1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • June 29, 2021 at 2:40 PM
    Quote from trial
    Quote from Marin83

Fond menađeri još spavaju, sinoć se bančilo do kasna negdi na Jadranu ili jednostavno di im je jahta nema signala...

Pa ne drmaju našom burzom fond menadžeri, nego retail igrači, recimo ja i meni slični. :)

Evo, danas nisam ništa trgovao na ATPL i odmah je zamrla. ^^ :D ^^ :D

Šalu na stranu, bez Adrisa i Kraša, danas bi bilo prometa za jednu manju kvartovsku tržnicu. Bu grdo, ak se tak nastavi cijelo ljeto. A skroz je izgledno.

Bogami ja sam danas kupova, a kad ću ako neću za crvenih dana. A u doba pametnih telefona i tableta, ljetni odmor nije opravdanje za zapostavljanje trgovanja na burzi.

Bez problema se može sjedit u hladovini i pijuckat piće, jednim okom gledat stanje na burzi, drugim snimat guzice. ^^

• Marin83
    • June 29, 2021 at 1:38 PM

Bogami dva Adrisa imaju cca 50% redovnog dioničkog prometa danas.

• Marin83
    • June 29, 2021 at 11:37 AM
    Quote from Paulie

Samo na ZSE mirne duše možeš cijelo ljeto na godišnji odmor i vratiti se u jesen znajući da će te sve zateći kako si i ostavio jer praktički ljeti nema trgovanja niti promjene cijena.

Današnju trgovinu nadmašuje prodaja lubenica i sladoleda na kakvom štandu.

Fond menađeri još spavaju, sinoć se bančilo do kasna negdi na Jadranu ili jednostavno di im je jahta nema signala...

• Best buy

• Marin83
    • June 28, 2021 at 4:42 PM
    Quote from Ledica

Porez na dividende platiš u USA 30% i isplate ti neto iznos, porez na kapitalne dobitke plaćaš u RH po istoj stopi kao i na kapitalnu dobit ostvarenu u tuzemstvu.

Potvrda brokera o plaćenom porezu na dividendu u USA je dovoljan dokaz da budeš oslobođen plaćanja poreza u RH.

• Best buy

• Marin83
    • June 28, 2021 at 4:10 PM
    Quote from plavi05

Pitao sam interkapital prije 3 godine, koštanje skrbničkog računa je takvo da ulaganja ispod 300 tis kuna su neisplativa da li se što promijenilo na bolje čisto sumnjam.

ZABA nema naknadu za skrbnički račun...ljudi odradite domaću zadaću.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • June 28, 2021 at 11:43 AM

Nekako je BID sve do 400 kn sablazno prazan...na ASK na samo jednom nalogu ima više dionica ,nego na BID-u od 400-440kn ?(

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • June 25, 2021 at 7:54 PM
    Quote from tollway

niste shvatili kolega.... nije uopće riječ o tome! i sam sam ove g izlazio 3-4 puta sa manjim minusima iz pozicija! tu je bitna stvar op trošak iliti trošak propuštene prilike! ne samo ptkm.... ima masu toga.

a sujeta.... to ti je isto kao i neki statistički podatak koji možeš tumačiti na više načina!

Kažem, PTKM je bila moj osobni inat i bahatost.

• Marin83
    • June 25, 2021 at 7:45 PM

Za razliku od drugih, ja sam napisao koje su moje greške(pomalo naučit ću i ja prodavat maglu), od te 4 moje "greške" samo je Ptkm izašla sa minusom. U biti ni Petrokemija nije bila greška, nego moj osobni inat i bahatost. Portfelj mi je u roku 2 radna dana vratio gubitke na Ptkm, ali tada bi spalo da se hvalim.

Šta "ja" imam od toga da zaradim 100% na ATPL, pa to sve spalim na DLKV i onda nestanem na desetak dana sa foruma :)

• Marin83
    • June 25, 2021 at 4:30 PM

Znam..nego vidim da je zadnja cijena u 1Q bila 45kn. Onda dobit od prodaje može biti razlika između 50,80kn i 45 kn,a ne ukupna suma koju je HPB dobio od prodaje, jer ta imovina se već vodila u HPB bilanci...neka netko potvrdi jesam li u pravu???

• Marin83
    • June 25, 2021 at 4:04 PM

Koliko su na prodaji Spačve zaradili, 5,80 kn po dionici...to bi bilo 5.8 milijuna dobiti ?!

• Marin83
    • June 25, 2021 at 3:41 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marin83

Bogami danas teška mehanizacija krči ask HPB-a.

bome lijepo, prošlo 500kom...ali što reći, ta dionica je i na 800kuna podcjenjena 450kuna prema bv a i u ovome kvartalu bi se trebala vidjeti i nedavna prodaja 1m dionica spačve pervanu...

Po meni je ovo jedina preostala velika dionica gdje možeš poduplat ulog, a da ima podlogu u bilanci firme.

A od turista je JDRN, BVPS mu je 19kn,a dionica je trenutno 13.30kn, završen dvogodišnji investicijski ciklus, 90% smještajnih kapaciteta mu PGŽ te Istra, područja koja imaju najbolje turističke rezultate. Uza sve to, mirovinac brani cijenu sa 4000 dionica na 13,20kn.

• Marin83
    • June 25, 2021 at 3:19 PM

Bogami danas teška mehanizacija krči ask HPB-a.

• Marin83
    • June 25, 2021 at 12:01 PM
    Quote from Marin83

Ovaj sa jutrošnjim nalogom od 5800 dionica je prodao min 1800dionica danas, 3000 dionica je na kraju dignio na 67kn, a gdje mu je na ASK-u skriveno još 1000 dionica nisam ubrao...

dakle lik ima namjeru prodavat, biti će ovde još prilike za jeftinom kupnjom, sad vas pušta da se pomamite na BIDU. Ovde se radi 99% o dioničaru br.7.

Malo nas je zahebavao na aukciji zatvaranja, da ispipa koliko smo spremni dati mu za preostale dionice.

Počeo sam biti stvarno dobar u procjenama, dakle radi se o dioničaru br 7.....jedino što nije prodao 1800 dionica već samo 1105 dionica, dakle na lageru je 5000 dionica koje se mogu prosuti po bidu u svakom momentu.

• Marin83
    • June 25, 2021 at 11:46 AM

U drugom kvartalu imat ćemo po svemu sudeći dvoznamenkasti rast BDP-a. Rast industrijske proizvodnje, maloprodaje, izvoza, te tuirzma u ovom kvartalu je brutalan. Po meni šteta bi bilo da vas ova objava zatekne većim dilom u kešu. Ovo je neko moje razmišljanje.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • June 25, 2021 at 11:31 AM
    Quote from Milo

Ova godina će sigurno bit bolja od prošle ito dobro u to sam sigura.Drugi kvartal će bit bolji od prvog i u to sam siguran, samo ne znam koliko.Član uprave kupuje na 194kn, valjda bi malo sačeka da padne da nešto ne valja ili ne bi kupova ništa...ljudi, auti se kupuju, posla ima,po meni ako ne bude više problema s koronom, ova godina će bit malo lošija od 2019... ;)

Po čemu to zaključujete...eto slučajno znam da su gotovo svi radnici na određeno u Splitu dobili otkaz....

• Marin83
    • June 25, 2021 at 11:13 AM

Zna netko gdje se može vidit bilanca VIDU-a?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Marin83
    • June 25, 2021 at 11:03 AM

Evo stavio na kupnju po 58,20kn čisto reda radi po principu APP.

• Marin83
    • June 25, 2021 at 10:28 AM
    Quote from zlocesti

A ja imam Obožavatelja :S

Adris me je svrbio jer je dostignut target kojeg sam zacrtala, a imam na umu krupniju ribu.

Uvijek više ideja nego para :)

Evo prodao preostalu 1/4 ADRS2 po 448kn, sada mi je ostao još cijeli ADRS kupljen po 445kn... 8o

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • June 25, 2021 at 12:22 AM

Danas je na ASK lik stavio 1800 dionica po 40kn...u normalnoj situaciji rastjerao bi sve na bidu bar do 37kn...a ovi ga smazali za marednu i pitali ima li još... ^^

• Marin83
    • June 24, 2021 at 6:46 PM
    Quote from zlocesti

Ne znam, stvarno.

Ali ovog mjeseca je prošlo valjda 140 tisuća komada u velikim blokovima

Vidim da osim na Optimu imate fetiš i na HT, ADRIS vas je svrbio, a mogli ste danas izaći na 444kn. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt