1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • June 8, 2021 at 10:26 AM
    Quote from forumas

Ovdje se zna da je kraj lošeg ciklusa na kraju i da uskoro kreće značajan oporavak vozarina.

Zato je jako opasno sada prodavati jer čim ovaj prodavač odluči stati s izlaskom (a on ne izlazi radi kvartalnih rezultata), doći do gotovo trenutnog rasta cijene jer nikom drugom ne pada napamet prodavati ispod 55-60 kn.

Ja isto tako mislim, obično kad zadnji etuzijasta digne ruke, preokret je iza kantuna. Bdw oporavak je pola godine bliži, nego je bio u 1 mjesec.

• Marin83
    • June 8, 2021 at 10:14 AM
    Quote from KicanCRO

Nista se nije dogodilo? Pa Q1 je minus 9 miliona kuna, Q2 ce biti isto toliko. Bv je bio 78 kuna a koliko je sad, 50 kn? Kad sam kupovao imali su jos dosta dugorocnih ugovora, od tad su im istekla dva, kupovao sam kad se ocekivao najbolji finalni izvjestaj a kupio sam minus od 30 m. Da se nista nije promjenilo…i kad ste u papiru malo realnosti ne bi skodilo.

Obuzima vas panika, jer ste u crvenome, po meni ništa pozitivnom po vas iz toga ne može izaći...

• Marin83
    • June 8, 2021 at 9:58 AM
    Quote from KicanCRO
    Quote from Flight

To je 11 tisuća dionica. Cca 450 tisuća kuna. Ne razumijerm Big Fuzz oko toga?! Možeš nam to pojasniti?

Pa dosta više je protrgovano u istome razdoblju. Mislim da to više psihološki utječe na kupce nego stvarno, zbog "intenzivne" prodaje.

Mogu , ajde. Prodavac iz topa 10(Pbz,skrbnicki) poceo je izlaziti 11.1 iz svoje pozicije, tog dana prodao je 2,5 miliona kuna TPNG, sljedecih dana jos koji milion te spustio cijenu za nekih 7-8 kuna, sa 48 na 40 tak kn Tada je za tu dionicu bilo puno interesa, prva dva kvartala imala su ogroman plus unatoc koroni te se ocekivalo najbolje finalno izvjesce ikada od firme. Razlog njegove prodaje smo saznali mjesec kasnije, vrednovanje brodova smanjeno za 60 miliona kuna, umisto plusa od 20 tak miliona imali smo minus od 30 miliona. To nam govori da je prodavac jako dobro upoznat sa radom firme. Sad je u zadnjih mjesec dana prodao jos 10-tak tisuca dionica, al kako su zadnja dva kvartala jako losa, kupaca nema i mora rusiti cijenu. Bit je da ima jos 60 tisuca dionica, pozeli li do kraja izaci, dno je jos jako daleko. Ne trebate mi pisati da je racun skrbnicki i da ih je mozda vise, to sam i ja mislio kad je imao 70 k dionica.

4800 dionica i to se radilo o prodaji iz prve polovine svibnja.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marin83
    • June 7, 2021 at 1:00 PM

Početak lipnja u Hrvatskoj zasad broji oko tri puta više turista nego li istom razdoblju protekle godine, odnosno ostvarene su 203 tisuće dolazaka i 907 tisuća noćenja.

Krenulo je dobro, u 6 dana gotovo milijun noćenja.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • June 5, 2021 at 12:46 PM
    Quote from Moller

zanimljiva pojava pri trgovanju, sa 7k cijena srušena 8% , valjda neće rapaliti s 99k nadajmo se

Vidio sam to i ja, vjerovatno koji mali koji je bio nestrpljiv pa je dao pošto daš. Također vidim da netko diže cijenu skoro svaki dan pri kraju trgovanja, tako je bilo i jučer poslije tog propadanja cijene.

Ima nas vrlo, vrlo malo van TOP 10(svega 142k dionica) stoga nisu ni čudne ovakve oscilacije cijene.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • June 4, 2021 at 11:38 AM

Tko hoće kupiti jeftino neka kupuje danas...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • June 1, 2021 at 6:20 PM
    Quote from LodeRunner

Dok se tu raspravlja o zivotnim skolama i minusima slijedeceg kvartala mensecini da trezor ipak nesto kupuje.

Ono, kad nitko drugi nece.

Meni se pari da će iznenadni rast ove dionice, mnoge ostaviti spuštenih gaća.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 31, 2021 at 11:09 PM
    Quote from verdi

1,8mkn prometa !? nekadašnji robovi su za nas pojam ekonomskih sloboda. malo je reći da je ovo sramota. od čega žive oni jadnici brokeri? znam da se i u bosni dijeli ona humanitarna pomoć od potresa sa oznakom H. daj da i njima nešto skupimo. na kraju krajeva ipak smo ljudi.

Očito se izašlo iz dionica koje su odradile rast, te ušle u one što bi tek trebale rasti..uglavnom, sada svi čekaju kuda plovi brod. Ja prvi u zadnja 2 mjeseca nisam 100k kuna prometa napravio.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 31, 2021 at 11:05 PM
    Quote from Paulie

Razvod je loša financijska investicija, ne rastavljajte se.

