1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 16, 2022 at 11:08 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,

naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj

Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.

Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.

A i zene omalovazavaju uglavnom muskarci koji su slabije sigurni u sebe.

A protiv sam bilo kakvog nasilja u obitelji.

Display More

Kolegice ne znam o čemu pričate??? 70% sudstva, državne uprave, školstva, zdravstva, bankarskog sektora, te fakultetskih polaznika su žene...ja vidim da se žene favorizira, a muškarce diskriminira i to direktno kroz zakonodavstvo, imate stotine zakona koji favoriziraju žene.

Čak je i gospođa Selak-Rasputić ( koja je feministička ikona sa desna) primijetila da 80% žrtava ubojstva i samoubojstava su muškarci, 80% slučajeva alkoholizma i narkomanije su muškarci, 90% nesreći na radu su žrtve muškarci, da muškarci žive 7 godina kraće, 50 % obiteljskog nasilja su žrtve muškarci, a da se samo priča o ženama kao žrtvama i muškarce totalno ignorira, kao da ne postoje. Što je to ako ne sistematsko omalovažavanje, zapravo to je odavno prešlo iz faze omalovažavanja i prešlo u fazu dehumanizacije.

Ukratko živimo u društvu u kojemu je život muškarca bezvrijedan, na malo većoj razini od kućnih ljubimaca, stoga molim vas nemojte više govorit da netko žene omalovažava!

EDIT: I da 90% muškaraca i žena radi neki bezvezni posao, to se zove realnost!

• Marin83
    • March 16, 2022 at 10:53 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...

Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu :)

A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.

Tih par iznimaka samo potvrđuje pravilo. Uostalom biološki je uvjetovano zašto se u ratove mobiliziraju uglavnom muškarci u dobi od 18-38 godina. Za biti hrabar, agresivan, hladnokrvan, ima veliku toleranciju na bol, stres, te dobro podnosit teške životne uvjete u ratnim okolnostima, treba imati jedan određeni hormon i to u određenim količinama.

• Marin83
    • March 16, 2022 at 10:39 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.

Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...

Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.

Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.

A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.

A ne idu ni nasi facebook ratnici koji kod kuce ratuju sa "rusofilima".

Display More

Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...

Inače ovo je video za novačenje u SAD-u :D

EMMA | THE CALLING | GOARMY
    Raised by two loving and inspiring mothers, Emma excelled in school. But as a college student, she realized the challenge she truly sought required a surpris...
    www.youtube.com

• Marin83
    • March 16, 2022 at 10:26 AM
    Quote from accountant
    Quote from havi

Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...

Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.

koje ti gluposti govoriš pa to je čudo

zar si zaboravio koji je bio narativ onda, a koji je sada? i zašto su BaBe govorile da treba primiti te ljude?

upravo zato jer te (uglavnom) muslimane iz izbjegličkog vala, tamo nekih sjevernoafričkih zemalja, nitko nije htio primiti

a to sada nije slučaj jer su ukrajinci i ukrajinke onako lijepi, plavi, skoro arijevci koje je napao zloduh Putin

znači dvije situacije s izbjeglicama, totalno drugačiji odgovor

ili si zaboravio Orbana i bodljikavu žicu?

to je vrlo, vrlo okrutno i dvolično od 'Zapada', da ne koristim neku drugu riječ

Display More

To je normalno ponašanje, to su naši Europljani...to ti je isto kao da ti meni zamjeraš što je meni moja familija na prvom mjestu i što njih tretiram drugačije od drugih...totalno normalno ponašanje...

Uostalom u Poljsku, Slovačku, Mađarsku, te Rumunjsku izbjeglice ulaze direkt iz ratne zone i to isključivo žene , dica te stariji, a niti jedan od ovih uvjeta nisu zadovoljavali ekonomski emigranti iz Turske, koji su bili isključivo muškarci u ranim 20-tima.

• Marin83
    • March 16, 2022 at 10:14 AM
    Quote from havi

Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...

Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.

Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.

Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...

Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 15, 2022 at 10:35 PM

Bojim se da tu više nema tko tolike količine prodat da padne cijena do 800kn...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 10:31 PM

Nama je pao jedan dron, pa se "zamalo" prekinuli diplomatski odnosi sa Mađarskom, "izašlo iz NATO-a", tražilo Patriote , zračnu zaštitu Francuza i svašta nešto...ukratko, bila je sveopća histerija sedmicu dana.

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • March 15, 2022 at 10:13 PM
    Quote from sonda
    Quote from NaBiduAsku

Ima vremena, neće cijena nigdje otići, već po običaju kod nas... i bez Putina.

Malo ste se privarili ode danas cijena gore, jako...a ja sam se taman bio namjestio na 28 kn...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • March 15, 2022 at 10:10 PM
    Quote from diokidina

https://www.novilist.hr/novosti/lenac-…rsko-rezaliste/

Quote from D_artagnan

Eto još malo $$$, 2 mil. eura, cca 1kn/dionici:)

Jel ovo potraživanje bilo podvedeno pod gubitak ili??? Jer ne vidi da imaju ikakvih dugoročnih potraživanja...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 9:49 PM
    Quote from tollway

i sam sam na tom tragu. a i van top10 ima samo 120 000 dionica.

I oduzmi odma od toga i OTP indeksni sa 20-30k dionica. Kakva je šansa da dionica uđe u CROBEX10, MOGAO bi recimo KOEI izletiti???

Meni se čini da bi mogao ovde kupiti još 100-tinjak dionica...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 9:40 PM

Ovo bi moglo sa 1-2 milju kuna prometa, preko noći na 1000kn.

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • March 15, 2022 at 9:28 PM
    Quote from mitkko

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mogli ste odmah ovu tablicu staviti. Detaljnije ću proučit ovih dan, moraju mi se brojevi slagat.

• Marin83
    • March 15, 2022 at 9:27 PM
    Quote from tollway

kaj ovdje nema živih!!?? nitko ne komentira drastičan pad trgovine unatrag nekoliko dana i kretanje cijene u uskom rasponu? nestalo municije kupcima ili nema više prodavača na ovim razinama?

Ima kupaca ,ali oni bi po 860-865kn....izgleda da prodavača koji bi dali ispod 880kn, više nema...te općenito više prodavača nema....ja misli da se masa malih iskrcala..ovo zadnja dva tjedna imamo koliko 15 milja kuna prometa...pitanje je koliko malih još ima ,a da nisu friški kupci...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 7:36 PM
    Quote from tollway
    Quote from havi

ne znam da li je još netko takvog dojma, ali svaki put kad vidim to staro gvožđe kojime se vodi ovaj nesretni rat.... zapitam se: kaj rusi čiste skladišta?

Ako izuzemo paradno oružje...to u Ukrajini je najbolje što Rusi imaju. Uglavnom modernizirano sovjetsko oružje staro 30-40 godina. Dok recimo kamioni, VBR-ovi, oklopni džipovi su uglavno iz 21 stoljeća.

• Marin83
    • March 15, 2022 at 7:27 PM
    Quote from mitkko

Ovo su TCE (time charter equivalent) vozarine, pogledaj definiciju. To je, pojednostavljeno, neto vozarina, iznos koji brodar dobije od unajmitelja umanjen za voyage troskove (gorivo, lucke pristojbe i slicno).

Kolega da je ovo točno onda bi to značilo. Iz FI TPNG-a: Prosječne TCE neto dnevne vozarine brodova u četvrtom tromjesečju ove godine iznosile su 12.382 USD na dan

Po vašemu kolega u 4Q TPNG je trebala poslovati sa neto dobiti...jer 4 broda na spotu su onda u 360 dana prihoda u 4Q lani zaradili cca 30 milijuna kuna, a troškovi amortizacije, kamate i plaća su bili za cijelu firmu 32 milijuna kuna...

Po vama je TNPG trebao poslovati u 4Q sa dobiti ako zanemario vrijednosno usklađivanje...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 7:06 PM
    Quote from tollway

nema ek logike, ali velim ti da su naftaši slabije kvalitete nafte još plačali da im netko makne naftu sa skladišta!! a kako onda objasniti negativnu kamatnu stopu? tu ima ekonomske logike? a imaš i danas negativne stope u europi.

Mislim moguće je u ovom slučaju...Rusi su u jednom trenutku davali diskont na svoju naftu iod 28 dolara po barelu samo da netko dođe po nju, pa su moguće određeni segment tankeraša rušili cijenu samo da kupci uzmu naftu od njih, ali na koncu oni su zarađivali na razlici kupovne i tržišne cijene nafte, a ne gubili...

Recimo BP je kupio tako naftu od Rusa i bila je cijela afera oko toga početkom mjeseca...

• Marin83
    • March 15, 2022 at 6:53 PM
    Quote from tollway

ako sam dobro shvatio... bcti se sastoji od dva lr i dva mr indexa. tpng ima u floti mr tankere kojima su vozarine još uvijek jadne. otuda i onaj grdi q4 izvještaj. a koliko vidim po ovim vozarinama, niti q1, a izgleda niti q2 nebudu ništa bolji.

Quote from Marin83

Objasnite mi kako vozarina može biti negativna:)

malo neobično, ali je vjerovatno moguće. ne znam kako, ali se dobro sječam da su pandemiji korone neke vrste američke nafte imale negativnu cijenu. tako je vjerovatno i ovdje. moguće nešto slično kao i negativna kamatna stopa. treba proučiti detaljnije.

Ako je vozarina negativna, to znači da ti plaćaš mušteriji da mu prevoziš naftu, što nema ekonomske logike, dakle glupost teža...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 15, 2022 at 6:27 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Mrcash

10k kuna zarade u par dana nije burekstitor kategorija oprostite. Svaka zarada iznad 2k kuna spada u kategoriju merđostitora, bilo za kasko , bilo za registraciju. Molim ubuduće da pravilno koristimo terminologiju !

O.K. Ali je i dalje model razmišljanja Burekstitorski!

Zgabi i bježi! :)

Pogledaj ove što su držali CROBEX 10 dionice...masakriralo ih zadnjih mjesec dana...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 15, 2022 at 6:06 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Mrcash

Mene danas izulo iz cipela ... prodao 1k komada po 97 , računam rat je , kad ono raketa Al ne ratna i to do 105 ... netko je na meni uzeo laganih milju eura ... stq ti je kockarska sreća

Ima narodna: Ne trčat pred rudu! :)

A kako će prodat 1000 komada nego u up trendu. Kad nešto raste prodaješ, kad pada kupuješ.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 15, 2022 at 5:48 PM
    Quote from Hoby

dodao ATPL po 418 i ADPL po 97, ostalo pobjeglo za sad, cekam neki rikverc

Bojim se da ne bude rikverca jedno vrijeme...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt