1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 9:34 PM
    Quote from harpun

neki i kupuju

HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B1,047
    Quote from dionicar
    Quote from Marin83

kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..

A kako znate da je mirovinac ?

Eto vam kolega dokaz da je mirovinac kupovao u pon, kako sam i rekao. Jednostavno kad zadnje 3 godine pratiš dionicu, naučiš je u dušu...

• Marin83
    • May 11, 2022 at 9:14 PM
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c12412e36bb.pdf

Odluka Vlade je iz veljače, a posao je sad zgotovljen. Zato je danas i isla odluka. Dakle, Q2 će teretiti ovaj posao koji generalno može biti neutralan za banku, al to naravno pouzdano ne znamo.

Zašto bi banka kredit koji je pod državnim jamstvom dala za manji iznos od 100% glavnice. Inače koja je onda poanta državnog jamstva, logika jelte...radi državnog jamstva, banka recimo nema obvezu na takve kredite radit rezervacije, jer nema zašto...

Ovo je za banku prostom logikom poslovno neutralan događaj, jer je 100% kredita pokriven jamstvom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • May 11, 2022 at 8:18 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c12412e36bb.pdf

Komentar ekipa, što ovo znači za HPB????

Znači da je HPB prodao potraživanje po kreditu državi, sad koliko su se naplatili (odnosno za koji su iznos prodali potraživanje) ostaje upitno. U vrijeme izdavanja se pisalo o tome da je kredit u cijelosti pokriven državnim jamstvima, što bi značilo da diskont ne bi smio biti prevelik. Po datumu ugovora bi se reklo da je transakcija najvjerojatnije morala biti knjižena u Q1?

To me je zanimalo, nisam htio ništa insinuirati...

• Marin83
    • May 11, 2022 at 5:05 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/DDJH/COI-DDJH-9f0980ac14040d9a2ba66c12412e36bb.pdf

Komentar ekipa, što ovo znači za HPB????

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 4:49 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marin83

ili 35 kila cukra na akciji kupit, od Vire, Viri ^^

Previše šećera, nije dobro za zdravlje!

Masni burek je zakon! :)

Krajem 80-tih u Vojvodini sin nekog visokog funkcionara ukrao je nekih 20tak vagona šećera, kada su mu pitali oca da to prokomentira, čovjek kaže mrtav ozbiljan:"Dete voli slatko" ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 4:41 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Marin83

-VIRO po 31,20kn..... taman za desetak bureka, a bit će i jogurta ^^

Užasno depresivan dan, i još depresivniji forumaši, baš djelujete negativno na psihu X/

Sir ili meso?

Voćni ili obični? :)

ili 35 kila cukra na akciji kupit, od Vire, Viri ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 4:35 PM
    Quote from Marin83

+ATGR po 1600kn ( sad koliko je to pametno, vidit ćemo)

-VIRO po 31,20kn..... taman za desetak bureka, a bit će i jogurta ^^

Užasno depresivan dan, i još depresivniji forumaši, baš djelujete negativno na psihu X/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 2:49 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Mene zanima jel ADPL ugasio pogone u Rusiji i jel se riješio radnika (uopće kakvi su tamo zakoni po pitanju otkaza), po meni to je najvažnije da ne prave gubitke...

Uprava izgleda najvise brine plasirati informacije kada su pozitivne, u ovaj situaciji od njih bi bilo korektno i nadasve potrebno nesto obavijestiti o razvoju dogadjaja u Rusiji na njihove tvornice ipak se radi o cetvrtini utjecaja na ADPL, kao da se radi o malom poremecaju pa da trebamo cekat izvjesce da vidimo sta se dogadja, mislim ako nista konkretno ne obavijeste sluzbeno do izvjesca, a u izvjescu vidimo da je u Rusiji sve stalo skoro u 2Q, smatrat cu to velikim minusom za upravu.

Gledam ,al ne mogu naći...koliko vlasničkog kapitala ima AD Plastik u ove dvije tvornice...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 2:17 PM
    Quote from StatusQuo

U Rusiji skoro full stop, kao da je kod njih rat

In April 2022, sales of new cars and light commercial vehicles in Russia decreased by 78.5% compared to April

2021 or by 119 258 sold units and amounted to 32 706 cars according to the AEB Automobile Manufacturers

Committee (AEB AMC).

https://aebrus.ru/upload/iblock/…-April-2022.pdf

Mene zanima jel ADPL ugasio pogone u Rusiji i jel se riješio radnika (uopće kakvi su tamo zakoni po pitanju otkaza), po meni to je najvažnije da ne prave gubitke...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 2:13 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Keš na računu je najbolje iskoristiti da se zatvore najskuplje kreditne linije, vrijeme jeftinih kredita je pri kraju... Ljudi niste maštoviti, osim ATPL ima i šijaset drugih dionica za ulaganje, ova je trenutno svoje odradila.

Marin je majstor , e sada ovo s atpl i mene živo zanima, hoće li pogodit. Kako kaže kolegica Brajkica, promatrajmo... ;)

BCI 5 T/C routes 180000 31151 2448

BPI 5 T/C routes 82500 29848 357

BSI 10 T/C routes 58328 30345 135

BHSI 7 T/C routes 38200 29969 77

BDI INDEX 3052 +113

Display More

Bolje izaći malo ranije ili makar pokratiti, nego zakasnit pa prodavat kao neki po 350kn...možda dionica poleti i na 700-800kn tko zna, podlogu za to ima...to što CROBEX za sada polovi neokrznut, ne znači da neće i on krenit ronit...treba biti spreman i reagirat na vrijeme...mislim ja sve ovo pišem na intuiciju...

• Marin83
    • May 11, 2022 at 1:58 PM
    Quote from igi
    Quote from Marin83

Keš na računu je najbolje iskoristiti da se zatvore najskuplje kreditne linije, vrijeme jeftinih kredita je pri kraju... Ljudi niste maštoviti, osim ATPL ima i šijaset drugih dionica za ulaganje, ova je trenutno svoje odradila.

Svoj rast odradila???

samo cu se nasmijat ahahaha

To "trenutno" ste izostavili, situaciju sa Kinom, Rusijom, VIX indeks na razinama iz doba korone, te općenito lošim sentimentom na TK ćemo također ignorirati, kao i lani kad se ignorirao pad BDI, OK:)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 1:32 PM

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 11, 2022 at 1:13 PM

Ali kako se na HPB gledaju preko nišana, neće niko da za 5 kn popusti :) :) :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:36 AM

Držite na oku 7SLO dolazi u područje gdje ga se isplati kupiti...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:22 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

kakvu penziju hahah... za držanje najdalje do ex dividenda dana.

ma nisi valjda sve pokupio ;)

pa danas ni cijela burza nema ni za burek nama redovnim buregdžijama :)

Kolega sve usitno, VIX je 32....ma kako nema prilika, svugdi su prilike, nema toliko keša koliko prilika ,a moraš ga još i čuvati, ako krene jači zaron...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:13 AM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Za trejd ili penziju?

kakvu penziju hahah... za držanje najdalje do ex dividenda dana.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:07 AM

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • May 10, 2022 at 9:41 PM
    Baltic Clean Tanker1442.0026.001.84%

• Marin83
    • May 10, 2022 at 7:52 PM

Bilo je i zadnja 2 tjedna barem 7-8 prodaja po 500 ili 1000 dionica...i to je ok, dogovore se među sobom i prodaju, bitno je da se ne ruši cijena bezveze...

Također je i ovo zanimljivo danas pred zatvaranje( skriveni se otkrio na tren):

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • May 10, 2022 at 7:41 PM
    Quote from havi

Onda bi to bilo prvi puta u ovih 20 godina da fondovi ne kupuju da bi prodavali .

Cuvat ce te dionice 100 godina

Meni se pari da vi samo trolate. Znate vi dobro na što sam insinuirao, odradi se rast i van iz dionice, nitko je ne misli čuvat za unuke. Na neki srednji rok mirovinac neće prodavat i to mi je jedino bitno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt