krenulo farbanje jaja kolega, meni ruke pune posla
Sretan Uskrs !
Ajme, sada do utorka nemam što radit...
krenulo farbanje jaja kolega, meni ruke pune posla
Sretan Uskrs !
Ajme, sada do utorka nemam što radit...
Display MoreNaravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.
kako bilo ja bi na ovim razinama ozbiljno kratio poziciju, također čestitke onome tko je jučer prodavao između 1000-1100 kn.
Marin83
Specijalist QuoteQuote from LeoNT Za nekih 3-4 tjedna je FI. Mogli bi mozda onda i službeno objaviti prodaju MRSK.
Uglavnom, cijena je na 476, a do tada, tko zna.
Evo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.
Kolega Marin 83 vama je bilo preskupo i na 400 kn koliko se sjećam
!
Ja ne letim... gledam neke normalne tržišne valuacije dionica na ZSE, ekstreme u pravilu izbjegajem...kod Saponije su ovakve anomalije moguće jer je vrlo,vrlo mali free float...slično je bilo i na Petrokemiji, INA-i ,LRH zbog malog free floata.
Jel mi je žao da nisam ostavio dionice SAPN kupljenje po 290kn, normalno da je, što da se lažemo, ali to ne znači da je kupovina na 1100kn pametna kupnja, ni blizu.
Nisam shvatio čemu se ovdje i zašto čestita?
Očito netko pegla cijenu put 1000 kn al ja nisam siguran da rezultati podrzavaju tu i takvu cijenu.
Naravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.
kako bilo ja bi na ovim razinama ozbiljno kratio poziciju, također čestitke onome tko je jučer prodavao između 1000-1100 kn.
I koji je zaključak ?
Sanacija Jadranske banke je trajala preko godinu dana, skoro godinu i pol.
Toliko o tome...
Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.
Ovo sam pisao prije dva tjedna točno, kada je ADRS bio 440kn..trenutno 464kn + danas najavljenja dividenda od 15 kn(tax free)
Bdw ADRS je i dalje potcijenjen nekih cca 12 kn prema ADRS2, a rast dionice radi divke još nije ni počeo...
+ LPLH po 126kn
Što je ovo na zabi iskrcavanje dan ranije???
Ne postoji sigurnost.
Postoji najbrži prst...ako me razumijete...
Zadnji put TPNG je vrijedio 46 kn, oko 4.08.2021, ali se cijena vratila na "početak".
Hoće li ovaj put to iznad 50 kn?
Postavite si pitanje kolike su brodarine bile 4.8.21, a kolike su 11.4.22...i to vam je ujedno odgovor na vaše pitanje...
.držati nešto što je na ATH , te za naše uvjete dosta precijenjeno, a ne kratiti makar malo je suludo.
Evo jučer se ERNT prodavao po 1990kn, sad ga već daju po 1905kn...
Samo problem je bio što se iz Bosne napadala Hrvatska, tako da ti je paralela kriva, jer da se iz Bosne nije napadala RH, ni ne bi bilo okupacije ni rata u nas.
Istina, i svaka cast deckima koji su isli u Bosnu, ali evo ja nisam htio ici kao ni veliki postotak nas iz Zg, i nitko nam nije zamjerio ili nesto drugo . Odlazak je bio na dobrovoljnoj bazi.
Uvijek smo znali govorit, mi cemo ovdje a bosanci nek idu svojima i sve pet .
1995 se išlo masovno u Bosnu, nije bilo oćeš, nećeš...bez operacija Maestral i Južni potez, još bi se i danas puškaralo u Bosni.
ali na kraj pameti mi nije bilo ratovat u bosni za bosance jer to nije moja drzava.
Lijepo budes dragovoljac i onda te ne mogu mobilizirat
Samo problem je bio što se iz Bosne napadala Hrvatska, tako da ti je paralela kriva, jer da se iz Bosne nije napadala RH, ni ne bi bilo okupacije ni rata u nas.
Možda sam naivan, ali u Ukrajini je provedena opća mobilizacija, svi muškarci od 18 - 60 su PRISILJENI ići ginuti u taj rat,
Mobiliziraju se isključivo rezervisti i dobrovoljci. Nema potrebe za mobilizacijom, ne znam ti ja koga. Sve one koji nemaju vojnog iskustva, pa čak i ratnog se odbija, eventualno idu u TO.
Recimo u prvih mjesec dana su mobilizirali isključivo veterane rata u Donbasu od 2014 do 2020, dakle ljude sa vojnim i ratnim iskustvom.
Moćna ruska armija, svecka sila br.2
Ako bude dobra dividenda, zašto bi bila velika potražnja za novcem prodajom dionice kompanije koja ima budućnost i mogu se već prognozirati budući prihodi.
misec dana, dva = jednog dana, kuiš?
Svaka 2-4 miseca imamo korekcije, ne mislim nužno na ERNT, već općenito...npr tko je od vas mislio da će ERNT zaroniti skoro 30% prije par tjedana...držati nešto što je na ATH , te za naše uvjete dosta precijenjeno, a ne kratiti makar malo je suludo.
Na Eriksonu velika potražnja za dionicama. Dvije velike transakcije danas po 465 i 101 kom.
Za misec dana,dva najdalje biti će velika potražnja za novcem...i onda novo nanovo.
Tim više jer »Lenac« ima prioritet namirenja temeljem pomorskog privilegija. U brodogradilištu u Martinšćici tijekom protekle četiri godine uspjeli su doći do tri pravomoćne presude u svoju korist, kojima je obuhvaćen gotovo cjelokupan iznos koji potražuju u »Lencu«.
Meni nije jasno ovo, spominje se nenaplaćeno potraživanje, a u bilanci takvog potraživanja u stavci dugoročna potraživanja nema???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U brodogradilištu uspjehom smatraju i što im se konačno oslobađa Vez 4 koji je »Delphin« zauzimao gotovo četiri i pol godine, od jeseni 2017.
Po meni ovo je važnije???
Display MoreZarez ili tocka who cares?
Netko od nas je tocno prognozirao a netko netocno prognozorao tocka.
Kakva je buducnost tankerasa danas po vama?
Crna kao prije?
Razmisljate o kupnji?
Mislim da nije neprostojno pitati onog tko se sam javno hvalio da prodaje tpng oponirajuci nama koji smo kupovali?
Nakon svih vasih promasaja i nasih pogodaka Vas je izbor patronariziranje drugih koji su se zadnjih mjeseci potvrdili kao znalci da suprotno vasim prognozama daju ispravne prognoze za tankerase?
![]()
I to opsirnim pojasnjavanjem ispisanim na 30 strana?
Sve je ovdje dokumentirano
Promatrajmo dalje
Nakon gotovo mjesec dana pisanja stručnih analiza, i uloženih sati i sati truda u tipkanje zašto dionica ne valja i podcjenjivanja vas kolegice, netko kupi 5-10k dionica TPNG u dva dana (moja osobna procjena). hmmmm Što kazati, kakvu poruku poslati????
Nekako mi se pari da će sada biti mjesec dana pozitivnih analiza, dok cijena ne dogura do 55kn, te onda iskrcavanje i eto cijene opet na 45kn ili manje.
Isprika moderatoru na off-u.
Ne kužim banke daju kredite sa 2 do 3 posto kamata, a inflacija 8 do 9 posto.
Banke ne daju svoje novce već posuđuju na međubankarskom tržištu i zaračunaju svoju maržu. Tako da je banka samo protočni bojler. ECB posudi banci s 1 posto, banka obračuna 3 otprilike, ovisno o kreditnom rejtingu zemlje i ostalim sitnicama.
Molimo bi da mi ovo elaborirate malo pobliže, pogotovo tu tezu o gubitku HNB-a, radi manjih kamata???