Još bolje se uopće ne ženit...a žena će uvik biti, pogotov ako su uspješan...tko je razumija,razumija je.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 31, 2021 at 6:21 PM
    Quote from Santo
    Quote from zlocesti

Whoops, ovdje ste svi bogato :S

Da li uz to netko zna kuhati, kuha i oženio bi se ? :S

Sta nudi druga strana ?

Druga strana nudi da dili tvoje kapitalne dobitke po principu "Pola pije, pola Šarcu daje".

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 31, 2021 at 5:52 PM

To pod "roba",misliš da 20 pari mudanti i 15 pari čarapa na šteku ili? Čisto da znam da mogu i ja prijavit! :/

• Marin83
    • May 31, 2021 at 4:13 PM

U razdoblju od početka do sredine lipnja najavljena je čak 61 linija čak 30 avioprijevoznika, Split će imati direktne letove prema 20 država, uključujući i letove unutar Hrvatske.

Najavljeno je osam redovnih linija prema Njemačkoj, sedam prema Francuskoj, pet prema Poljskoj, četiri prema Velikoj Britaniji, tri prema Švicarskoj, po dvije prema Španjolskoj, Švedskoj i Nizozemskoj te jedna prema Srbiji, Luksemburgu, Belgiji, Rusiji, Austriji, Italiji, Češkoj, Irskoj, Ukrajini, Latviji i Danskoj.

Počelo je...

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 30, 2021 at 10:08 PM
    Quote from Flight
    Quote from Zvjezdani

ADPL

ZABA

CASH

NEKRETNINE u najmu

ZLATO (povećavam udio zbog inflacije)

Na vrijeme pobjego iz DLKV kao hazarderskog djela portfelja.

Dobiveni investicijski sudski spor u Americi. Čekam isplatu.

Display More

Pa nekretnine u najmu nisu financijsko ulaganje odnosno imovina. A bome ni zlato ako je fizičko.

Display More

Javi to bankama, pogotovo centralnim koje u svojem vlasništvu imaju zlatne poluge, te im reci da to nije imovina.

A naš zakon kaže o investicijskom zlatu :Knjiži se u razred 1 kao kratkotrajna imovina ili pak kao dugotrajna koja se prikazuje u razredu 0, ovisno o tome koliko dugo se planira zadržati investicijsko zlato u portfelju.

Ukratko investicijsko fiziko zlato jest imovina. Imamo više vrsta imovine, možda te to buni.

• Marin83
    • May 30, 2021 at 4:32 PM

From January to March 2021, China's auto production and sales volume were 6.352 million and 6.484 million units respectively, which means an increase of 81.7% and 75.6% compared to the previous year. The sales volume of passenger car is 5.076 million with a 75.1% growth. The production and sales of commercial vehicles were 1.397 million and 1.408 million, a year-on-year increase of 76.9% and 77.4%.

• Marin83
    • May 29, 2021 at 1:34 PM

BVPS 68 kn.

Quote from Philidor
    Quote from brajakica

Jos jedan

$19billion

https://www.industryweek.com/the-economy/en…dor-amazon-case

Kakve ovo veze ima s TPNG?

Pa žele uloviti nekog plašljiva da se prospe po bidu budzašto...Uvijk pokušaj način motiv zašto netko nešto piše.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 29, 2021 at 1:09 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Marin83

99% sam siguran da ste ironični. ^^

ja "toplo preporučam" "uklesano u kamen" ulaganje "po Vuku" :thumbup:

"mislite" ovako allocate more money into the recovery sectors or banking stocks.

Quote from Marin83

Na današnji dan:

-HPB 29.39%

-TPNG 20.53%

-JDRN 18.69%

-ADRS2 10.25%

-PTKM 9.19%

-ADRS 7,64%

-HIMR 4.25%

-Cash 0.06%

Display More
  • Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 29, 2021 at 12:51 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from trial

Od svih ovdje, samo se jedan pohvalio da ima dionice 7SLO. A dionica zadnjih 6 mjeseci neprekidno......

- ali zato vam velika većina investitora ovdje ima dionice DLKV.

- stvarno ne vidim razloga zašto bi investitori ulagali u nešto gdje će za pola godine zaraditi samo nekoliko desetaka % , kada im se na tržištu zvanom ZSE pružaju nevjerojatne prilike zarada od 100% u tjedan dana.

99% sam siguran da ste ironični. ^^

• Marin83
    • May 28, 2021 at 1:13 PM

Hrvatski BDP u prvom tromjesečju pao 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine

Ovo je po meni ok rezultat s obzirom da smo lani u 1Q imali rast BDP, te da je cijeli 1Q 2021 bio na snazi lockdown. Ispada da smo već na pred korona razinama.

Maloprodaja u travnju se snažno oporavila za 34.4% YoY https://tradingeconomics.com/croatia/retail-sales-annual

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 28, 2021 at 1:02 PM
    Quote from zlocesti

Fizicko zlato. Maleno polugicu

Po meni tek poluga od 100g je isplativa, zbog normalnijeg spreada.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 28, 2021 at 12:46 PM
    Quote from zlocesti

Ja sam kupila zlato danas.

20 gr

8030 kn

Papirnato ili fizički?!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt