I koje su prognoze??? Ja se ne usuđujem prognozirati ovaj put, iako sam danas dokupija Vlen i čekam još na niže.
Posts by Marin83
-
-
Ali tko zna, možda ste kolega u pravu pa ćete vi kupovati ovaj biser od dionice ispod 100 kn.
RH ima 14275 dionica.
Nije mi ni u primisli da bi kupovao po 100kn, ali po 120kn, zašto ne??? Ne znam gdje vam je priša, ovo je tek prva "tranša" koja se prodaje...nema smisla da novac stoji zaključan, jer tko zna kada će se sve prodati, a do tada cijena neće rasti.
Bojim se da ovde bude kao i na SLRS, naprdili dionice na 590kn, i onda se "prodaje" mjesecima, možda i cijela godina, mic po mic...
To je broj dionica na 31.3....u međuvremenu se još nešto prodalo...
-
Treba jačati segment AD brodovi.
AD brodovi d.o.o. nije u vlasništvu AD Plastika nego u vlasništvu Preventa.
Vidiš bio sam uvjeren da jesu...svaki put kraj im prođem kraj tvornice u Solinu vidim jedrilice, pa sam to uzimao zdravo za gotovo, sad vidim da su prodani 2008.
-
Nisu mi jasni ovi što su požurili kupovati državne dionice LPLH po 128kn...trebao bi im neko javiti da država ima 12000 takvih dionica za prodaju...Brate pusti da cijena ide dole makar 5-10%.
-
Postoji li uopće alternativa dijelovima koje radi AD Plastik?
Treba jačati segment AD brodovi.
-
Demand i dalje raste a kina je u lockdownu + avio promet je u velikom zaostatku.
Produzuju se putevi opskrbe.
Puno bullish elemenata i novi dolaze.
Najveci od svih su 30g najnizi orderbook, stara flota, EEXI,nikad veci demamd koji raste.
Treba napomenuti da oko 20-tak tankera punih ruske nafte stoje usidreni, jer je nitko neće kupiti...tako da i ovo mrvu smanjuje transportne kapacitete.
-
To možete zaboraviti da će cijene na Jadranu ili ZG-u padati, još i inflacija jaše...Europa ima stotine milijuna ljudi kojima su ove naše nekretnine džabe. Tako da cijene mogu samo rasti, padat sigurno neće.
Nasi ljudi jedva prezivljavaju, a ne da mogu kupovati precijenjene nekretnine.
Sto se tice stranaca, mogu jedino gradjani EU kupovati nase nekretnine na moru. Nece niti oni kupovati ako ih zadesi recesija jer nece imati sa cime.
Nije meni nista nazalost. Neka cijene nekretnina rastu na mjesec sto se mene tice. Pokusavam logicno razmisljati.
Pa ne rastu cijene nekretnina radi naših ljudi, a ponajmanje zbog tih što jedva krpaju kraj sa krajem...nas je 4 milijuna , EU građana 400 milijuna, tako da činjenica što je nama skupo( mislim na Jadran i ZG) ne utječe na cijene nekretnina niti najmanje.
-
+VLEN, probati će se skupiti još nešto prije izvješća
Evo ja ga danas malo dokupio po 12,30 kn...
i prodao 10% HPB po 940 kn.
-
prosjek je sad 400, dobit 173k pa mogu malo ludovat
Ja bi tu dio prodao, s obzirom na jake amplitude svojstvene ovoj dionici...gotovo i da ne možeš pogriješit...
Evo ovaj sam savjet napisao prošli utorak kada je cijena ATPL bila 480-485kn...sada smo 30 kn niže...kolega Milijarder me post poslije napao...
-
Postoji nešto što se zove prevencija, ograničenje podizanja depozita je mjera prevencije. Nitko ništa nije potisnio. Da je banka ostala bez likvidnosti, banka bi bila u problemima funkcionirati ovih mjesec dana ,a ako je i bila u problemima, lako je prodati nešto obveznica u vlasništvu banke i tako si povećati iznos keša na računu.
-
marine
sve što si napisao stoji, ali prosto mi pomalo nevjerovatno da je to tako jednostavno i express odrađeno! ako znamo koliko su banke "teške" za analizu i čitanje fin izvještaja. i koliko puno parametara treba uzeti u obzir. i isto da se prodavala za samo 100 ili 150 milja!!?? i isto tako da samostalno bez upumpavanja likvidnosti već drugi dan nastavlja sa radom.
kao što kolega havi veli... probam to rezonirati sa zrnom soli i određenim oprezom temeljem prijašnjih iskustava. dugoročno sigurno odličan potez, a na kratke staze..... pratiti daljnji slijed. nadam se da će u kosolidiranom za Q1 biti nečega. ako su godišnji napravili na 260 str, onda neka ovo naprave na barem 50 da nešto saznamo.
Očito banka nije bila u takvom problemu i imala je još keša na računu, čim joj nije trebala dodatna likvidnost...sada će već druga rata kredita sist od preuzimanja, što će opet donit malo svježeg keša, očito se veliki dio depozita vratio nazad, a vjerovatno je i nešto obveznica prodano kako bi banka popravila likvidnost.
-
A koja je poanta da drzava izlazi?
Pa bilo bi logicno da u svakoj boljoj, vecoj kompaniji ima koji %, da i ona, tj. Proracun zaradi ukoliko se posluje dobro i svi zarađuju. Automatski bi i drzavi bilo u interesu da sređuje zakone i uređuje trziste kapitala 🤔
To ti je ko i SUKC 183 kune im nije bilo zanimljivo,a onda dile dionice po 145kn.
-
tko je rekao da je dokap trošak? ali sanacija.... vrlo slični, a bitno ratličiti pojmovi.
Ajmo po 50 put...sanaciju je platio Sberbank, pa je prodao banku za malo manje od 10 milja eura, a ne 100 milijuna eura koliko se licitiralo prije Ukrajine. Imaš u bilanci milijardu kuna vlasničkog kapitala, koji će platiti trošak sanacije. Iako ne vidim što se tu ima sanirat, jer banka nije imala problema sa lošim kreditima, već je postala nelikvidna, radi povlačenja depozita. Likvidnost se riješi u pet minuta, prodaš dio dužničkih vrijednosnih papira i riješen problem, eto svježeg keša na računu.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/na-bu…-lagune-4331470
Rivp se ne spominje, a imaju i njega i to dosta..
nadam se da ide i to i da nece naci kupca za blok nego da ce rusit cijenu
Paket od 2,25% ili 14.883 dionice u holdingu Lošinjska plovidba vrijedan je 1,88 milijuna kuna.
Grrrrrr nekidan kupija 200 dionica LPLH po 128kn i to od CERP-a očito...da sam barem ovo vidio prije...
Ako ARNT zakucaju do 260kn definitivo prilika za veliku kupnju...
-
Za 71 mil.kn kupili su 100 posto vlasništva ili
izgleda da je tome tako. koliko su potrošili ili će biti potrebno za sanaciju, nadam se da ćemo saznati prilikom komentara uprave za Q1.
dokapitalizacija nije trošak.
-
Za 71 mil.kn kupili su 100 posto vlasništva ili
Zadnji godišnji Fi Sberbanka je prikazivao 1,1 milijarde kuna vlasničkog kapitala(neka me netko ispravi ako griješim)...sad treba vidit koliko je od toga iznosa ostalo...ja tipujem 50%. Što bi značilo na jednu uloženu kunu HPB je dobio 7 ili 8 kn. Što bi značilo da BVPS HPB grupe raste i to jako...
-
😂😂 Kao da ste mene opisivali, jer doslovce okrenem svaku kunu i dobro razmislim prije nego ću je potrošiti. 😂😂
po toj definiciji u HR je svaki penzioner u biti bogatas jer prevrne i dobro izvaze svaku kunu prije nego je potrosi...
al ima "definicija" i "definicija"
Postoji VELIKA razlika, penzioneri to rade iz egzistencijalne nužde, ovi jer im je to slobodni izbor i stil života.
-
Pa upravo tako kako sam napisao
-
To možete zaboraviti da će cijene na Jadranu ili ZG-u padati, još i inflacija jaše...Europa ima stotine milijuna ljudi kojima su ove naše nekretnine džabe. Tako da cijene mogu samo rasti, padat sigurno neće.
Ovoga se i bojim, ali tko zna što će na kraju biti. Tako su vjerojatno i u Kijevu u Ukrajini pričali da je ulaganje u nekretnine ziherica, pa vidi sada.
Obično je najveća potražnja na vrhu cijene, a najveća ponuda na dnu cijene, pa promatrajmo. Ljudska psihologija je nekad neshvatljiva, a nekad
je to čista potreba.
Naš problem je što planski ne razvijamo sve regije ravnomjerno. Država bez veze ulaže u gradnju infrastrukture u zaselcima i selima, koji će i tako kroz 10-20 godina nestat, a u međuvremenu se zapostavljaju veća naselja koja imaju šansu da opstanu, jer se nema dovoljno novca. Na takav način gubimo i naselja koja ne bi trebali izgubiti.
Lokalna samouprava nam je maksimalno razmrvljena, što ih čini impotentnima i financijskim patuljcima. Takvim mikro jedinicama se daje da se planiraju svoj prostor, što dovodi do rasula i totalnog nereda u prostoru, bez najosnovnije infrastrukture.
Pa tako imamo na Jadranu elitne kuće i vikendice koje nemaju nit najobičniju cesticu, a za uprakirat u dvorište gazda ti mora reći točnim redosljed od 4-5 poteza koje moraš napraviti ukoliko želiš ući, kao da slažeš Rubikovu kocku.
Znam za jednu uzbrdicu u Vinišćima (sve elitne kuće okolo) na koju se možeš popeti tako da u autu ostane samo vozač, moraš uvatiti zalet, ne puno gasa dodavat(jer je popločana nekim glatkim kamenom) i nema stajanja do vrha, ako ti neko izađe na cestu, ideš nazad na rikverc i opet iz početka.
Najtraumatičnije iskustvo negdi iza Omiša sa jadranske magistrale dole prema moru, lako je bilo doći do dole, ali popet se nazad do kraja ,mislim da je nagib "ceste" bio preko 40 stupnjeva, ako staneš na uzbrdici ne postoji način da će opet krenit tj. uspit da ti uvati prvu brzinu, nema šanse, za ne falit još je bila cila vijugava i makismalno uska.
Još je bila zima i sva dvorišta zaključana, srećom bilo jedno otvoreno uđem na guzicu u njega i spasim se, taj metar ravnog terena u dvorištu mi je bilo dovoljno da mi uvati prvu i da sa njom uzvučem do magistrale, bija sam pod traumom misecima poslin čim vidim jaku uzbrdicu
-
Toalet papir.
https://www.poslovni.hr/hrvatska/toale…stasice-4331516
Sahraniti će me ko' faraona. Punu zlata, tjestenine, graha, toalet papira
I što sad..... da tražim nekog blage naravi sa punom škrinjom mesa, za ugodan suživot
Ponude na p.p.
Pametni ljudi znaju čemu služi bide.