, tako ti pokušaji da mene ukalupite u taj prosjek 50:50 ne idu. Uostalom tu je uključena masa početnika koji spuše love i odu. Vi stvarno mislite da bi ja bio po cijeli dan za ekranom i tako već nekoliko godinama, da ništa ne zaradim. :D

Uostalom ja trgujem sa max 15-20 ZSE dionica, koje znam kako dišu( jer buljim u ekran od 9.30h do 16h, pet dana u tjednu i tome se prilagodim )Bilo bi žalosno da mi je učinka na našoj tromoj burzi na kojoj i krepana krava može reagirat na vrijeme,bude pozitivna nula.

EDIT: Evo danas sam se vratio i u ADRS na 432kn, prije par dana izašao sa prosjekom od 460kn. Naša burza je jednostavno prozirna do bola.

• Marin83
    • June 23, 2022 at 12:14 PM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

Ja se slazem da ste vi zaradili jer ste prodali.

Samo me zanima da ste ove dionice kupili kada su bile na pravom dnu i cekali pravi vrh da li bi na kraju vise zaradili?

Vidim da ste sve te dionice na kraju ipak opet kupili. Znaci da ne vjerujete u smak svijeta.

Ako netko svaki dan zaradi 1000 kn lijepa je to godisnja dobit. Nikako se ja tome ne bih smijala. Pitanje je samo koliko je netko to spretan. I mislim da za ozbiljno se tu pogadja u oko 50-50% slucajeva.
    Marielena
    June 23, 2022 at 11:51 AM

Ja vjerujem u korekcije TK svaka 2-3 mjeseca i tu se krije zarada, prodam ono što nije palo ili je malo palo,a kupim ili dokupim onom što je puno palo+ ne ulažem u predstečajuše i pogotovo firme sa negativni vlasničkim kapitalom, VIRO je ovde iznimka i sigurica.

Također ne ulažem u precijenjene dionice( neću pisati koje su jer se onda hejta), zadnji je bio KODT/KODT2 pred divku. Napravio iznimku, jer je bio pao sa 2780 na 2500kn, uz to je bila snažna kupnja u rasponu između 2500-2540kn na sve dionice koje ponudi fond, zašto su se kupci poslije divke povukli na 2280kn,a prije toga gurali tko će kupiti od fonda mi još nije jasno. Zato ono što je precjenjeno se ne kupuje i to mi je još jedna lekcija.

A to 50/50, takav učinka bi imala i moja baba.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • June 22, 2022 at 12:40 PM

Pošto nisam bio u mogućnosti pisati, osvrnit ću se na kupnje i prodaje toko mjeseca lipnja(barem one zanimljive) i kako sam prebrodio ovaj pad zadnjih desetak dana. Također pošto sam 90% dana mjeseca lipnja i svibnja pod banom i pošto mi se prijetilo i na mail da će me se trajno banirati( očito nekome kvarim zabavu), jedno vrijeme više neću pisati, odnosno dok mi se na pp obeća da će me se prestati šikanirati, bez ikakvog povoda.

-ATGR uspješno ga se riješio po 1660kn( 3-4 puta sma ga prodvao na peci bokune)..ovde sam se pravodbnom prodajom spasio gubitka od 3.5%

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-HPB jedan manjio dio dao po 915kn, te zadnji momenat cca 40% HPB po 900kn, pravremeno prodajom spasio se cca 8% gubitka

+HPB vratio nazad nešto malo po 855kn, te zadnja dva dana dosta po 825 i 835kn

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ADPL riješio se trećine po 93kn, te ostatak po 90,80kn, sa ovom prodajom sam se spasio cca 5% potencijalnog gubitka,iako mi se kolega D_artagnan rugao tada

+kupio ADPL nazad po 87,20 i 86,60kn i pojačao poziciju za cca 50%

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ADRS riješio ga se u tri dana u rasponu 456-462kn i ovde se spasio od cca 7% potencijalog gubitka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+ARNT nakupovao se masu ARNT u rasponu 458-464kn

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+SLRS kupljen po 590kn

-SLRS jedan dio odmah vraćen u opticaj po 625kn

-ATPL prodao skoro pola u rasponu po 489-492kn(pred propad do 456kn), ovom prodajom sam se spasio cca 6.5-7% potencijalnog gubitka

+ATPL nakupovao se u rasponu 459-464kn i poduplao poziciju+ dividenda kao šećer na kraju

-KODT/ KODT2 riješio ga se po pola po 2360kn, te sam si smanjio potencijalni gubitak prodajom od cca 3% (ovo mi je posebno draga zbog kolegice Ivane koja je očito zaljubljena u mene ,jer me stalno ima po ustima). Na ovoj dionici sam najlošije reagirao, jer jednostavno nisam vjerovao da će ovoliko pasti, prvenstveno zbog jake kupnje u rasponu od 2500-2540kn pred divku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tko me je poslušao prije desetak dana mogao se je spasit lijepog dijela gubitaka, usprkos svemu opet sam zadnjih cca desetak dan izgubio cca 4% portfelja, da nisam radio ništa i čekao, kako me ZSE "stručnjaci" ubjeđuju da trebam radit i koji u posprdnom kontekstu spominju Vukove sa Walt Street-a, spušio bi 10%.

Toliko od mene, uživajte. ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • June 15, 2022 at 12:43 AM
    Quote from D_artagnan

🤣a ti ces sam srusitu dionice za par % 🤣🤣🤣, kao sto ces ih napucati kad budes lovio poslje 🙃

Ja cisto mirno promatram i spremam novi 💰💰💰 da pojacam na ovom malom padu 😎

Kolega pogledaj graf...dionica konstantno pomalo pada od kraja 3 miseca...također nitko ne zna koja je funkcija Kapitalnog fonda, nitko ne zna što će biti sa tvornicama u Rusiji, nitko ne zna kakav je Fi za 2Q, nedostatak čipova još neće biti riješen neko vrijeme, godinu, dvije,(čitam da će Intel tek 2027 otvorit tvornicu čipova kod Berlina, vridnu 17 milijardi eura) ako se ovo sve ukrsti može biti samo takav shitstorm po dionicu. Uz to masa ljudi trpi ogrome gubitke na ovoj dionici i pitanje je gdje je njihova granica boli koje mogu podnit u cijeni dionice, nakon koje će početi prodavati dionice.

Treba se držat Murphyjev zakona, dakle :"Ako nešto može poći naopako, poći će naopako"....a ovde bome ima što ići naopako.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • June 14, 2022 at 4:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Nekome su zivci pukli izgleda.

Svi znamo jedino da je ovo trejderska dionica i da tu ima najviše paničara.

da trejdate to ste već priznali, ne bi me začudilo da jednoga dana priznate i ovo drugo,

niste li vidjeli da se jutros ubrzano Đuro snabdjevao kod Pere (preko400) i sada su i Pero i Đuro sve otpustili, da ne bi loše spavali, ovo vam je tržište kapitala

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ovaj što je jutros počistio sve od 490-498kn, je sad pri zatvaranju prodao od 486 do 480kn. Na silu kupio, na silu prodao.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • June 14, 2022 at 4:10 PM
    Quote from gta1

netko je upravo rušio sa 800 kom ; gledajući stanje vani , totalno bez veze.

Nervoza i neizvjesnost se kupi već danima, prodajom se rješavaju tih emocija, čista psihologija.

• Marin83
    • June 14, 2022 at 4:08 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionica skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovat.

EDIT: Već me 2-3 tjedna drži neka čudna nelagoda, trebam sve rezat, jer ako ovo crvenilo nastavi, prije ili kasnije ćemo i mi puknit junački.

Koja je poanta ovakvog trejda?

ADPL mi nije bio trejd...filing mi je govorio već 2-3 tjedna da ga prodam, pogotovo nekidan kad je onaj bio očistio sve do 98kn, ali meni oholost nije dala da izađem, bez neke dobiti...jbg kad napraviš 20 trejdova zaredom sa dobiti, ne želiš prodavati u minus, makar je minus samo 100-200kn ^^

RE: Što smo danas tržili

Marine, su oni tvojih 52 kom na 630,00 ..😉
    deny_09
    June 14, 2022 at 3:55 PM

Jesu ^^ moram podhitno nešto zaradit...

• Marin83
    • June 14, 2022 at 3:47 PM
    Quote from Moller

samo da ne bi bilo kasnije, ako se kojim slučajem tržište strmoglavi, ma nismo mi izgubili, mi smo svi opet lijepo zaradili :)

Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionica skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovat.

EDIT: Već me 2-3 tjedna drži neka čudna nelagoda, trebam sve rezat, jer ako ovo crvenilo nastavi, prije ili kasnije ćemo i mi puknit junački.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • June 14, 2022 at 3:20 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

+SLRS po 590kn.. evo vam je ask nakon godinu dana čist, navali radni narode...

SLRS definitivno vrijedi i puno više, osobno mi smrdi na delist pa izbjegavam

Prosjek je ionako oko 585kn ,a i nisu baš financijski fit, da krenu u otkup dionica.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • June 14, 2022 at 2:40 PM

+SLRS po 590kn.. evo vam je ask nakon godinu dana čist, navali radni narode...

• Marin83
    • June 14, 2022 at 2:14 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Opet potop vani, koji je ovo 6-7 radni dan za redom...:rolleyes:

sjetih se u ovim trenucima kolege Nea, on je sigurno sada Noa

Još da mi se riješit KODT, KODT2 i ADPL...pa onda gradit novi portfelj pomalo...lako ćemo mi za Nea on preprodaje polovnjake, dobro je namirisao manjak čipova... ^^

• Marin83
    • June 14, 2022 at 1:02 PM

Opet potop vani, koji je ovo 6-7 radni dan za redom... :rolleyes:

• Marin83
    • June 14, 2022 at 11:56 AM
    Quote from Yieldchaser

Pa ne možemo sve svesti na ROE...

Tu je masa drugih pokazatelja...

Pa i nisam sve sveo na ROE, ali to ti je 80% trž.valuacije....zato sam i rekao za HPB 80% tržišne vrijednosti ZABA-e u odnosu na BV.....10% manje radi lošeg PR, te još 10% manje radi neisplate dividende.

A to što je opći dojam je totalno irelevantno, po općem dojmu Rusi su već trebali ući u Berlin. Totalno je irelevatno što obični narod misli, jer da misle ne bi bili bez prebijene pare i u dugovima, a i veliki dio investitora nije relevantan također, jer u globalu samo gube pare.

Dobro, ovo nije tema za raspravu o HPB-u. ^^

• Marin83
    • June 14, 2022 at 11:42 AM
    Quote from Yieldchaser

Haha, kad bi HPB bio tako dobra banka, to bi onda imalo smisla.

Stvarno hrabra izjava.

-prošlogodišnji rezultati:

-ZABA ROE 7.02%......tržila se na 1.02 BV na 30.12.21

-HPB ROE 7.63%....tržila se na 0.55BV na 30.12.21

• Marin83
    • June 14, 2022 at 10:56 AM
    Quote from D_artagnan

Kakve valuacije kompanije, zarade, kakvi bakrači

Što imam od toga na ATPL i HPB-u???? Kronično podcijenjeni. Govnaste dionice ionako ne diram ni za trejd. Dakle u krivu ste.

Jednu TPNG tržište više valuira od ATPL, jedna zaradi 200-250 milja godišnje, druga ni za papar, Kada bi se HPB tržio na 80% valuacije ZABA-e vrijedio bi 1500kn,a da ne govorim da bi ATPL trebao biti u rasponu od 750-1000kn. Što da govorim ATPL se tržila koliko 450kn pred koronu, i to bez ikakve zarade,a koliko je danas??? I to su vam naši investitori.

• Marin83
    • June 14, 2022 at 10:29 AM

Interesantno nikakav interes za prodajom na ADRS i ADRS2, sa time da ADRS skoro nije ni pao hahaha pa ja ću se ranit, ali zato je KODT i KODT2 zaronija 120kn odma na ex dividenda dan. ^^ ^^

• Marin83
    • June 14, 2022 at 10:11 AM
    Quote from Moller

a Viro postojan ^^ ^^otporan na sve krize i nevere

Čekam ga jučer cili dan, da se ovaj na asku baci po bidu...VIRO bi mi bio melem na ranu...izneredija me jučerašnji dan totalno, od petka pogubljeno cca 3% portfelja, a taman htio uložit u work setup nekih 20k kuna, sad će pričekat ^^

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 132
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt