1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Best buy

• Marin83
    • April 1, 2022 at 9:11 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Marin83

Danas ADRS2 423kn, ADRS 444kn....ADRS podcijenjen cijelih 25kn.

Istom logikom, možda je ADRS2 precijenjen za 25 kn.

Ili su obadvije precijenjene, ili možda podcijenjene, ili nisu?

Uzmite kao referentnu godinu 2019, dobit je tada kao i 2021 bila cca 400 milja kuna, a dionica ADRS je tada pred covid bila cca 550kn, sad je koliko???

Ovde se ladno može uzeti 10%-20% do ex divedenda dana, ovisno koliko je veliki odluče napumpat, pogotovo ako 1Q bude iznad očekivanja.

• Best buy

• Marin83
    • April 1, 2022 at 4:11 PM
    Quote from Marin83

Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.

Danas ADRS2 423kn, ADRS 444kn....ADRS podcijenjen cijelih 25kn.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:54 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marin83

za prvu nekretninu ne kupuješ precijenjeni stan gdje veliki dio kolača dobiva investitor, već si napraviš kuću, a investitor si ti. Nema veće ludosti nego kupiti stan po 3-4 puta većoj vridnosti od građevne i to začinit kreditom do penzije...

Ne možeš ni dobiti kredit ni da počneš raditi na neodređeno sa 12 godina. Da kupiš stan od 70m2 po 7.000 € moraš platiti 490.000 €. U ovom kvartu ne kupuju djelatnici. Dugogodišnji zeleni pojas u elitnom dijelu je pretvoren u još jedan kompleks koji će biti poluprazan. Prekaljeni investitori. :thumbup:

Što misliš da su bogataši postali bogati tako da plaćaju koliko god netko pita??? Ako želi vilu, naprave je sami ,veću i 2-3 puta jeftiniju.

Bogataši, barem oni koji su sami stekli bogatstvo, su najškrtiji ljudi na planetu i svaku kunu, euro, dolar 3-4 puta prevrnu preko ruku, prije nego li je potroše.

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:49 PM

Kako su mogući nalozi na TPNG na 40,10kn, 40,30kn te 41,70kn, te 41,90kn, a meni ne da već traži da pomak cijene bude 20 lipa, kao i prije????

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:44 PM
    Quote from Philidor
    Quote from dionicar

i koja su misljenja forumasa?

Rekordna godina po velikoj većink parametara prije 2022. u kojoj se anticipira rast kamatnih stopa (pa bi se trebale aktivirati i promjenjive kamatne stope u postojećim kreditima), plus akvizicija Sberbanke za nisku cijenu, ja sam zadovoljan. Za kratkotrajno kretanje cijene bi sigurno dobro došla dividenda makar kao znak dobre volje, naše tržište to voli.

Ako cijene ostanea u ovim razinama i ako bude FI za 1Q ok, dokupim barem još 100 dionica. Sve ovisi koliko je vlasničkog kapitala je HPB dobio za 72 milijuna kuna.

Inače ako želite zamjeniti eure u kune, odite u Sberbanku, najbolji tečaj nude.

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:41 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marielena

Trzisni zakoni su neumitni. Kada cijene narastu na razinu kada kupci nece kupovati, poceti ce padati.

Do kada ce rasti cijene nekretnina? Do kada cete ih kupovati po ovim razinama.

Kratko i jasno.

Ne kupujemo mi nego oni :) . Teško da su ovi novci od plaća, ili po apn-u. To je vešeraj. U ovim zgradama bude dosta neuseljenih stanara.

za prvu nekretninu ne kupuješ precijenjeni stan gdje veliki dio kolača dobiva investitor, već si napraviš kuću, a investitor si ti. Nema veće ludosti nego kupiti stan po 3-4 puta većoj vridnosti od građevne i to začinit kreditom do penzije...

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Kolega ja sam strpljiv, nego će se prosut, prije ili kasnije...

možda i padne koje zrno, samo strpljivo i pozorno osmatrati

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    :)

Šta ću kad mi je bilo skupo na 30kn :D

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:30 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ja vas čekam na 31,20kn da privatim makar dio vašeg tereta brašna.

ah, kakav mlinar83, ti bi kruha preko pogače :)

Kolega ja sam strpljiv, netko će se prosut, prije ili kasnije...

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Jesam vam rekao da će se ovaj sa bida izmaknuti, kada napuca cijenu?!

jesi, jesi, ali što u stvari imamo od toga, koliko je to prodano po "napucanoj" cijeni, skoro za vreću brašna :/

Ja vas čekam na 31,20kn da privatim makar dio vašeg tereta brašna.

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:23 PM
    Quote from Marielena
    Quote from hugh

neznam što reči ali ova inflacija nezaustavljivo raste i pojest će nas.......tko če to sve više moči i htjeti plačati i kako a i do kada?......

Trzisni zakoni su neumitni. Kada cijene narastu na razinu kada kupci nece kupovati, poceti ce padati.

Do kada ce rasti cijene nekretnina? Do kada cete ih kupovati po ovim razinama.

Kratko i jasno.

To možete zaboraviti da će cijene na Jadranu ili ZG-u padati, još i inflacija jaše...Europa ima stotine milijuna ljudi kojima su ove naše nekretnine džabe. Tako da cijene mogu samo rasti, padat sigurno neće.

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • April 1, 2022 at 3:20 PM
    Quote from Marin83

Ovaj na bidu vam dva, tri rada dana stalno diže cijenu,a da ne kupi ništa...kad se izmakne sa bida, da cijena ne propadne u ambis?!

Jesam vam rekao da će se ovaj sa bida izmaknuti, kada napuca cijenu?!

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • March 29, 2022 at 1:24 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Ovisi koliko je dionica likvidna, niskolikvidne 20-30k kuna...likvidne dionice 50k do 80 k dionica, a ako nešto ima potencijala da držim duže onda i do 200k kuna uložim po jednoj dionici, ali više puta dokupim...izbjegavam predstečajuše, niti štapom ih ne diram. Trenutno imam 6 dionica, do 10 max, preko toga mi bude zbrka u glavi...

Jel vi živite od toga ili je do kao side job?

Imam i druge prihode, ako na to mislite...trenutno kako stvari stoje mogu po mojim kriterijima super živit od ovoga,(uz to sam prodao jedno građ. zemljište nedavno, tako da mi se povećao kapital), ako se pokaže do kraja godine da to i dalje drži vodu, odhebem sve i bavim se isključivo ovim...jednostavno ne postoji posao na kojem mogu zaradit kao ovde, a od svaštarenja nema ništa, jer tada ni u čemu nisi dovoljno dovoljno(po meni).

Također burza nije po meni neki time consuming job, pa možeš između trgovanja od 9 do 16h obavit masu poslova koje na normalnom poslu obavljaš tek pridvečer ili vikendom. Tako da na kraju dobiješ i masu slobodnom vremena kojeg trošiš na sebe i familiju.

• Marin83
    • March 29, 2022 at 1:01 PM
    Quote from deny_09

Ako nije tajna, s kolikim cca iznosom trejdate?

Ovisi koliko je dionica likvidna, niskolikvidne 20-30k kuna...likvidne dionice 50k do 80 k dionica, a ako nešto ima potencijala da držim duže onda i do 200k kuna uložim po jednoj dionici, ali više puta dokupim...izbjegavam predstečajuše, niti štapom ih ne diram. Trenutno imam 6 dionica, do 10 max, preko toga mi bude zbrka u glavi...uglavnom ne držim se ničega ko pijan plota, ako vidim da nešto ne ide , mijenjam to nešto u hodu.

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:50 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Ne mogu izgubiti ono što nisam ni imao...al bogami kad ode dole, izgubim ono što sam imao.

A kako trejdate. Koristite neke patterne ili oscilatore?

Po osjećaju, po logici, po lošim vijestima, po dobrim vijestima, čekam na 5-6 mjesta paralelno da se netko prospe po bidu, po crvenim danima kupujem, zelenim prodajem, gledam jel pritisak na bid ili na ask, pokušam skužiti što bliže liniju potpore i liniju otpora, gledam tko kupuje, tko prodaje, trudim se upoznat dionicu i patterne u trgovanju istom, ako se dionica muči bježim iz nje, stavljam bolesno visoke kupovne i prodajne naloge po principu APP, ne košta ništa...

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:40 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Reci to onima koji su se držali tvoga stava na 570kn, pa su gledali 350kn na gledalici i to par puta...poanta je dio prodat kad dionica jače poraste, a dokupit kad dionica jače padne. Nikad nisam rekao da treba sve prodat, pa čak niti većinu.

To su vjerovatno isti oni koji su kupovali na 190kn pa prodavali na 240kn i ko zna koliko puta lovili prema gore, a konacan rezultat je ko zna koliki 10% mozda ?

Ne možeš izgubit ono što nemaš, već ono što imaš.

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:35 PM
    Quote from D_artagnan

Računaš i koliko si izgubio kad ti je otišla gore, a ti izašao?

Ne mogu izgubiti ono što nisam ni imao...al bogami kad ode dole, izgubim ono što sam imao.

• Best buy

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:31 PM
    Quote from Marin83

Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.

Nalog na 440kn očišćen...to je to...do 505kn nema ozbiljnijih naloga.

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:08 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marin83

Reci to onima koji su se držali tvoga stava na 570kn, pa su gledali 350kn na gledalici i to par puta...poanta je dio prodat kad dionica jače poraste, a dokupit kad dionica jače padne. Nikad nisam rekao da treba sve prodat, pa čak niti većinu.

Sve o.k.

Ali zahvalan sam ti i dalje na ovoj spoznaji!

Nije ok. Recimo od 10 situacija kada neka dionica jako poraste, a nisam htio prodat, u 8 situacija se dogodilo da je cijena pala i to jače, znači -10% i više...zato sada uvik prodam dio 10-50%(ovisno koliko sam siguran u dionicu), te kada ljosne(a svaka dionica ljosne) dokupim.

To traženje zlatnog grala od kojeg ćeš se obogatiti sa 50k eura je samozavaravanje. Bitno je da svaki kvartal rasteš, dakle kontinuirano. Izbjegavat gubitke(koji te obogalje i naruše samopouzdanje) je važnije od nekih potencijalnih zarada koja se u većini slučajeva ni ne ostvare.

• Marin83
    • March 29, 2022 at 12:00 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Marin83

Ja trejdam sa max 10% pozicije ako vjerujem u papir. Tek tako da si utvaram da upravljam aktivno portfeljom. ;)

Pa da, o tome i pričam :thumbup:

• Marin83
    • March 29, 2022 at 11:53 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marin83

Ja bi tu dio prodao, s obzirom na jake amplitude svojstvene ovoj dionici...gotovo i da ne možeš pogriješit...

Neće suza nego na oko, day-tradera!

Ne mogu vjerovati!

Čini se da je day-trader stanje duha, a ne poslovnog stava, kako sam do sada mislio!

Marine, hvala što si mi pomogao ovo spoznati!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt