1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marin83
    • February 5, 2021 at 10:00 AM
    Quote from LeoNT

Za nekih 3-4 tjedna je FI. Mogli bi mozda onda i službeno objaviti prodaju MRSK.

Uglavnom, cijena je na 476, a do tada, tko zna. :)

Evo slobodan pad u pola sata jutros do 444kn, nitko ne pokazuje veliki interes za kupnju pri ovoj cijeni...Prvi ozbiljan kupovni nalog čeka na 426kn.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 4, 2021 at 6:52 PM
    Quote from Marin83

Kupio nešto PTKM jutros na 68,20 kn...

Kupio popodne jošt PTKM po 68,40kn, te nešto ADRS2 po 409kn...sljedećih dana valjalo bi nešto i prodat:D

• Best buy

• Marin83
    • February 4, 2021 at 9:54 AM
    Quote from diokidina

1.Ingra(dugoročno)

2.Atpl(cisto trejd, prodati kad uskoro naraste 10-20%)

3. Valamar(dugoročno)

3.IGH (dugoročno)

Posjedujem dionice pod brojem 2 i 3

Jesi pokrio sve stečajuše ili???

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 4, 2021 at 9:43 AM

Kupio nešto PTKM jutros na 68,20 kn...čekamo još na 65kn...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • February 3, 2021 at 11:57 PM
    Quote from hugh

mislim da je prošla godina več više manje prošlost pa zato cijena i je tu gdje je plus slon u staklani.......ni u doba ludila sa vozarinama prošle godine nije se cijena iskazala u punom sjaju......puno čekanja za jedan dan veselja i to je to......dalo se zaradit......bilo bi dobro čuti očekivanja za ovaj kvartal a možda i q4 da neke naznake ovdje.....

TPNG lani u 2Q nisam htio kupovati kad je cijena bila oko 37kn, jer je kao cijena je bila prevelika, iako mi je logika govorila da je cijena premala, naravno dva mjeseca poslin eto je na skoro 60kn.

Nagoni se uključe i sjebu razum.

• Marin83
    • February 3, 2021 at 11:19 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

Zašto trošiti akumulirani kapital na otkup dionica u doba najveće ekonomske krize?! da bi mi što smo se nakupovali između 42-45kn mogli omastit brk?

Dobro kažete, bolje da pričekaju da naraste cijena pa da onda nastave s programom otkupa. Zašto bi platili jeftino kad mogu platiti osjetno skuplje za koji mjesec? Inače važeći program o otkupu je objavljen u studenom 2020. tako da ih i nije baš mogla iznenaditi ekonomska kriza niti biti razlog za odustanak od kupnje. Vjerojatno ne žele ugroziti cash flow budući da imaju tri broda na spotu koji je u tom smislu zahtjevniji (iako bi s posljednjim odobrenim zajmom cash flow trebao biti u redu).

Što mislite koliko bi dionica mogli kupiti dok ekipa ne skuži tko kupuje i povuku sve prodajne naloge na iznad 50kn? 5000 dionica?! Toliko o niskoj cijeni. Inače imate li prognozu kakva će biti Fi za 4Q?

• Marin83
    • February 3, 2021 at 10:53 PM
    Quote from Sinner99

Sta nije malo cudno da uprava donese odluku da kupuje dionice, i onda na ovoj diskontnoj cijeni ne reagira? Mozda stanje i nije tako sjajno. Ht i adris stalno kupuju svoje.

Zašto trošiti akumulirani kapital na otkup dionica u doba najveće ekonomske krize?! da bi mi što smo se nakupovali između 42-45kn mogli omastit brk?!

• Brokeri i brokerske naknade

• Marin83
    • February 3, 2021 at 6:58 PM
    Quote from emil
    Quote from Marin83

Ekipa jel vam se promjenio izgled početne stranice za ulaz u Erste Broker aplikaciju???

je - al sve ostalo kolko vidim je po starom.

Ovo je nekakav Geogre upgrejd Erste Brokera, isto sranje drugo pakovanje hehe

• Brokeri i brokerske naknade

• Marin83
    • February 3, 2021 at 9:35 AM

Ekipa jel vam se promjenio izgled početne stranice za ulaz u Erste Broker aplikaciju???

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 2, 2021 at 2:52 PM

Prodao nešto sitno HIMR po 735kn, taman za burek i jogurt...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • January 30, 2021 at 9:42 PM

Mittko ako si od volje jel može za HPB???

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Marin83
    • January 29, 2021 at 3:23 PM

Izgleda da se cijena ARNT konsolidirala oko 310-316 kn, mora biti da sam pogodija dno u 1-2kn razlike....

• Marin83
    • January 29, 2021 at 1:04 PM
    Quote from Marielena

Je li to netko prodao 1 dionicu Tpng po 44 kune? Brokerska naknada je veca?

Ne mora značit...vjerovatno mu je naknada 0kn.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• Marin83
    • January 27, 2021 at 3:37 PM

Evo još jedna greška:https://hr.investiramo.com/ZSE/JDRN/data?…quity_quarterly

Omjer duga i kapitala za JDRN nije 39.27%

Ako su ukupne obveze 472 milijuna kuna, a dionički kapital 632 milijuna kuna..onda je omjer duga i kapitala cca 74,7%, zar ne???

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • January 27, 2021 at 3:24 PM
    Quote from zlocesti

Evo Jadran

Teško je crtati splitanu dionicu, a ovdje je desilo pripajanje dionica

Uglavnom, trguje se u rasponu.

Reklo bi se da na bidu netko drži vreću oko 13 kn

To bi ga bila akumulacija

Kažu da ako cijena papira dugo vremena ne ide dolje, da je razumnije očekivati da će rasti , nego padati

Ovo je papir za strpljive.

Treba pogledati vlasničku strukturu i knjigu dioničara.

Display More

Normalno da neće ići dole kad mirovinac sa nalogom od 4000 dionica brani cijenu, uz to knjigovostvena cijena dionice je 22.60kn, a sa njom se trguje između 13 i 14kn, uz to završili su veliki investicijski ciklus tokom 2019-2020.

• Marin83
    • January 27, 2021 at 11:01 AM

Trebalo je počistiti 782 dionice da bi se cijena digla samo 20lipa...bogami rovovska bitka, svi se ukopali, te ne popuštaju ni milimetar.

• Marin83
    • January 27, 2021 at 9:24 AM
    Quote from Paulie

Kolega, hoćete li vi pokrenuti treću alternativu za MojeDionice i Investiramo, s točnim podacima bez grešaka ?
    Mi bi svi vrlo rado tako nešto koristili. Ako može dodajte i stock screener za pretraživanje po uobičajenim parametrima.

Nemojte skretati pozornost sa bitnoga, a to je da ima masa krivih podataka koji mogu manje iskusne investitore navesti na krivi trag i uzrokovat im financijsku štetu. I napominjem Moje Dionice još traže i preplatu.

Sad nastavite trolati koliko želite.

• Marin83
    • January 27, 2021 at 9:08 AM
    Quote from Paulie

Ljudi imaju ograničene resurse i dali su portal na korištenje besplatno, skidam im kapu. Umjesto da pišete "neozbiljno" pošaljite im na kontakt email greške koje ste uvidjeli i sigurno će ih rado ispraviti.

Ne znam kakvi resursi ti trebaju da točno prepisati podatke iz FI-a, te kakva oprema ti teba za radit 4 osnove računske operacije za izračunat tražene parametre.

Evo još jedna greška "Moje dionice", dionica ADRS i ADRS2...kad odeš na link ADRS stoj jedna tržišna kapitalizacija firme, jer računaju sve dionice( povlaštene i redovne) po cijeni redove, a kad odeš na stranicu ADRS2 onda stoji druga tržišna kapitalizacija jer po cijeni ADRS2 računaju sve dionice(povlaštene i redovne).

Još Moje Dionice pitaju i preplatu:).

• Marin83
    • January 27, 2021 at 8:50 AM
    Quote from azivkovi
    Quote from Marin83

Taj sajt im masu grešaka u brojevima, koje stoje mjesecima...e sad jel to iz nemara ili slučajno ne znam.

Bdw ima li tko preplatu na ZSE Monitor???

Pričate o Mojedionice ili o Investiramo? U bilokojem slučaju, bilo bi lijepo da nam ovdje ukažete na neke od tih grešaka.

Govorim o moje dionice...evo npr već par mjeseci stoji da je ukupna aktiva solarisa 68 milijardi kuna...https://www.mojedionice.com/dionica/SLRS-R-A

Slično je bilo i za RIVP gdje je jedno 7-8 mjeseci stajalao da je kapital i rezerve firme za oko milijardu kuna veće ,nego je bilo stavrno, nekidan sam vidija da su to ispravili poslije 7-8 mjeseci...

A što se tiče Investirajmo...npr na grafu stoji da je knjigovostvena vrijednost dionice RIVP na dn 30.9.20 24,70kn,a nije nego 18,85kn.

Sve skupa neozbiljno, kad ja mogu naći greške ovlaš i to iz glave.

• Marin83
    • January 26, 2021 at 6:59 PM
    Quote from propalica

Zgodno, idem kopati dublje pa ako što imam za reći napišem ovdje. Na prvu loptu dobar upgrade "mojedionice" sajta. :thumbup:

Taj sajt im masu grešaka u brojevima, koje stoje mjesecima...e sad jel to iz nemara ili slučajno ne znam.

Bdw ima li tko preplatu na ZSE Monitor???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt