diokidina
Prilika da pokratite dio na +500kn?!
Prilika da pokratite dio na +500kn?!
Sve je dobro dok imaš kapacitet, da je imaš sa čime zadovoljavat...pritom ne mislim na seks
Inače ja plažu ne podnosim, počnem se topit na suncu ko sladoled. Definitvno noćna životinja.
Jeste bili na izborima jučer?
Puljak je pomeo sve pred sobom, čak i na tako skromnoj izlaznosti. Baš sam komentirao s jednim prijateljem da Split uvijek iznenadi. Mi kajkavci godinama pokušavamo vas dešifrirat, ali bez uspjeha.
Ne glasam ti ja na izborima tamo 2003-2004, čemu?! da bi zadržali status quo?!. Eventualno referendum ili potpisat koju peticiju za referendum.
A apropo Puljaka, čovjek je sa proračunom za ovu godinu pokazao da je za status quo, usprkos lijepim riječima...da su barem jednu ulicu obnovili i 200-300 metara neke ulice izgradili, dao bi mu palac ....ovako isto sra...., drugo pakovanje.
To su i meni znali reć, doduše zlobnije - da delam i na nedjelju ko Kordunaš...
Money never sleeps...
Pa vikend mi je radno najproduktivniji, jer tada obavim sve što preko tjedna nisam, a ništa mi ne odvlači pažnju.
Happy wife, happy life.
Sve je dobro dok imaš kapacitet, da je imaš sa čime zadovoljavat...pritom ne mislim na seks
Inače ja plažu ne podnosim, počnem se topit na suncu ko sladoled. Definitvno noćna životinja.
Kako hold a prodali ste?
Prodao pola po 900-915kn i sad pomalo kupujem nazad, gotovo sve što se trgovalo HPB između 825 i 855kn sam ja kupio. Te mi je nalog stalno 5kn poviše mirovinca.
Ta vaša tvrdnja bi bila ok da gotovo sve CROBEX dionice nisu roknile 10-20%, nije to bilo specifična situacija samo za HPB. Uostalom ispod 900kn, se protrgovalo svega 400k kuna (danas smo već na 885kn), od toga iznosa mirovinac nije mogao kupiti niti 100 dionica i ja sam sve vratio nazad( nekih 60-70kn jeftinije).
Ukoliko u 2Q ne bude daljnih gubitaka na obveznicama ( koji su opet viša sila) i kad na "moje dionice" stave BVPS od cca 1750-1800 kn, vidit ćemo tada di će HPB, ova dionica je za hold i samo u tom kontekstu sam o njoj govorio. I da po meni sve ispod 900 kn je super jeftino.
Moram da se osvrnem na ARNT, ADRS. Prvo na ovoj temi imaš službene podatke koje sam stavija o noćenjima i u hotelima i kampovima u mjesecu travnju i svibnju i link na stranicu da svatko može pratiti za sebe.
Što se tiče ADRS, čovječe prodaje se danas po 430-432kn, a ADRS2 skoro po 410kn, nikad manja razlika među njima nije bila. Samo radi toga povoljna kupnja. Nadalje imat ćemo u 2Q u hotelima do x3 - x4 više noćenja nego lani, a MAIS je lani u 2Q završio na pozitivnoj nuli, ove godine mu ne gine lijepa zarada. Dalmacija je također eksplodirala po broju noćenja kao i ZG, tako da bi ADRS trebao imati vrhunsku dobit u 2Q. Ovde mi je target 480kn, mislim tada počinjem prodavat, pa dokle stignem sa cijenom.
Što se tiče ARNT dovoljno je reći da se je lani i preklani trgovalo sa njim do 340-350kn, gotovo +40% više od trenutne cijene, definitivno najpodcjenjeniji turist od velikih...sve što sam napisao o broju turista vrijedi i ovde. Meni je ovde target 340kn, pa koliko god bude trebalo čekati.
Imajte na umu da BDI pada zadnjih misec dana...mogao bi vam biti još koji propad do 460...inače svaka čast na prodaji na +500kn nekidan...ja sam čekao pre visoko na 518kn. Totalno sam precijenio entuzijazam divdendom.
ma da propadne i do 360 dočekao bih je spreman
Ma samo ne volim da se niz kvari....trejdova sa plusom...
nisam prelazio 489, možda tek oko srijede
Imajte na umu da BDI pada zadnjih misec dana...mogao bi tu biti još koji propad do 460...inače svaka čast na prodaji na +500kn nekidan...ja sam čekao pre visoko na 518kn. Totalno sam precijenio entuzijazam divdendom.
PostRE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
[…]
Ja kupio ispod 480, pa stavio na prodaju po 494 - 496. Marin je napisao da tako radi pa ga slijedim . Trgovanje u kanalu, kupnja na 480, prodaja na 10-15 kn više. Dok ne izađe iz kanala
P.S. Idem jos pogledati ARNT i ADRS, tu je Marin isto nesto pisao da kupuje/prodaje, pa da vidimBudFoxJune 27, 2022 at 3:14 PM Nešto se vi mene krivo razumili...sada je faza da privatimo nekoga kome dodije i baci po bidu.:)
Raširio sam mrežu i čekam, ali i sa desne i sa live bande, nek ribice skaču na obje strane, pa koja prva uleti. Bitno da se iznos na računu povećava .
Kolega Moller se buni, mora biti da je jutros kupija od mene dio po 494kn haha
Nešto se vi mene krivo razumili...sada je faza da privatimo nekoga kome dodije i baci po bidu.:)
+ADRS po 432kn( netko mi skupio ispred nosa po 430kn)
-ATPL po 494kn ( oko 10%, čekam ga na 480kn)
Još malo:
+ARNT po 258 kn
+LRHC 1170 kn
Bogami netko na ovom ARNT danima izlazi( a da nije skrbnički PBZ), a cijena je vrlo vrlo povoljna, a danas sutra 7 misec i srce sezone. 2+2=16:)
U turističkom kraju sam. Ne primjećujem ni najmanju zabrinutost turista iz "ljubičastih" zemalja kada se gužvaju po lokalnim rivama bez maski i distanci.
Ja pričam o političkim odlukama, koje mogu ugroziti sezonu. Naime lijek protiv uvoza nafte iz Rusije je "zatvaranje", stoga bi im Covid dobro došao, kao povod. Ne znam jel se ovde može o ovome, jer mi se ne ide opet 7 dana u ban.
+ADRS po 432kn( netko mi skupio ispred nosa po 430kn)
-ATPL po 494kn ( oko 10%, čekam ga na 480kn)
Dobrovoljna eutanazija.
Nemojte me sa tim ravnozemljaškim stvarima. Znam stotinjak ljudi koji su se 3 puta cijepili, nikome ništa! Također znao sam desetak ljudi koji se nisu cijepili i sada su balgopokojni!
Ja se na jesen cijepim, ako bude prilagođeno cijepivo za nove sojeve, a i svoje starije utrpam u auto i dovedem ih cijepit.
A drama po medijima, može naštetit sentimentu na turist. dionicama, ne kažem ja da će oštetit prihode turista. Iako me ne bi začudilo da opet neka zatvaranja krenu po Europi, čisto da smanje potrošnju nafte.
https://www.investing.com/indices/major-indices
Jeli vi mislite na ovaj potop na azijskim i europskim burzama?!
Ma kakav potop...osjećaj mi govori da smo sada jedno vrime mirni. Negativna energija je ispucana po bidu. Jedino me malo brine porast covid slučajeva u Europi, radi utjecaja na turističke dionice.
Marine, prebaci se malo na onaj forum. Opet te se Ivana dokačila.😀
Ma teški cringe su joj upisi postali. Ne treba joj davati na važnosti, jer joj to i je cilj, da je se spominje.
Ovisi što ti je cilj kod žena. Meni se pari da je kod žena uspjeh obrnuto porpocionalan sa trudom koji uložiš. Manji trud veći uspjeh i vice versa.